• 9.377.372 stemmen

Geregisseerd door: John Erick Dowdle

Met onder meer: Jennifer Carpenter, Jay Hernandez en Johnathon Schaech

Plot Quarantine

"Contain The Truth."

Televisiejournaliste Angela Vidal en haar cameraman lopen mee met de lokale brandweer. Wanneer er een dringende oproep binnenkomt besluiten ze mee te gaan. Ze komen terecht in een klein flatgebouw, waar de politie al aanwezig is vanwege een angstaanjagend geschreeuw in een van de appartementen. Wat in eerste instantie op een doodnormale routineklus leek, begint echter langzamerhand te veranderen in een gruwelijke en duistere nachtmerrie.

• 11915 berichten

Ik snap je punt Appolinisch, maar bekijk het ook even mijn kant. [REC] is een van mijn favoriete films aller tijden en als je als re-make regisseur totaal geen credit geeft aan de regisseurs van het origineel... dat wekt wrevel bij mij. Behalve de first-person camera vind ik trouwens Blair Witch en [REC] heel erg verschillen.

avatar van viewtiful

viewtiful

Wat een slechte film. Kijken die mensen in die horror films zelf nooit naar een horror film?
Iedereen weet tegenwoordig wel wat een zombie is, en misschien zijn dit dan wel geen zombies, het komt toch aardig in de buurt. En zelfs al weet je dat het hondsdolheid is, dan ga je toch niet tegen een meisje met bloed in haar mond en spierwit ziet zeggen 'kom maar, geef je hand maar'. Zo dom gewoon. Het einde was dan wel weer goed, want hoe wil je van zo'n kamer komen? Totaal niet mogelijk dus. Daarnaast stoorde ik aan die camera die zo bewoog. Als ik naar live news zit te kijken zie ik die camera's toch ook niet zo bewegen? En ik geloof ook niet dat ze zo'n gebouw helemaal afsluiten en niemand eruit laten. Zet een SWAT team neer, neem elk hoekje door en mensen die niet besmet zijn in quarantine plaatsen ergens anders en verzorgen. En daarna alles afbranden.

avatar van benq

benq

Op een paar punten na een bijna excacte kopie van het origineel REC. Waarom een remake? Omdat de Amerikanen een bloedhekel hebben aan ondertiteling. Maar verder is deze film volstrekt overbodig en blijft op alle punten achter op z,n voorganger. Waar is de beklemmende, ijselijke sfeer gebleven? En erger nog, waarom ziet alles met de handheld camera en toch nog zo gelikt uit? En nog een nadeel, de verrassing is er natuurlijk af.

Overbodig dus maar voor de doorgewinterde horrorfan zal het wel geen probleem zijn en op tijden is het best nog wel onderhoudend.

avatar van bugbig

bugbig

Tjurk schreef:

zooo nageaapt van rec!

en dat is niet eens een leuke film.

aap dan een leuke film na.

rec is ook geen leuke film, zeker ook zo niet bedoeld,

deze is helemaal nix, rec was zeker beter

avatar van Ricciolina

Ricciolina

Ik heb toen straks REC gekeken. Wat een heerlijke Horror film!

Ik ga geen eens moeite doen om Quarantine te kijken. Ik heb al spijt van de trailer die ik net heb bekeken. Alles lijkt het zelfde, en de hoofdrol-speelster irriteert mij nu al met haar slechte acteer werk.

So, can't wait to see REC²!

• 11915 berichten

Jennifer heeft hier een keurige prestatie geleverd.

avatar van aerts007

aerts007

Alsof Manuela Velasco niet irriteert in Rec.

Raffael77

Dit is gewoon de amerikaanse versie van REC. Net als remakes van Aziatische horrors.

Nu de film zelf.

Geweldige gedaan met zeer laag budget. Wat ik goed vind aan deze film is de opbouw en toch wel de camera man die het uitstekend doet.

Ook de dame in kwestie weet het goed te brengen.

Al in het begin deed ze het leuk. Beetje dollen met brandweer lieden en ook het nodige humor was leuk.

Wanneer de spanning begint blijft die eigenlijk de rest van de film aanwezig en wederom was dat bij REC niet.

Ook de titel van deze film vind ik beter passen.

BlueJudaskiss schreef:

En een volle punt aftrek omdat de makers op het audio-commentaar over doen komen alsof alles wat in de film voorkomt origineel is en ze het woord [REC] niet éen keer noemen. Schandalig! 3,0*

Waarom dan? Ik zoveel remakes gezien en daar zitten ook geen verwijzingen naar het orgineel in.

Gewoon onzin dus wat je uitkraamt. REC is zwaar over rated alleen kunnen de fans niet hebben dat de amerikanen met hun versie het prima doen.

Ik heb wel meer spaanse films gezien die erg goed waren maar REC vond ik echt slecht.

avatar van Glacius

Glacius

Wat, een remake van REC? Wat is dit voor troep...

Raffael, zowel in het REC topic als in deze vind ik je overkomen als iemand die gewoon een hekel heeft aan buitenlandse films. (Of Spanjaarden?)

Ik heb deze versie dan niet gezien, maar ik kan me amper voorstellen dat deze film zoveel beter kan zijn dan REC, meer spanning biedt, of betere acteerprestaties heeft...

sylvia73

Wauw! Ik zit niet gauw in spanning maar bij deze film wel! Het verhaal is natuurlijk niks maar de spanning! pfff, de laatste (en eerste keer) had ik dezelfde spanning bij de film "Wrong turn". Gaat ook nergens over maar wel heel spannend! Jammer dat er niet een 'goed' eind aan zit. Ik vond de hoofdrolspeelster wel heel goed 'bang spelen'. Ze leek echt doodsbang!

Vascago

Aardige, maar totaal overbodige remake. Die Jennifer Carpenter was wel onwijs irritant.

sylvia73

Ik heb REC niet gezien maar wel gelezen waar het over gaat. Het verhaal is precies hetzelfde! Wat is het verschil tussen Quarantine en REC? En is het feit dat er spaans gesproken word niet heel irritant?

sylvia73 schreef:

Het enige verschil is inderdaad dat er in REC spaans gesproken wordt. En nee, dat is niet irritant, maar juist positief. Ik vind het allemaal juist net wat overtuigender klinken.

sylvia73

Is de film op zich beter dan Quarantine? Misschien dat ik hem dan ook ga kijken.

Vascago

Ik vind de acteurs beter. Die Carpenter is verschrikkelijk irritant.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Er zitten een paar kleine verschillen in. Zoals iets met honden.

[REC] komt realistischer over omdat je de acteurs niet kent en de meeste zien er ook zo lekker allerdaags uit. Het Spaans kan eventueel op je zenuwen werken, ik bedoel daar kan ik me iets bij voorstellen. Zelf had ik er geen last van.

Ook vind ik de laatste 5 min in [REC] veel beter dan in de remake.

[Rec] geef ik een 4,0

Glacius schreef:

Wat, een remake van REC? Wat is dit voor troep...

Om het ff goed te maken. Ik kijk zo te zien meer buitenlandse films dan jou maar amerikaans is ook buitenlands lol. Daarnaast zijn er wel goede spaanse films zoals deze:

http://www.moviemeter.nl/fi... en http://www.moviemeter.nl/fi...

Daarnaast kijk ik ook veel Aziatische films die vrijwel door bijna niemand bekeken wordt dus kom niet met onzin dat ik niet naar andere films kijk dan alleen de amerikanen.

Nee jij gaat gaat er zomaar vanuit dat REC dan beter zou zijn. Eerst kijken en dan pas praten. Anders gewoon je mond houden.

Dames dames, rustig!

avatar van SgtP

SgtP

REC is toch wel 100x beter dan deze pulp!

avatar van Pestiis

Pestiis

ik heb em net ff gekeken en ik moet zeggen dat ik al dat negatieve gezeik van iedereen hier niet snap..

ja ok die carpenter komt op gegeven moment wel over al een volstrekte hysterica en dat is op ten duur best irritant, maar verder vondt ik 't een aardige film... en vooral het einde was toch wel een klein schrikmomentje (laatste shot bedoel ik dan)

maar als iedereen hier verkondigt dat REC beter is, dan gaat ik die binnenkort ook maar es ff aanschouwen

deze film krijgt van mij iig een dikke 3,5*

avatar van Tarkus

Tarkus

Toen de film begon dacht ik dadelijk, "wat heb ik nu weer aangeschaft", het leek wel een zeer slecht gemaakte docu over de brandweer van Los Angeles, met een barslechte presentatrice.

Maar eens op de plaats waar het allemaal staat te gebeuren, het appartementsblok, is het best wel een goede horror-thriller.

Een paar goede schrikmomenten en bloederige shots.

Ik heb me best wel vermaakt met deze prent, hoewel het geen topfilm is, maar dat had ik ook niet verwacht.

Velen zeggen dat '[REC]', waarop deze film gebaseerd is, beter is, maar ik hou niet zo van de Spaanse cinema.. maar misschien moet ik die toch maar eens bekijken.

avatar van El-royo

El-royo

Heb zelf REC nooit gezien, maar vond dit niet al te goed. 90 minuten teveel van hetzelfde..

avatar van deTuinman

deTuinman

rec is precies zo, maar dan nog slechter

avatar van Noodless

Noodless

Rec is gewoon geweldig, deze laat ik mij voorbijgaan. Van originaliteit gesproken.

avatar van Tiger007

Tiger007

Wat me erg irriteerde aan deze film waren de lompe acties van de agenten.

alleen voor het acteerwerk van de mooie Jennifer Carpenter geef ik een 2.0

avatar van Sunrise

Sunrise

Best redelijke film vond ik.Heb REC nog niet gezien maar deze viel me niet tegen.Om den duur werd hij toch wel spannend en je moet ervan houden natuurlijk.Ik vond enkel wel dat de vraag laat kwam over wat er nu precies aan de hand was toen het fout ging met die vrouw die..... ...........etc

Verder,goed naar te kijken

van mij een 3

avatar van Achilles

Achilles

Blij verrast. Ok, de film is niet van hoge kwaliteit, maar hij keek best lekker weg en er waren zelfs persoontjes die konden acteren. De manier van filmen is zeker niet vernieuwend, maar geeft de film wel de juiste dimensie mee.

Ik ga mee met mijn onderbuurman (of boven)

avatar van j0zman

j0zman

Kijk dit ligt me wel. Een 'zombie' film gecombineerd een handcam.

Toch een paar schrikmomenten, en dat heb ik niet gauw.

Jammer dat het mens zo loopt te schreeuwen enzo. Kon dat mens wel de nek omdraaien op een gegeven moment.

Even goed een leuke film om naar te kijken!

avatar van t-i-m

t-i-m

Raffael77 schreef:

http://www.moviemeter.nl/fi... en http://www.moviemeter.nl/fi...

hoezo kun je el orfanato en el laberinto del fauno vergelijken met [rec]....die films zijn totaal anders met een heel ander budget. [rec] is een goede film en veel beter dan deze remake.......ik kan je vertellen dat ik gek ben op niet engelstalige films en dus veel heb gezien, maar geef toe [rec] is 1 van de betere horror films, en deze film is gewoon slecht jatwerk. als [rec] nou 10 jaar oud zou zijn zou ik er vrede mee hebben dat er een remake van is gemaakt. maar om nou direct een klein jaar later al een remake uit te brengen vind ik belachelijk. zeker als je kijkt naar dat alles wat [rec] heeft deze film mist. spanning, goed acteerwerk, de claustrofobische sfeer, en het realistische low budget gevoel mist deze film totaal. daarnaast vind de ook nog eens de naam slechter: quarantine klinkt een stuk ''typischer'' dan [rec]. [rec] klinkt spannender en verleidelijker na mijn idee. quarantine heb ik btw eerder gezien dan [rec] en sprak mij toen al niet aan. nee van deze remake snap geen bal, geld verspilling.