• 9.376.802 stemmen

Monsters vs. Aliens (2009)

Animatie / Komedie | 94 minuten

Genre: Animatie / Komedie

Geregisseerd door: Rob Letterman en Conrad Vernon

Met onder meer: Seth Rogen, Reese Witherspoon en Paul Rudd

Releasedatum: 1 april 2009

Plot Monsters vs. Aliens

"When aliens attack, monsters fight back."

Wanneer Susan Murphy uit Californië geraakt wordt door een meteoor, groeit ze vijftien meter en wordt ze meteen bestempeld als 'monster', genaamd Ginormica. Het leger neemt haar gevangen in een geheim kamp. Hier blijken door de jaren heen meer monsters vastgehouden te worden. Ginormica maakt kennis met de briljante dokter Cockroach, halfaap-halfvis The Missing Link, de glibberige en onverwoestbare B.O.B., en een gigantische rups die Insectosaurus wordt genoemd. Er komt echter een onverwacht einde aan hun gevangenschap. Want wanneer de aarde wordt aangevallen door buitenaardse robots, is alle hoop van de mensheid gevestigd op de monsters om de wereld te beschermen.

Susan Murphy / Ginormica (stemrol)

B.O.B. (stemrol)

Dr. Cockroach Ph.D. (stemrol)

The Missing Link (stemrol)

General W.R. Monger (stemrol)

Gallaxhar (stemrol)

Derek Dietl (stemrol)

President Hathaway (stemrol)

Wendy Murphy (stemrol)

Carl Murphy (stemrol)

avatar van MusiQ

MusiQ

Hij lijkt me wel grappig. Maar goed, een grappige film is wat anders dan een goede film natuurlijk. Ik ga het in ieder geval wel proberen

avatar van Qwertary

Qwertary

Ik vind het ronduit SCHANDALIG dat alleen de nederlandse versie in 3-D wordt vertoond! Ik zocht net even waar ie in 3-D draait en alleen de NLse versie draait.. vind het niet kunnen! Ik wil de originele versie in 3-D zien! Weet iemand waar dit wél mogelijk is?

Zijn er in België trouwens zalen waar 3-D mogelijk is?

avatar van turbothijs

turbothijs

Lijkt me leuk.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

turbothijs schreef:

Wil een moderator de stemmen verwijderen?

Denk het niet. Er kan al gestemd zijn, al blijf je natuurlijk altijd met de vraag zitten of die users de film ook echt gezien hebben.

avatar van saba

saba

turbothijs schreef:

Lijkt me leuk.

Wil een moderator de stemmen verwijderen?

hij staat al op het internet.

avatar van JosieT

JosieT

Ben erg benieuwd naar deze film. Heb laatst in de bios een voorstukje gezien en dat vond ik erg grappig..

avatar van Jurgen1407

Jurgen1407

Leuke film, echte aanrader

avatar van AHWA

AHWA

HarmJanStegenga schreef:

Film is inmiddels te pindakazen ja. Heb al een deel gezien en hij is erg leuk.

avatar van AC/DC

AC/DC

AHWA schreef:

Film is inmiddels te pindakazen ja. Heb al een deel gezien en hij is erg leuk.

En hij is vanaf vandaag ook in de bioscopen te zien

avatar van Nubis

Nubis

Bah, stomme film.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Zwakjes. Met zijn ruim anderhalf uur duurt het bijna 30 minuten voordat de film echt op gang komt en zelfs dan blijft de film een beetje steken op het niveau van "Is dit het nou allemaal?". Ja, er zitten wel leuke scènes in (BOB, het omdraaien van de clichés rondom de sportjock en het meisje die vrijen in de auto) maar voor elke leuke scène zitten er twee scènes in die niet werken. Verder weer een verspilling van geld aan grote namen, wat ze beter in het verder ontwikkelen van het verhaal of hadden kunnen stoppen.

avatar van mandy7

mandy7

Ontzettend gelachen, vooral om Bob.

Film lijkt me in het NL trouwens wel een stuk minder

onze vertalingen zijn meestal nog al crappy

avatar van vwtune

vwtune

Ik ben het helemaal eens met Mr_White.

Het was echt heel slap allemaal. Het had het gewoon net niet. Jammer!

avatar van james_cameron

Vlotte, leuk gemaakte animatiefilm die het vooral moet hebben van de droge humor en een aantal spectaculaire aktiescenes. Origineel is het allemaal niet en het verhaaltje verloopt zeer voorspelbaar, maar de stemmencast is op dreef (vooral Seth Rogen is hilarisch) en door het hoge tempo heb ik me niet verveeld. Grappige verwijzingen ook naar allerlei SF-klassiekers.

avatar van Guidoww

Guidoww

gisteren lekker thuis op de bank gekeken, vond het een hele leuke film:-). Erg veel humor. Vooral droge humor. vond het wel voorspelbaar allemaal. Maar dat vind ik niet erg bij een animatie film!

avatar van Nijmegen

Nijmegen

Ik ga maandag , tot nu toe een goede indruk

avatar van rep_robert

Leuke film, inderdaad veel verwijzingen naar bekende SF films, Seth Rogen die op dreef is als BOB(heerlijk droog en DOM)....
Leuk hoe een aantal van die standaard situaties omgedraaid werden zeg maar....

vb. Jongen en meisje in de auto en de jongen dat zich gedraagt als een onzeker meisje en het meisje dat met de jongen wilt vrijen

Vond het alleen soms jammer dat er niet wat meer humor in zat, hadden ze naar mijn mening ietsje meer uit kunnen halen, vooral met de cast die goed op dreef is.

(ruim) 3,5 sterren!

( Blij dat ik dit soort films niet in het Nederlands hoef te zien, die Amerikaanse acteurs/actrices zijn veel leuker dan dat Nederlandse gebler altijd van die wannabe soapies)

avatar van SpikeR

SpikeR

leuke film vol humor, ik heb ivm de kids in de nederlandse versie gezien en ik twijfelde tussen een 3,5 en een 4.

het is blijven hangen op 3,5 maar misschien als ik nog is de engelse versie kijkt dat het dan alsnog een 4 wordt

er zitten zoals eerder vermeld opvallende scene's in, maar ik vond de film wat aan de korte kant die van de 94 minuten blijft weinig over als het verhaal eenmaal op gang komt

avatar van Sjoerdow

Sjoerdow

Leuke film, maar had er misschien iets meer van verwacht. Meer grappen en grollen en meer van het karakter the missing Link. Vond hem op veel momenten meer een sip karakter dan een grappig monster.

BOB maakt heel veel goed vind ik en ook het karakter van Rainn Wilson is lekker overdreven en geknipt voor zijn stem.

De film moet het vooral hebben van momenten:

De scéne met het gesloopte tuinhekje was hilarisch, de ontmoeting tussen de president en de aliens en het pokeren met BOB, the missing link en Insectosaurus is grappig.

Verder vond ik dat de vlinder aan het eind er nogal debiel uitzag. Insectosaurus zelf daarentegen was hartstikke leuk, met die gigantische pupillen als er een groot licht op gericht word.

Al met al een sterrencast en ik heb zo nu en dan ook flink moeten lachen, alleen niet zoveel als tijdens Role-models (misschien geen goeie vergelijking, maar ik had wat meer hilarische momenten verwacht en die bleven een beetje uit.)

Kortom een leuk en vermakelijk filmpje die het van de momenten moet hebben. 3 sterren

avatar van grovonion

grovonion

De hamvraag: zou jij je leven geven voor je land indien dat je ervoor 50 jaar lang had opgesloten in een kale blikken container?

avatar van Nijmegen

Nijmegen

Toch wat slapjes

avatar van Apster

Apster

In ieder geval weer een stuk beter dan Dreamwork's Madagascar 2, ook al zegt dat nog niet veel. De animatie is nog steeds niet denderend en al die knipogen naar bekende films begint erg voorspelbaar te worden. De scene waarin Spielberg's CEOTTK op de hak wordt genomen is overigens nog wel grappig. De film leek een leuke weg in te slaan met het gevecht in San Francisco, maar helaas zwakt de film daarna weer behoorlijk af en valt er eigenlijk niet veel meer te lachen.

avatar van funland

funland

echt een toffe film

heb me kapot gelachen met B.O.B!!! Ik vond het een echte toffe film vooral de laatste scéne met Deryck en B.O.B hebben m'n vriend en ik ons kapot gelachen.. Alleen was het redelijk vervelend met alle die 7 jarige kindjes die al die dingen probeerden te pakken Het begon goed maar het gevecht in San Fransisco verveelde me een beetje.. Toch goed vermaakt en soms erg gelachen. Alleen vond ik Susan soms een beetje een spelbreker :s

4 *

avatar van finalman

finalman

Die president leek verdomd goed op Michael Nouri

Ook veel linkjes met andere films, zoals:

-De dokter = The Fly (1958)
-Susan = Attack Of The Fifty Foot Woman
-B.O.B. = The Blob (1958)
-The Missing Link = Creature From The Black Lagoon
-De klonen van Gallaxhar = Star Wars II
-Het pak dat Susan aanhad = The Lawnmower Man plus Jeff Fahey & Pierce Brosnan
-Insectosaurus, die later in een vlinder veranderde = Mothra, van Godzilla
-De grote robot met 1 oog = War Of Worlds EN Independence Day.
-Susan die in aanraking kwam met een meteor = Meteor Man

Ik heb Mars Attacks nog nooit gezien, maar ik denk wel dat er ook aanwijzingen zullen zijn

Nog aanwijzigingen?

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Vond hem een klein beetje tegenvallen. Komt denk ik ook omdat het verhaal niet helemaal mijn ding was. Geef mij dan liever zoiets als Bolt. Maar goed, er zaten wel wat grappige karakters in zoals B.O.B en Insectosaurus. De humor was wel oke, maar had veel beter gekund, ik kon alleen lachen om B.O.B hij is toch wel het meesterwerk in deze film. Voor de rest vond ik het matig en soms wat saai.

Toch geef ik Monsters vs. Aliens een kleine 3* (voornamelijk voor B.O.B)

avatar van soom

soom

Gigantica, ingesproken door Reese, vond ik erg leuk, stoer, Girl Power. Leuke familiefilm, aardige grapjes, veel verwijzingen naar andere films, leuke situaties en een beetje Incredibles achtig. Wel geinig om gezien te hebben.

avatar van ken1976

ken1976

Zoals gewoonlijk is de animatie van Dreamworks van de bovenste plank. En toch vond ik hem wel wat tegenvallen.

Het verhaal is mede een van de oorzaken waardoor me de film is gaan tegenvallen. Op sommige momenten maken de dialogen een saaie indruk. De grappen , waren soms wel leuk maar vielen soms ook tegen. Het was leuk om de stem van Reese te horen als Gigantica......

Ik had toch wel wat meer aktie verwacht, maar goed het blijft toch een kinderfilm. Dus een aanrader voor kids en voor mij was een leuk avondje vertier!! 3 sterren

avatar van Qwertary

Qwertary

Heb me kapot gelachen in de bioscoop!

Vooral bij het voorstellen van de monsters.. xD Weinig actie maar veel gelachen! B.O.B. was gé-wél-dig! De rest trouwens ook

Erg goede film, jammer dat de 3-D versie alleen in het Nederlands te zien is.. want die had ik liever gezien dan de 2-D versie

avatar van finalman

finalman

Qwertary schreef:

Erg goede film, jammer dat de 3-D versie alleen in het Nederlands te zien is..

In België is het 3-D met Engels gesproken en Nederlandse ondertitels

avatar van ILDIB

ILDIB

Gekeken in 3D, en dat is geweldig. Helaas wel de nederlandse versie en die klinkt wat gemaakt helaas. Verhaal is erg leuk en snel zat, beetje simpel maar ach. Kruising tussen monsters inc en mars attacks. Sommige scenen zijn echt hilarisch. Door de NL versie kan ik geen 4 geven, omdat er net wat warmte ontbreekt.