Genre: Biografie / Sport
Releasedatum: 19 maart 1981
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Plot Raging Bull
"I don’t go down for nobody."
Film over Jake La Motta die terugkijkt op zijn carrière. In 1941 wilde hij meer bereiken en zich voorbereiden op zwaargewichtboksen. Hij stond bekend als een ongelofelijk gewelddadige bokser en was daarom ook niet te stoppen in de ring. Hij was dat ook buiten de ring: zo sloeg hij zijn vrouw en zijn broer.
Jake LaMotta
Patsy
Guido
Toppy
neo
deze samenwerking tussen de niro en scorsese is net ietsje beter dan met taxi driver.5 sterren
dttom
Goede film maar ik ben niet zo'n grote fan van boksfilms dit is wel de beste.
Jordy
eindelijk gezien.. en sja what can I say?
wereldrol van De Niro, mooi in beeld gebrachte gevechten, interessant verhaal... maar vond 'm nét niet super... gewoon "erg goed"
Lekker ding trouwens, dat mokkel van De Niro in de film. Ze schijnt nu een pizzeria te runnen..
Ralfke
- 2075 stemmen
Boksen boeit mij zeer zeker niet, maar deze film absoluut wel. Het zegt dan ook genoeg over de acteerprestatie van De Niro. Een zeer spannende en onderhoudende film van de 'meester van het witte doek'.
Brooklyn
erg goede film, alleen die problemen met zijn vrouw (ze is wel erg knap idd jah) gaat iets te lang door. Desondanks erg goed hoor... 4 sterren
Robert deNiro en Joe Pesci in een film van Martin Scorsese! Wat wil je nog meer? (Zelf in de film spelen
)Schitterende film met een erg goeie rol van deNiro. Goed verhaal over deNiro binnen en vooral buiten de ring, waar die allebei een ongeloofelijke klootzak is. Ook een erg goeie rol voor deNiro's broer Joe Pesci. Erg mooi camarastandpunten (vooral in de gevechten) en mooie muziek. Ook het zwart-wit filmen vond ik erg mooi. Zo lijkt het dus ook alsof de film echt uit de jaren '40 komt. Erg leuk gedaan. Net geen 5 sterren, maar daar kan misschien wel verandering in komen als ik hem nog een keer kijk
Goodfella
Erg goede film ja. Ook leuk om te zien dat de heren Ritchie en Fincher voor respectievelijk Lock, Stock... en Fight Club zich onder andere (waarschijnlijk) door deze film lieten inspireren.
Die scène met de Niro in de gevangenis is trouwens werkelijk fenomenaal.
WEW
Kan hier niets meer aan toe voegen
Macmanus
Erg goede film, omdat het al 20 miljoen keer is gezegd overal, zeg ik het ook nog eens een wereldrol van Robert de Niro, en Joe Pesci speelde ook super, een hele goeie tegenspeler voor de Niro.
Het verhaal is erg goed in beeld gebracht, de gevechten zijn heel mooi, en ook mooi hoe je de Niro na zijn pakrammel, steeds minder ziet worden tot er eigenlijk niks meer van hem over is alleen nog maar een zielig mens
Agony
- 1985 berichten
inderdaad erg sterke rol van De Niro. Echter de film bracht niet het niveau waar ik op hoopte (wellicht te hoge verwachtingen!?). Film boeit van begin tot einde, maar hoger dan 4 sterren ga ik niet. Vind dat De Niro en Scorsere met Taxi Driver een betere film hebben gemaakt, maar dat kan ook aan het feit liggen dat dat verhaal me meer aansprak dan een boksverhaal.....
Pablito
Vijf redenen om van Raging Bull te houden:
- het acteerwerk van De Niro en Pesci tijdens de tv-scene;
- de montage tijdens de bokscenes (LaMotta-Robinson!)
- het sublieme shot als De Niro een nachtclub binnenkomt en Moriarty opmerkt;
- de virtuoze zwart-wit fotografie van Chapman;
- de hemelse muziek van Mascagni.
herman78
Wat een genot om deze posting te lezen op de updatespagina net nadat je net al die 'Dante'-berichtjes hebt doorgeploegd.
Ik vond Raging Bull zelf ook erg de moeite waard. Ik heb hem maar 1 keer gezien, een paar jaar geleden, dus het fijne weet ik er niet meer vanaf. Het verval van DeNiro maakte gewoon veel indruk. Na afloop van de film was ik nog wel even van slag.
tenniskampioen
Een tijdje terug deze film nog eens bekeken en heb er nu wel met veel plezier naar zitten kijken. De boksscènes zijn echt wel heel sterk, net zoals de acteerprestaties van de hoofdpersonages. Enig minpuntje vond ik wel het jaloerse gedrag dat me na een uur wat de keel begon uit te hangen. Het ging daar voor mij iets teveel in door en dat maakt dat het 4 sterren zijn geworden ipv een 4,5!
jedi29
Een film waarin blijkt dat boksers niet altijd Rocky types zijn of waren, de realiteit van zo een biografisch drama is dan wel aangrijpend, sterk geacteerd (uiteraard met De Niro & Pesci is dat niet moeilijk). Dat het een zwart-zwit film is voor een groot deel stoort me niet echt, hoewel ik had gehoopt dat wanneer het verhaal wat in de vroege jaren 50 gaat er toch ook kleur ging verschijnen maar al bij al geeft dat natuurlijk een retro sfeer weer.
Mooie film hoor. In sommige scene's bijna eng goed gefilmd. Maar voor mij absoluut niet het niveau van Taxi Driver.
wel 4.0*
wel 4.0*
Heb je wel gelijk in kos. Maar er is toch een soort eeuwige discussie in filmfanland: Raging bull of Taxi driver....
Heb er ook nog nooit van gehoord.
Ik snap er ook niet veel van, want Taxi Driver mag qua niveau niet eens in de schaduw staan van Raging Bull
De Knip
Goede film, waarin de Niro erg overtuigend is. het gevecht waarin Jake overeind blijft en waar al het bloed van hem af gutst, is prachtig
Al kreeg ik het idee, dat Jake nog niet eens als een superklootzak overkomt, zoals steeds wordt gezegd. Later in de film zie je dat duidelijker als jaloezie steeds meer de overhand neemt van'em.
****

Welke biopics mag je behalve 'Oppenheimer' nog meer niet laten liggen?

Top 5 beste sportfilms aller tijden

'Joker: Folie à Deux' vergde streng dieet: hier vijf andere films waarvoor acteurs afvielen en aankwamen

Vijf scènes die bekend staan om hun ijzersterke acteerwerk

The Godfather

Schindler's List
Oorlog / Drama, 1993

One Flew over the Cuckoo's Nest
Drama, 1975
transporterjaloezieviolent husbandparanoiabokserbroerbiografievuistgevechtbroken nose sporthuiselijk geweldover-the-hill fighter boksen