Genre: Komedie / Misdaad
Releasedatum: 30 oktober 2008
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Bekijk via CANAL+
Woensdag 11 februari in één bioscoop (Amsterdam)
Plot Burn after Reading
"Intelligence is relative."
Osbourne Cox is een voormalige CIA-agent die na zijn ontslag begint aan zijn memoires. Zijn inhalige en overspelige vrouw ziet de digitale versie daarvan aan voor hun financiële gegevens en gaat ermee aan de haal. Wanneer die gegevens vervolgens op straat komen te liggen, zien twee sportschoolmedewerkers het aan voor gevoelige CIA-informatie en proberen Osbourne te chanteren. Dat leidt tot meer problemen dan ze aankunnen.
Harry Pfarrer
CIA Officer
CIA Superior
Krapotkin
lelici
Wat een klote film. Gaat helemaal nergens over. Verspilling van tijd aan een film zonder inhoud. We zaten te wachten tot "t" kwam, maar "t kwam nooit. Sterker nog, toen we dachten dat "t" kwam, was de film plotseling gedaan. We keken elkaar aan, en barsten in lachen uit. Heb tenminste nog kunnen lachen.
Hoe mensen hier 3 of 4 sterren voor kunnen geven is mij een raadsel! Zal wel zijn omdat de Coens hem gemaakt hebben. Net zoiets wanneer mensen denken dat een AH produkt beter is dan een Aldi produkt......niet dus!!
LZA
Je kunt bijvoorbeeld ook gewoon concluderen dat deze humor / film niet de jouwe is, i.p.v. gaan ijlen over de Coens, Aldi, AH en "t" (?).
lelici
Eh , dat maak ik zelf wel uit.......als jij dat niet erg vind tenminste!!Ik zal je in het vervolg eerst even toestemming vragen als ik een berichtje schrijf, is dat goed??!!
LZA
Je kunt bijvoorbeeld ook.....
L.E.Z.E.N.
Het was maar een suggestie hoor.
stefan dias
Daar hebben de coens nu net zo'n lol aan: een loopje nemen met alle filmclichés en mensen met clichéverwachtingen bij de neus nemen. Dat is a) origineel en b) grappig. Blijkbaar zijn ze daar in jouw geval heel goed in gelukt.
En ja, er zijn heus wel Coenfilms die ik minder vind, hoor. Je suggestie dat iemand als ik deze film enkel goed vind om de naam die eronder staat is belachelijk én beledigend.
®Tc
Gelukkig na Intolerable Cruelty en The Ladykillers terug wat niveau.
Het script is de grootste troef van de film. Het levert een aangenaam te volgen film op en het laat de acteurs de ruimte hun eigen inbreng te leveren. Het komt de kwaliteit alleen maar ten goede want ik vond elke acteur in deze film goed op dreef. Maar geniaal of compleet hilarisch? Nope, opnieuw niet.
FabianGT
Ik heb hem halverwege afgezet, in 1e instantie gedownload vanwege Clooney en Pitt maar hij kon me persoonlijk gewoon niet boeien.
Actionfreak
Aparte film anders dan ik had verwacht.
Brad Pitt speelt erg goed.
Toch maakt het verhaal deze film voor mij eenonvoldoende.
Roel Bogers
Pindakaas! PINDAKAAS! Wij houden niet van pindakaas!
En other than that: Alsje-alsjeblieft ga nou niet stemmen op een film die je niet eens af hebt gezien!!
Roel Bogers
Pindakaas, of pindakazen is het onofficiele moviemeter-codewoord voor *smiespel* illegaal downloaden van films *smiespel*
SweetNess
Deze film ging helemaal nergens over, echt waar!
Wonderbaarlijk genoeg zag ik er de humor wel van in, gewoon een leipe film.
Brad Pitt speelt echt geweldig, die John Malkovich met z'n '' Fuck '' speelt ook gewoon net zo irritant als normaal.
Kirth
Deze film gaat inderdaad over niks, maar de humor die in bijna elke scene aanwezig is maakt deze film erg vermakelijk. De acteurs spelen stuk voor stuk goed.
lelici
Pindakaas! PINDAKAAS! Wij houden niet van pindakaas!
Als jij slecht eten in een restaurant krijgt voorgezet, eet je het zeker ook helemaal op om er zeker van te zijn dat het ook wel slecht is??!!!
Dehhhhhhh..
sahgod
Brad Pitt speelt zijn typetje weer reusachtig goed en daardoor óh zo grappig.
timburton
Nou, nou. Je weet niet eens wat pindakazen is???
Hoe dan ook. Als je een film pindakaast kan er sowieso meestal een half punt af. Want ik geniet echt niet van de vreselijke pindapixels... Coen krijgt het weer voor elkaar. Comedie's mogen ze voor mij blijven maken. Deprimerende, poging tot intelligente, arthousemislukkingen kunnen ze beter achter wegen laten Nou Country for Old Men. Het idee is überhaupt al leuk, waardoor er eigenlijk al bijna niets meer fout kan gaan: tieneridolen Clooney en Pitt spelen de grootste Amerikaanse losers die je maar kan bedenken. Wanneer je het verhaal eindelijk denkt de begrijpen, en verder gaat met de gedachte: ''O, leuk. Maar ik weet nu al wat er gaat gebeuren...'' ontstaat er weer een bizarre toestand. Coen heeft het voor elkaar gekregen een Hollywood-film te maken, waar niemand ooit had van kunnen denken dat het een film had kunnen worden.
Ik zou zeggen: kijken! Zonder pindakaas.
LZA
Dat twee van de grootste Hollywoodmacho's / ijdeltuiten voor deze film/regisseurs kiezen is zeker te prijzen ja. Denk bijv. eens aan Pacino en De Niro, ietwat oudere idolen die tegenwoordig zijn gezakt naar een bedenkelijk niveau.
canciser
Best knappe film, heb wel kunnen genieten van dat bizarre stijltje wat Coen gebruikt. Misschien zelfs een 4 waard na herkijking.
jan
Verrassende film. Vooral door de "gewone" sfeer waarin de film speelt. Het begin is misschien een beetje doorbijten maar mij boeide de film de hele tijd.
.adham
gisteren bekeken en ik weet niet precies wat ik hiermee moet..
feit blijft dat deze film eigenlijk nergens over gaat en men kan twisten over smaak en in welk perspectief je de film moet bekijken maar ik vond het simpelweg een saaie film.
MaxiJazz
Filmfreaker
Vind het zo jammer dat vele de film niet totaal kunnen waarderen. Ik vond hem heerlijk!
canciser
Pindakazen = downloaden op Moviemeter.
Reinoir
al die moeilijke termen voor downloaden, zeg gewoon dat je de film aan het binnen halen bent of iets dergelijks. stukken duidelijker dan die vage termen. nu ontopic, ik heb eigenlijk niet veel te vertellen. het was een zeer vermakelijk filmpje, de humor werkte uitermate goed bij mij, ik heb vaak genoeg kunnen lachen. voor de rest deed het me niet zo veel en van de soundtrack is me niets na gebleven. een 3,5* is het wel waard
Miron
Het script is fantastisch en het is leuk om al die acteurs bij elkaar te zien. Het plot neemt belachelijke wendingen waardoor de film steeds grappiger wordt.
Helaas heb ik niets met het hele 'midlife-crisis thema' en ook hangt er af en toe een dooie sfeer in de film. Al met al toch nog 'n leuke film.
3,5 *

True Romance
Actie / Misdaad, 1993

Big Fish
Drama / Fantasy, 2003
washington dcchantageparanoiafitness-training black humorplastic surgeryautobiographygeheugenlijkscheidengymdiscex priestfitness online datingmemoirspersonal trainer dark humor