• 9.373.940 stemmen

Met onder meer: Robert De Niro, Joe Pesci en Cathy Moriarty

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Releasedatum: 19 maart 1981

Plot Raging Bull

"I don’t go down for nobody."

Film over Jake La Motta die terugkijkt op zijn carrière. In 1941 wilde hij meer bereiken en zich voorbereiden op zwaargewichtboksen. Hij stond bekend als een ongelofelijk gewelddadige bokser en was daarom ook niet te stoppen in de ring. Hij was dat ook buiten de ring: zo sloeg hij zijn vrouw en zijn broer.

avatar van neo

neo

deze samenwerking tussen de niro en scorsese is net ietsje beter dan met taxi driver.5 sterren

avatar van dttom

dttom

Goede film maar ik ben niet zo'n grote fan van boksfilms dit is wel de beste.

Jordy

eindelijk gezien.. en sja what can I say?

wereldrol van De Niro, mooi in beeld gebrachte gevechten, interessant verhaal... maar vond 'm nét niet super... gewoon "erg goed"

Lekker ding trouwens, dat mokkel van De Niro in de film. Ze schijnt nu een pizzeria te runnen..

speelde ook in Cop Land

Neem je me nou in de maling?

Jordy

nope, die vrouw met die vuilniszakken voor de deur

Cathy Moriarty - us.imdb.com

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Boksen boeit mij zeer zeker niet, maar deze film absoluut wel. Het zegt dan ook genoeg over de acteerprestatie van De Niro. Een zeer spannende en onderhoudende film van de 'meester van het witte doek'.

avatar van Melissa

Melissa

Where's my beef. I want my fucking beef!!

avatar van Brooklyn

Brooklyn

erg goede film, alleen die problemen met zijn vrouw (ze is wel erg knap idd jah) gaat iets te lang door. Desondanks erg goed hoor... 4 sterren

avatar van gotti

Robert deNiro en Joe Pesci in een film van Martin Scorsese! Wat wil je nog meer? (Zelf in de film spelen )Schitterende film met een erg goeie rol van deNiro. Goed verhaal over deNiro binnen en vooral buiten de ring, waar die allebei een ongeloofelijke klootzak is. Ook een erg goeie rol voor deNiro's broer Joe Pesci. Erg mooi camarastandpunten (vooral in de gevechten) en mooie muziek. Ook het zwart-wit filmen vond ik erg mooi. Zo lijkt het dus ook alsof de film echt uit de jaren '40 komt. Erg leuk gedaan. Net geen 5 sterren, maar daar kan misschien wel verandering in komen als ik hem nog een keer kijk

avatar van Goodfella

Goodfella

Erg goede film ja. Ook leuk om te zien dat de heren Ritchie en Fincher voor respectievelijk Lock, Stock... en Fight Club zich onder andere (waarschijnlijk) door deze film lieten inspireren.

Die scène met de Niro in de gevangenis is trouwens werkelijk fenomenaal.

avatar van Brooklyn

Brooklyn

Gister weer gezien, ik verhoog hem naar 4,5 sterren

Da's erg verstandig

avatar van WEW

WEW

Ralfke schreef:

Kan hier niets meer aan toe voegen

avatar van andolini

andolini

En toch doe je 't....

avatar van Macmanus

Macmanus

Erg goede film, omdat het al 20 miljoen keer is gezegd overal, zeg ik het ook nog eens een wereldrol van Robert de Niro, en Joe Pesci speelde ook super, een hele goeie tegenspeler voor de Niro.
Het verhaal is erg goed in beeld gebracht, de gevechten zijn heel mooi, en ook mooi hoe je de Niro na zijn pakrammel, steeds minder ziet worden tot er eigenlijk niks meer van hem over is alleen nog maar een zielig mens

avatar van Mr. Smile

Mr. Smile

Gewoon een goeie film. Goeie scenes tussen De Niro en Pesci.

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

inderdaad erg sterke rol van De Niro. Echter de film bracht niet het niveau waar ik op hoopte (wellicht te hoge verwachtingen!?). Film boeit van begin tot einde, maar hoger dan 4 sterren ga ik niet. Vind dat De Niro en Scorsere met Taxi Driver een betere film hebben gemaakt, maar dat kan ook aan het feit liggen dat dat verhaal me meer aansprak dan een boksverhaal.....

avatar van Pablito

Pablito

Vijf redenen om van Raging Bull te houden:

- het acteerwerk van De Niro en Pesci tijdens de tv-scene;

- de montage tijdens de bokscenes (LaMotta-Robinson!)

- het sublieme shot als De Niro een nachtclub binnenkomt en Moriarty opmerkt;

- de virtuoze zwart-wit fotografie van Chapman;

- de hemelse muziek van Mascagni.

avatar van herman78

herman78

Wat een genot om deze posting te lezen op de updatespagina net nadat je net al die 'Dante'-berichtjes hebt doorgeploegd.

Ik vond Raging Bull zelf ook erg de moeite waard. Ik heb hem maar 1 keer gezien, een paar jaar geleden, dus het fijne weet ik er niet meer vanaf. Het verval van DeNiro maakte gewoon veel indruk. Na afloop van de film was ik nog wel even van slag.

avatar van tenniskampioen

tenniskampioen

Een tijdje terug deze film nog eens bekeken en heb er nu wel met veel plezier naar zitten kijken. De boksscènes zijn echt wel heel sterk, net zoals de acteerprestaties van de hoofdpersonages. Enig minpuntje vond ik wel het jaloerse gedrag dat me na een uur wat de keel begon uit te hangen. Het ging daar voor mij iets teveel in door en dat maakt dat het 4 sterren zijn geworden ipv een 4,5!

avatar van jedi29

jedi29

Een film waarin blijkt dat boksers niet altijd Rocky types zijn of waren, de realiteit van zo een biografisch drama is dan wel aangrijpend, sterk geacteerd (uiteraard met De Niro & Pesci is dat niet moeilijk). Dat het een zwart-zwit film is voor een groot deel stoort me niet echt, hoewel ik had gehoopt dat wanneer het verhaal wat in de vroege jaren 50 gaat er toch ook kleur ging verschijnen maar al bij al geeft dat natuurlijk een retro sfeer weer.

avatar van starbright boy

Mooie film hoor. In sommige scene's bijna eng goed gefilmd. Maar voor mij absoluut niet het niveau van Taxi Driver.

wel 4.0*

starbright boy schreef:

wel 4.0*

Waarom zou je ze met elkaar vergelijken? Zelfde regisseur en zelfde hoofdrolspeler maar verder twee totaal verschillende films.

avatar van starbright boy

Heb je wel gelijk in kos. Maar er is toch een soort eeuwige discussie in filmfanland: Raging bull of Taxi driver....

Hoe, wat, waar

Heb er ook nog nooit van gehoord.

Ik snap er ook niet veel van, want Taxi Driver mag qua niveau niet eens in de schaduw staan van Raging Bull

avatar van Hobbes

Hobbes

idd...daar is taxi driver namelijk veels te goed voor

avatar van De Knip

De Knip

Goede film, waarin de Niro erg overtuigend is. het gevecht waarin Jake overeind blijft en waar al het bloed van hem af gutst, is prachtig
Al kreeg ik het idee, dat Jake nog niet eens als een superklootzak overkomt, zoals steeds wordt gezegd. Later in de film zie je dat duidelijker als jaloezie steeds meer de overhand neemt van'em.

****