Genre: Animatie / Komedie
Geregisseerd door: Rob Letterman en Conrad Vernon
Met onder meer: Seth Rogen, Reese Witherspoon en Paul Rudd
Releasedatum: 1 april 2009
Plot Monsters vs. Aliens
"When aliens attack, monsters fight back."
Wanneer Susan Murphy uit Californië geraakt wordt door een meteoor, groeit ze vijftien meter en wordt ze meteen bestempeld als 'monster', genaamd Ginormica. Het leger neemt haar gevangen in een geheim kamp. Hier blijken door de jaren heen meer monsters vastgehouden te worden. Ginormica maakt kennis met de briljante dokter Cockroach, halfaap-halfvis The Missing Link, de glibberige en onverwoestbare B.O.B., en een gigantische rups die Insectosaurus wordt genoemd. Er komt echter een onverwacht einde aan hun gevangenschap. Want wanneer de aarde wordt aangevallen door buitenaardse robots, is alle hoop van de mensheid gevestigd op de monsters om de wereld te beschermen.
Susan Murphy / Ginormica (stemrol)
B.O.B. (stemrol)
Dr. Cockroach Ph.D. (stemrol)
The Missing Link (stemrol)
General W.R. Monger (stemrol)
Gallaxhar (stemrol)
Derek Dietl (stemrol)
President Hathaway (stemrol)
Wendy Murphy (stemrol)
Carl Murphy (stemrol)
andrehoek
Voor een Dreamworks vond ik 'm tegenvallen. De teaser van Ige Age 3 die tussen de voorstukjes zat was beter dan de hele film. Verwacht wel dat Ige Age 3 in 3D als ov vertoond zal worden.
Wil 'm nog wel een 3 geven, maar verwacht absoluut geen KungFu Panda...
frankc
Niet meer dan een 2,5 waard. Als je de trailer gezien hebt, heb je de leukste grappen gezien. Ik vond de film gewoon te kinderachtig, maar misschien kwam het ook wel door de Nederlands gesproken versie (3D versie in imax). De karaters werden nou niet echt optimaal uitgewerkt, vooral link was echt zo'n nietsnut.
Wel een tegenvallertje dus, had er veel meer van verwacht. Maar die 3D effecten zijn zeker een absolute toevoeging.
sovanjana
In de film heet ze toch Gigantica??
maar ik heb de film gezien hij was heel leuk!!!
komt omdat ik ook zo jong bent...
Masterkeeltie
Ginormica
het is wel een goede film opzich dreamworks maakt bijna altijd de beste animatie films..
ik ben zelf ook nog wel jong maar niet zo jong dat ik animatiefilms echt da bomb vind
het is gewoon een goede hilarische film zoals de animatiefilmen altijd zijn...
niet heel veel bijzonders maar gewoon leuke humor..
maar ik was om door B.O.B want die was gewoon te hilarisch
daarom voor deze echt mooie en goede film
erwku
Mooie animatie met leuke humor, actie en avontuur. Meer niet
De Alien robot is hylarisch, maar het alles doet soms nogal The Incredibles aan.
Martijnnn
Alweer een tegenvaller van Dreamworks. Ook al was de Blob geniaal, de film miste voor de rest toch te veel humor om ook leuk te zijn voor volwassenen. De film had een aantal leuke stukjes, wat grappige film verwijzingen en het was best goed geanimeerd maar kan qua kwaliteit toch echt niet tippen aan de veel betere Pixar films.Misschien heeft Dreamworks het ook zelf door want aan de komende releases ze zien gaan ze voor kwantiteit ipv kwaliteit, in de vorm van vele sequels op al matige films.
Montorsi
Vond het wel een aardige animatiefilm eigenlijk. Aantal komische momenten met een hoog 'random'-gehalte. Blijft ook lang erg goed uit te houden, maar uiteindelijk neemt het behoorlijk kazige verhaal te veel de overhand waardoor er niet meer dan 3* inzit. Toch wel vermaakt hoor
predator
- 1953 stemmen
Ik heb me prima vermaakt en m'n zoontje ook. En dat vind ik al heel knap met een dergelijke film.
SanneW
Erg leuke film, met de nodige humor stukjes. Ze hebben het wel weer mooi uitgebeeld allemaal! Echt prachtig!
elmo4ever
wat een Slechte film zeg echt de makers dachten er veel te makelijk over! echt zonden! terwijl dreamworks zo`n goeie reputatie heeft... helaas pindakaas!
een 1.5 voor de gewone versie en een 2.0 voor de 3D
ik vond vedder de animaties wel netjes gedaan zeker de 3D versie
totaal een 2.5 niet meer!
eclipx
ik heb niet één keer gelachen!
Echt een domme film, wel zijn de gfx wel mooi!
Altijdklagen
de sfx waren goed, het verhaal was bagger en zelfs langdradig, saai...
Mijn neefje van 4 vroeg na 30 minuten al of ie nog lang duurde, want ook hij vond het niks..
da zegt genoeg denk ik dan...
Tis trouwens: Monsters vs alien (er is er immers maar 1)
Montorsi
Tis trouwens: Monsters vs alien (er is er immers maar 1)
oh?
skeluz
heel bruut filmpje, ik heb de 3d versie gezien. Dat is cker een aanrader! ik ging gestrekt om de pudding
maerk
Niet hoogstaand, maar gewoon erg leuk.
Het verhaal is cliché, sommige grappen voorspelbaar en je hebt de meeste dingen wel eens eerder gezien. Maar wat boeit dat. Gewoon een leuke animatiefilm waar kinderen toch iets meer plezier aan zullen beleven dan de ouderen. De animatie ziet er goed uit en er zitten hilarische stukken in. Denk aan de president die het deuntje van Close Encounters.. speelt en tot slot Axel F. en B.O.B. Moet wel zeggen dat het stuk in San Francisco me erg deed denken aan The Incredibles.
3*.
amanda22
Ja grappig, maar had er zeker meer van verwacht. Op een gegeven moment zaten er slaapverwekkende stukken in.
Ik vond die blob achtige ding wel geweldig!
Katharina
Grappige film met af en toe goede humor! Ik vond het verhaal best wel origineel. Leuke film voor een keertje.
JacoBaco
TE COOLE FILM!!!!!
Kijk maar uit! Overal waar TE voor staat is niet goed.
JacoBaco
Fout!
Te koop is dan beter.
Maar het is Te in de zin van een overmaat aangeven. Zoals Te cool bijvoorbeeld.
The One Ring
Genoeg is genoeg. We zijn de laatste jaren, vanaf Shrek om precies te zijn, doodgegooid met dit soort animatiefilms. Buddymovies in het avonturengenre die vooral draaien om parodieën. In principe zijn alle grappen in al die films hetzelfde, maar dat is nog lang niet zo storend als het plichtmatige dramatische moment dat gewoon niet werkt. Tussen deze films zaten wel een aantal fijne titels, zoals Shrek en Ice Age (Pixar tel ik niet mee, die speelt toch op een ander niveau), maar Monsters vs. Aliens heeft voor mij nu toch echt wel voor een vermoeidheid voor dit soort films gezorgd. Het is nu wel echt tot de laatste druppel uitgemolken. Iemand die deze film of een van zijn grappen origineel durft te noemen heeft geen Dreamworksanimatiefilms van de afgelopen jaren gezien. Deze mensen komen extra bedrogen uit, want Monsters vs. Aliens geeft een nog zwakker verhaal dan zijn voorgangers.
Schijnbaar moet dit ook de film zijn die 3D (met het brilletje) hot gaat maken in de filmwereld. Ik zag de film in 2D, dus ik weet niet hoe dat werkt, maar ik blijf er sceptisch over. Ik zag in de 2D-versie toch weer een aantal momenten waarop voorwerpen nog al opzichtig op het scherm afvlogen, dus waarschijnlijk werd 3D toch vooral weer als schrikgrap gebruikt. Ik zie er geen toekomst in en volgens mij ziet wanhopig Hollywood er niets anders als een truuk in om downloaders weer naar de bios te trekken. Maar laat ik niet te hard oordelen voordat ik een echte 3D-film zie.
Ik zal niet ontkennen dat er een aantal momenten waren waarbij ik wel moest lachen, meestal met de president, maar het geheel voelt zo ongeïnspireert aan dat zelfs lopende banden bepaalde ideeën zouden weigeren.
Wel leuk dat Dr. Strangelove weer helemaal hip is in Hollywood. Dit is al de tweede film uit 2009, na Watchmen, waarin de War Room uit Dr. Strangelove voorkomt.
FillumGek
Deze kruising tussen Monsters Inc. en The Incredibles is slechts aardig. Ik heb er nu wel een beetje genoeg van.
Het verhaaltje is absoluut niet meer dan wat de titel zegt. Gelukkig draait het in dit soort animatiefilms niet om het verhaal, maar om de leuke characters en grapjes. Die characters lijken zo van de set van Monsters Inc. weggelopen. Hoeft niet erg te zijn, maar ze zijn ook een stuk minder leuk. Eigenlijk vond ik de president het grappigst in de film. Vooral om die schreeuw bij de monsterintroductie moest ik even lachen.
De animatie is weer erg mooi, de voice-overs overtuigend en de film duurt gelukkig kort. Daartegenover staat een enorm saai en clichématig verhaal, een setting die we al te vaak hebben gezien en te weinig humor. Voor de kleinere is het echter wel leuk.
Anatolia
Afschuwelijk lelijk getekende en inhoudelijk debiele personages, uitgemolken concept, weer die vermoeiende verwijzingen naar de klassiekers (en dan ook nog 20 in één scène proppen), flauwe grappen waar noch klein noch oud iets mee kan: 0.5* .

Night of the Living Carrots
2011