Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: John Erick Dowdle
Met onder meer: Jennifer Carpenter, Jay Hernandez en Johnathon Schaech
Plot Quarantine
"Contain The Truth."
Televisiejournaliste Angela Vidal en haar cameraman lopen mee met de lokale brandweer. Wanneer er een dringende oproep binnenkomt besluiten ze mee te gaan. Ze komen terecht in een klein flatgebouw, waar de politie al aanwezig is vanwege een angstaanjagend geschreeuw in een van de appartementen. Wat in eerste instantie op een doodnormale routineklus leek, begint echter langzamerhand te veranderen in een gruwelijke en duistere nachtmerrie.
Sadie
James McCreedy
Yuri Ivanov
Bernard
kniteforce
[REC] vond ik goed! Een stukje europese trots in deze genre.
Heb het niet zo op remakes. Maar na het zien van de trailer, en de wisselende reacties. Ben ik toch wel benieuwd naar deze film.
Bas17
Film is rechtstreeks, bijna scene voor scene gekopieerd van REC, verder is het veel slechter geacteerd, Jennifer Carpenter is gewoon waardeloos. De enige manier waardoor ze het realistischer proberen te maken is door de camerabewegingen nog chaotischer te maken, waardoor het eigenlijk alleen maar irritant werd.
REC vond ik geweldig, deze film is misschien niet eens zo slecht, maar verdient wat mij betreft totaal geen respect.
deTuinman
Nu al een remake van REC, amai dat ging ook wel super snel.
hersenschimm
Dat kwam puur door de hype.
inderdaad. En geslaagd is ie absoluut niet.
Avitas Sibannac
Wat een gemiddelde
Ga deze waarschijnlijk wel eens zien maar verwacht er bitterweinig van na het geweldige REC.
jpg97
Ik vond het een vermakelijke film. Ben er verleden weekend geweest. We wilden eigenlijk naar twilight gaan maar we hebben voor deze gekozen.
Het begin is ietwat traag, maar als de film eenmaal op gang komt zit je de hele tijd in spanning.
Het is een lekkere film met veel spanning maar een ietwat dun plotje. Er wordt een hoop gaandeweg uitgelegd maar op het einde blijf je toch nog met een aantal vragen zitten.
Ik geef deze film een 4.5
wel een klote poster, ga de film vananvond kyke
waar ?
R9
zou ook in nl in de bios komen
maar komt toch niet jammer genoeg
rec was een topper die had moeten komen net als el orfanato
Soeperman87
Heb gisteren het geweldige [REC] gezien, en zag vandaag de trailer van deze remake. Precies hetzelfde, inclusief haast elk camerastandpunt. Het enige verschil is dat de acteerprestaties toch een stuk minder overtuigend overkomen dan het origineel.
Natuurlijk is een remake haast nooit beter dan het origineel, maar soms kan ik deze nog wel pruimen, door eigen toevoegingen en inzichten van de regisseur. Dat is het hekel punt van Quarantine.
Dit is nog goedkoper dan een meeliftende c-film.
Overslaan. Soms zijn Amerikanen echt een triest volk.
coldheaven
Okee, ik lees dus twee IDENTIEKE filmbeschrijvingen bij deze film en [REC]....wáárom zouden ze een remake maken van een film die pas 'n paar maanden oud is?
Edit: omdat [REC] een Spaanse film is en de Amerikanen weer even dachten dat ze het beter konden?
Tonypulp
Geld..
Typisch hollywood, alles voor het geld.
Als het moet kopiëren ze een film in zijn totaliteit ... zoals deze bijvoorbeeld, als het maar geld oplevert..
brucecampbell
Indien je het origineel hebt gezien zal je hier niets meer aan vinden, maar ik vond het wel leuk om deze te zien. Natuurlijk weet je alles op voorhand en er wacht je geen verrassing meer, maar ik heb me niet verveeld.
JacoBaco
Er zijn nu eenmaal mensen die het vertikken om buitenlandse films te kijken. Ja dan bieden geldwolven als Hollywood in het geval van remakes uitkomst. Toen ik hoorde dat er een remake van [REC] zou komen, ben ik gelijk [REC] gaan kijken en de remake Quarantine, zal ik ooit nog wel is gaan kijken denk. Meestal krijgt een goede film een remake. Dus als ik merk dat er een buitenlandse film een remake krijgt, dan ga ik gelijk het origineel kijken.
Nu durf ik het al wat sneller aan inmiddels. Maar ik heb er zelf even aan moeten wennen, maar het blijkt gewoon dat ze in het buitenland steengoede films maken. Of het nu Japan, China, Spanje, Denemarken, Rusland of Duitsland is, er zitten echt hele goede tussen.
Maar goed, we leven nu in een tijd van de remakes en vervolgen. (verder borduren op een succesvol concept)
Wouser
Dat kwam puur door de hype.
Was er dan een hype? Zo goed was REC ook weer niet imo...
Jason28
Het is gewoon typisch amerikaans om buitenlandse films te remaken omdat amerikanen nog niet weten dat er meer landen op de aardbol zijn, daarnaast vinden ze het raar als mensen niet amerikaans praten. Wij europeanen zouden deze remakes gewoon links moeten laten liggen, deze zijn gewoon puur voor het amerikaanse publiek gemaakt. Kijk lekker naar REC, is best een lekker filmpje namelijk.
JacoBaco
Net gekeken en hij is wel ietsje anders dan REC. Ik bedoel het is niet shot voor shot hetzelfde als in Psycho toen der tijd, maar alle belangrijke gebeurtenissen zijn wel precies hetzelfde in elk geval.
Moet toch toegeven dat de Spaanse een stuk beter is. De Spaanse komt realistischer over met name door de acteurs qua uiterlijk en acteerprestaties. Maar vooral de aller laatste creep is in de REC een stuk enger.
Ik doe gewoon even net alof ik het origineel niet gezien heb. (wat eigenlijk onmogelijk is) En dan geef ik hem toch een 3,5*
Maar omdat ik REC wel gezien heb, is de originaliteit is toch echt vanaf. Half puntje aftrek.
Dat maakt een 3
Shinobi
Ik had me nog zo voorgenomen om deze film niet te kijken, maar uiteindelijk door nieuwsgierigheid toch maar binnengehaald en gekeken. Zo een beetje elke scène is wel gekopieerd uit het origineel met hier en daar wat kleine aanpassingen en hier zie je de cameraman wel in beeld.
Gelukkig heeft het ook het hetzelfde (on Hollywood) einde
, want die Carpenter maakte me echt gek met haar geschreeuw.
En wat overblijft is een kansloze remake die wellicht voor Amerikanen interessant is, omdat ze het origineel (nog) niet gezien hebben. Mocht je het origineel wel gezien hebben, het is gewoon zonde om je tijd aan deze film te besteden.
Van mij krijgt 'ie 1, 5 sterren voor de moeite.
Net als [REC] niet heel erg de moeite waard. Waar bij dat filmpje de magie vooral van de handycam moest komen, hebben ze ditmaal iets meer rekening gehouden met het grote publiek en wordt er een treetje minder geschokt. Zeeziek kun je er alsnog van worden, maar echt opgewonden van een geniale film oid niet. Redelijk.
Keane1983
Er zijn toch wel grotere verschillen in de film op te merken dan dat hier gesugereerd word.
Zo is de brandweerkazerne veel uitgebreider en ook in het huis zelf zijn de scenes en de bewoners meer uitgelicht dan in de spaanse versie.
Doordat er meer op zaken worden ingegaan is het beklemmende gevoel wat de orginele versie geeft veel minder.
De spaanse versie vind ik persoonlijk iets chaotischer.
Ik vond beide versies van de film wel iets hebben...
Wat hier overigens ook beweerd wordt is dat de camera-standen ook hetzelfde zijn....dit kan ik overigens niet bevestigen. Het verhaallijn komt in grote lijnen wel overeen maar de amerikanen hebben er toch net hun eigen twist aan gegeven.
Ook kan ik niet zeggen dat ik aan hun geloofwaardigheid twijfel, zo vond ik dus niet dat er slecht in geacteerd is geworden.
Al met al vind ik het een lekkere film om naar te kijken. En heb ik mijn tijd hieraan niet verspilt.
Marcusnld
Vind het niet ons zo'n drama. Zeker geen hoogvlieger maar heb me toch redelijk vermaakt. Dat gezeik over remake heeft me er niet van weerhouden. Persoonlijk ben ik niet snel geneigt om een matige film in het spaans te kijken, een matige engelse remake is voor mij dus altijd welkom. 3*
plompa
hallo filmvrinden, Ik vond deze wel goed hoor. Paar keer geschrokken en ook best wel spannend. Snap niet dat iedereen die hier films beoordeelt, bijna altijd negatief is

Quarantine 2: Terminal
2011