Genre: Komedie / Misdaad
Releasedatum: 30 oktober 2008
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Bekijk via CANAL+
Woensdag 11 februari in één bioscoop (Amsterdam)
Plot Burn after Reading
"Intelligence is relative."
Osbourne Cox is een voormalige CIA-agent die na zijn ontslag begint aan zijn memoires. Zijn inhalige en overspelige vrouw ziet de digitale versie daarvan aan voor hun financiële gegevens en gaat ermee aan de haal. Wanneer die gegevens vervolgens op straat komen te liggen, zien twee sportschoolmedewerkers het aan voor gevoelige CIA-informatie en proberen Osbourne te chanteren. Dat leidt tot meer problemen dan ze aankunnen.
Harry Pfarrer
CIA Officer
CIA Superior
Krapotkin
Ruudie
Niet het beste werk van The Coen Brother's maar als film op zich een geweldig werkje. Soms subtiele en soms overdreven humor met een heerlijk rondstuiterend 'verhaal', maar vooral hilarisch.
No, it's a rock band... Of course it's a law-firm!
tukkerstein
Een van de beste komedies ooit gemaakt, en dat had ik echt niet verwacht. Een leuk plot dat goed inelkaar zit en heel serieus overkomt maar zeer komisch wordt uitgewerkt. De personages worden stuk voor stuk geweldig neergezet en ze blijken vrijwel allemaal een eigenschap gemeen te hebben: domheid. De dildomachinescene en de paranoidescene, beide met George Clooney zijn echt geweldig en gortdroog.
meesterwerk.
E2K
Heerlijke film.
Mensen met een standaard filmsmaak worden *pats* keihard in hun gezicht geklapt met deze film.
"brat bit, jummy!!" clooney opent deur, *smile*, *knal* "wat een slegte film zeg!!!" < haha. De Coen broers laten opnieuw zien dat ze geniaal zijn.
Interessant om te kijken, en zoals gezegd kostelijk vermaakt. 4.5 sterren.
L-Lyndon
geweldige film, lang geleden dat ik nog zo gelachen heb in de bioscoop.
en Brad Pitt is hilarisch als Chad
EflYn
aparte, zeer vermakelijke film
de personages worden allemaal goed neergezet (brad pitt was wel een beetje mijn favoriet) en er zit een bepaald soort humor in de film die ik wel kan waarderen
Het einde kwam voor mij heel onverwacht, ik had verwacht dat er nog meer zou komen..
Al met al een goede film 4*
Obbie
Zelfs een voor de Coens tussendoorfilm scoort deze nog bijzonder goed. Acteurs in topvorm waarbij Malkovic wel mijn favo is... Osbourne Cox!!!
RZeemering
grappig dat veel mensen het acteerwerk goed vonden. Dit was voor mij juist een reden om een laag cijfer te geven. Iedereen speelde ver onder hun niveau. Had continu het gevoel dat deze film voor iedereen (incluis de broeders) een tussendoortje was.
Leland Palmer
Eén van de momenten die mij het meest is bijgebleven: and it's these files man!
Waarom weet ik niet, maar de manier waarop Brad Pitt dat zegt, net als het telefoongesprek, eigenlijk gewoon alles is zo briljant.
djkoelkast
Wat een bagger zeg, veel te flauw. Dit is gewoon een flauwe comedy, niks misdaad.
Jurruh
Ben ook verbaasd door de enorm positieve reacties hier. Flauwe humor en een erg ver gezocht verhaal. Vanwege het sterke acteerwerk en af en toe een glimlach die tevoorschijn kwam, nog 1,5.
88Fabian
Dit is een film die je eerst zeker 2keer moet zien.
Mr. Pink
Komisch. Aparte film, met vreemde humor en types.
Maar juist daarom erg leuk.
Sutherland
Ik wist niet goed wat ik zou zien toen ik deze film in mijn dvd speler stopte. En eigenlijk weet ik nog steeds niet wat ik heb gezien. De film is vreemd,maar daardoor misschien ook wel erg leuk. De humor is wel aan mij besteedt en kan ik zeker waarderen.
Malkovich vond ik niet bijster goed, teveel gevloek naar mijn smaak. Clooney was wel oke, maar Pitt vond ik toch wel erg goed terwijl ik eigenlijk niet zoveel met hem heb.
Simon Smith (crew films)
Ik vind het vreemd dat je iemands acteerprestatie waardeert op grond van hoeveel hij vloekt, Sutherland.
88Fabian
Er wordt door iedereen in de film wel gevloekt bijna.
morreke
Ik snap de slechte reacties niet echt al zou er geen verhaal inzitten. Dat zit er net wel in maar het is gewoon helemaal absurd als je weet dat heel de situatie eigenlijk om niets gaat.
Clooney en Pitt stelen de show, en er zijn zat momenten waar ik goed om heb kunnen lachen. bvb De oversexte Clooney met zijn sexchair en dat paarse sexkussen dat hij als enige meeneemt als hij vertrekt uit het huis
een kleine 4 !
SuperErt
Ik vond het echt een slechte film en kan ook niet begrijpen dat er mensen zijn die een 4,5* voor deze film geven. Echt ongelooflijk wat een bout film.
Tip: Niet kijken, zonde van je tijd.
samoht87
Fijne film. Wat mij betreft een beter uitgewerkte versie van het concept dat ze in gedachten leken te hebben toen ze Fargo (1996) maakten.
Sterk plot, sterk acteerwerk, fijne absurde humor, veel originaliteit en natuurlijk Coensiaans-schone cinematografie.
Slimme film over stupiditeit.
Lkw
Heb genoten van Malkovich.
Ik ook, alleen jammer dat de man zulk een walgelijk Engels spreekt. Vooral z'n 'r' is niet om aan te horen, zeker niet als hij aan het tieren slaat.
stephan73
Burn After Reading is een degelijke Coen film. Een film zoals je van de gebroeders Coen mag verwachten. Gekke types, mooi camerawerk en pijnlijke, maar grappige dialogen.
Het is een trucje die ze steeds, goed, weten te herhalen. Toch heb ik het idee dat hun pure komedies niet echt beklijven. Ik heb (met uitzondering van The Big Lebowski) noot het gevoel van "die moet ik snel weer zien". Nee, als ik hem eenmaal heb gezien is dat goed genoeg voor mij. Bij Burn heb ik dat gevoel ook.
Zeker een goede Coen film, maar niet eentje die ik vaker hoef te zien!
SanderSander88
Zoals gewoonlijk bij de Coen broeders weer een absurd verhaal met even absurde personages. Toch vond ik de andere films die ik van de twee regisseurs heb gezien mooier, het einde is net zo plots als in 'No Country for Old Men', maar bij die film kon ik het beter waarderen. Wat me opvalt nu is dat geld en hebzucht eigenlijk altijd het thema is bij deze films. De personages doen elke keer de meest smerige/achterbakse/vreemde dingen voor een beetje poen.
Al bij al een leuke komedie met een misdaad thema, de dialogen waren echt super grappig en de gezichtsuitdrukkingen van Pitt waren ook hilarisch. Ook nooit gedacht dat ik om Clooney (en ze machine) zou kunnen lachen.
timinho
Prima film. Waar ik vorige Coen brothers films niet echt kon waarderen heeft deze film mij positief verrast. Clooney en Malkovich stelen de show. Enigszins te vergelijken met Fargo maar toch vele malen beter.
Nog even reagerend op de mensen die deze film een lage score geven:
Ik denk dat veel mensen die deze film kijken de fout maken er, van te voren, van uit te gaan dat ze een (flauwe) komedie te zijn krijgen en ze dus aan het lachen gemaakt willen worden. Subtiele grappen worden hierdoor snel over het hoofd gezien of als niet 'leuk' beschouwt. Waarom wordt het als slecht gezien wanneer er in een komedie vooral subtiele grappen worden gemaakt waardoor je dus niet in lachen uitbarst maar wel af en toe glimlacht. (Ik heb overigens tijdens deze film best een aantal keer hard moeten lachen)
film88888
Zeker een Coen brothers film. Dat zien we aan de sfeer, en de personages, en de lekkere droge humor.
George Clooney vond ik echt fantastisch bezig, en met de juiste Clooney (charmes) humor.
Vooral de paranoid scene was super grappig !
En heb zeker en vast genoten van John Malkovich, die ik hier echt zalig vond acteren.
verder was Frances McDormand goed op dreef.
Brad Pitt vond ik hier echt super grappig, en gay achtig overkomen, maar toch weer zalig gespeeld !
Heb veel met Pitt kunnen lachen.
Ook het camerawerk viel goed mee, maar in No Country For Old Men vond ik het toch stukken, en STUKKEN beter.
Een zeer geslaagde thriller/komedie.
3,5
Arie18
Dit is de aller eerste film in me leven waarbij ik bijna wilde weglopen halverwege in de bioscoop. Maar uit respect voor mij bioscoopkaartje van 8,50 toch maar blijven zitten.
Pure tijdversplling, geen 1x gelachen. Dramatische film.
(btw voor het eerst dat ik een film 1 ster geef)
Flash1494

True Romance
Actie / Misdaad, 1993

Big Fish
Drama / Fantasy, 2003
washington dcchantageparanoiafitness-training black humorplastic surgeryautobiographygeheugenlijkscheidengymdiscex priestfitness online datingmemoirspersonal trainer dark humor