• 9.374.811 stemmen

Met onder meer: Robert De Niro, Joe Pesci en Cathy Moriarty

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Releasedatum: 19 maart 1981

Plot Raging Bull

"I don’t go down for nobody."

Film over Jake La Motta die terugkijkt op zijn carrière. In 1941 wilde hij meer bereiken en zich voorbereiden op zwaargewichtboksen. Hij stond bekend als een ongelofelijk gewelddadige bokser en was daarom ook niet te stoppen in de ring. Hij was dat ook buiten de ring: zo sloeg hij zijn vrouw en zijn broer.

avatar van Jack Sparrow

Jack Sparrow

Wat een film, echt top. Oscar is dik verdiend voor de Niro. Scorsese heeft hier weer een topfilm geleverd. De boksscenes zijn super in beeld gebracht met veel afwisseling kwa standpunten en beeldtechnieken. Ook Pesci is weer overduidelijk aanwezig,
Een bokser die een komiek wordt, wat een tegengestelde wereld, maar het levens verhaal van LaMotta is wel prima verfilmd 4,5 ster
De DVD hiervan is trouwens ook prima, met wat interessante extra's.

Ah ja, die DVD moet ik ook maar es regelen.

avatar van Jack Sparrow

Jack Sparrow

eerdekes

Heb in een roddelblaadje gelezen dat hij in de loop van volgende week op arte komt, snelcursus duits ???

avatar van LZA

LZA

Die chemie tussen de Niro en Pesci; toch altijd weer een genot om naar te kijken. Geef die twee een onderwerp om over te praten en ze kunnen improvisatorisch een hilarische dialoog uit de grond stampen...fenomenaal. Heb de dvd ook maar ff geregeld

avatar van V

V

Briljant. De Niro is God. Waarom heeft de man maar 2 oscars gewonnen? Mijn held.

Pracht van 'n film.

Ongeacht de allerbeste prestatie ooit van de niro. Wordt er dan ook mee bekroond door 'n oscar. Hij eet zich natuurlijk niet dik voor niets hé

Ook de één van de mooiste soundtrack's ooit .

Gevechten zijn prachtig gefilmd.

Pesci is meesterlijk immers.

Ik kan er niet meer maar ook niet minder dan 4* voor geven .

Klassefilm.

Eén van de besten van Scorcese

eerdekes schreef:

Ik kan er niet meer maar ook niet minder dan 4* voor geven .

Klassefilm.

Tuurlijk wel, 4 is veel te weinig.

eerdekes

Hou het toch maar even op 4*.

avatar van Daangerous

Daangerous

Prachtige film, met een aantal prachtige scènes, aan de eerder genoemde voeg ik toe:
- de scène als De Niro in de gevangenis
- de "give me a stage, where this bully can rage" speech
- de imitatie van "on the waterfront"
- een aantal boksscènes

en De Niro is natuurlijk prachtig.

avatar van Filmtombe

Filmtombe

Raging Bull bevestigt eens te meer dat Scorsese niks voor mij is... technisch een meester, maar het doet me weinig. Van zijn films raakte eigenlijk alleen Bringing out the Dead me, maar die film schijnen maar weinig mensen leuk te vinden.

avatar van johny

johny

Een prachtige film! Geen moment verveeld en de improvisaties van de heer Pesci waren meer dan overweldigend!

You know what you should do - try a little more fuckin' and a little less eatin'. You won't have troubles upstairs in your bedroom and you won't take it out on me and everybody else. Do you understand, you fuckin' wacko? You're crackin' up! Fuckin' screwball!.

Tevens heb ik eeuwig respect voor de Niro, wat een geweldige acteur. Eerst 1000 ronden in de ring met de echte La Motta om het boksen onder de knie te krijgen (volgens La Motta was de Niro zo goed dat hij gelijk beroepsbokser kon worden, haha) en vervolgens 4 maanden eruit om 30 kilo aan te komen. De Oscars waren dan ook meer dan terecht. 4,5* voor deze film. MIjn complimenten! _o_

avatar van rik_kubrick02

rik_kubrick02

Beste Box-film uit de 70'ger jaren en ook nog de beste film van Robert de Niro.

T.o.P. film

avatar van mister blonde

mister blonde

rik_kubrick02 schreef:

Beste Box-film uit de 70'ger jaren

en dat voor een film uit 1980...

avatar van Badalamenti

Badalamenti

Pablito schreef:

Vijf redenen om van Raging Bull te houden:

- het acteerwerk van De Niro en Pesci tijdens de tv-scene;

- de montage tijdens de bokscenes (LaMotta-Robinson!)

- het sublieme shot als De Niro een nachtclub binnenkomt en Moriarty opmerkt;

- de virtuoze zwart-wit fotografie van Chapman;

- de hemelse muziek van Mascagni.

DE NAGEL OP DE KOP !!!

avatar van Badalamenti

Badalamenti

Voor de weergaloze scene tussen LaMotta en Robinson waarin De Niro kloppen krijgt maar zich niet gewonnen wil geven, inspireerde Scorsese zich op de opeenvolging van shots in de douche-moord in "Psycho". Het opnemen van deze scene nam tien dagen in beslag.

avatar van Devastation HCT

Devastation HCT

Uitstekende film. Behoort tot één van de besten van zowel Robert DeNiro als Martin Scorsese. Vooral hoe DeNiro zich had aangepast voor deze rol is briljant. Hij ís Jake LaMotta. In The Godfather part 1, trouwens, zie je een poster hangen waarin een gevecht van Jake LaMotta aangekondigd wordt bij de fruitboer tegenover het kantoor van Don Vito Corleone.

avatar van film obsession

film obsession

Als je pesci en diniro samen in een kamer zet en een camera laat draaien komt er altijd wat briljants uit. Ze reageren gewoon zo goed op elkaar dat het bijna lijkt alsof ze niet acteren.

avatar van Derek Vinyard

Derek Vinyard

Dikke film (letterlijk en figuurlijk).

Paar hele gave scenes en uitstekend geacteerd, maar toch vind ik Taxi Driver beter.

avatar van Diesel

Diesel

Tja, wat kan ik zeggen.. dit is werkelijk een prachtige film met een behoorlijk benauwd sfeertje en natuurlijk geweldig acteerwerk van De Niro en Pesci, wat kunnen die twee samen goed improviseren zeg, ongelofelijk.. het geheel zit erg goed in elkaar en de score had niet beter gekund. Het verhaal kent geen helden, dit is daarom ook geen geromantiseerde Rocky-achtige boksfilm maar boksen zoals het echt is, zowel lichamelijk als geestelijk erg zwaar dus en wie kan dit beter in beeld brengen dan Scorsese? ik wist dat deze film me niet zo teleurstellen en dat is gebleken ook, Raging Bull is een groots meesterwerk en een van de beste films die ik ooit heb gezien...

You didn't get me down, Ray.

*****

avatar van Phil Leotardo

Phil Leotardo

Geweldige film. Voorloper van Goodfellas en Casino waar Scorsese, De Niro en Pesci nogmaals met elkaar zouden werken. Ikzelf hou niet echt van boksfilms maar in deze film zijn de boksscenes geweldig gemonteerd en opgenomen. Bovendien is het (dramatische) verhaal eromheen erg goed en er wordt geweldig geacteerd. Wederom Frank Vincent die samen met Pesci en De Niro in een film zit. Scorsese houd wel vast aan zijn acteurs, en terecht.

4,5 ster heb ik de film gegeven.

Wat is de reden dat mijn vorige comment op deze film weerhouden werd?

Hoe bedoel je?

avatar van Pacino88

Pacino88

Vanavond dus eindelijk gezien

Robert de Niro en Joe Pesci zijn samen natuurlijk geweldig en de boksscenes zien er ook strak uit.Alleen op het gegeven moment werd ik wel zat van al die ruzietjes tussen hem en zijn vrouw.

Robert de Niro heeft die oscar dubbel en dwars verdiend,hij heeft er ook veel moeite voor gedaan:p

you didn't got me down,Ray
dat was nou eens een scene,de Niro leek wel half dood,als je die ogen bekeek.

hij kan niet tegen Goodfellas op.nou nog even Taxi driver en Casino kijken.:D

avatar van PatrickL

PatrickL

Pacino88 schreef:

...

hij kan niet tegen Goodfellas op.nou nog even Taxi driver en Casino kijken.:D

Ik zou zeggen voeg Mean Streets ook aan dat lijstje toe, ook een zeer goede film van Scorsese.

avatar van olivier

olivier

PatrickL schreef:

Mean Streets (...) ook een zeer goede film van Scorsese.

Waarschijnlijk zelfs de beste en bijgevolg een van de vijf beste films aller tijden. Scorsese zat ooit in een taxi met een chauffeur die een groot aanbidder was van Scorsese's oeuvre en de man vroeg Scorsese 'Wanneer ga je nog eens een film maken als Mean Streets'? Achteraf verklaarde Scorsese dat hij het met geen enkele criticus het ooit zo was eens geweest. Ik ook, GoodFellas, Casino, Raging Bull, Taxi Driver (en in iets mindere mate Gangs of New York) waren OOK chef d'oeuvres, maar nooit evenaarde Martin Scorsese het niveau van zijn derde langspeler. Mean Streets zij geprezen, men zegge het voort!

avatar van ThaMovieVoter

ThaMovieVoter

De S.E. komt eraan.

Bron

Ik kan niet wachten om deze film te zien!

avatar van Clueless Dork

Clueless Dork

Ik heb al een paar maanden een 2 disc S.E.

avatar van Jordy

Jordy

Niet-anamorphic. Ik wacht mooi op de fatsoenlijke versie.