• 9.378.272 stemmen

Met onder meer: Robert De Niro, Joe Pesci en Cathy Moriarty

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Releasedatum: 19 maart 1981

Plot Raging Bull

"I don’t go down for nobody."

Film over Jake La Motta die terugkijkt op zijn carrière. In 1941 wilde hij meer bereiken en zich voorbereiden op zwaargewichtboksen. Hij stond bekend als een ongelofelijk gewelddadige bokser en was daarom ook niet te stoppen in de ring. Hij was dat ook buiten de ring: zo sloeg hij zijn vrouw en zijn broer.

avatar van BwuceLi

BwuceLi

Onderhond schreef:

Zo zijn Pesci en de Niro inderdaad van niet al te hoog niveau en zijn de boksgevechten loom en statisch in vergelijking met veel betere weergaves van het spelletje.

Hmmm... k vraag me wel af wat jij dan wel een hoog niveau vindt...

Die improvisatie aan de tv is gewoon super.

avatar van W.M.J.M

W.M.J.M

Ja, dat is onderhond. Je leert hem nog wel kennen voor zijn, umm, unieke smaak. Bovendien vond ik dat stuk waar de Niro een voorbijganger gaat uitschelden toch net wat beter.

avatar van kaztor

kaztor

Nou, ik kan hier eigenlijk gewoon heel erg kort over zijn: Een der beste films allertijden! Mag niet minder krijgen dan een 5.

Bij deze: 5!

avatar van Frankeermachine

Frankeermachine

Ik begin steeds meer respect te krijgen voor zwart/wit films. Dit is natuurlijk een goede film, met goed acteerwerk ed.

Het enige waar ik me aan deze film stoorde waren de scenes in kleur. Ik vind het zwart/wit erg goed passen bij deze film.

Geen topper, maar wel een must see. Een 4 is hij waard.

avatar van brookie

brookie

Verhaal kan me niet boeien. Wel fenomenaal spel van met name DeNiro. 3.5*

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

ik had deze op dvd gekocht niet wetende dat hij zwart wit was ik was dus eigenlijk wel teleurgesteld want normaal koop ik mij geen zwart-wit films maar nadat ik de film gekeken had moet ik toch toegeven dat de film goed in elkaar zit en geweldige acteerprestaties heeft daarom geef ik de film toch een verdiende 3

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

dvdfreak123 schreef:

Lange zin Dus je rekent de film alleen af op het feit dat deze zwart/wit is?

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

HarmJanStegenga schreef:

Lange zin Dus je rekent de film alleen af op het feit dat deze zwart/wit is?

neenee ik reken de film zeker niet af ik ben normaal gewoon niet voor zwart-wit films maar vond deze verrasent goed :d

avatar van Berke

Berke

verrasent (?) goed en dan toch maar 3*?

avatar van JohnMcLane

JohnMcLane

Wat een verschrikkelijke goede fim met top rollen van Robert De Niro en Joe Pesci in 1 woord gewedig!!

avatar van PaulieWalnuts

PaulieWalnuts

JohnMcLane schreef:

Jij begrijpt het.

avatar van P8rb

P8rb

Niet zo heel boeiend vond ik deze film, goed dat wel. Robert de Niro sprong er duidelijk uit in de film door zijn acteren. Boksgevechten waren wel leuk gefilmd, hoewel ik Rocky een leukere boksfilm vind. Maargoed hier was weer wat meer aandacht besteed aan het verhaal etc. Zwart-wit was wel passend hier, gaf wel een bepaalde sfeer.

Op ten duur mocht de film van mij wel klaar zijn, begon allemaal een beetje van het zelfde te worden. 3 sterretjes.

avatar van JJ_D

JJ_D

Ondanks de gemiddelde speelduur sleept 'Raging Bull' soms nogal lang aan: er overkomt Jake la Motta betrekkelijk weinig in zijn ganse levensloop, dus vult Scorsese zijn film maar met scherpe dialogen en visuele wonderen. Af en toe ligt het sentiment er wat te dik op, en ook de muziek had stukken beter gekund. Gelukkig bewaart Scorsese echter het harde van de bokswereld, wat vooral in de ring ontwapenende beelden oplevert - ergens naar het einde toe zien we Jake haast echt in een stier veranderen: zowel de mimiek als de lichaamstaal kloppen volledig. Tel daar het doorleefde in De Niro's acteren bij op en je hebt een onderhoudende film - maar een klassieker? Neen, daarvoor is het eerste deel van de film net iets te slap uitgewerkt qua emotie.

Ik kan me dientengevolge niet van het gevoel ontdoen dat hier meer in had gezeten; een tweede keer kijken zou binnen x-aantal jaar uitsluitsel moeten brengen over hoe goed dit nou feitelijk is...

Goed acteerspel van Robert de Niro en Joe Pesci. Jammer dat het verhaal me niet kon overtuigen. Ik vond de film saai en langdradig. De boksgevechten waren wel vermakelijk. Een 3.

Mijn Mening over Scorsese's - '' Raging Bull''

Ik heb de film een aantal keer kritisch bekeken, acteer prestaties kunnen we het over eens zijn: Uitmuntend! vooral met complimenten aan Joe Pesci.

Ik ben het er compleet mee eens dat de sfeer heel goed wordt neergezet die bijna onbeschrijvelijk is. Je wordt écht meegesleurt in het leven van La Motta.

Mijn 'kritische' punten zijn dan ook; Verhaaltechnisch gezien sprak de film me niet aan, laat staan dat jake la motta (in mijn ogen) een diepzinnig en interessant personage is. gewoon een primitief wild dier die enkel geweld kent. natuurlijk komt hij aan het eind van de film wel tot 'inkeer'.

( tussendoor, zelf heb ik veel meer met de niro's personage travis bickle , dat is voor mij het meesterwerk)

mijn conclusie is: ik snap dat mensen dit een meestwerk vinden, maar persoonlijk vind ik het niet meer dan een goede film.

wie weet wordt mijn kijk er over een paar jaar anders op, en zie ik andere diepere lagen in de film.

Cijfer. 4 sterren

avatar van Ridderkerker

Ridderkerker

Hmm jaa ik vond de verhaallijn nogal slap en de film zelf erg erg langdradig ik vind Rocky 1 stuk beter en dat het zwart-wit film was boeide niet echt want als je keek merkte je het niet eens meer maar toch omdat het geweldig acteur werk is en opzich wel een goede kijk geeft op zijn leven geeft . *** Sterren.

avatar van W.M.J.M

W.M.J.M

tip: leestekens maken het wat fijner om te lezen.

avatar van glennh

glennh

Beste film van alle samenwerkingen tussen de niro en scorcese.

Staat volgens mij mening veel te laag genoteerd hier op moviemeter.

Schitterende acteerprestaties,sfeer is ook super kortom een van de beste films die ik ooit gezien heb.

avatar van helleke

helleke

Zopas nog eens gezien.

Geen slechte film,Pesci en De Niro zetten weer een schitterende prestatie neer.

Maar de boksscenes vond ik wel wa minder,maar de film dateert dan ook al van '80.

3 sterren.

avatar van lopmuk

lopmuk

Meesterwerk! beste acteerprestatie ooit neergezet volgens mij.

Heb genoten van de eerste seconde tot de laatste en staat voor mij ook veel te laag genoteerd hier op moviemeter.Is zopas bij AFI gestegen naar een 4d plaats wat toch wel wat wilt zeggen.

Aanrader voor allen die hem nog niet gezien hebben.

Top 5!

avatar van bascross

bascross

Sorchese, Pesci en de Niro en een heerlijke sfeer in deze film.

5 sterren.

avatar van Niveath

Niveath

Naar mijn mening speelt Pesci de Niro in een paar scenes helemaal weg, en dat terwijl De Niro ook erg goed is. De sfeer is geweldig en de beelden prachtig.

avatar van PaulieWalnuts

PaulieWalnuts

bascross schreef:

Sorchese.

Wie?

avatar van gotti

Z'n achterneef. Die zit in de kaasbuisiness...

avatar van bascross

bascross

gotti schreef:

Z'n achterneef. Die zit in de kaasbuisiness...

Chese=kaas, aha, weer iets geleerd

Wat is een buisiness btw? Als we toch met spelling bezig zijn

avatar van RalphDeG

RalphDeG

Deze film verbaasde mij eigenlijk wel,

In eerste instantie omdat hij zwart wit is en ten tweede omdat hij na afloop gewoon heel erg goed bleek te zijn.

De dominantie die de niro uitstraalt gewoonweg geweldig...

Dat hij zijn vrouw en broer slaat benadrukt dat maar weer eens...

Moet hem binnenkort maar weer eens kijken, want volgens mij vergeet ik nog een paar belangrijke dingen te vertellen, weet trouwens iemand of Martin Scorsese:P nog nieuwe films gaat uitbrengen... departed is alweer een poosje terug

avatar van film master

film master

een verdient oscar voor de niro.

ik kan maar een ding zeggen over deze: geweldiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiige film.

martin kreeg voor the departed een oscar niet zo erg verdient eastwood was beter, maar voor deze film verdiende hij een oscar en waar is die oscar nergens.

avatar van ydroJ

ydroJ

Ik heb deze film 's middags gekeken en ik ben de gehele avond die er op volgde nog uit mijn doen geweest. De scenes in de cel, en wanneer Jake Nicky na zoveel jaar weer ontmoette bleven maar door mijn hoofd spoken, want ik had zo'n medelijden met hem. Geheel onterecht, overigens. Jake la Motta was gewoon een grote klootzak. Maar toch voel je medelijden voor hem dankzij Scorsese en De Niro. Wat toch ook een kunst is, haha. Als deze film in kleur geweest was, zou het een totaal andere film geworden zijn, gelukkig is dat niet gebeurd. De manier waarop de bokspartijen in beeld zijn gebracht is gewoon schitterend, beter dan ik ook gezien had in elke vecht of actiefilm. De chemie tussen Pesci en De Niro is gewoon heel mooi om te zien, maar het is toch echt De Niro die de show steelt, deze film staat of valt met zijn acteren. Mascagni doet zijn werk ook, wat een schitterend stuk. Het enige minpunt aan deze film is dat hij op momenten toch als traag ervaren kan worden, ik had hier zelf geen last van, de twee uur vlogen voor mij voorbij. Maar ik kan me toch voorstellen dat veel mensen dat wel vonden, en dat zal voor een deel ook de reden zijn dat deze film niet hoger genoteerd staat.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Off-topic / persoonlijke aanval verwijderd.

avatar van Izan

Izan

Een hulde aan de Niro and Pesci! De Niro speelt de rol van jaloerse scumback Jake La Motta werkelijk waar magistraal!

Jaloezie, minachting en agressie zijn trieste eigenschappen, maar tegelijkertijd bijna noodzakelijke ingrediënten voor een succesvolle emotionele personage.