134.868 gebruikers | 85.640 films | 31.032 regisseurs | 3.506.670 berichten | 4.927.567 stemmen

locatie: Films » The Blob (1958) » Info

The Blob (1958)

Blob, The (1958)
149 stemmen | gemiddelde 2,65
mijn stem:
Actie / Sciencefiction
86 minuten

geregisseerd door Irvin S. Yeaworth Jr.
met Steve McQueen, Aneta Corsaut en Earl Rowe

Een geheimzinnig wezen, dat lijkt op een enorme gelatinepudding, landt in een komeet op de aarde. Een paar tieners uit een nabijgelegen dorpje merken het monster op en slaan alarm, maar geen van de dorpsbewoners gelooft hen natuurlijk. De blob wordt echter steeds groter en bedreigt al gauw het hele dorp.

gebruiker
bericht

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 februari 2010, 15:37 uur
Visueel door Technicolor erg mooi, veel scènes lijken zo in een studio opgenomen. Zo'n blauwe cabrio tegen een zwarte achtergrond hangt tussen kitsch en geniale esthetiek in. Acteerwerk is nogal wisselend, en ik stoorde me echt aan de onwil van de tieners om de politie net iets meer informatie te verschaffen dan "er is een monster". Normaliter stoor ik me daar niet aan, maar deze jongeren bleven verbaal zo dat ene woord herhalen dat je er bijna gek van wordt. Verder had ik hier eigenlijk veel meer een Hitchcockiaanse film van verwacht en kreeg regelrechte pulp. Dat is leuk, maar ook wat verwarrend. Het blijft dan vooral genieten van het kleurenspel en gniffelen om het wat duffe plot.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 februari 2010, 20:02 uur
danuz schreef:

Hitchcockiaans?? jaren 50 SF en Hitccock liggen mijlenver uit elkaar. Groot budget verschil ook. Dit soort films werden aan de lopende band gemaakt, met af en toe een toppertje als Them, of Invasion of the Body Snatchers.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Blob (€ 9,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Blob (€ 9,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Blob (€ 10,00)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 februari 2010, 21:36 uur
Ja, ik weet ook niet waarom ik dat dacht. Misschien omdat er laatst nog in Wintergasten naar werd gerefereerd? Ik weet het niet.

Zinema
(crew)
avatar van Zinema
2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 april 2010, 18:08 uur
Color By DeLuxe.

En dat is te merken ook.

Want waar het door Hitchcock menigmaal vervloekte technicolor al een hoog zuurstokgehalte heeft, is DeLuxe nog net een tandje heftiger. De kleuren spatten bijna letterlijk van het scherm. Erg mooi.

Het verhaaltje an sich stelt weinig voor, maar het meest ergelijke zijn de acteerprestaties. Incluis die van McQueen zelf. Hij presteert op zijn minst wisselvallig, echter steekt er wel met kop en schouders boven uit. M.u.v. Rowe, die als enige redelijk is.

Grootste teleurstelling is het wezen zelf. Het komt allesbehalve angstwekkend over. Dan zijn er in die tijd toch echt veel betere monstermovies gemaakt.

Vanwege de vermakelijkheid (om alle verkeerde redenen) toch nog een mild eindoordeel.

Redelijk.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 oktober 2010, 20:59 uur
Best bekende film uit de jaren 50.
Films uit de jaren 50 hebben altijd een leuke stijl. Vond deze film wel een teleurstelling en op een gegeven moment vond ik het zelfs een beetje vervelend worden. Steve McQueen is een goede acteur maar draagt de film niet. De uitwerking is slap en een beetje tam. Zelfs de remake was heel wat beter. Een brakke 2,0.

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 januari 2012, 20:39 uur
vervelende film, een rot film bah
niet leuk, grappig of aardig vanwege z'n leeftijd of steve mc queen

1,5 stuk snot