• 9.373.153 stemmen

De Brief voor de Koning (2008)

Familie / Avontuur | 107 minuten

Met onder meer: Yannick van de Velde, Quinten Schram en Daan Schuurmans

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 16 juli 2008

Plot De Brief voor de Koning

De 16-jarige schildknaap Tiuri zet zijn toekomst op het spel wanneer een stervende ridder hem de opdracht geeft een mysterieuze brief voor de koning van Unauwen te bezorgen. Zijn avontuurlijke tocht leidt hem door bossen, bergen en dalen waar het gevaar altijd op de loer ligt. Lukt het hem heelhuids Unauwen te bereiken en de brief aan de koning te overhandigen?

avatar van Wouter

Schuurmans was eerder ridder in Pipo en Floris. Drie keer is scheepsrecht?

Teaser: http://www.debriefvoordekoningdefilm.nl/

Wouter schreef:

Schuurmans was eerder ridder in Pipo en Floris. Drie keer is scheepsrecht?

Teaser: http://www.debriefvoordekoningdefilm.nl/

persoonlijk vind ik het er beter uit zien dat Kruistocht in spijkerbroek!

• 1991 berichten

Die teaser ziet er best wel mooi uit

raymon

een klein interviewtje met Monic Hendrickx en Pieter Verhoeff over haar rol in de film:

Filmfocus interview:

• 1991 berichten

Ik heb één dag op de set mogen kijken, zag er allemaal leuk uit. Ben steeds benieuwder.

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

is deze film gebaseerd op het boek 'de brief voor de koning'?

ik heb het boek niet gelezen maar mijn vriend zei dat het een goed boek was

Mooie nieuwe poster:

(afbeelding)

Quido

Mooi, wil deze wel graag zien.

• 1991 berichten

Niet alles is (nog) perfect, maar het filmpje is zeker niet gek. Kundig gemaakt, ziet er bij vlagen mooi uit. Leuk dat ik 'm al zo vroeg heb kunnen bekijken. Voorlopig drie sterren, al kan het nog zo zijn dat er nog wijzigingen worden doorgevoerd.

Quido

Was het al de difinitieve versie? (of refereer je daarnaar in je laatste zin?)

avatar van deLeeuw

deLeeuw

• 1943 stemmen

Waarom wist ik nu al vantevoren dat Daan Schuurmans hierin meespeelt? Kent Nederland nu écht zo weinig acteurs?

(kijk maar naar alle acteurs in 'Floris', hier werdt de film al zó ongeloofwaardig door)

Ik irriteer me er vreselijk aan dat we ons altijd vastklampen aan dezelfde acteurs; we durven nooit iets nieuws te proberen..

Maar goed, verder kijk ik er zéker naar uit om deze film te zien.

Quido

Ik denk dat jij dan niet ver genoeg kijkt, er zijn zat films met andere acteurs dan Daan Schuurmans. Dit is de enige (Nederlandse) film uit 2008 waar hij in zit. Verder zit er genoeg diversiteit in de cast van Nederlandse films in het algemeen, jaarlijks worden er nieuwe talenten geïntroduceerd (denk dit jaar al bijv. aan Morrison krijgt een Zusje, Oorlogswinter, Hoe overleef ik mezelf en Radeloos).

Quido schreef:

Was het al de difinitieve versie? (of refereer je daarnaar in je laatste zin?)

Dat hangt nog, maar ik laat 'm zo lang staan totdat ik weet dat het niet de definitieve versie is - op dit moment is het de definitieve versie, zullen we maar zeggen.

Daan Schuurmans is totaal niet hinderlijk, sowieso vind ik hem, zie Polleke, een best goede acteur. Hij was, net zoals veel bekende koppen, niet heel veel in beeld, en bovendien had hij, evenals Victor Reinier, veelvuldig een helm op.

• 1991 berichten

Ik heb vernomen dat er nog het een en ander flink is gewijzigd, dus bij deze verwijder ik mijn stem weer.

Film is nog niet af.

avatar van corbijn

corbijn

De site is geupdate en ziet er puik uit :

raymon

Trailer ziet er zeker goed uit, van internationaal gehalte naar mijn idee! Helaas de poster niet...

avatar van Quentin

Quentin

Prima trailer, ben in ieder geval benieuwd.

avatar van jester

jester

corbijn schreef:

De site is geupdate en ziet er puik uit :

Beetje slordig dat er een knoepert van een spelfout op de site staat: regiseur.

kappeuter schreef:

trailer (Quicktime)

Laden kan even duren, bestand is 11mb groot.

Werkt niet meer.

Ben er niet dol op....

Bedankt voor het melden.

Deze link werkt wel: trailer

avatar van fieko

fieko

heb als kind genoten van het boek. heb dus hoge verwachtingen van de film. trailer is in iedergeval veel belovend..

avatar van Stephan

Stephan

Wat ziet die Victor Reinier er toch stoer uit met die baard...

avatar van neo

neo

Het overtreft zijn glitterjasjes verschijning van Lucky Letters....

LOL.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Trailer doet me niks en het leek net of Yannick van de Velde zijn tong verloren was. In de trailer is hij allesbehalve overtuigend, maar ik wacht af...

Quido

Trailer mist een hoogtepunt, nadat de titel in beeld is gekomen, verwacht je eigenlijk nog een soort van shot of sequentie welke als klapper fungeert. Bovendien zit er een shot in de trailer - waar de twee aan de brug hangen - die qua 'look' nog niet afgewerkt lijkt te zijn (met de computer). Desalniettemin kijk ik hier naar uit. Deed ik al, is niet anders na het zien van een/de trailer.

avatar van gotti

Zag vanochtend zo'n 50 minuten uit de film. Een groot gedeelte van het begin en daarna enkele fragmenten uit de rest van de film.

Hij was nog niet gemixed, er zat nog temp score onder en zo goed als niets was nog echt kleur gecorigeerd. Het is dus flauw om de film nu daarop af te rekenen.

Wel doet het tot nu toe een beetje stoffig en oubollig aan helaas. Statisch acteerwerk en niet echt lekkere dialogen. Op dat gebied mag de film nu al wél afgerekend worden.

Maar ach, het waren nog maar 50 minuten. Wie weet verricht Verhoeff nog wonderen.

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Ik heb ooit in het verre verleden het boek gelezen. Toen was het boek wel leuk. Ik ben benieuwd van de film maken. Trailer ziet er niet slecht uit.

btw er is ook nog een vervolg op het eerste boek. Zullen ze over een paar jaar ook wel weer verfilmen.