The Blob (1958)
Genre: Actie / Sciencefiction
Alternatieve titel: Blob, Verschrikking zonder Naam
Geregisseerd door: Irvin S. Yeaworth Jr.
Met onder meer: Steve McQueen, Aneta Corsaut en Earl Rowe
Plot The Blob
"It crawls. It creeps. It eats you alive!"
Een geheimzinnig wezen, dat lijkt op een enorme gelatinepudding, landt in een komeet op de aarde. Een paar tieners uit een nabijgelegen dorpje merken het monster op en slaan alarm, maar geen van de dorpsbewoners gelooft hen natuurlijk. De blob wordt echter steeds groter en bedreigt al gauw het hele dorp.
Steve Andrews
Officer Ritchie
Dr. T. Hallen
George the Diner Proprietor
ichi
Ik snap de lage score niet. Erg vermakelijke fifties scifi met het debuur van Steve mcQueen. Hij is hier weliswaar al 28,maar moet doorgaan voor 17 jaar(!). De remake uit '88 met Kevin Dillon is ook erg cool en eigenlijk wel beter, maar de oude heeft zo zijn eigen charmes.
Mac Hammer Fan
Low Budget, maar wel sympathiek mengsel van horror en SF.
*3*
Al moet je wel van oude films houden om van deze te kunnen genieten...
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11913 berichten
Geinige fifties-film. Overduidelijk in de studio opgenomen, maar spannend en sfeervol. 3*
duffman
Is wel als je rekening houd dat de film gemaakt is in 1958. special effects enzo zijn dan natuurlijk niet veel maar wel origineel toen.
AGE-411
best wel goed. Tot op het moment van de bioscoop zijn de special effects net echt. Die wonde, de blob die onder de deur kruipt, ... zelf de beste computer-hifi-specialeffectsprogramma's van vandaag zouden het niet beter kunnen.
Best ook goed voor die tijd.
killerfreak
Remake vind ik zoveel keer beter qua spanning en acteren, maar toch nog een 2.5je hier voor het idee en de goede uitwerking ervan
xenne
plezant om naar te kijken, wat niet kan gezegd worden van de meeste hedendaagse films in dit genre...... 3
djelle
Een confituurachtige kwakkel komt uit de ruimte vallen, en begint dood en verderf te zaaien. Een Idioter uitgangspunt kan je haast niet verzinnen voor een film, maar dat maakt The Blob (die titel alleen al) nu juist zo amusant natuurlijk.
Er zitten enkele leuk gevonden scenes in, en de bedoelde en minder bedoelde hilariteit zorgt met regelmaat voor het nodige vertier in de huiskamer. De 'special FX' trekken uiteraard op niks, wat zowel charmant is als illustratief voor één van mijn eeuwige problemen met dit soort projecten: Waarom toch zoiets ineenstampen wanneer je het nooit iet of wat geloofwaardig zal kunnen visualiseren? Ook geinige onzin mag er deftig uitzien. Over deftig uitzien gesproken, het feit dat we hier een 28 jarige Steve McQueen zien spelen die moet doorgaan voor een 17-jarige puber lijkt nergens op.
Ook die braafheid weer van vroeger speelt de film -zeker anno 2007- parten. Een 'maf' script, maar bijlange niet loose genoeg om van een geniaal over the top spectakel te spreken. En zoals te verwachten valt is het horror/gore-gehalte al helemaal te verwaarlozen.
The Blob is een fijn eigenaardigheidje dat zich zeer goed leent voor de "nodig een paar vrienden uit en zet wat domme films op voor bij de kratten bier -avondjes", maar voor het echte werk zal je liever iets als Braindead hebben.
horrorjp
Heb me zeker niet verveeld bij deze film. Aan de dvd cover dacht ik van dit zou vast wel een saaie oude horror film zijn maar dat was zeker niet zo! het was niet egt spannend vond ik maar tog wel erg leuk om naar te kijken ! 3,5*
Halcyon
Viel me ook meteen op, te belachelijk voor woorden natuurlijk
Halcyon
Aangenaam tussendoortje. Hoewel de remake van 30 jaar later het op alle fronten beter doet, is ook deze een erg genietbare film. De effecten zijn evenwel gedateerd en ook de dialogen zijn compleet onrealistisch, dat maakt de fun er niet minder op. Op een of andere wijze slagen de makers erin de aandacht van het publiek te behouden. Het idiote concept zal er hoogstwaarschijnlijk wel voor veel tussen zitten
klute89
Net aangeschaft, en gaat nu op de stapel nog te kijken.
klute89
Het is een vermakelijke en sfeervolle film, met een leuke rol voor Steve Mcqueen. het verhaal is ook erg orgineel en knotsgek, maar wel erg leuk om naar te kijken. Er wordt niet echt vloeiend in geacteerd, maar dat drukt de pret en de sfeer niet.
Ik vind 3,5* wel op z'n plaats
asheng
haha beetje gedateerde film, maar heb me toch goed mee weten te vermaken. erg orgineel......en ja het is DE BLOOOB!!!!!
maaruh waarom zulke oude acteurs neerzetten als pubers :S
Biglia
Te gedateerd en te stijf; en die fifties normen & waarden treden zo op de voorgrond dat het het verhaal in de weg zit.
die agenten maken zich meer druk over iemand die achteruit rijdt! dan om de dreiging van een alien... sorry hoor.
Veiligheid voor alles
Biglia
Veiligheid voor alles
Jaja, maar heb jij veiligheidsgordels gezien?
Ellis85
hahahahahaha ' enorme gelatinepudding' hahahahahaha ik lach me kapot
:D:D:D
bioscoopzaal
Langdradige en nogal stuurloze b-film die enkel de moeite waard is voor de leuke speciale effecten en het verzorgde camerawerk (in heerlijke Technicolor). Het verhaaltje is eigenlijk standaard fifties horrorvoer, maar verspilt (zelfs voor een film in dit genre) obsceen veel tijd met oeverloos geleuter en heen-en-weer geloop. En het ergste is nog dat de leuke climax in een oogwenk wordt afgeraffeld.
Gelukkig zijn er nog de "zeventienjarige" Steve McQueen en zijn "tienervrienden" die dankzij hun vaak hilarische dialogen en slecht getimede acteerwerk toch nog wat leven in de brouwerij brengen.
1.5 sterren.
dvdfreak123
redelijke film met de nog jong mcqueen de efecten zijn natuurlijk niet veel waard maar de film verveeld toch niet echt vind ik
medansavamhel
Eng hoor. Ik zou niet weten hoe ik weg moest komen van een paar meter grote gelatine pudding die nauwelijks beweegt. Een enorm gedateerde film, maar dat kon uiteraard niet anders. Het enige goede aan deze film is dat het heeft geresulteerd in een heerlijke (2de) B-film verfilming, uit 1988.
Brakeburner
Prachtig in zijn foutheid... hehehe! (maar daar blijft het dan ook bij!)
Jigifest
goed gemaakt voor zijn tijd maar toch heb ik heel wat kunnen lachen met de special effects en zo
Derekbou
Een foute film, maar dan op de verkeerde manier. Niets vond ik echt vermakelijk, op de Blob zelf na, die wat weg heeft van de lijmbolletjes die we vroeger stiekem op de basisschool maakten. Slecht acteerwerk (wie cast er nou acteurs die minstens tien jaar te oud zijn?) kan vermakelijk zijn, maar was hier vooral saai en oubollig. Verder is het Amerikaanse naoorlogse oubolligheid ten top, het enige dat miste was een squaredance. Het overgrote deel van de film was dan ook meer tienerdrama dan horror. Spanning was daarom ver te zoeken. De zwakke plek van de Blob zal iedereen, die ooit een enkele les scheikunde heeft gehad op de middelbare school, direct al kunnen aanduiden. Wat mij betreft kleeft aan deze film onterecht een cultstatus. Misschien dat ik in een iets meliger bui op een wat hogere score uit zou komen (zeker geen voldoende), maar vandaag kon deze film me echt totaal niet bekoren.
Kijkoperatie
Leuk voor als je een jointje op hebt. Ik blow echter niet (meer)

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

The Day the Earth Stood Still
Drama / Sciencefiction, 1951

The Sand Pebbles
Oorlog / Drama, 1966
monsterkleine stadfilm in filmblob meteoritecultfilmtown in panic vermist persoongood cop bad copspace monsterfire extinguisher teenage herokid brotherteenage heroineunkillable monsterpeople eaternight of horrorhigh school kidsskeptical adultslearning to listen