• 9.378.652 stemmen

Monsters vs. Aliens (2009)

Animatie / Komedie | 94 minuten

Genre: Animatie / Komedie

Geregisseerd door: Rob Letterman en Conrad Vernon

Met onder meer: Seth Rogen, Reese Witherspoon en Paul Rudd

Releasedatum: 1 april 2009

Plot Monsters vs. Aliens

"When aliens attack, monsters fight back."

Wanneer Susan Murphy uit Californië geraakt wordt door een meteoor, groeit ze vijftien meter en wordt ze meteen bestempeld als 'monster', genaamd Ginormica. Het leger neemt haar gevangen in een geheim kamp. Hier blijken door de jaren heen meer monsters vastgehouden te worden. Ginormica maakt kennis met de briljante dokter Cockroach, halfaap-halfvis The Missing Link, de glibberige en onverwoestbare B.O.B., en een gigantische rups die Insectosaurus wordt genoemd. Er komt echter een onverwacht einde aan hun gevangenschap. Want wanneer de aarde wordt aangevallen door buitenaardse robots, is alle hoop van de mensheid gevestigd op de monsters om de wereld te beschermen.

Susan Murphy / Ginormica (stemrol)

B.O.B. (stemrol)

Dr. Cockroach Ph.D. (stemrol)

The Missing Link (stemrol)

General W.R. Monger (stemrol)

Gallaxhar (stemrol)

Derek Dietl (stemrol)

President Hathaway (stemrol)

Wendy Murphy (stemrol)

Carl Murphy (stemrol)

avatar van sweinsteiger

sweinsteiger

Monsters vs. Aliens

Flauwe animatiefilm met een flauw verhaal en dun verhaal.

Daarom kreeg ik het idee dat ik mijn tijd aan het verdoen was.

Dan heb je ook geen plezier meer om te kijken.

Ik heb de film dan maar na 30 minuten afgezet.

avatar van koningflatius

koningflatius

Een van de beste uit de stal van Dreamworks , gewoon hilarisch !

mikey

Wat raar dat de comerciele zenders tekenfilms uit gaan zenden prime time 20.30. Alsof volwassenen hierop zitten te wachten.

nakada

Wat raar dat jij denkt dat er geen volwassenen zijn die dit mooi vinden.

Ik ben volwassen en ik zit hem toch te kijken. Bovendien kijken mijn kinderen lekker mee.

mikey

Ik vind de Road Runner ook best leuk maar om dat te gaan uitzenden om half 9... is een ander verhaal.

nakada

Je zegt eerst dat ze deze niet om half negen zouden moeten uitzenden omdat er geen volwassenen op zitten te wachten, dan dat ze hem ook niet moeten uitzenden ook al zijn er volwassenen zijn die hem kijken. Rare gedachtengang. Maar hé, er zijn nog zat andere zenders hoor als jij deze niet wil zien.

mikey

Ik zeg dat 20.30 tijd is voor een volwassen film. Maar het gaat me erom dat ik het zorgelijk vind dat volwassenen dit kijken als avondvullend materiaal. Dat geef ik toe.

avatar van RuudC

RuudC

Vanwege het flinterdunne verhaaltje zal de focus van Monsters vs. Aliens vooral op kinderen liggen. Misschien is het wel zo dat computeranimaties langzaamaan wel hun beste tijd gehad hebben. Deze film is niet zo'n afgrijselijke vertoning als bijvoorbeeld Happy Feet, maar bevat geen elementen die dit kunnen dragen. Het enige interessante karakter is in mijn ogen de insectosaurus. Het humorgehalte is schrikbarend laag en de knipogen naar andere films en hypes zijn flauw en vooral nutteloos. Bovenal werken "komische" alien invasions gewoon niet.

avatar van ibendb

ibendb

Een mindere animatiefilm.

Ik had me verheugd op een echte blockbuster, maar het was eigenlijk niet zo goed. De film had een te simpel verhaaltje om te blijven boeien. Voor kleine kinderen zou dit de film van het jaar zijn. Wel, niet voor mij. 2.5*

mikey schreef:

Ik zeg dat 20.30 tijd is voor een volwassen film.

En gelijk heb je. Ik ben namelijk een vreselijk hopeloos geval en totaal nuteloos in deze maatschappij.

avatar van Tup&Joep

Tup&Joep

Ik heb me prima vermaakt met deze animatiefilm.

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Zeer wisselvallige animatiefilm. Er zitten een vijf- à tiental ronduit hilarische momenten in, maar over het geheel genomen is de film wat mak.

De scène waarin de president ineens Axel F gaat spelen op het keyboard is echt fantastisch. De president vond ik sowieso veruit het leukste personage.

3,0*.

nakada schreef:

Inderdaad, het is beter dat ze een "volwassen" film programmeren zoals 2012 Doomsday. .

Precies er is iets grondig mis! Ik wou dat ik in de jaren 70 leefde.

avatar van Joy4ever

Joy4ever

Animatiefilm nummer zoveel waarbij de eerste helft erg goed en grappig is maar de tweede helft (totaal) niet. Erg jammer.

mikey schreef:

Precies er is iets grondig mis! Ik wou dat ik in de jaren 70 leefde.

Vooruit dan ! Deep throat om half negen.

die ken ik al

avatar van lars-pixar

lars-pixar

Het verhaal is leuk bedacht maar wordt verstoord door het lage niveau van de humor, de humor zal wel goed bij de kinderen over komen maar voor mij was het echt enorm laag van niveau. Verder mooie animatie meer niet.

avatar van benthe

benthe

Een leuke animatie film maar het verhaaltje is heel erg simpel en de humor is echt voor kindjes. Gelukkig konden B.O.B. en de andere monsters me nog wel eens een glimlach op m'n gezicht toveren. En omdat het toch wel leuk was om naar te kijken, een 2,5*

avatar van Minotaures

Minotaures

''E.T. go home''

Een prima animatiefilm van DreamWorks.

Het verhaal volgt een groep monsters die vanaf de jaren '50 in 'Area 51' verblijven. Totdat de aarde bedreigd wordt door een buitenaardse tiraan en zijn klonenleger en robots. Er wordt beroep gedaan op de monsters om de wereld te verdedigen en de invasie te stoppen tegen hun vrijheid als beloning.

De personages zijn wel leuk. Er worden verschillende klassieke monstericonen gekozen en in een nieuw en kindvriendelijk jasje gestopt. Zo zou je B.O.B. als de monster van The Blob herkennen en Dr. Cockroach een knipoog naar The Fly. Ook in de film Megamind hebben ze wat elementen van de slechterik hier geleend om hun eigen te creëren. Het is wel leuk om de stem van Witherspoon te horen in een animatie. Ze heeft een leuk en schattig stem en past mooi bij Susan. De overige monsters hebben zo hun eigen vak van expertise, zo kan je Dr. Cockroach als 'the brains' zien en The Missing Link als 'the muscle'. B.O.B. vond ik zeker het allerleukste hier, simpelweg vanwege zijn opmerkingen en oplossingen. Daarnaast telt Rogen zijn stem ook wel mee, want je herkent het gewoon uit duizenden. De slechte Gallaxhar vond ik niet zo boeiend, meer irritant eigenlijk. Dan zijn kloons, die waren dan wel leuk, vooral als ze samen met de undercover monsters rondlopen. En dan heb je nog die drone-robots, dit zijn Gallaxhar's sterkste marionetten en hebben een vrij kleine rol. Naast de aliens en monsters lopen er ook wat mensen rond en die hebben ook een rol gekregen. Van een veteranen generaal die op de monsters let tot wel de president van Amerika zelf. Die laatste is ook een grappige personage onder de mensen, met zijn koffie/kernaanval knopen die op elkaar lijken.

Er wordt ook flink in geknokt, maar dit is natuurlijk te verwachten aangezien het over monsters versus aliens gaat. Het 1ste gevecht met drone-robot nummer 1 is best mooi en netjes gemaakt. En dan heb je nog wat kleine knokpartijen met Gallaxhar's klones. Natuurlijk moet het weer verpest worden door een kloon perongeluk neer te schieten, maar zoiets zat er al aan te komen. Echt superleuk gedaan, op Gallaxhar's schip.

Over het algemeen ziet de animatie er top uit, tot in de details. Je krijgt hier wat close-ups van een aantal personages en ook dat ziet er vol detail uit (stoppels en dat soort dingen). En dan nog het aanval op een stad en op een brug, denk dus aan gebouwen die instorten en auto's die verbrijzeld worden. Qua materialen en personages vond ik de animatie prima.

De speelduur duurt niet al te lang (na zo'n 84 minuten is het alweer afgelopen) en de tempo zit er ook prima in. Heb me geen moment verveeld en de film bevat een prima komedie-gehalte.

Niet het allerbeste van DreamWorks, maar zeker ééntje die op moet vallen.

avatar van chandor013

chandor013

erg leuke film echt hilarisch 1 van de beste van dreamworks

avatar van tommycool

tommycool

vermakelijk. zou 'm best nog wel een keer willen zien

ik zelf vond het een erg saaie film met een stom verhaal

avatar van Spetie

Weinig bijzonder, maar redelijk onderhoudend. Bij Dreamworks valt me vaak het enorm hoge tempo op, waarmee ze een beetje hun tekortkomingen proberen te verdoezelen. Hier, lijkt dat ook weer het geval te zijn. Monsters vs. Aliens heeft verder een zeer dun verhaaltje. De animatie vond ik niet heel bijzonder en op dat gebied loopt Dreamworks ook mijlenver achter op Pixar.

Gelukkig waren er nog wel een paar geslaagde personages, die ook voor enigszins leuke humor zorgden. B.O.B. en insectosaurus sprongen er op dat gebied duidelijk uit, al lijkt die laatste duidelijk geïnspireerd te zijn door Ghibli’s Totoro, waar ik hem erg op vond lijken. De Aliens vond ik dan weer weinig bijzonder en ook niet echt leuk. Verder zitten er in zijn geheel gewoon te weinig echt leuke momenten in.

Richting het einde begint het wel een beetje aan te slepen en wordt de kinderachtige humor vaak ook net wat teveel van het goede. Het is allemaal ook net wat te leeg en te weinig origineel om het anderhalf uur lang boeiend te kunnen houden.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Een redelijke animatiefilm, die best oke weg kijkt. De film is meer van hetzelfde en veel veranderingen in vergelijking met eerdere animatiefilms is er vrijwel nauwelijks. Qua niveau dus redelijk bekend, maar echt bijzonder is het de hele film niet. Ook zijn er vele tegenvallende karakters, maar een enkeling bracht de nodige humor gelukkig wel, bijvoorbeeld B.O.B. Hoe verder je in het verhaal kwam, hoe flauwer het helaas werd.

avatar van Mrs. Donut

Mrs. Donut

Geen superfilm, toch leuker dan dat vervelende voetbal.

avatar van nadrin

nadrin

Supergrappiglol en de vele verwijzingen naar andere films geven een extra dimensie. Na een tijdje de tel kwijt geraakt maar waren er veel

avatar van Lennert

Lennert

Bij het onlangs opnemen en bekijken van enkele animatiefilms van de afgelopen jaren had ik vooral hoge verwachtingen van Despicable Me en vrij weinig van Monsters vs. Aliens. De omgekeerde waarheid bleek het geval te zijn, Monsters vs. Aliens is namelijk een stuk leuker dan het vooral kinderachtige gekneuter van een stel gele mannetjes. Goed, deze film zet je in het begin nog op het verkeerde pad met een vrij karakterloze main character, maar met de komst van de monsters zelf wordt het allemaal een stuk leuker. Klein hoogtepuntje is toch wel de door Stephen Colbert gespeelde idioot van een president, maar ook Hugh Laurie en Kiefer Sutherland leveren goed werk.

De film ziet er verder niet uit, maar ook bij deze film had ik niet het gevoel dat men probeerde om iets vernieuwends of prachtigs neer te zetten. Het voldoet echter allemaal wel, de film is bijvoorbeeld niet te kinderachtig en heeft sympathieke personages. Het loopt allemaal lekker vlot zonder te belerend te worden en heeft een goede voicecast. Onschuldig vermaak, waar prima van te genieten is door volwassenen.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Matige animatiefilm die leentjebuur speelt bij zowat alle scifi-films die de voorbije jaren de revue zijn gepasseerd. Maar vooral het schaamteloze overnemen van hele scènes uit Independence Day getuigt van weinig tot geen creativiteit, meestal toch iets waar dit soort films in uitblinken. Nee, ben nu al de helft vergeten.

avatar van Tarkus

Tarkus

Matige animatiefilm, af en toe grappig, maar geen topper.

Een aardig tussendoortje, maar meer is het niet.

avatar van tattoobob

tattoobob

Redeljk leuke animatiefilm met best wat aardige grappen vond ik als volwassene

De animatiefilm zelf ziet er ook goed uit voor de tijd die hij doorstaan heeft.....het verhaal zelf vind ik wat simpeltjes,maar ja tis grotendeels voor de kids

Leuke wegkijkert .