- Home
Geregisseerd door: John Erick Dowdle
Met onder meer: Jennifer Carpenter, Jay Hernandez en Johnathon Schaech
Plot Quarantine
"Contain The Truth."
Televisiejournaliste Angela Vidal en haar cameraman lopen mee met de lokale brandweer. Wanneer er een dringende oproep binnenkomt besluiten ze mee te gaan. Ze komen terecht in een klein flatgebouw, waar de politie al aanwezig is vanwege een angstaanjagend geschreeuw in een van de appartementen. Wat in eerste instantie op een doodnormale routineklus leek, begint echter langzamerhand te veranderen in een gruwelijke en duistere nachtmerrie.
Sadie
James McCreedy
Yuri Ivanov
Bernard
Shinobi
Ik had me nog zo voorgenomen om deze film niet te kijken, maar uiteindelijk door nieuwsgierigheid toch maar binnengehaald en gekeken. Zo een beetje elke scène is wel gekopieerd uit het origineel met hier en daar wat kleine aanpassingen en hier zie je de cameraman wel in beeld.
Gelukkig heeft het ook het hetzelfde (on Hollywood) einde
, want die Carpenter maakte me echt gek met haar geschreeuw.
En wat overblijft is een kansloze remake die wellicht voor Amerikanen interessant is, omdat ze het origineel (nog) niet gezien hebben. Mocht je het origineel wel gezien hebben, het is gewoon zonde om je tijd aan deze film te besteden.
Van mij krijgt 'ie 1, 5 sterren voor de moeite.
Net als [REC] niet heel erg de moeite waard. Waar bij dat filmpje de magie vooral van de handycam moest komen, hebben ze ditmaal iets meer rekening gehouden met het grote publiek en wordt er een treetje minder geschokt. Zeeziek kun je er alsnog van worden, maar echt opgewonden van een geniale film oid niet. Redelijk.
Halcyon
Dit is de film die [Rec] had moeten worden. Uiteindelijk laten de Amerikanen zien dat het scenario van Jaume Balagueró en Paco Plaza enorm veel potentieel bevatte. Alleen waren de Spaanse cineasten niet bij machte dit te benutten. Hun Amerikaanse collega's tonen in deze remake hoe het wél moet.
Om te beginnen is Quarantine gewoonweg een stuk beter gemaakt. De personages zijn beter uitgewerkt, er wordt beter geacteerd, de setting wordt beter uitgespeeld, de film is smeriger, maar vooral, Quarantine slaagt erin de intensiteit te brengen die je van [Rec] verwachtte. Mijns inziens komt dit omdat deze versie veel beter uitgebalanceerd is. Er is plaats voor actie, spanning, hysterie, smeerlapperij, schrikmomenten en ga zo maar door, zij het dat deze cocktail op een meer gecontroleerde manier wordt samengesteld. Zo had ik in het origineel te vaak het gevoel dat de hysterie en het geschreeuw de overhand nam waardoor al snel irritatie opdook. Bij Quarantine is dat niet het geval, hier zit het tempo net goed. Ook wordt iets meer aandacht besteed aan "een verhaal". Gelukkig worden hierbij geen pasklare antwoorden aangereikt, maar er is wel een zekere richting waar de kijker naartoe wordt gestuurd. Dat vind ik alvast een enorme verbetering ten opzichte van [Rec].
Origineel is deze prent natuurlijk niet en een groot deel van de credits gaan uiteraard naar Jaume Balagueró en Paco Plaza die het idee bedacht hebben. Alleen ben ik blij om te zien dat dit veelbelovende scenario de vakmanschap kreeg die het verdiende. Topper!
-[TC]-Alfa
[rec] heb ik nog niet gezien, maar deze was al erg leuk om te zien!
er zitten alleen een paar, gebruikelijke, rare dingen in het verhaal... waarom laat je de geinfecteerden rondlopen, terwijl je weet dat er iets GOED mis is... dierenarts: rabies. Vorm een front, sluit de infected af... maargoed, zo gaat het vaker in deze films. Het is natuurlijk ook zo dat je niet helder meer kunt nadenken als zulke dingen gebeuren dit blijft af en toe irritant.
Het camerawerk was goed, je bleef vol spanning aan de buis gekluisterd! Het verhaal heeft even nodig om op gang te komen en eenmaal op spanning is het zo weer voorbij, dat is wel jammer. Er zat meer potentie in de hoe en waarom en hoe verder. Net als Cloverfield.
Met de acteurs was niks mis, het was zelfs verrassend om te zien hoe realistisch ze waren. Soms twijfel ik aan de paranoia van een mens om zo'n moment, dat is bijna niet voor te stellen, laat na te spelen.
Het mag dan een remake zijn, het was zeker een genot om naar te kijken, en zeker geen verspilde anderhalf uur van mijn tijd.
Nu wil ik [rec] ook zien!
Gewoon eenvoudigweg slecht.
Zeer overbodige remake, maar als het enkel dat was dan had het mij niet eens zo gestoord. Jammer genoeg is er weinig overeind gebleven van de sfeer van het origineel. Voor het overgrote deel is Quarantine saai. Ouch?
Film gaat er zowat op elk vlak op achteruit. Acteerwerk is matig tot mak, visueel een stuk minder intens, met veel minder aandacht voor belichting en camerawerk. Zeker de soundtrack moet sterk inboeten, waarmee een hoop spanning verloren gaat, en zelfs de geinfecteerden zien er een stuk duffer uit.
Quarantine lijkt niet zozeer op een duurdere versie van [REC], maar op een snel inelkaargedraaide remake om snel centjes te cashen. De toegevoegde scenes brengen niks extras en maken de film enkel maar banaler.
Het middendeel komt nog enigszins in de buurt van het origineel, waardoor het toch nog lekker gespannen wegkijkt, maar het einde gaat finaal onderuit.
Prulremake die het daglicht nooit had mogen zien. Wel leuk voor de makers van het origineel en mensen die op zoek zijn naar voorbeelden waaruit blijkt dat een 1 op 1 remake neiet meteen een gelijkwaardige film oplevert. Ondermaats filmwerk dit.
Chainsaw
Shot to shot remakes blijven toch altijd een verhaal apart. Want hoe beoordeel je een film die praktisch gelijk is aan het origineel? Bij Quarantine kwam dit probleem echter niet naar voren. Want ondanks dat de film uiteraard veel overeenkomsten kent met het origineel, de film is desondanks overduidelijk van een heel ander niveau. En niet in positieve zin, jammer genoeg.
Met als voornaamste struikelblok dat Quarantine teveel oogt als een geregisseerde speelfilm in plaats van een gevonden document. De 'look' van de film is veel te gelikt, het neemt al het realisme weg. Sowieso werd die sterke claustrofobische sfeer hier nergens gehaald. Daarnaast zijn er nog die veel te dik aangezette (en bijna lachwekkende) geluidseffecten en het bijzonder matige acteerwerk van alle acteurs. Toch jammer dat in een film waar alles realistisch hoort over te komen, de regisseur de B-acteurs wanhopig in de steek laat.
Al met al blijven er een paar effectieve momenten en een aantal aardige scènes over. Jammer genoeg zijn dit allemaal letterlijk gekopieerde momenten uit het origineel, waardoor Dowdle en consorten eigenlijk maar weinig credit verdienen. Waar [Rec] de spijker precies op zijn kop wist te slaan, daar slaan zij met hun matige uitvoering Quarantine de plank behoorlijk mis. Een paar scènes zijn aardig nagedaan en de film kent welgeteld misschien één aardig origineel moment, maar verder is dit een duidelijk gevalletje van jammer, maar helaas.
2 sterren.
dutchtuga
Een positieve verrassing, want mijn verwachtingen waren op zijn zachtst gezegd rampzalig. Quarantine is grootlijnig een rechtsreekse kopie van [REC] uiteraard, maar weet met positieve veranderingen een eigen draai te geven aan het gegeven. De gore mocht er bv wezen op momenten. Zo was de scène waar de brandweerman op zijn gebroken been staat een treat voor de horrorliefhebber, hoe zeer deze ook van het origineel houdt. Natuurlijk komt Quarantine nergens in de buurt van het geniale [REC]. Daarvoor is de realiteitsgehalte te geregisseerd om echt eng te zijn en zijn bepaalde bekende koppen hier een versterker van. Toch heb ik het gevoel een film gezien te hebben die net genoeg veranderingen weet door te brengen om zich te scheiden van [REC]. Nergens geniaal, daar is het te onorigineel voor, maar een welkom tussendoortje voor de doorgewinterde horrorfan.
Angrod_Pallanén
Best aardige horror, beangstige opzet, goede schrikmomenten, gewoon lekker griezelen.
3.0
Ceeda7
Hoofdpijn.
Dat is wat deze film 1.30uur te bieden heeft.
Ik vond het camerawerk die in The Blair Witch, en Cloverfield voorkwam al op het randje... Maar deze spant na 2 Dafalgans genomen te hebben de kroon.
Het gekrijs en geschreeuw van de hoofdactrice: precies of een vrouw aan het bevallen was van een olifant. Tijd voor Dafalgan nr.3
Ook het verhaal is om te wenen. Van alle voorspelbare films die ik in mijn leven heb gezien, was deze de ergste.
Een stuk of 10 mensen die op dezelfde manier doodgaan, alhoewel heel het gebouw ondertussen gewaarschuwd was dat het om rabies ging.
Dan het kindje die natuurlijk niet mag gedood worden, maar uiteindelijk toch een bijl aan haar schattige hersenstam krijgt.
Ook de oplossing van het probleem is weer typisch Hollywoodiaans: met de hoofd in het zand.
"Je vergast heel het huis met sterke verdoving, onderzoekt iedereen terwijl ze in coma liggen, en problem solved". Maar nee, er moeten 3 mannekes naar binnengaan, die moet ik wel zeggen, ZEER sterk beschermd zijn tegen de omgeving zodat de film rustig kan doorratelen...
Maar nog een geluk dat er zo'n films bestaat.
Of we zouden niet kunnen onderscheiden dat films zoals 28 Days/Weeks Later en The Descent eigenlijk kunnen beschouwd worden als pareltjes in hun genre...
Grandioos gebuisd.
namingway24
Vergelijkingen met [Rec], de film waarop Quarantine gebaseerd is, zijn niet te vermijden, omdat dit voor 90% precies dezelfde film is. Alleen de Amerikaanse versie voelt aan als een verplicht nummer; shots worden gekopiëerd, de hele look van de film is hetzelfde, de sets zijn bijna regelrechte kopieën.
De acteurs voelden ook zo aan: als acteurs. Misschien lag het aan het feit dat Rec in het Spaans was, maar in die film voelde het allemaal wat natuurlijker aan. Jennifer Carpenter is veel vervelender dan Manuela Velasco en tijdens de laatste 10 minuten wilde ik haar echt niet meer zien. De rest van de cast doet het naar behoren maar waren niet bijzonder. De brandweerman met de snor was een vervelend personage en het veranderen van een Aziatisch stel in een Afrikaans stel dat geen Engels sprak was totaal niet nodig. Het meisje was goed, maar toch niet zo goed als het meisje uit [Rec].
Die laatste 10 minuten zijn trouwens exact gelijk aan het origineel, tot het monster aan toe. Nooit werd het dus echt interessant, je wist precies wat er komen ging, en het einde kwam ook niet als een verrassing.
Wat ik eigenlijk wil zeggen is dit: als je een remake maakt van een film, wees dan creatief en doe iets anders met het materiaal. En een paar ongeïnspireerde scènes toevoegen is in dit geval ook niet genoeg: het was voorspelbaarheid troef tijdens een aantal scènes. In de scène in de lift bijvoorbeeld: het licht van de lift knippert aan en uit, en natuurlijk springt er op een gegeven moment een geïnfecteerd persoon uit het donker tevoorschijn. Dit was voorspelbaar en absoluut niet eng.
Misschien was deze film me beter bevallen als ik deze gezien had vóór Rec. Maar dat zullen we nooit weten; het is sowieso beter om eerst het origineel te zien vind ik, en in sommige gevallen zal het allemaal wel meevallen met een remake (in ieder geval uit eigen ervaring). In dit geval echter, was alles bijna hetzelfde, maar toch klopte de sfeer niet; dit was een ongeïnspireerde hervertelling van een film waarvan de makers misschien hoopten dat mensen hem niet gezien hadden.
1 ster voor de moeite.
FillumGek
Mijn verwachtingen zijn niet al the hoog van een remake want al vaker is gebleken dat een remake simpelweg tegenvalt. Remakes worden enkel gemaakt om het commerciële publiek te bereiken en geld op te strijken met een oude formule. En aangezien het commerciële publiek niet hardcore is wordt er vaak ingeleverd op aspecten die het origineel zo goed maakte. Het moet namelijk wel door iedereen goed te verteren zijn.
Tot mijn verbazing was het grootste deel van de film hetzelfde als [Rec]. Nu vraag ik me af of dat goed of slecht is. Voor fans van het origineel, zoals ik, is het ongetwijfeld een tegenvaller. Maar er zijn zat mensen die de Spaanse taal niet waarderen en deze Quarantine dus gewoon als het origineel zien. En als horrorfilm op zich is het echt niet zo slecht. De spanning is ook hier best te voelen, al heb ik het na het zien van [Rec] en [Rec] 2 en deze derde film over hetzelfde onderwerp wel een beetje gezien. Veel scenes zijn namelijk letterlijk gekopieerd en een aantal dialogen zijn simpel overgenomen. Er zitten wel een aantal nieuwe scenes in die weten te vermaken, maar niet doen vergeten dat je hier met een remake te maken hebt.
Het acteerwerk in Quarantine vond ik slechter dan in het origineel. Carpenter kende ik nog niet en hoewel ze er best lekker uitziet, haar acteren vond ik niet overtuigend. Dan had ik veel liever de enthousiaste Velasco die de hele gebeurtenis op een fascinerende manier aan elkaar praat. Rest van de cast maakte ook weinig indruk. Ook Hinkle kon ik absoluut niet serieus nemen aangezien ik haar alleen ken als Judith uit Two and a Half Men.
Het einde is ook hetzelfde, al zijn de spraakopnames van de recorder verdwenen waardoor er minder wordt uitgelegd dan in [Rec]. De remake was voor mij absoluut niet nodig geweest aangezien die op alle punten superieur is. Er zullen echter vast mensen zijn die schijt heeft aan Spaanse films en deze eerder zullen grijpen. En zonder te weten wat er in het origineel gebeurd kun je hier denk ik best van genieten.
Een remake maken als dit is gewoon vragen om te vergelijken met het origineel. Typisch Amerikaans natuurlijk hermaakt men dergelijke films te flauw, afgezwakt en met minder sfeer. Zogezegd om een breder publiek te bereiken en omdat Amerikanen nu eenmaal nergens tegen kunnen. Iedereen mag er met een wapen rond lopen, maar een beetje bloed of blood op het witte doek en de wereld is te klein.
Quarantine mist alle sfeer en dat was al de helft gemaakt bij Rec. Waarom de remake er kwam is niet moeilijk te raden, maar echt zinvol is het toch niet geweest. Aanrader voor wie dat nog niet gedaan moest hebben: kijk het origineel. En liefst zonder deze te zien.
killerfreak
origineel (rec) niet gezien, maar de stijl is me intussen wel al bekend van films als Paraonmral Activity, Blair With Project, Cloverfield, ... In dit rijtje hoort deze wel ergens gemiddeld thuis. Spanning is er aanvankelijk niet, maar naar het einde van de film zit je toch het puntje van je stoel. Langs de andere kant worden er wel tal van clichés gebruikt zoals de camera die blijft draaien zodat je nog net op tijd ziet wat er met hoofdpersonage gebeurt op het einde. Desalniettemin een gemiddeld filmpje dus, waarvan zowel spanning, acteerprestaties en alles daarrond een gemiddled niveau bereikne. Niet meer, maar ook niet minder. Daarom 3*
SmackItUp
Oke oke, REC is wel beter, maar deze vond ik toch aardig spannend. Je mag dan zeggen dat deze film gejat is, maar dat verandert niet dat ik deze acteurs beter vond dan die van het spaanse origineel.
Quarantine is natuurlijk een schaamtelijke rip off dat geen vorm van originaliteit kent. Veel scènes zijn letterlijk een kopie van het origineel [REC] en zodoende kent Quarantine totaal geen enkele verassing. Daarnaast begint Carpenter naarmate de film langer duurt steeds meer te irriteren met haar gegil.
Nee, dit is het gewoon niet allemaal. Tuurlijk is het allemaal onderhoudend, maar dat komt eigenlijk alleen goed naar voren wanneer je het Spaanse origineel niet hebt gezien. Ook is de sfeer iets minder en komt het net even te gekunsteld(de film is te licht) over.
sinterklaas
Evengoed nog wel benieuwt naar Quarantaine, waarvan, je als je je er nog weinig in verdiept hebt, niet echt beseft dat dit een remake is van Rec. Tis ook niet zomaar een remake, tis gewoon een complete copy, en hier en daar ontbreken ook nog dingen. Ja, spannend is ie hier en daar wel, maar we kennen het hele verhaal al. Tja, slecht vond ik hem dan niet, ik kwam er nog wel me avondje mee door. Maar deze kan het zeker lang niet tippen aan REC.
K. V.
De film vond 'k niet slecht. Een typische zombiefilm, dus je kunt weten wat te verwachten, maar dit keer werd alles met een handycam gefilmd en dit maakte het allemaal wat realistischer.
De film was redelijk spannend en was vooral dikke fun met de zombies.
De film deed me op het einde zelfs wat aan "The Descent" denken al vond 'k die dan wel beter.
Ook naar het einde toe begon de hoofdrolspeelster me wel wat op de zenuwen te werken. Zo'n hysterisch mens, het was er voor mij wat over.
Geen misse film, niet waw, maar ook niet slecht.
jordandejong
Aardige Amerikaanse remake van de erg goede horrorfilm [REC].
Acteerwerk was prima in orde. Het sfeertje was aardig en de locatie leek enorm veel op die van het origineel (Vraag me af of dat gebouw niet hetzelfde gebouw was als in [REC]. Het grootste minpunt is dat Quarantine letterlijk alles kopieert van [REC]. Vaak maakt een remake er wel z'n eigen ding van maar in dit geval is echt alles hetzelfde. Daardoor werd het voor mij wel wat minder interessant.
De spanning was aardig maar echte schrikmomenten vond ik er niet inzitten, in tegenstelling tot [REC]. Enkel de laatste scene was net zoals in het origineel erg sterk.
Niet geweldig maar ook zeker niet slecht. Toch ook wel benieuwd naar Quarantine 2.
ibendb
Een regelrechte kopie van REC.
Quarantine is een remake, maar doet geen enkele moeite om er een eigen draai aan te geven. Dit vind ik echt jammer en hierdoor lijkt het net alsof je naar REC zit te kijken, maar dan in het Engels. Met het acteerwerk is niks mis, maar de personages zijn op de één of andere manier irritanter dan in het origineel. Jammer. 2,5*
Matige film waarin een televisieverslaggeefster een nachtje met de brandweer meedraait. Een onnodige herhalingsoefening van het Spaanse [Rec]. Als je het origineel niet hebt gezien, is deze enigszins nog wel de moeite waard. Wel een tikkeltje minder bruut en spannend. Een nipte 2.5 sterren.
Kondoro
Quarantine
Duplicaties kan ik nooit waarderen. Verzin dan op zijn minst je eigen versie van een film maar dan met het zelfde concept. Nu kwam alles wat we in [REC] zagen hier ook in voor. Dat vind ik nou echt zo zonde! Bah!!. Maar, ik moet toegeven dat ik toch nog best wel plezier heb gehad in het kijken van Quarantine. Het hele 'zombie' verhaal vond ik leuk, er heerst een goede spanning zodra ze in het huis gingen en er viel ook bijna op geen moment stilte. Helaas moet ik wel zeggen na het zien van REC dat deze film erg voorspelbaar werd.
Jennifer Carpenter, knappe meid deed het goed.. En ze bracht het ook goed over, net zoals de Spaanse versie uiteraard. Leuk om Jay Hernandez te zien. Mijn kameraad en ik waren al aan het kijken want we vonden hem wel super veel op die gast lijken in Hostel. En ja hoor, dat is hem ook! leuk... Voor de rest deden de rest het ook leuk.
Het verhaal was leuk maar zoals de hele film veel afgezogen van REC. Een camera ploeg die brandweerlieden volgt in een gebouw waar een virus heerst. Een virus wat was ontdekt was bij een oude vrouw en zo een politie man in zijn greep kreeg en daarna een brandweer man. Waarnaar de brandweer man van de etage jumpt en dan de CDC aanvalt. Het komt allemaal terug... Het concept is dus ook wel leuk maar het zelfde verhaal. Ik vind dit wel wat minder, het is gewoon pure plagiaat. En dan staat er in de aftiteling 'based on REC', ergens in die richting. Dit deel overigens op Netflix Nederland gezien, jammer dat ze deel twee er niet op hebben staan.
Tarkus
Toen de film begon dacht ik dadelijk, "wat heb ik nu weer aangeschaft", het leek wel een zeer slecht gemaakte docu over de brandweer van Los Angeles, met een barslechte presentatrice.
Maar eens op de plaats waar het allemaal staat te gebeuren, het appartementsblok, is het best wel een goede horror-thriller.
Een paar goede schrikmomenten en bloederige shots.
Ik heb me best wel vermaakt met deze prent, hoewel het geen topfilm is, maar dat had ik ook niet verwacht.
Velen zeggen dat '[REC]', waarop deze film gebaseerd is, beter is, maar ik hou niet zo van de Spaanse cinema.. maar misschien moet ik die toch maar eens bekijken.
De film is niet slecht maar hij kon me deze keer toch veel minder boeien dan de eerste keer.
Hoofdrolspeelster Jennifer Carpenter is hier niet echt goed, maar heeft het later stukken beter gedaan als politie-inspecteur en zus van Dexter in de gelijknamige reeks.
Shadowed
Slap.
REC was destijds een verfrissende horrorfilm in het found footage kader. Regisseur Dowdle, die echt geen slechte regisseur is overigens, wilde een poging wagen om deze film in Amerika over te doen, maar helaas is het eindresultaat nogal slap. Ik ben gewoon van mening dat Dowdle van dit soort subgenres af moet blijven, want veel goeds komt er niet vanaf.
Deze film kopieert REC eigenlijk, maar is net wat langer, minder eng en vooral minder interessant. De beste stukken zijn waarschijnlijk de stukken waarop nog geen dreiging te zien is. Eenmaal de horror inslaat krijg je als kijker maar weinig om je mee te amuseren. Het tempo ligt erg hoog, en toch weet het allemaal zo oninteressant te zijn. Toch wel een prestatie om eerlijk te zijn.
Een punt wat deze film wel beter doet is de hoofdrolspeelster, want Carpenter doet het verfrissend goed in haar rol die nogal beperkt tot leven wordt gebracht door de schrijvers. De angst voelt oprecht aan, en haar persoonlijkheid is ook gewoon leuk. Hierdoor zijn de scenes waarop ze gewoon aan het woord is geen enkel probleem om doorheen te komen.
Visueel wordt de film aardig versierd, maar Dowdle kan de camera nooit echt goed krijgen. Niet dat het camerawerk in dit soort films geweldig is, maar je kan er altijd in slagen een beklemmend gevoel te creëren. Dat lukt Quarantine niet, waardoor het ten alle tijden nogal afstandelijk aanvoelt. De horror wil maar niet van de grond komen, en voor een film die steunt op spanning en vaart is dat een serieuze misser.
Overbodige remake die niet naar behoren wordt uitgevoerd. Ze blijven trouw aan het bronmateriaal, maar ik denk dat Balagueró en Plaza beiden achterover leunen en lachen over het feit dat hun film niet kan worden overgedaan door Amerikanen. Zo zie je maar dat er ook voor found footagefilms talent nodig is, en dat schiet in Quarantine nog te kort.
WhitecatWendy
Je mag geen mening hebben als je hem niet hebt afgekeken en ik doe het zelden..maar zelfs ik heb hem uitgezet...ik kon er niet doorheen komen.

Quarantine 2: Terminal
2011

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Saw II
Horror, 2005