Genre: Drama / Mystery
Met onder meer: Mark Wahlberg, Zooey Deschanel en John Leguizamo
Gesproken taal: Engels en Frans
Releasedatum: 12 juni 2008
Plot The Happening
"We've sensed it. We've seen the signs. Now...it's happening."
Het getrouwde stel Elliot (Mark Wahlberg) en Alma (Zooey Deschanel) moet samen met een groep vreemden vluchten voor een apocalyptische crisis die de wereld dreigt op te slokken. Deze vreselijke gebeurtenis zorgt ervoor dat mensen helemaal doordraaien en zichzelf doden. Veel mensen denken dat het een virus, of zelfs een terroristische aanslag is, maar niemand kan het met zekerheid zeggen. Tot een ietwat excentrieke bioloog met een mogelijke uitleg komt.
Elliot Moore
Nursery Owner
Private Auster
Principal
dutchtuga
Wat een hoop mensen die de bedoeling van de film compleet mislopen. Magere kennis van het Science Fiction genre als je het mij vraagt.
Martijnnn
RodneyS heeft de film natuurlijk al gezien, dus ik neem aan dat hij wel weet waar die het over heeft. Jij kan er moeilijk over praten, aangezien jij 'm niet hebt gezien.
Ik heb hem niet gezien? Praat voor jezelf, ik heb hem gister voor dat ik poste de film gezien.
@ dutchtuga, leg die betekenis dan maar is uit. Kunnen we ook stellen dat jij een aantal dingen misloopt, en dan maar weinig kennis van films hebt? Weer zon vooroordeel, dit is gewoon geen geweldige film, kan er nog zon mooie bedoeling achter zitten.
Leland Palmer
Komt omdat je nog niet hebt gestemd. Dan is het ook niet zo vreemd dat mensen aannemen dat je de film nog niet hebt gezien toch?
Materny
ik was wel verschoten op dat moment bij die oude vrouw toen ze zei dat hij iets gestolen had juist nadat hij zag dat er een pop in die vrouw haar bed lag
De m&m's vlogen bij mij ook op en neer

Hele bioscoop trouwens, en zoiets vind ik echt prachtig als dat gebeurt in een zaal vol mensen.
RodneyS
De natuur die zich verzet tegen de mens? Zo vergezocht vind ik dat niet
Zoals jij het nu brengt vind ik dat idd ook. Maar naar mijn idee was het in de film erg ongeloofwaardig. Kleine groepjes mensen, grote groepen mensen. Een wind die plotseling komt opzetten enz. Dat vond ik erg jammer. Maar inderdaad dit is wel geloofwaardiger dan aliens oid.
RodneyS
De m&m's vlogen bij mij ook op en neer
Haha idd, dat was een mooi stukje. Ik had mijn schoot ook vol met popcorn!
dutchtuga
Ik loop helemaal niks mis want dit is overduidelijk een B-film en een ode aan de SF film van de jaren vijftig. Houterig acteerwerk en vreemde dialogen werden toen veel gebruikt. Ik bekritiseer vooral dit recensiepuntje van veel mensen.
Mr_White
- 2067 berichten
Jammer alleen dat de film compleet faalt om dit uitgangspunt kenbaar te maken. Nergens is het "overduidelijk" een B-film want de film neemt zich juist veel te serieus. En acteren alsof je in een B-film speelt, is nog altijd anders dan gewoon slecht acteren.
dje-em
Hele mooie film, waarin alles aan het eind goed wordt uitgelegd. ook erg mooi dat we dus blijkbaar niet de waarschuwing geluisterd hebben en het dus in Europa ook begint Goed acteerwerk, veel humor, spanning van begin tot eind en "mooie" scenes. Wederom een goede film van M. Night. Hij maakt steeds een andere film, terwijl mensen hetzelfde kunstje verwachten. Dat doet hij niet (door bijvoorbeeld niet mee te doen in deze film, behalve met zijn stem).
Martijnnn
Ja daar heb je gelijk in, maar dat zou je ook weer kunnen zien als, grootste dreiging eerst.
@harm, ik had nog niet gestemd omdat ik nog twijfelde.
dje-em
deze film heeft uiteraard ook een enorme milieu ondertoon. Daarom vind ik deze film juist zo goed. We weten idd niet wat voor effect we precies hebben. Wat we wel weten is dat global warming gerelateerd is aan species extinction, we weten dat malaria muggen immuun worden door de warmere temperaturen en waarschijnlijk binnen 20 jaar overal ter wereld weer zullen zijn. Of dit allemaal realistisch is met het gras en de bomen de mensheid gaat aanvallen is natuurlijk vrij onwaarschijnlijk, maar dat we een effect hebben is wel degelijk waar. Bovendien, is het steeds kleinere groepje mensen effect hebben ook medisch verklaarbaar: een virus kan immuun worden en zich aanpassen aan de omgeving.
Figo
The Happening heeft iets weg van een surrealistische nachtmerrie. Het naargeestige sfeertje houdt me nu al een week in z'n greep. Aan een vergelijking met Invasion of the Body Snatchers valt niet te ontsnappen. Ook hier absurde dialogen en koel acteerwerk, wat erg bijdraagt aan het surrealistisch en naargeestig gehalte.
Niet zozeer de film zelf maar het na-effect is beangstigend. Zeer goed uitgewerkt!
ramses2224
goede film, spannende opbouw, doch na een tijd begint het wat te kwakkelen, vooral het liefdesleven tussen de twee hoofdpersonages zijn te langdradig uitgewerkt. brengt de spanning uit de film.
ik vond dit toch een goede film, beter dan Lady in the water.
het B-film thema vond ik toch wel te ver gaan. de acteerprestaties werken soms wree op de lachspieren, zo dom!!
toch de moeite om te zien.
ockhausen
ongelovelijk of niet, het is gewoon een ongelovelijke slechte film!
the spies
Ben ik het helemaal mee eens. Ben zelf een sci-fi/50's/B-film liefhebber, maar ik en mijn 'film-vrienden' konden het er echt niet uithalen. Verklaart wel waarom er tot 3 keer over een microfoon in beeld te zien is.
Shyamalan staat bij mij bekend als iemand die kwalitatief hoogstaande films maakt. Je kan zien dat er bloed, zweet en tranen in zitten. Dit daarentegen vind ik echt een wanproduct. Het lijkt wel of ie er totaal geen zin meer in had naar mate de film vorderde. Jammer, wat hij begon zo sterk en het idee is erg goed.
hendrik119
erg sterke en goede film.
goed acteerwerk van de altijd sterke wahlberg. als je geen 'filmkenner' bent, vind je hier niks aan, anders wel.
dutchtuga
Neemt zichzelf te serieus? Ik denk dat jij de film veel te serieus neemt. Een film als deze bekijken met wat voorkennis of gevoel voor het 'weirde' maakt het stukken leuker.
Acteerwerk was prima functioneel maar ook hier wordt teveel aandacht aan gegeven door velen. Acteerwerk staat echt op vierde plan bij een film als deze.
als je geen 'filmkenner' bent, vind je hier niks aan, anders wel.
Martijnnn
erg sterke en goede film.
Epische reactie
Met een gemiddelde score van 2.6 zitten hier dus weinig "filmkenners"
Pastichio Rocker
ongelovelijk of niet, het is gewoon een ongelovelijke slechte film!
ongelovelijk!
CineFriendo
Het lijkt er sterk op dat M. Nicht Shamalama Ding Dong zich niet netjes aan zijn 'zoveel-films-per-jaar-of-wat' quota heeft gehouden en, na stevig gezeur van de studio, er een filmpje uit heeft geperst. Hij hoefde er waarschijnlijk niet eens zijn billetjes bij af te vegen. Grote jongen die M.
Ik citeer M. Light Shakkakahna: 'The Happening is Totally Meant to be Kind of Bad. Did I Not Mention That?' en: 'The No. 1 thing is I want people to say: 'That was a really fun B-movie.''
Leuk en aardig meneertje M. Nippels Shamsebamse, maar dit is niet 'Kind of', het is ronduit beledigend slecht. Inderdaad die microfoons die ik samen met de Spies wist te spotten; dat was nog 't minste, hier is gewoon geen aandacht aan besteed. Ik kon achteraf enkel (ietwat boerenkiespijnerig) lachen om het feit dat ik nog nooit zo'n wanproduct in een bioscoop gezien had. Een uniek moment, dat wel.
'B' film? Kom op zeg.
Ik weet wat 'B' films zijn (en de odes daar aan) , ik ben ermee opgevoed (de enige manier om mijn ADHD te stillen) en dit is alles behalve 'B'. Ook geen 'C' film, nee, zelfs geen 'Z' want dan zou Ed Wood liggen te tollen in zijn graf. Deze film verdient een eigen, nog te verzinnen, laaggelegen letter en is gewoonweg een verspilling van (veel) geld en talent (Wahlberg niet inbegrepen). Ergste natuurlijk is dat het niet de eerste keer dat Sjaboemalamedinglos een flinterdun excuus heeft gebruikt: Lady in the Water en The Village als eerdere slachtoffers.
De film is zo slap als M. Tight's excuses ervoor en Walhberg (Choicemountain?) acteert nog slechter dan een tachtiger die met kinderkorting de dierentuin in wil. Ik heb dat jong nog nooit een fatsoenlijke rol zien spelen. Zelfs zijn rol als slechte porno-acteur (jaja, pleonasme) wist hij soms als een eind hout te verklooien.
Het enige goede in de film is Zooey Deschanel. Daar zou ik elke dag wel een keertje of dertig mee willen trouwen (pim pam petten ook goed).
Iedereen die hier beweert dat de Happening een mooie, typische Schlameloepieloepie, goed gemaakte, enkel door kenners te begrijpen, SciFi-ode-achtige weten-zij-veel-waar-ze-het-over-hebben film is, mogen wat mij betreft met hun plasje naar de dokter, een fataal filmverbod krijgen en/of een litertje purschuim in de luchtpijp. Die filmafabeten hebben zich kennelijk geen van allen gestoord aan een essentieel maar bij deze film volledig ontbrekend element:
DE HAPPENING HEEFT GEEN PLOT!!!
Lees het nog maar een keertje, vooral dit nogal belangrijke stukje:
GEEEEEEEEN PLOOOOOOT!!!
Niet protesteren, niet denken dat je hier wat interessants over terug kan schrijven, nee nee, doe het niet! Handjes netjes met de vingertjes in elkaar op de rug en lees dit:
GEEEEEEHEEEEEEEN PLOOOOOOOHOOOOOOOOT!!!
Slikken die trots. Schrijf het in spiegelbeeld op je voorhoofd en trek er vooral een filmleek-achtig gezicht bij als je het in de spiegel leest want zonder plot; geen verhaal en zonder verhaal; GEEN FILM!!! Stoeptegels koppen als je het daar niet mee eens bent! Hoe kijken jullie films? Nee serieus, vertel 's.
ER IS EEN GROOT VERSCHIL TUSSEN FILM KIJKEN EN FILM ZIEN!!!
Even de Verslappening in een notendop: Mensen gaan dood door iets, men vlucht voor dat iets en dan is het iets weg. (???)
Heb het lef om mij te vertellen dat er meer wordt verteld of (doe het niet) dat er een over het hoofd gezien subplot is. Ik zweer het: ik zoek je hoe dan ook op en secondelijm je oogleden tegen een klein en te rood afgesteld televisietje waar ik alle afleveringen van Q&Q onafgebroken op afspeel. Je bent gewaarschuwd! (voor wie het niet weet: Q&Q is bijna net zo slecht als the Happening)
Deze film had niks te zoeken op mijn geliefde grote doek. Rechtstreeks naar een DVD met wat alternatieve eindes en een karaoke functie was beter geweest.
Oh ja; voor degene die mij hoogst waarschijnlijk compleet verkeerd begrijpen:
Begrijp mij niet verkeerd, ik heb niks tegen M. Night Shyamalan. Unbreakable en Sixth Sense zijn geweldige films en met het script voor Stuart Little heeft hij ook iets ontzettend leuks neergezet, maar dit, dit, dit... ...sorry, er kwam een stukje frikandel omhoog, ik, ik... ...dit, dit...
The Happening is gewoon geen film.
3din
De film kon mij redelijk goed boeien, alleen het einde ben ik niet kapot van, had het gevoel van GEEN einde.
Enorme lap tekst.
En nu even gaan zitten, rustig in en uit ademen en straks even buiten een frisse neus halen...
Kisje
Naar mijn mening een wazige film. Ik begreep er op het einde niets meer van. Ik kon er maar niet bij dat de bomen iedereen vermoorde behalve de hoofdrolspelers op een gegeven moment.
De zelfmoorden waren zeer shockerend, ik kan normaal gezien wel tegen een stootje. Het einde was dan ook niet echt verrassend.
Niet echt een goede film maar kan ermee door
KdB
Dit is echt DE slechtste film die ik ooit in mijn leven heb gezien..
Ik dacht dat het een grap was ofzo... Op het einde van de film was ik aan het kijken of iemand van kinepolis ons geld kwam terug geven..
Hij kan soms goed acteren, maar in deze film echt niet.. vanaf de eerste scene waar hij zijn mond open deed, zag ik al dat het niets ging worden.. Zo'n uitspraken begrijp ik dus echt niet...
gibbons
Verspilling van mijn geld, en nog veel erger mijn tijd.
Dit is een gedrocht. Ik ga nu dadelijk alle films die ik ooit de laagste score gegeven heb, een 2 geven. Nu weet ik pas wat een slechte film is.
En noem me geen filmleek omdat ik dit niet weet te appreciëren als een SF-film van de jaren 50 of een B-film. Ik heb mijn nodige portie films gezien, maar als dit representatief is voor desbetreffende genre, dan ben ik blij dat ik er niet meer ervaring mee heb.
kleine PS gericht naar enkelen: dring je mening over een film niet op naar anderen. Ben je een fan van het genre, geef dan goede punten en een leuke recensie. Slaat het niet aan bij de massa, so be it.
the spies
Aaaahhhhh!!!! Eindelijk medestanders!!! Dat gezwets over dat dit bedoeld is als B-film.....dat zou ik ook zeggen als ik M. Night Bamalamalumu was en dit eindresultaat zou zien in de editingroom (schrijf je dat zo???). Ik zou dan nog es flink achter m'n oren krabben en denken; "wats heppening?"
Sorry, maar ik moet het ff kwijt: Zo slap als deze film, is m'n piemel op z'n slapst nog niet!
der meister
Pff had veel meer verwacht van deze film. Slap verhaal, slap geacteerd en voorspelbaar. Dit was een zonde van het geld en de tijd die ik er aan heb gegeven.

Threads

Tian Xia Di Yi Quan
Actie / Drama, 1972

Flammen & Citronen
Thriller / Oorlog, 2008
zelfmoordman vrouw relatietreenatural disastercrisisparknatuurstrange behavior virusmysteriousunexplainedtoxin anxiousunprecedented