• 9.377.368 stemmen

Monsters vs. Aliens (2009)

Animatie / Komedie | 94 minuten

Genre: Animatie / Komedie

Geregisseerd door: Rob Letterman en Conrad Vernon

Met onder meer: Seth Rogen, Reese Witherspoon en Paul Rudd

Releasedatum: 1 april 2009

Plot Monsters vs. Aliens

"When aliens attack, monsters fight back."

Wanneer Susan Murphy uit Californië geraakt wordt door een meteoor, groeit ze vijftien meter en wordt ze meteen bestempeld als 'monster', genaamd Ginormica. Het leger neemt haar gevangen in een geheim kamp. Hier blijken door de jaren heen meer monsters vastgehouden te worden. Ginormica maakt kennis met de briljante dokter Cockroach, halfaap-halfvis The Missing Link, de glibberige en onverwoestbare B.O.B., en een gigantische rups die Insectosaurus wordt genoemd. Er komt echter een onverwacht einde aan hun gevangenschap. Want wanneer de aarde wordt aangevallen door buitenaardse robots, is alle hoop van de mensheid gevestigd op de monsters om de wereld te beschermen.

Susan Murphy / Ginormica (stemrol)

B.O.B. (stemrol)

Dr. Cockroach Ph.D. (stemrol)

The Missing Link (stemrol)

General W.R. Monger (stemrol)

Gallaxhar (stemrol)

Derek Dietl (stemrol)

President Hathaway (stemrol)

Wendy Murphy (stemrol)

Carl Murphy (stemrol)

avatar van schram101

schram101

Vond het een bijzonder leuke film.

Het geheel zag er prachtig uit ook was er de nodige humor aanwezig! De stemmen (en personages) van Seth Rogen en Keifer Sutherland waren erg komisch. Ook het personoge van de president was amusant!

avatar van Blokland

Blokland

Typisch Dreamworks-niveau (dus ongeveer één ster lager dan het gemiddelde Pixar-niveau)

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Meevaller. Vermakelijk, mooie animaties en bij vlagen érg grappig, vooral Seth Rogen als B.O.B. komt een paar keer heerlijk droog uit de hoek. Geweldig figuur. De rest van de stemmencast was ook prima. Het verhaaltje is simpel en op het einde heb je het ook wel gezien eigenlijk, maar deze Monsters vs. Aliens kent genoeg komische momenten om een voldoende te halen. Nu op naar How to Train Your Dragon.

avatar van esli-11

esli-11

Ik vindt het een fantastische film alleen ook de humor miste ik best waarop mensen zeien dat het ook best wel veel humor was het voor mij niet echt humor alleen een paar stukjes maarja niks aan te doen ik vindt het voor de rest wel een leuke film.....

Ik Geef Het een 3.5

avatar van Chaos Industry

Chaos Industry

Een erg amusante film.

Heb net als velen soms erg kunnen lachen om B.O.B. evenals de President.

Betreft het verhaal op zich ben ik wat minder enthousiast. Origineel? Jazeker. Maar het alien valt de aarde aan / monsters die ineens aan de kant van de mensen strijden is een vrij bekend recept.

avatar van _Moonwalker

_Moonwalker

Vond het een erg grappige tekenfilm. Vooral B.O.B. en de President hebben me vaak in lachen doen uitbarsten.

Verhaal is wel dunnetjes, maar toch heb ik genoten van ieder seconde van de film.

Er is originaliteit in deze film en daarom geef ik het een 4.0

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Ik wou de film al heel lang terug zien, maar het viel me toch tegen.

De film had een goede uitstraling, maar alleen daarmee red je het niet.

Het verhaal was niet bepaald leuk en spannend of grappig, maar ik heb de film wel lekker relaxt gekeken.

De film had ook zeker geen goede houvast. Ik ken betere animatie films, meestal ben ik daarwel goed over te spreken.

Helaas was dit geen topper.

Jammer.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

De regisseur van (Finding Nemo-ripoff) Shark Tale met de regisseur van Shrek 2.
Dat belooft al niet veel originaliteit, maar vooruit gebasseerd op Attack Of The 50 Feet Woman en soortgelijke films.
Helaas zijn de meeste verwijzingen vrij flauw (okay ik moest wel lachen om die link naar Close Encounters Of The Third Kind).
Verhaal houdt niet over, inside-jokes te flauw, animatie niet echt geweldig.
Af en toe goed voor een glimlachje maar eindconclusie: te magertjes.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Best een sympathieke film met veel vingerwijzingen naar oude klassiekers en thema's.

avatar van DVD-T

DVD-T

Leuke animatiefilm, maar meer ook niet.

De film moet het hebben van kleine momenten, over de gehele lijn is het niet echt vernieuwend meer en de clichés vliegen je om de oren. Wel op een leuke manier. De film zit vol met verwijzingen naar andere monster/alien films. Af en toe was het op die momenten genieten geblazen. Verder een leuk verhaaltje tjokvol leuke karakters, waarbij die kakkerlak en B.O.B. er wel uitsprongen. Tegen het einde wordt het net iets te veel van het goede, hoewel de film daar net iets te lang duurt, voelt het overall alsof het net even te kort was allemaal.

avatar van Genocide

Genocide

Ik vond het eigenlijk een heel leuke film. Om het meeste kon ik altijd lachen. (':

avatar van kobe bryant fan

kobe bryant fan

Saaie film met matige animatie slechte grappen(en weinig).

Grote afrader als je het mij vraagt.

avatar van Meersie

Meersie

Degelijk, maar ik heb toch al beter gezien van DreamWorks.

De animatie was wel knap gedaan, ook Seth Rogen was plezant om te horen.

Maar al bij al toch maar een matige verhaallijn, alles ging net iets te veel vanzelf, vooral naar het einde toe.

Eentje om eens gezien te hebben, maar meer niet.

avatar van Theunissen

Leuk voor de kleintjes. Mijn god wat heb ik een hekel aan dit soort films. De eerste 30 minuten gingen nog net maar daarna werd het gewoon een complete hel voor mij. Zoals kolonel Kurtz "the horror" zei, geldt dat voor mij voor deze film.

avatar van AddictedToMovies

AddictedToMovies

"Once again, a UFO has landed in America, the only country UFOs ever seem to land in."

Aangename verrast door Monsters vs. Aliens. Hoewel ik de animaties niet (meer) bijzonder vind, het verhaal ook niet veel soeps is en de familiehumor vaak wat te flauw heb ik toch echt genoten van de monsters. Alleen zo'n Susan vind ik zo'n vervelend hoofdpersonage die we al honderden keren hebben gezien. Maar wat zo leuk was was de flinke portie zelfspot; het heeft de typische verhaalopbouw die we kennen maar er zitten heel veel leuke knipogen in verwerkt. Zoals het hilarische nieuwsbericht (zie quote bovenaan) of Gallaxhar die zijn plan uitlegt of in de oorlogskamer waar overlegt wordt wat er gedaan moet worden. Voor de rest zijn de grappen erg flauw, maar ik moest er stiekem best om lachen, door de geinige monsters. Leuk animatiefilmpje.

avatar van Franklin1975

Franklin1975

kobe bryant fan schreef:

Saaie film met matige animatie slechte grappen(en weinig).

Grote afrader als je het mij vraagt.

Welke film heb jij gezien dan? Of in welke staat? Want half slaperig is elke film saai en niet uit te zitten.

Maar van mij mag je hem saai vinden, maar zeggen dat de animatie matig is, slaat nergens op natuurlijk, want die is geweldig. Heb vanmiddag de dvd op mijn bluray-speler zitten kijken (met 40" tv) en heb nergens slechte animatie kunnen bespeuren.

Ik heb mij de hele film goed kunnen vermaken. Misschien dat smaken verschillen (gezien de lage score hier en op imdb), maar de film zag er prima uit. En het blijft animatie, dus mensen zullen er (gelukkig!) nooit als echte mensen uitzien (als je daar naar refereerde).

avatar van scorsese

Aardige animatie-film met veel actie-scenes en een snel tempo. Een aantal leuke verwijzingen naar andere films zoals The Inconvenient Truth en Beverly Hills Cop. De animatie ziet er mooi en zeer gedetailleerd uit, en doet zeker niet onder voor een Pixar-film. Helaas stelt het verhaal wel een beetje teleur en is de alien met de vier ogen nogal irritant en flauw.

avatar van Nomak

Nomak

Erg leuke animatiefilm met heel wat verwijzingen naar oude monsterfilms zoals The Thing, Mothra, The Fly en The Blob. En waarschijnlijk zullen er nog wel wat van die verwijzingen inzitten die ik gemist heb omdat ik die films niet heb gezien.

Personages zijn erg grappig, de niet zo slimme B.O.B. is mijn favoriete personage, wat een grappig monster is dat. Maar ook de anderen zoals Insectosaurus en Dr. Cockroach zijn erg goed bedacht. Ik heb me kapot gelachen met die gestoorde lach van die laatste. Susan was het minste, waarschijnlijk omdat ze maar een gewoon mens is. Al komt de president (wat een gek) wel regelmatig geniaal uit de hoek.

De animaties zien er goed uit, maar dat hoeft eigenlijk niet meer gezegd te worden want dat is tegenwoordig meer regel dan uitzondering. Monsters vs. Aliens is een uitstekende film met een aantal bijzonder leuke personages en geslaagde grappen.

avatar van Franklin1975

Franklin1975

Gisteren nogmaals de dvd gezien, en nu zelfs nog meer van de film genoten. En wat ziet Link er supermooi geanimeerd uit. Heel veel kleine (visuele) grapjes, die helaas niet altijd in de ondertiteling worden overgenomen (duh). Ik kan mij ook bijna niet voorstellen dat bij mij de bluray er nóg beter uit ziet dan de dvd.

Staat bij mij op gelijke hoogte qua visueel en audio-spectakel en verhaal met Cloudy With A Chance Of Meatballs, die andere recente topper.

avatar van gerrit019

gerrit019

Tja heb een zwak voor animatie maar deze doet het net niet voor mij in termen van toppertje. Zitten wel leuke dingetjes in dus toch een 3*

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Franklin1975 schreef:

Wow, wat een argumentatie. Animatie is niet matig omdat hij geweldig is? Ik vond de animatie eerlijk gezegd ook niet om over naar huis te schrijven, wanneer de film wordt vergeleken met recentere Pixar- en andere Dreamworksfilms. Omgevingen waren vrij ongedetaillieerd uitgewerkt in mijn ogen. Ik zag bijvoorbeeld veel grasvelden die er vrijwel egaal groen uitzagen.

avatar van tieske!

tieske!

BOB is een koning! die personage is voor mij een punt extra!

avatar van nightbreed

nightbreed

Deze is vanavond niet op TV!

Deze wel: Monsters vs Aliens: Mutant Pumpkins from Outer Space (20 min.)

Wel ff bij de les blijven he.

avatar van lotteke_ik

lotteke_ik

BOB is gewoon geniaal! Vond hem verder wel leuk, niet heel bijzonder, maar wel grappig.

avatar van Theunissen

Kon me eigenlijk ook niet voorstellen dat deze film nu al op TV te zien is want ze zenden hem nu uit op Film 1 (ik meen sinds 2 maanden). En als hij op TV komt is dat niet eerder dan 6 maanden tot een jaar nadat hij op Film 1 is geweest.

avatar van Bibelonseberg

Bibelonseberg

Leuke animatie!!

avatar van Decec

Decec

Ik vond heel leuk animatiefilm...

Prima camerawerk...

Prima animatiewerk...

Leuk B.O.B. beweging, springende oog uit, komt weer terug...

Prima verhaal...

Leuk alien.. SF..

Jammer dat er komt geen vervolg over Monsters vs Aliens...

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

Erg leuke film zeg

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Waar de afgelopen tijd de 'hoog' scorende animatiefilmpjes niet zo best bevielen, is deze een stukje beter meegevallen. Het ziet er nog steeds niet uit en sommige stemmen moeten echt beter (Witherspoon..) maar qua humor ving het al het één en ander op!

Jammer dat er geen enkel tof idee in zit m.b.t het design, iets waar veel mogelijk is met monsters en aliens. Veel high-tech zooi mag langskomen maar het is nergens sterk, erg inspiratieloos en saai is het wel.

Het is uiteindelijk meer de invulling van de personagesdie het 'kleur' geeft, de president is erg funny en B.O.B kan best geinig zijn, Derek mag ook wel meegerekend worden.. grappige kwal van een vent..

Niet dat dit er nou voor zorgt dat Monsters vs. Aliens zo geweldig is. Het blijft gewoon doodzonde dat er zo weinig visuele creativiteit aan te pas komt, en ja...dat kan in familiefilms heel goed.

avatar van Elineloves

Elineloves

Aardig, maar niet bevredigend. Ik had al een tijdje zin in een knotsgekke animatiefilm, gekozen voor Monsters vs. Aliens maar helaas zat ik er niet lekker in.

Over het visueel aspect heb ik weinig te klagen, dat was dik in orde en het zag er mooi uit. Het verhaal daarentegen vond ik minder. Het was allemaal net niet leuk of grappig genoeg. Ik word graag meegezogen in een verhaal en bij deze film was dat helaas niet het geval. Soms een tikkeltje plat en het voelt aan als iets wat je al te vaak hebt gezien, een snel afgeraffeld formulewerkje.

Jammer.