The Sand Pebbles (1966)

geregisseerd door
Robert Wisemet
Steve McQueen,
Richard Attenborough en
Richard Crenna1926. China probeert na roerige tijden met warlords met een revolutie uit het dal te komen. Een engineer op een Amerikaan marineschip ontmoet een missielerares op wie hij verliefd wordt, waardoor hij een andere kijk krijgt op de rol van Amerika in China.
4,0
[permalink] geplaatst op 8 augustus 2002, 11:53 uurEen aparte film, met een vrij sobere McQueen.
**** 4 op 5 ****
FisherKing
[permalink] geplaatst op 8 augustus 2002, 12:00 uurmet een vrij sobere McQueen.
Dat is die McQueen toch altijd !
[permalink] geplaatst op 26 juni 2004, 17:54 uurFisherKing schreef:
Dat is die McQueen toch altijd !
Inderdaad, het is zo een beetje zijn trademark.
[permalink] geplaatst op 16 september 2005, 18:02 uurSteve Mcqueen kreeg terecht voor zijn rol een oscar nominatie..en hij had m moeten krijgen. Of ben ik dan bevooroordeeld?
4,0
[permalink] geplaatst op 8 juli 2006, 20:06 uurGoede film met goede rol van Mcqueen, maar in papillon was hij beter.
4,5
[permalink] geplaatst op 11 november 2006, 10:40 uurIs erg ondergewaardeerd of gewoon onbekend..... maar goed.... niet op MM....
4,0
[permalink] geplaatst op 11 mei 2007, 0:23 uurEen typische jaren '60 film met mooie beelden en een degelijk uitgewerkt verhaal. Welliswaar een beetje aan de lange kant, maar gelukkig wordt de film naar het einde toe steeds beter en spannender!
2,5
[permalink] geplaatst op 20 april 2009, 12:24 uurAardige film niet meer en niet minder, wat langdradig, wat ik hier allemaal lees viel de film me toch tegen, had er echt meer aan verwacht: 2.5
2,5
[permalink] geplaatst op 27 april 2010, 17:18 uurZelfde gedacht en zelfde cijfer als Jan met de pet....
3,5
[permalink] geplaatst op 9 juli 2010, 7:06 uurUiterst lange film die best nog mag gezien worden en zelfs nog actueel is omwille van de militaire Amerikaanse aanwezigheid in een vreemd land.
Steve McQueen is op zijn best in deze zekerlijk inhoudelijke, traag opgebouwde film.
confucius repeat
1,0
[permalink] geplaatst op 21 november 2011, 11:19 uurIk was nog een groentje (25 j.) toen ik deze film voor het eerst zag, en toegegeven, ik vond hem geweldig. Dat geweldige is er nu wel af, integendeel. Ik kon mijn ogen niet geloven wat ik daar zag! Die knokscene in de bar (bar?) vond ik een misselijkmakende voorstelling. Eigenlijk was de hele film op het randje van iets waar ik nog een woord moet bij verzinnen. Laat ik het houden op iets waar ik onpasselijk van werd, zo stom en achterlijk. Typisch Imperialistische schit. Nevada Smith was dan wel weer ok! Zo zie je maar hoe subjectief alles is.