Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: John Erick Dowdle
Met onder meer: Jennifer Carpenter, Jay Hernandez en Johnathon Schaech
Plot Quarantine
"Contain The Truth."
Televisiejournaliste Angela Vidal en haar cameraman lopen mee met de lokale brandweer. Wanneer er een dringende oproep binnenkomt besluiten ze mee te gaan. Ze komen terecht in een klein flatgebouw, waar de politie al aanwezig is vanwege een angstaanjagend geschreeuw in een van de appartementen. Wat in eerste instantie op een doodnormale routineklus leek, begint echter langzamerhand te veranderen in een gruwelijke en duistere nachtmerrie.
Sadie
James McCreedy
Yuri Ivanov
Bernard
guylopez93
Jezus, heb net REC gezien, en nu net de trailer van deze film. De shots in de trailer waren precies het zelfde als die uit REC. Hoe debiel zijn die hollywood apen bezig. Echt precies; de reactie, aantal personen. Echt bizar gewoon. REC vond ik trouwens echt geweldig. Echt eng. Hiet ga ik niet eens naar kijken.
bent het volledig met je eens. Wat een onzin is dit zeg, de trailer was ook gewoon helemaal hetzelfde
aerts007
Vond Rec al niet te pruimen, deze belooft dus zelfde bagger.
Next please................................!
Halcyon
Wat meer aandacht voor het scenario dan in [Rec] en dit zou wel eens een goede remake kunnen worden.
Rianneke_Dan
Hmm ik ga denk ik wel eerder [Rec] kijken dan deze remake. Ik denk juist doordat de film uit een ander land komt, het dan ook anders is om naar te kijken, door een andere taal kan het juist net wat spannender zijn om naar te kijken, vind ik dan.
Maar goed, deze zal ik ook wel kijken. Al is het alleen omdat Jay Hernandez erin speelt! Nooit erg om naar te kijken.
ninoboy1
Vond rec al niet goed, wat zal deze remake ons dan brengen?
Dezelfde onzin?...
Tonypulp
Waarom..
Waarom moeten ze altijd zo'n remake maken.
De film haalt NOOIT, en dan bedoel ik ook echt NOOIT, het niveua van het origineel.
Sjonge jonge, ga me hier niet aan wagen!
(Vond [rec] ongelooflijk goed)
Triest dit?
Waarom?
Mensen, ik vind Pornography van The Cure een geweldig album; ik ga het precies zo namaken, exact op dezelfde manier opnemen! Ben ik dan ook triest?!
P.S.: Dit is alleen maar om te illustreren hoe verschrikkelijk ik het vind dat ze van [REC] een, volgens Wiki, shot-for-shot remake gaan maken. In plaats van een meesterwerk te verkrachten -want ik viel vaak bijna letterlijk van m'n stoel tijdens het bekijken van het origineel- door het na te maken en er dus met een stompzinnige kopie de aandacht van af te leiden, kunnen Amerikanen ook gaan wennen aan ONDERTITELS!!! Scheelt in de kosten! Met het geld dat deze film kost, kunnen ze iets ORIGINEELS gaan maken!
HarmJan, je hebt gelijk; eNORM triest, dit...
Jeroentje, waarom??
Simpel.
Geld.
Incashen op een succesformule.
[REC] en Cloverfield zijn een beetje gebaseerd op dezelfde formule, maar ik vrees dat men van deze twee prachtfilms nu enorm veel crap gaan afleiden. Kijk maar naar Scream -die ik op zichzelf al walgelijk slecht vind.Na Scream kwam schijt als I Know What You Did Last Summer en diens verschrikkelijke sequels uit het poepgat van een fantasieloze productiemaatschappij vallen!
Mensen, ik heb hier een enorm lang stuk van gemaakt, maar de bewoording van HarmJanStegenga vat het allemaal heel mooi samen.
Triest dit...
Apollinisch

Cure
Dat The Cure heilig is, klopt
. Ik heb ze nog zien optreden in Ahoy in maart dit jaar!
Maar zou je echt een kopie van zo'n meesterwerk willen
??
Damn!
Dan klopt mijn punt dus niet
!
Apollinisch
Aan die kopie zou ik niet veel waarde hechten, maar als jij in staat bent het niveau van The Cure te evenaren beschik je ontegenzeggelijk over een flinke portie talent. Ik zou je een platencontract aanbieden omdat daar wel eens heel interessant dingen uit voort zouden kunnen komen.
Je kan een film scène voor scène kopiëren, maar de kans is groot dat het resultaat totaal anders zal zijn. Mocht Quaraintine [Rec] kunnen overtreffen, dan zal ik regisseur Dowdle voortaan mijn interesse hebben.
Je kan principieel tegen remakes zijn, maar uit die remakes kan je wel goed afleiden of het goede filmmakers zijn – wat niet wegneemt dat ook ik liever originele dingen zie en deze remake met nul komma nul vertrouwen tegemoet treed. Met Carpenter in de hoofdrol is de film namelijk al bij voorbaat verpest.
Jesse xD
Ik heb net rec gezien, erg gave film. Maar ik moet zeggen dat de engelse trailer/drama mij meer aanspreekt. Ik ga deze ook zeker proberen als 'ie uit is.
dutchtuga
Dit illustreert weer eens hoe idioot het amerikaande filmpubliek is. Wat een zielig gedoe. Zal hier geen seconde aan verspillen.
dutchtuga
Wat een nep gezicht heeft die vrouw ook. Verschrikkelijke casting.
dutchtuga
Niemand die het debuut ook heeft gezien van deze regisseur? Ziet er stukken interessanter uit.
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Shot for shot remake?
Het beeldwerk en de hysterische scènes in het origineel vond ik er vermoeiend. De taal ging nog, maar heb toch ook liever Engels. Toch ga ik deze remake links laten liggen gewoon om het feit dat hij shot for shot remake is. Volgens mij had het origneel erg veel potentieel om het beter en anders te doen.
Meer geld bedoel je?
:T
Flipman
Trouwens, daar dit een shot-for-shot-remake is, mag ik 'm darvoor niet alvast een 0,5 geven...? Ik vind 't belachelijk dat alle goeie ideeën worden opgeslokt en geclaimd door Hollywood! Als de Japanners dáár nou 's uit wraak een atoombom op pleuren, die glamoreuze Poel van Verderf?
guylopez93
ondanks deze onnuttige film zou ik em toch nog wel een keer willen zien. Kijken of ze nog wat zelf bedachte stukken eraan vastgeplakt hebben, maar die kans zal niet echt groot zijn
Bazza
Aftreksel van [Rec]?
Spanje
Horror
85 minuten
geregisseerd door Jaume Balagueró en Paco Plaza
met Manuela Velasco, Vicente Gil en Ferran Terraza
Een jonge tv-journaliste en haar cameraman lopen mee met de lokale brandweer. Op een nacht moet de brandweer een oude vrouw redden, die in een appartementengebouw vast lijkt te zitten. Maar wat in eerste instantie op een doodnormale routineklus lijkt, begint langzamerhand te veranderen in een gruwelijke en duistere nachtmerrie.
R9
ik vond het wel belachelijk dat rec de bioscoop niet heeft gehaald net als el orfanato..
nu maken ze als nog een remake ervan zodat deze in de bioscopen kan draaien..
was wel een top horror REC
Tonypulp
nu maken ze als nog een remake ervan zodat deze in de bioscopen kan draaien..
was wel een top horror REC
Dat is met de meeste buitenlandse horror films..
Als je ziet wat voor films er soms verschijnen zal het een slim iets zijn meer van zulke films te vertonen.
El orfanato, [REC], maar ook franse toppertjes frontier(s) & Á l'intérieur.
Gelukkig is er altijd nog het.....internet
Deze ga ik overslaan
zonde van mijn tijd

Quarantine 2: Terminal
2011

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Saw II
Horror, 2005