• 9.462.476 stemmen

Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009)

Avontuur / Fantasy | 153 minuten

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Releasedatum: 15 juli 2009

Plot Harry Potter and the Half-Blood Prince

"Dark Secrets Revealed"

Als Harry, Ron en Hermelien aan hun zesde jaar aan Zweinstein beginnen, komt Harry in het bezit van een geheimzinnig volgekladderd toverdrankenboek, dat ooit het eigendom is geweest van de onbekende Halfbloed Prins. Wat moet Harry doen met de af en toe wel erg obscure spreuken die het boek vermeldt? En ondertussen heeft hij te kampen met een moeizaam sociaal leven en laat Perkamentus hem stukje bij beetje informatie zien over het duistere verleden van Voldemort. Deze lessen van Perkamentus zullen leiden tot het grootste geheim van de duistere heerser en het zal Harry helpen om te overleven.

Ron Weasley

Ginny Weasley

Lavender Brown

Luna Lovegood

Albus Dumbledore schreef:

Bedoelen jullie die kale gast bij Het Nest, want dat is Fenrir Vaalhaar.

Wist het inderdaad vrij zeker, want het was een grote brede gast en hij leek veel op de acteur die Vaalhaar speelt dus 1+1=2. En over de muziek gesproken: Die hoop heb ik allang laten varen. De muziek van de eerste 3 films was top maar van de laatste 2 was gewoon huilen met de pet op en ik verwacht ook niet dat dat goed gaat komen, of John Williams moet terugkeren.

JohnWilliams schreef:

Waar is de muziek van John gebleven in die trailer?

Geeft er dan niemand meer in die hele rot crew om de muziek van John Williams!!! Heeft Yates ze gehypnotizeerd of zo. Zoals iemand anders hier al zei. Dat laatste stukje is een verkrachting van het mooi theme.

Ik heb de recensies van de test-screenings gelezen, en er was iemand die in zijn recensie vertelde dat Nicholas Hooper sommige thema's van Prisoner of Azkaban in deze film gebruikt. Dat is dus van John Williams, voor degenen die dat niet weten.

In mijn ogen is dat goed nieuws, want ik vind Prisoner of Azkaban toch wel het mooiste thema van de Potter soundtracks hebben.

avatar van jimcarrey gek

jimcarrey gek

nieuwe foto's en een nieuwtje van deel 7 vind je hier

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Criticism schreef:

Ik heb het idee dat het Fenrir is, die weerwolf.

Ik denk ook dat je gelijk hebt want deze lijkt er erg veel op :

De trailer ziet er trouwens klasse uit .

Kevin13

Jezus, als dat Fenrir is...

avatar van sangha

sangha

Die foto van Fenrir haha, ongelooflijk. Ze kunnen werkelijk elk eng of slecht personage zo belachelijk maken, eerst Voldemort en nou hij. Ik denk echt dat ik niet meer bijkom als ik hem "eng" zie doen in de film .

avatar van Dutchmeister

Dutchmeister

Nou als je die tegen komt in een donker steegje hahha

Criticism

Die blauwe ogen kunnen écht niet. En het kekke oorbelletje natuurlijk niet te vergeten.

avatar van Dutchmeister

Dutchmeister

Ziet er juist vet uit.

• 2041 berichten

Ja, ik vind Vaalhaar er eigenlijk ook wel cool uitzien. Nu word hij sterk belicht en zie je hem niet acteren, maar als hij straks acteert en het is donker in de film, dan kunnen ze daar best nog wel iets spannends van maken.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Wat!!!

Komen de duffelingen niet in deze film voor!

*geen woorden voor*

• 2041 berichten

Nee, Perkamentus ontmoet Harry nu ergens anders in Klein Zanikem. Vind het ook wel een beetje onzin, dat vond ik juist een geweldig stuk in het boek.

Kevin13

Is toch niet zo erg. De Duffelingen zijn ten eerste oninteressante personages en ten tweede totaal niet belangrijk voor de film...

Rianneke_Dan

Vaalhaar ziet er goed uit, ik stoor me er niet aan. Net nog eens de trailer bekeken en ik kan echt niet wachten, maar ja het zal toch moeten.

Criticism

Ach ik ben er aan gewend dat nieuwe personages er niet uit zien zoals ik ze me had voorgesteld.

Rianneke_Dan

Kan misschien ook komen doordat je de boeken gelezen hebt? Dan vorm je namelijk zelf al een beeld van de personages, zoals die volgens jou ook zo horen te zijn in je fantasy. Dat had ik namelijk ook heel sterk in het begin, nu ik de films gezien heb zie ik ook meer de acteurs uit de films erbij

Kevin13

zou de oorzaak bij mij kunnen zijn. Ik had een beeld van Fenrir in mijn hoofd zitten toen ik boek 6 las, en de foto die ik zag voldoet er niet aan.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Kevin13 schreef:

Slaat nergens op.
Ik vind ze echt werkelijk geweldig, ze horen er gewoon bij!
Niet te veel maar gewoon even een stukje van te voren, ongeloofelijk dat Yates ze eigen verhaal er van maakt en NIET het boek volgt...In het boek komt Perkamentus Harry namelijk ophalen thuis bij de duffelingen jammer hoor!

is ook het enigste wat ze doen de Duffelingen. Dus slaat het wel ergens op

Kevin13 schreef:

is ook het enigste wat ze doen de Duffelingen. Dus slaat het wel ergens op

Ik denk dat ze nog een stuk meer veranderd hebben hoor.

Rianneke_Dan

Je hebt helemaal gelijk JohnWilliams, de Duffelingen horen er gewoon bij! Het is een deel van Harry Potter, en ook al is het niet veel of zijn ze niet lang in beeld ze horen 100% gewoon in het verhaal thuis, en dus ook in deze film!

JohnWilliams schreef:

Slaat nergens op.
Ik vind ze echt werkelijk geweldig, ze horen er gewoon bij!

Het is inderdaad jammer dat ze hen eruit hebben gelaten, maar het is niet van cruciaal belang, moet je toch toegeven. In Order of the Phoenix (het boek) vertelde Perkamentus namelijk waarom Harry elk jaar naar de Duffelingen toe moet, en dat het erg belangrijk is dat hij dat doet. Dit hebben ze in de film eruit gelaten, dus is het voor de films niet meer van zo'n groot belang dat de Duffelingen er in voorkomen. Wellicht zitten er nu meer dingen in Half-Blood Prince die veel belangrijker zijn dan de Duffelingen.

Nieuwe trailer.

Ik moet zeggen dat het er nog behoorlijk sfeerloos uitziet, maar in ieder geval al meer potentie lijkt te hebben dan deel 5. Al vind ik het nog steeds ergerlijk dat die idiote rondvliegende zwarte dingen er blijkbaar nog steeds inzitten.

• 2041 berichten

Ik heb hem ook gezien. En ik vind hem echt heel erg cool en echt niet sfeerloos.

De rondvliegende zwarte dingen zijn Dementors, trouwens.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Dit word zeker de beste HP film tot nu toe...

Verheug me er echt op

avatar van AHWA

AHWA

Albus Dumbledore schreef:

De rondvliegende zwarte dingen zijn Dementors, trouwens.

Ik dacht dat het Deadeaters waren die de brug aanvielen.

avatar van davy jones

davy jones

Gambon zet hier (op het eerste zicht in de trailer) een perkamentus neer dat beter lijkt dan de perkamentus uit het boek, niet meer zo opvliegend als in de andere films. Hoplelijk is dit in de film ook zo

AHWA schreef:

Ik dacht dat het Deadeaters waren die de brug aanvielen.

Ik ook.

Rianneke_Dan

Ik heb er een hoop vertrouwen in dat dit een geweldig deel gaat worden uit de HP reeks De trailers die ik tot nu toe gezien heb, vind ik geweldig, veel sfeer, goeie actie en nieuwe ontwikkelingen in het verhaal natuurlijk. Ik krijg er steeds meer zin in

Criticism

Lijkt mij ook dat het Death Eaters zijn, het is namelijk hetzelfde stijltje als het gevecht in film 5 met dat verschijnselen. Verder is de trailer wel oké, alleen wel vrij snel na de eerste want het duurt nog tot half 2009 dat de film uitkomt.