Genre: Biografie / Sport
Releasedatum: 19 maart 1981
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Plot Raging Bull
"I don’t go down for nobody."
Film over Jake La Motta die terugkijkt op zijn carrière. In 1941 wilde hij meer bereiken en zich voorbereiden op zwaargewichtboksen. Hij stond bekend als een ongelofelijk gewelddadige bokser en was daarom ook niet te stoppen in de ring. Hij was dat ook buiten de ring: zo sloeg hij zijn vrouw en zijn broer.
Jake LaMotta
Patsy
Guido
Toppy
t_v_b
Niet-anamorphic. Ik wacht mooi op de fatsoenlijke versie.
Inderdaad ik vind zelf ook dat er 5.1 op moet komen dat is iets wat bij mij de dvd (film) stukken beter maakt.
Ik weet niet wat hij nu kost maar ik vind hem ook nog altijd behoorlijk prijzig die 2-disc versie.
ThaMovieVoter
De versie waar ik naar verwijs bevat wel degelijk 5.1, ik weet alleen niet of die dvd anamorphic is. (dat staat er namelijk niet bij)
predator
- 1950 stemmen
Wat een wereldfilm is dit!!! Dit is acteren van buitencategorie niveau!!! Alleen al die scene over dat mooie gezicht van z'n tegenstander!! En de wasbakscene....
Chainsaw
Erg aardige Scorsese met een prima sfeer en uitstekende vertolkingen. Vooral De Niro laat zich hier van zijn beste kant zien. Verder een paar memorabele scènes, vooral voortreffelijk in beeld gebracht. Het ziet er allemaal stijlvol en tot in de kleine puntjes verzorgd uit. Des te jammer dat de film mij persoonlijk niet overal wist te boeien en nogal wat momenten op het punt stond in te zakken. De vertolkingen en visuele aspecten waren prima, ik had allen iets minder met de vertelling.
3,5 sterren.
aegron
helaas, ik kon vrij weinig met deze film. Ik heb sowieso weinig met boksen, maar naar mijn gevoel acteerde de Niro niet echt super (ik weet het, dat ligt vast aan mij).
Ik vond het nogal overdreven, vooral hoe het jaloerse van La Motta werd uitgebeeld.
3 sterren (helaas)
Phil Leotardo
Ik heb de regio 1 Special Edition zojuist besteld voor 19.99 dollar en Heat Special Edition voor dezelfde prijs.
Hieronder de specificaties van Raging Bull:
Director Martin Scorsese
Certificate Restricted
Year 1980
Screen Widescreen 1.85:1 Anamorphic
Colour B & W
Languages English - Dolby Digital (5.1)
aegron
De film bleef tijdens het kijken maar amper door mijn hoofd spelen, laat staan nadat hij afgelopen was.
ik denk dat ik gewoon niet zo'n grote fan van scorsese ben
m44r73n
Zojuist gekeken. Prachtfilm.
Ge-wel-dig geacteerd --> De Niro en Pesci
Lijkt mij duidelijk.
Co Jackso
- 21924 berichten
20 april op televisie
ik kan niet wachten, maar ik zal wel weer te hoge verwachtingen hebben...
gemaster
Prachtige film hoor. Zeer goede acteerprestaties(vooral van Pesci, heerlijk hoe hij zo'n driftkikkertje kan spelen) en een interessant verhaal.
Waar ik me af en toe toch wel aan erger is de manier waarop de bokssport in beeld wordt gebracht. De ene na de andere voltreffer wordt uitgedeeld en pas na 20 rammen op het hoofd gaat de tegenstander neer. Als boksers in het echt 1 zo'n klap krijgen liggen ze al gelijk knock. Bij een film als Rocky vind ik dat niet zo storend, maar bij een realistische film als Raging Bull vind ik het toch een beetje jammer. Voor de rest zijn die boksscenes natuurlijk wel subliem in beeld gebracht.
Jgroenheide
Aanrader, kijken! Krijg je geen spijt van!
De Niro mager en fatsig, zwart wit beelden, fantastisch acteerwerk en prachtig boksbeelden (al ben je geen sportfan)!
Kai
Vond dit toch een lichte tegenvaller.
Natuurlijk waren alle film aspecten dik in orde zoals:
- Camera.
- Acteer prestaties.
- Muziek.
Maar ik vond de film na een tijdje in herhaling vallen.
Relatie problemen --> boks scene --> relatie problemen --> boks scene enz.
Ik kreeg een beetje het idee dat ik al die relatie problemen al kende:
Denk maar aan Casino en Goodfellas = Pesci en deNiro + relatie problemen.
Ik vond verder ook dat er nogal wat belangrijke stappen in het leven werden overgeslagen. Zoals de ontwikkeling van de relatie tussen deNiro en Moriarty. Ook kreeg je ongeveer elk kwartier er weer een boksscene tussen door die verder weinig met het verhaal te maken had. En waarom was de relatie met die 'mafia' zo belangrijk? Waarom stonden ze daarmee in contact? Ook dat wordt nergens echt goed uitgelegd.
Al met al 3,5*
Mr. M
Super acteerprestaties van De Niro en Pesci, mooie muziek, en de film heeft een mooie sfeer. Toch vond ik het verhaal ook iets minder, ik had op een gegeven moment het gevoel van: Is dit het nou? En dan doel ik op het verhaal dus. Zoals hierboven al aangegeven 'Relatie problemen --> boks scene --> relatie problemen --> boks scene enz.' Hier kreeg ik op een gegeven moment ook wel een beetje genoeg van.
Maar ondanks dat is de film alleen al door de acteerprestaties, de sfeer en de muziek het kijken meer dan waard, geen topper voor mij, maar ik ga hem zeker nog wel vaker zien. Nu ik weet wat ik kan verwachten van het verhaal, kijk je misschien toch anders naar de film. Dus ik zal hem zeker nog een keer kijken. Deze krijgt 3,5 ster.
Phil Leotardo
Dit ben ik wel met je eens. Nergens wordt uitgelegd wat nou precies de verhouding was tussen La Motta en de maffia. De broer van Jake zat er niet bij als lid maar hij ging wel veel met die gasten om. Frank Vincent is door zijn rollen nooit meer van zijn wiseguy-imago afgekomen. Raging Bull, Goodfellas, Casino, The Sopranos (serie 5) om maar wat voorbeelden te noemen
mister blonde
dat werd volkomen duidelijk als je opgelet hebt. je hebt de 'boks' maffia (zoals jullie het noemen) nodig om ergens te komen (bijv. een titelgevecht te krijgen). de boksmaffia wilde geld verdienen aan die boksers. La motta weigerde dat en dus werd het hem moeilijk gemaakt. niet zo moeilijk allemaal, hoor...
spuit11
Ik heb ook niet zo heel veel met boksen, maar wel een geweldige film. Vond de bokscenes prachtig in beeld gebracht met geweldige muziek erbij.
Ook de transformatie van deNiro is indrukwekkend. Juist doordat ook de mindere kanten van La Motta en zijn ondergang in beeld worden gebracht, maken deze film tot een topper.
Leno
Schitterende film met een aangrijpend verhaal, niet in de laatste plaats dankzij de acteurs. De boksscenes zijn fantastisch in beeld gebracht, erg stijlvol, al is het vechten op zich wel een beetje nep.
De balans tussen het goede en kwade in LaMotta's karakter is erg goed gedaan. Pure klasse!
93.9
Zeer goed en heel kundig gemaakte film, maar mij doet het weinig...
Mij te glad en met te veel opsmuk.
Zeker een boksfilm hoort lekker te rammelen.
Diesel
Mij te glad en met te veel opsmuk.

Totaal niet van toepassing op deze film. Raging Bull is rauw en realistisch en geeft boksen weer zoals het in werkelijkheid is. Voor boksfilms die bedoeld zijn om te amuseren moet je zijn bij de Rocky vervolgen.
LeiduH
Ik had het toen opgenomen van RTL5 maar tot mijn grote schrik staat het er niet helemaal op!!
Hij stopt ineens als Jake het probeert goed te maken met Joey, als ze mekaar knuffelen.. Duurt de film hierna nog lang? hoe loopt het af?
vond het voor de rest niet zo'n super film, het werd te eenzijdig en gebeurde tijdje lang niets nieuws. Wel mooi gefilmd allemaal, mooie sfeer maar ken niet goed tot een eind oordeel komen.. ik balen!
93.9

realistisch??
Kijk maar 'ns naar studio sport ofzo en dan zie je echt niet zulke close-ups en wordt er al helemaal niet zo geramd!
BTW
Ik vind Rocky uit 1976 zelfs een stuk realistischer mede door een laag budget.
Als je die oude bokswedstrijden tussen de helden van dat moment ziet is dat ook wel een beetje anders dan wat je nu op Studio Sport ziet.
Overigens vind ik het raar dat men het overdreven geboks in Million Dollar Baby dan wel zogenaamd realistisch vindt
En close ups maken het al helemaal niet minder realistisch. Het is geen imitatie van een TV-verslag.
Pieter Montana
Voorlopig voor mij de beste Scorcese film
De bokswedstrijden zijn zo schitterend in beeld gebracht.Die flitsen van de camera's,die zwart-wit kleur,de kop van De Niro,het acteeerwerk van De Niro=Top
Schitterend!
BTW Ik vind Rocky uit 1976 zelfs een stuk realistischer
mede door een laag budget.
LeiduH
iemand?
xangadix
Leno
iemand?
Dat is zo'n beetje het einde. Z'n broer beloofd te bellen, we krijgen niet te zien of dat ook daadwerkelijk gebeurt. Het eindigt met LaMotta die in een kleedkamer zit van één of andere nachtclub waarin hij een scene uit 'On the Waterfront' nadoet in de spiegel alvorens hij op moet gaan treden, en er wordt een bijbelse tekst ge-quote.
Dat zijn vrouw een scheiding aanvraagt was daarvoor geloof ik dus dat heb je dan al gezien.
Jammer trouwens dat Rocky door velen zo wordt onderschat en gezien wordt als een dertien in een dozijn boksfilm. Rocky is geen reclame voor de bokssport, Raging Bull gaat hierin echter veel verder, dat wel.
En wat is realistisch? Het is natuurlijk niet zo zo iedere bokser na zijn carriere ten onder gaat zoals in Raging Bull..
De GeuS
Mooie geschoten film, maar na het eerste uur werd het behoorlijk saai allemaal; het sukkelde maar een beetje door.
Zeker een goede rol van de Niro(sorrie V), maar ik heb hem wel eens beter gezien; 3,5*....

Welke biopics mag je behalve 'Oppenheimer' nog meer niet laten liggen?

Top 5 beste sportfilms aller tijden

'Joker: Folie à Deux' vergde streng dieet: hier vijf andere films waarvoor acteurs afvielen en aankwamen

Vijf scènes die bekend staan om hun ijzersterke acteerwerk

The Godfather

Schindler's List
Oorlog / Drama, 1993

One Flew over the Cuckoo's Nest
Drama, 1975
transporterjaloezieviolent husbandparanoiabokserbroerbiografievuistgevechtbroken nose sporthuiselijk geweldover-the-hill fighter boksen