• 9.376.713 stemmen

Monsters vs. Aliens (2009)

Animatie / Komedie | 94 minuten

Genre: Animatie / Komedie

Geregisseerd door: Rob Letterman en Conrad Vernon

Met onder meer: Seth Rogen, Reese Witherspoon en Paul Rudd

Releasedatum: 1 april 2009

Plot Monsters vs. Aliens

"When aliens attack, monsters fight back."

Wanneer Susan Murphy uit Californië geraakt wordt door een meteoor, groeit ze vijftien meter en wordt ze meteen bestempeld als 'monster', genaamd Ginormica. Het leger neemt haar gevangen in een geheim kamp. Hier blijken door de jaren heen meer monsters vastgehouden te worden. Ginormica maakt kennis met de briljante dokter Cockroach, halfaap-halfvis The Missing Link, de glibberige en onverwoestbare B.O.B., en een gigantische rups die Insectosaurus wordt genoemd. Er komt echter een onverwacht einde aan hun gevangenschap. Want wanneer de aarde wordt aangevallen door buitenaardse robots, is alle hoop van de mensheid gevestigd op de monsters om de wereld te beschermen.

Susan Murphy / Ginormica (stemrol)

B.O.B. (stemrol)

Dr. Cockroach Ph.D. (stemrol)

The Missing Link (stemrol)

General W.R. Monger (stemrol)

Gallaxhar (stemrol)

Derek Dietl (stemrol)

President Hathaway (stemrol)

Wendy Murphy (stemrol)

Carl Murphy (stemrol)

avatar van rep_robert

Leuke film, inderdaad veel verwijzingen naar bekende SF films, Seth Rogen die op dreef is als BOB(heerlijk droog en DOM)....
Leuk hoe een aantal van die standaard situaties omgedraaid werden zeg maar....

vb. Jongen en meisje in de auto en de jongen dat zich gedraagt als een onzeker meisje en het meisje dat met de jongen wilt vrijen

Vond het alleen soms jammer dat er niet wat meer humor in zat, hadden ze naar mijn mening ietsje meer uit kunnen halen, vooral met de cast die goed op dreef is.

(ruim) 3,5 sterren!

( Blij dat ik dit soort films niet in het Nederlands hoef te zien, die Amerikaanse acteurs/actrices zijn veel leuker dan dat Nederlandse gebler altijd van die wannabe soapies)

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Vond hem een klein beetje tegenvallen. Komt denk ik ook omdat het verhaal niet helemaal mijn ding was. Geef mij dan liever zoiets als Bolt. Maar goed, er zaten wel wat grappige karakters in zoals B.O.B en Insectosaurus. De humor was wel oke, maar had veel beter gekund, ik kon alleen lachen om B.O.B hij is toch wel het meesterwerk in deze film. Voor de rest vond ik het matig en soms wat saai.

Toch geef ik Monsters vs. Aliens een kleine 3* (voornamelijk voor B.O.B)

avatar van erwku

erwku

Mooie animatie met leuke humor, actie en avontuur. Meer niet

De Alien robot is hylarisch, maar het alles doet soms nogal The Incredibles aan.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Alweer een tegenvaller van Dreamworks. Ook al was de Blob geniaal, de film miste voor de rest toch te veel humor om ook leuk te zijn voor volwassenen. De film had een aantal leuke stukjes, wat grappige film verwijzingen en het was best goed geanimeerd maar kan qua kwaliteit toch echt niet tippen aan de veel betere Pixar films.Misschien heeft Dreamworks het ook zelf door want aan de komende releases ze zien gaan ze voor kwantiteit ipv kwaliteit, in de vorm van vele sequels op al matige films.

avatar van Montorsi

Montorsi

Vond het wel een aardige animatiefilm eigenlijk. Aantal komische momenten met een hoog 'random'-gehalte. Blijft ook lang erg goed uit te houden, maar uiteindelijk neemt het behoorlijk kazige verhaal te veel de overhand waardoor er niet meer dan 3* inzit. Toch wel vermaakt hoor

avatar van The One Ring

The One Ring

Genoeg is genoeg. We zijn de laatste jaren, vanaf Shrek om precies te zijn, doodgegooid met dit soort animatiefilms. Buddymovies in het avonturengenre die vooral draaien om parodieën. In principe zijn alle grappen in al die films hetzelfde, maar dat is nog lang niet zo storend als het plichtmatige dramatische moment dat gewoon niet werkt. Tussen deze films zaten wel een aantal fijne titels, zoals Shrek en Ice Age (Pixar tel ik niet mee, die speelt toch op een ander niveau), maar Monsters vs. Aliens heeft voor mij nu toch echt wel voor een vermoeidheid voor dit soort films gezorgd. Het is nu wel echt tot de laatste druppel uitgemolken. Iemand die deze film of een van zijn grappen origineel durft te noemen heeft geen Dreamworksanimatiefilms van de afgelopen jaren gezien. Deze mensen komen extra bedrogen uit, want Monsters vs. Aliens geeft een nog zwakker verhaal dan zijn voorgangers.

Schijnbaar moet dit ook de film zijn die 3D (met het brilletje) hot gaat maken in de filmwereld. Ik zag de film in 2D, dus ik weet niet hoe dat werkt, maar ik blijf er sceptisch over. Ik zag in de 2D-versie toch weer een aantal momenten waarop voorwerpen nog al opzichtig op het scherm afvlogen, dus waarschijnlijk werd 3D toch vooral weer als schrikgrap gebruikt. Ik zie er geen toekomst in en volgens mij ziet wanhopig Hollywood er niets anders als een truuk in om downloaders weer naar de bios te trekken. Maar laat ik niet te hard oordelen voordat ik een echte 3D-film zie.

Ik zal niet ontkennen dat er een aantal momenten waren waarbij ik wel moest lachen, meestal met de president, maar het geheel voelt zo ongeïnspireert aan dat zelfs lopende banden bepaalde ideeën zouden weigeren.

Wel leuk dat Dr. Strangelove weer helemaal hip is in Hollywood. Dit is al de tweede film uit 2009, na Watchmen, waarin de War Room uit Dr. Strangelove voorkomt.

avatar van FillumGek

FillumGek

Deze kruising tussen Monsters Inc. en The Incredibles is slechts aardig. Ik heb er nu wel een beetje genoeg van.

Het verhaaltje is absoluut niet meer dan wat de titel zegt. Gelukkig draait het in dit soort animatiefilms niet om het verhaal, maar om de leuke characters en grapjes. Die characters lijken zo van de set van Monsters Inc. weggelopen. Hoeft niet erg te zijn, maar ze zijn ook een stuk minder leuk. Eigenlijk vond ik de president het grappigst in de film. Vooral om die schreeuw bij de monsterintroductie moest ik even lachen.

De animatie is weer erg mooi, de voice-overs overtuigend en de film duurt gelukkig kort. Daartegenover staat een enorm saai en clichématig verhaal, een setting die we al te vaak hebben gezien en te weinig humor. Voor de kleinere is het echter wel leuk.

avatar van The Oceanic Six

Leuk, leuk, leuk!

Opvallend dat de film op MovieMeter niet super scoort zeg! Ik heb me er vanavond echt mee vermaakt.

Sure, de film is niet heel origineel maar het heeft wel het belangrijkste wat ik zoek in een animatiefilm: humor!

Ik vond een hoop ''personages'' bijzonder geslaagd. Zeker de blauwe blob en het gigantische beest waren leuk, maar eigenlijk was bijna elke alien wel de moeite waard. Alleen dat mensen meisje zelf was niet zo interessant maar ach, er moet ook een plot in de film zitten he.

Grafisch is de film erg goed met veel details en veel kleur. Het kijkt erg lekker weg. Het plot is simpel en bevat veel cliche's maar het stoorde me totaal niet. Sterker, in zon parodiefilm over buitenaardsen hoopte ik een beetje zelfs op de herkenbare dingen. Grappig dat de film een stel bekende titels op de hak neemt. Briljante scene met de parodie op Close encounters of the third kind met dat piano spel bij de ontmoeting tussen mens en aliens

Gelukkig neemt de film zich niet zo serieus en zitten er een hoop kleine maar grappige momenten in de film.

Kortom; zeer geslaagd en een echte aanrader.

avatar van Zinema

Flauwtjes.

Als in zoutloos. Het grote probleem van deze film is namelijk het ontbreken van goede grappen, of op zijn minst een leuk verhaaltje. Ondanks de aanwezigheid van Rogen en de rest van de sterrencast, heb ik i.i.g. niet vaker dan twee keer gegrinnikt, en dat vind ik onvoldoende. Het verhaaltje was ook allesbehalve boeiend.

De animaties schieten tevens te kort. Erg plastic en veel te netjes. Althans, ik ben verwend met betere, zeker anno 2009. Vond het nogal van een hoog Chicken Little-gehalte. Ook het verhaaltje was erg des Disney's. Mierzoet en binnen de geijkte lijntjes.

De vele film-verwijs-geintjes zijn uiterst flauw. Met als dieptepunt het gereformeerde knipoogje naar Close Encounters. Al moet gezegd dat Axel F. het enige swingende was aan deze prent.

Misschien dat e.e.a. beter te pruimen was in 3D, maar ik heb helaas alleen de 2D mogen aanschouwen.

Not my cup of tea, en erg doorsnee allemaal. Voor een leuke monster-animatie kan ik Monsters Inc. aanraden. Niet deze ziekenhuis-hap, die een belangrijk ingrediënt ontbeert. Juist ja.. Zout.

Twee magere sterretjes.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Simpele animatiefilm.

Het verbaasd me telkens weer hoe weinig Dreamworks zijn best doet om ook maar in dezelfde atmosfeer als Pixar te komen. Maar geef ze eens ongelijk, hun films zijn altijd een hit, en als ik nou eens zou leren om de trailers níet te kijken, zouden ze ook nog eens grappig zijn.
'Monsters vs. Aliens' is een aardig idee dat zeker niet verveeld, maar het voelt allemaal veel te speels aan. De monsters zijn leuke personages en vooral Insektosaurus is geweldig, maar bijvoorbeeld de aliens, of alien, is veel te simpel. Het hele gebeuren had makkelijk een aflevering kunnen zijn van een Japanse Cartoon Network tekenfilmserie en dat ontkracht het hele filmgebeuren. Nergens weet de film goed genoeg te zijn om te verantwoorden waarom hij in de bioscoop te zien zou zijn. De animatie is aardig, maar erg cartooneske, de personages zijn niets bijzonders (ook al was het verhaal van Susan die niet geaccepteerd werd in het begin wel aardig) en als de film dan eenmaal afgelopen is kan je hem zo weer vergeten.
Nee, het blijft aanvoelen als een verlaat antwoord op 'Monsters Inc.' en dat zou op zich niets uitmaken, als het echt leuk geweest zou zijn, en dan helpt het niets als je het in HD kijkt. Een beetje jammer, maar ach, té veel verwachten van een Dreamworks mag ook weer niet.

2,5

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Aardig, maar viel toch wat tegen.

Doordat ik voor een van de weinige keren een trailer bekeken had, had ik er veel van verwacht. Jammer genoeg komen bijna alle leuke stukjes in de trailer al tevoorschijn. Gelukkig zijn de stukjes die leuk zijn wel echt leuk!

Stemmen en karakters goed gekozen. En achja verhaal, wat boeit dat met een animatie die komisch bedoelt is en totaal niet serieus moet zijn.

Of hij duurde iets te lang, of ze hadden het wat meer uit moet werken, want het humorgehalte nam vaak wat af waardoor het wat ging vervelen.

Toch zit er wel een voldoende in

avatar van Kawasakiman

Kawasakiman

Zeer grappig en zeer mooi gemaakt. Al vond ik dat er andere tekenfilms zijn die veel leuker zijn. Had er toch meer van verwacht. Voor kinderen zeker een leuke film vooral BOB.

avatar van Film Pegasus

Eindelijk nog eens een animatiefilm uit Hollywood die de moeite is. Na tegenvallers als Bee Movie, Wall-E, Kung Fu Panda en Happy Feet is er nu eindelijk nog eens een animatiefilm geweest die me deed lachen. Niet dat het een topfilm is, verre van zelfs. Maar de film zit vol filmparodieën, en soms zelfs op een subtiele manier zodat filmliefhebbers (die van parodieën houden) hier wel hun hartje mee kunnen ophalen. Origineel is het verder niet. De film is een kruising tussen The Incredibles en Mars Attack. Maar het zijn de grapjes die het hem wel doen. En ik heb er van genoten, meer moet dat soms niet zijn.

avatar van wwelover

wwelover

Matige animatie film van Dreamworks, Net als Shark Tale, het verhaal is gewoon niet leuk. Het is op zich niet slecht bedacht, maar wel slecht uitgewerkt, het is het steeds net niet. Desondanks is het af en toe wel geinig, en voor kinderen denk ik wel leuker. Het grootste gemis is een hilarische monster, alleen die flubber was wel geinig, maar dat kwam door Seth Rogens stem die er echt bij past. De stemmen waren over het algemeen ook niet verkeerd. Maar ja leuk voor een keertje.

Leuke film, ik moest echt lachen af en toe. Vooral Cockroach is grappig! Het is een goede film voor mensen die van grappige animatie films houden, maar als je meer een serieus type bent raad ik het niet aan.

avatar van schram101

schram101

Vond het een bijzonder leuke film.

Het geheel zag er prachtig uit ook was er de nodige humor aanwezig! De stemmen (en personages) van Seth Rogen en Keifer Sutherland waren erg komisch. Ook het personoge van de president was amusant!

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Meevaller. Vermakelijk, mooie animaties en bij vlagen érg grappig, vooral Seth Rogen als B.O.B. komt een paar keer heerlijk droog uit de hoek. Geweldig figuur. De rest van de stemmencast was ook prima. Het verhaaltje is simpel en op het einde heb je het ook wel gezien eigenlijk, maar deze Monsters vs. Aliens kent genoeg komische momenten om een voldoende te halen. Nu op naar How to Train Your Dragon.

avatar van esli-11

esli-11

Ik vindt het een fantastische film alleen ook de humor miste ik best waarop mensen zeien dat het ook best wel veel humor was het voor mij niet echt humor alleen een paar stukjes maarja niks aan te doen ik vindt het voor de rest wel een leuke film.....

Ik Geef Het een 3.5

avatar van DVD-T

DVD-T

Leuke animatiefilm, maar meer ook niet.

De film moet het hebben van kleine momenten, over de gehele lijn is het niet echt vernieuwend meer en de clichés vliegen je om de oren. Wel op een leuke manier. De film zit vol met verwijzingen naar andere monster/alien films. Af en toe was het op die momenten genieten geblazen. Verder een leuk verhaaltje tjokvol leuke karakters, waarbij die kakkerlak en B.O.B. er wel uitsprongen. Tegen het einde wordt het net iets te veel van het goede, hoewel de film daar net iets te lang duurt, voelt het overall alsof het net even te kort was allemaal.

avatar van Theunissen

Leuk voor de kleintjes. Mijn god wat heb ik een hekel aan dit soort films. De eerste 30 minuten gingen nog net maar daarna werd het gewoon een complete hel voor mij. Zoals kolonel Kurtz "the horror" zei, geldt dat voor mij voor deze film.

avatar van scorsese

Aardige animatie-film met veel actie-scenes en een snel tempo. Een aantal leuke verwijzingen naar andere films zoals The Inconvenient Truth en Beverly Hills Cop. De animatie ziet er mooi en zeer gedetailleerd uit, en doet zeker niet onder voor een Pixar-film. Helaas stelt het verhaal wel een beetje teleur en is de alien met de vier ogen nogal irritant en flauw.

avatar van Decec

Decec

Ik vond heel leuk animatiefilm...

Prima camerawerk...

Prima animatiewerk...

Leuk B.O.B. beweging, springende oog uit, komt weer terug...

Prima verhaal...

Leuk alien.. SF..

Jammer dat er komt geen vervolg over Monsters vs Aliens...

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Waar de afgelopen tijd de 'hoog' scorende animatiefilmpjes niet zo best bevielen, is deze een stukje beter meegevallen. Het ziet er nog steeds niet uit en sommige stemmen moeten echt beter (Witherspoon..) maar qua humor ving het al het één en ander op!

Jammer dat er geen enkel tof idee in zit m.b.t het design, iets waar veel mogelijk is met monsters en aliens. Veel high-tech zooi mag langskomen maar het is nergens sterk, erg inspiratieloos en saai is het wel.

Het is uiteindelijk meer de invulling van de personagesdie het 'kleur' geeft, de president is erg funny en B.O.B kan best geinig zijn, Derek mag ook wel meegerekend worden.. grappige kwal van een vent..

Niet dat dit er nou voor zorgt dat Monsters vs. Aliens zo geweldig is. Het blijft gewoon doodzonde dat er zo weinig visuele creativiteit aan te pas komt, en ja...dat kan in familiefilms heel goed.

avatar van Elineloves

Elineloves

Aardig, maar niet bevredigend. Ik had al een tijdje zin in een knotsgekke animatiefilm, gekozen voor Monsters vs. Aliens maar helaas zat ik er niet lekker in.

Over het visueel aspect heb ik weinig te klagen, dat was dik in orde en het zag er mooi uit. Het verhaal daarentegen vond ik minder. Het was allemaal net niet leuk of grappig genoeg. Ik word graag meegezogen in een verhaal en bij deze film was dat helaas niet het geval. Soms een tikkeltje plat en het voelt aan als iets wat je al te vaak hebt gezien, een snel afgeraffeld formulewerkje.

Jammer.

avatar van ibendb

ibendb

Een mindere animatiefilm.

Ik had me verheugd op een echte blockbuster, maar het was eigenlijk niet zo goed. De film had een te simpel verhaaltje om te blijven boeien. Voor kleine kinderen zou dit de film van het jaar zijn. Wel, niet voor mij. 2.5*

avatar van Minotaures

Minotaures

''E.T. go home''

Een prima animatiefilm van DreamWorks.

Het verhaal volgt een groep monsters die vanaf de jaren '50 in 'Area 51' verblijven. Totdat de aarde bedreigd wordt door een buitenaardse tiraan en zijn klonenleger en robots. Er wordt beroep gedaan op de monsters om de wereld te verdedigen en de invasie te stoppen tegen hun vrijheid als beloning.

De personages zijn wel leuk. Er worden verschillende klassieke monstericonen gekozen en in een nieuw en kindvriendelijk jasje gestopt. Zo zou je B.O.B. als de monster van The Blob herkennen en Dr. Cockroach een knipoog naar The Fly. Ook in de film Megamind hebben ze wat elementen van de slechterik hier geleend om hun eigen te creëren. Het is wel leuk om de stem van Witherspoon te horen in een animatie. Ze heeft een leuk en schattig stem en past mooi bij Susan. De overige monsters hebben zo hun eigen vak van expertise, zo kan je Dr. Cockroach als 'the brains' zien en The Missing Link als 'the muscle'. B.O.B. vond ik zeker het allerleukste hier, simpelweg vanwege zijn opmerkingen en oplossingen. Daarnaast telt Rogen zijn stem ook wel mee, want je herkent het gewoon uit duizenden. De slechte Gallaxhar vond ik niet zo boeiend, meer irritant eigenlijk. Dan zijn kloons, die waren dan wel leuk, vooral als ze samen met de undercover monsters rondlopen. En dan heb je nog die drone-robots, dit zijn Gallaxhar's sterkste marionetten en hebben een vrij kleine rol. Naast de aliens en monsters lopen er ook wat mensen rond en die hebben ook een rol gekregen. Van een veteranen generaal die op de monsters let tot wel de president van Amerika zelf. Die laatste is ook een grappige personage onder de mensen, met zijn koffie/kernaanval knopen die op elkaar lijken.

Er wordt ook flink in geknokt, maar dit is natuurlijk te verwachten aangezien het over monsters versus aliens gaat. Het 1ste gevecht met drone-robot nummer 1 is best mooi en netjes gemaakt. En dan heb je nog wat kleine knokpartijen met Gallaxhar's klones. Natuurlijk moet het weer verpest worden door een kloon perongeluk neer te schieten, maar zoiets zat er al aan te komen. Echt superleuk gedaan, op Gallaxhar's schip.

Over het algemeen ziet de animatie er top uit, tot in de details. Je krijgt hier wat close-ups van een aantal personages en ook dat ziet er vol detail uit (stoppels en dat soort dingen). En dan nog het aanval op een stad en op een brug, denk dus aan gebouwen die instorten en auto's die verbrijzeld worden. Qua materialen en personages vond ik de animatie prima.

De speelduur duurt niet al te lang (na zo'n 84 minuten is het alweer afgelopen) en de tempo zit er ook prima in. Heb me geen moment verveeld en de film bevat een prima komedie-gehalte.

Niet het allerbeste van DreamWorks, maar zeker ééntje die op moet vallen.

avatar van Spetie

Weinig bijzonder, maar redelijk onderhoudend. Bij Dreamworks valt me vaak het enorm hoge tempo op, waarmee ze een beetje hun tekortkomingen proberen te verdoezelen. Hier, lijkt dat ook weer het geval te zijn. Monsters vs. Aliens heeft verder een zeer dun verhaaltje. De animatie vond ik niet heel bijzonder en op dat gebied loopt Dreamworks ook mijlenver achter op Pixar.

Gelukkig waren er nog wel een paar geslaagde personages, die ook voor enigszins leuke humor zorgden. B.O.B. en insectosaurus sprongen er op dat gebied duidelijk uit, al lijkt die laatste duidelijk geïnspireerd te zijn door Ghibli’s Totoro, waar ik hem erg op vond lijken. De Aliens vond ik dan weer weinig bijzonder en ook niet echt leuk. Verder zitten er in zijn geheel gewoon te weinig echt leuke momenten in.

Richting het einde begint het wel een beetje aan te slepen en wordt de kinderachtige humor vaak ook net wat teveel van het goede. Het is allemaal ook net wat te leeg en te weinig origineel om het anderhalf uur lang boeiend te kunnen houden.

avatar van Lennert

Lennert

Bij het onlangs opnemen en bekijken van enkele animatiefilms van de afgelopen jaren had ik vooral hoge verwachtingen van Despicable Me en vrij weinig van Monsters vs. Aliens. De omgekeerde waarheid bleek het geval te zijn, Monsters vs. Aliens is namelijk een stuk leuker dan het vooral kinderachtige gekneuter van een stel gele mannetjes. Goed, deze film zet je in het begin nog op het verkeerde pad met een vrij karakterloze main character, maar met de komst van de monsters zelf wordt het allemaal een stuk leuker. Klein hoogtepuntje is toch wel de door Stephen Colbert gespeelde idioot van een president, maar ook Hugh Laurie en Kiefer Sutherland leveren goed werk.

De film ziet er verder niet uit, maar ook bij deze film had ik niet het gevoel dat men probeerde om iets vernieuwends of prachtigs neer te zetten. Het voldoet echter allemaal wel, de film is bijvoorbeeld niet te kinderachtig en heeft sympathieke personages. Het loopt allemaal lekker vlot zonder te belerend te worden en heeft een goede voicecast. Onschuldig vermaak, waar prima van te genieten is door volwassenen.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Matige animatiefilm die leentjebuur speelt bij zowat alle scifi-films die de voorbije jaren de revue zijn gepasseerd. Maar vooral het schaamteloze overnemen van hele scènes uit Independence Day getuigt van weinig tot geen creativiteit, meestal toch iets waar dit soort films in uitblinken. Nee, ben nu al de helft vergeten.

avatar van tattoobob

tattoobob

Redeljk leuke animatiefilm met best wat aardige grappen vond ik als volwassene

De animatiefilm zelf ziet er ook goed uit voor de tijd die hij doorstaan heeft.....het verhaal zelf vind ik wat simpeltjes,maar ja tis grotendeels voor de kids

Leuke wegkijkert .

avatar van Kondoro

Kondoro

Monsters vs. Aliens

Monsters vs. Aliens was een beetje een saaie animatie film van de grote Dreamworks, toch tegenvallend en saai en het leek me leuker, veel leuker. Sommige stukjes kwamen me bekend voor maar heb de film toch herzien op Netflix. Was net de dag van te voren op gezet en was ook nog eens ziek dus had hier veel zin in. Het was maar een trage film met grappen die mij niet echt vaak konden raken, natuurlijk vond ik de film zo af en toe wel eens leuk, maar of het echt overweldigend was, nee!

Het verhaal was slap en soms saai maar, ook wel weer leek. Ja een echt verhaal waar ik maar geen keuzes kon maken wat ik er nou precies van vond. Het concept was niet onaardig en de animatie zag er gewoon prima uit. Leuk om eens te zien maar verder moet je er ook niet mee gaan!

avatar van Shadowed

Shadowed

Mwa.

Een wat mindere kinderanimatie. Deze film kent een saai verhaal en vrij flauwe momenten. Meestal boeien animatiefilms me wel een beetje, maar dat was hier eigenlijk nauwelijks het geval. De karakters en monsters zijn suf uitgevoerd.

De achtergrond van de monsters is toegegeven wel leuk uitgevoerd. De film kent een paar stijvol geanimeerde actiespektakel scenes en weet vooral naar het einde toe wel te boeien. De rest kan je laten voor wat het is.

Met het verhaal had ook simpelweg meer gekund. Het voelt nogal onnodig kinderachtig en suf aan. Je hebt best leuke karakters, maar dan schrijf je zo zo uit. Daar ga je dan toch wel een beetje de mist in.