Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: John Erick Dowdle
Met onder meer: Jennifer Carpenter, Jay Hernandez en Johnathon Schaech
Plot Quarantine
"Contain The Truth."
Televisiejournaliste Angela Vidal en haar cameraman lopen mee met de lokale brandweer. Wanneer er een dringende oproep binnenkomt besluiten ze mee te gaan. Ze komen terecht in een klein flatgebouw, waar de politie al aanwezig is vanwege een angstaanjagend geschreeuw in een van de appartementen. Wat in eerste instantie op een doodnormale routineklus leek, begint echter langzamerhand te veranderen in een gruwelijke en duistere nachtmerrie.
Sadie
James McCreedy
Yuri Ivanov
Bernard
deTuinman
Snap niet dat iedereen die hier films beoordeelt, bijna altijd negatief is
Misschien omdat er helemaal niet zoveel goeie films zijn....
mixmaster
een complete copy van het origineel ' rec ' .
alleen dan engels gesproken.
moet wel zeggen dat ze het goed hebben gedaan.
als je ze alle 2 tegelijk zou afspelen dan is alleen de taal anders.
aerts007
Remake of geen remake, prima film.Ik vond hem zelfs beter de Rec!
Beter camerawerk en special effects.Alleen Carpenter is hier vreselijk irritant,maar dat was die spaanse tante ook. 3.5*.
witboek
Jongens wat een film! Ik vond de film een beetje te donker en slecht camerawerk. doch vond ik het einde wel goed.
schimmel
De taal Spaans van Rec vond ik toch leuker. Dat maakte die gekke zombie achtige sfeer
Helaas pindakaas een 2.0 Maar als je orgineel niet heb gezien dan is deze heeeel goed
Ik vond de schrik momenten steen en en steen goed en als je de film alleen kijkt met 5.1 geluid in een donkere kamer nou dan is die echt wel eng.
mcdaktari
dit is inderdaad een exacte copy van REC, het is zo gekopieerd dat alleen de taal anders is verder is het precies hetzelfde. maar het blijft een spannende film
ken1976
Een film die me toch wel een beetje tegenviel! Ik heb expres de Spaanse versie voorbij laten gaan, zodat ik geen vergelijkingen kon maken.
De schrik momenten zijn wel goed gelukt en dat zijn tevens ook de dingen die deze film dragen want het verhaal begint wat zwakjes, het middenstuk is aardig en het einde is echt triest! Ze hadden het verhaal heel wat beter kunnen uitwerken...
Helaas heeft Jennifer Carpenter mij niet echt overtuigd van haar acterende capaciteiten! Op een gegeven moment werd haar hysterisch gedrag wat irriterend. De rest van de cast deed het wel aardig.
Ik kom niet verder dan 2,5 sterren , zoals ik al zei de film moet het echt van de schrik momenten hebben!
Drekskiebel
Film gezien (natuurlijk voor nop). Het was een speurtocht naar vergelijkingen van het origineel "REC".
Zoals ik al eerder zei: Remakes maken van niet Amerikaanse films op zo'n korte tijd verdient geen schoonheidsprijs.
Geef een regisseur een bak geld geef hem/haar een goede buitenlandse film en laat hem/haar die dan remaken. Voila. lekker cashen. Trouwens zou je het geluid van deze film kunnen plakken bij het origineel, dan krijg je een leuk effect.
0,5
Flipman
MinQkel
Dat maakt het juist zo eng
als je de hele tijd van die strakke shots heb schik je veel minder snel en erg
Vond het wel een goede film, niet zo slim om die op dit tijdstip te kijken
In het begin van de film dacht ik echt zo van wat is dit? Duurde nogal te lang. Daarna wel lekker filmpie maar jammer dat het eind niet anders afloopt.
DarkNemesis
Ik vind dit geen goede film. Hij was saai en totaal niet eng.
De acteurs vond ik ook erg slecht. Ik had een goede horror verwacht. Omdat de beschrijving erg intressant was. Ik heb er spijt van dat ik hem gehuurd heb.
Waku
Ik was al benieuwd naar de originele REC uitvoering.
Maar heb gewacht op de deze remake.
Persoonlijk vond ik het het een tegenvaller.
Het camerawerk is rommelig bedoeld en moet het sfeertje een
meer claustrofobisch gevoel geven.
Maar naar mijn beleving was dit enkel maar irritant om naar te kijken.
Deed pijn aan mijn ogen.
En ik werd er doodmoe van.
Ook kon ik "Quarantine" niet eng vinden.
Ondanks dat ik keek in donker met hoofdtelefoon op.
Nee....niet bijzonder.
Karentje77
Rec vond ik een enorm goede film. Zeer onderhoudend en op het einde onvoorstelbaar hard geschrokken
Ik denk dat diegenen die hem gezien hebben, wéten waarover ik spreek! Deze film moet ik nog zien, ik ben benieuwd...
Frank_1989
Ik vond Rec stukke beter... ondanks dat het verhaal + beelden allemaal hetzelfde zijn.. ik denk dat ik de spaanstalige toch beter de angst kunnen zaaien, zoals op de zolder.. je weet dat er wat zit en toch schrik je..
of het komt dat ik hem voor de 2e x zag weet ik niet maar ik vond de spaanstalige beter.
deTuinman
Bijna dezelfde beschrijving als van [Rec]
Precies, alleen de Amerikaanse is beter.
Nighth@wk25
het camera werk is zo bedoeld omdat het via een Camera is gefilmd. niet zoals holywood sets. en het einde vond ik niet zo heel sterk. beetje afgerafeld. verder een prima film met goede schrik momenten, sfeer en spanning.
LuckySean7
de laatste keer dat ik een film zag die ik een goede horror vond was toen ik een jaar of 8 was en toen keek ik stiekem de film IT die clown nooit verwacht dat ik die spanning weer zou herbeleven en toch is het zo wat een spanning zeg vooral als ze die flat binnen gaan in het begin ik vond het een goede horror heb rec. nog niet gezien maar weet niet of hij dit overtreft dus als je zin hebt in een horror avond zal ik je deze zeker aanraden -0-
gatygun
Was niet de eerste film met dat camera loop gebeuren die budget film die 1000 dollar heeft gekost, en vervolgens 100 miljoen heeft opgebracht. Kom zo niet op de naam, maar die lui in dat bos die 1 voor 1 verdwijnen, ec ht kneiter goede film en eng.
Ik vondt overigens cofferfield of hoe die meuk ook mocht heten verschrikkelijk slecht, gewoon een gejatte formule die compleet nergens over ging en het einde was nog slechter te noemen.
Ik kan zo niet afleiden uit de comments als je helemaal niks van de rec of wat jullie ook bedoelen gezien hebben, of het nu waard is om te kijken of niet. Dus ga hem zelf maar kijken. Review komt nog
AC/DC
Precies, alleen de Amerikaanse is beter.
Nou daar ben ik nog niet zo zeker van..
PKlijnstra
Had nog nooit van het origineel gehoord, maar toch na aanleiding van het verhaal de film gaan kijken.
Film komt inderdaad ietwat langzaam op gang, maar weet zeker wel te boeien.
Verhaal vond ik wat matig, maar het camerawerk in die positie was goed te noemen.
Helaas vond ik het eind echt ontzettend teleurstellen.
Film had misschien ook nog wel iets langer kunnen/mogen duren.
gatygun
Net afgekeken, en wat kan ik ervan melden.
Het hele concept is gejat van the blair witch project.
Het is gewoon exact hetzelfde alleen nu niet een paar jongeren die op heksen jacht gaat, maar groep brandweer mannen die in een huis komen vast te zitten waar van alles gebeurt.
En natuurlijk van heel erg actief en vrolijk (begin ) naar totaal gedisorienteerd en bang. ( eind )
Het einde was dan ook te voorspelbaar, dit had ik al lang gedacht ndat ik het het begin tot midden film ongeveer gezien had, omdat dit tevens ook weer hetzelfde is als blair witch project.
Ik vondt de speelster erg slecht spelen aangezien ze duidelijk naar de blair witch project heeft gekeken en die meid heeft proberen te copieeren.
Soms spannend maar ja vondt het enorm teleurstellend en gejat verhaal. Einde was dan ook zoals verwacht klote.
conclusie:
blair witch project was een stuk stuk stuk beter.
acteurs waren rond uitslecht.
Erg nep allemaal.
Vondt het allemaal niet echt spannend.
Leuke film als je van nutteloze rommel houdt en horror, maar heb je blair witch project al gezien. Dan vindt dit echt een slecht aftreksel ervan.
dikke 1, totaal geen orginaliteit, slechte aceurs, en compleet voorspelbaar met een gejat concept.
Halcyon
Dit is de film die [Rec] had moeten worden. Uiteindelijk laten de Amerikanen zien dat het scenario van Jaume Balagueró en Paco Plaza enorm veel potentieel bevatte. Alleen waren de Spaanse cineasten niet bij machte dit te benutten. Hun Amerikaanse collega's tonen in deze remake hoe het wél moet.
Om te beginnen is Quarantine gewoonweg een stuk beter gemaakt. De personages zijn beter uitgewerkt, er wordt beter geacteerd, de setting wordt beter uitgespeeld, de film is smeriger, maar vooral, Quarantine slaagt erin de intensiteit te brengen die je van [Rec] verwachtte. Mijns inziens komt dit omdat deze versie veel beter uitgebalanceerd is. Er is plaats voor actie, spanning, hysterie, smeerlapperij, schrikmomenten en ga zo maar door, zij het dat deze cocktail op een meer gecontroleerde manier wordt samengesteld. Zo had ik in het origineel te vaak het gevoel dat de hysterie en het geschreeuw de overhand nam waardoor al snel irritatie opdook. Bij Quarantine is dat niet het geval, hier zit het tempo net goed. Ook wordt iets meer aandacht besteed aan "een verhaal". Gelukkig worden hierbij geen pasklare antwoorden aangereikt, maar er is wel een zekere richting waar de kijker naartoe wordt gestuurd. Dat vind ik alvast een enorme verbetering ten opzichte van [Rec].
Origineel is deze prent natuurlijk niet en een groot deel van de credits gaan uiteraard naar Jaume Balagueró en Paco Plaza die het idee bedacht hebben. Alleen ben ik blij om te zien dat dit veelbelovende scenario de vakmanschap kreeg die het verdiende. Topper!
dutchtuga
Zeer verrassende recensie, maar misschien ook weer niet, wetende dat [REC] je niet zo beviel. Ooit zal ik dit wel een kans geven maar gezien ik het origineel wel briljant vond, zal er bij mij niet veel ruimte zijn dit te kunnen appreciëren.
Halcyon
Tenzij je anti-Amerikaanse gevoelens koestert is dit toch een aanrader hoor. Voor het grootste deel is dit dezelfde film als [Rec], maar de veranderingen die zijn aangebracht zijn alleen maar een meerwaarde.

Quarantine 2: Terminal
2011

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

Saw II
Horror, 2005