Genre: Actie / Misdaad
Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Julian Gilbey
Met onder meer: Ricci Harnett, Terry Stone en Craig Fairbrass
Plot Rise of the Footsoldier
"Based on the Shocking True Story"
Carlton Leach is al één van de meest gevreesde leiders van de hooligans die tribunes bij het voetbal bevolken, maar het gaat met hem van kwaad tot erger. Hij wordt lid van een criminele bende die in de late jaren '80 en begin jaren '90 heel Londen en Essex onveilig maakt. Leach groeit op die manier in de loop van de jaren uit tot een topcrimineel die niet met zich laat spotten.
Carlton Leach
Mickey Steele
Jimmy Gerenuk
Kate Carter
Eddie
Rise Of The Footsoldier zal met name goed vallen in hooligankringen. Deze uiterst geweldadige film komt rommelig over en wil net iets te graag hip zijn en shockeren. Niet onaardig maar het script bevat veel te veel hiaten en met name door de manier van editen wordt het uiteindelijk resultaat een wat teleurstellende film. Niet slecht maar ook niet goed.
Tetsuo2007
Deze film was een aangename verassing. Zoals meerdere hier dacht ik ook in eerste instantie dat het een hooligan film zou zijn. Dat viel gelukkig mee! Harde actie en veel geweld in deze film, maar dat hoort er nou eenmaal bij.
De acteer prestaties waren erg goed, het kwam allemaal geloofwaardig over.
tal1b
damn, deze was snoei hard, erg goeie misdaad, met harde actie.
@ voetbal, wel nodig hard, gezien de feiten vd film..
White Trash
De film begon goed met enkele toffe vechtscenes met hooligans. Het stuk daarna dat hij als portier aan de slag gaat in een discotheek en op feesten was ook nog goed maar daarna ontspoord de film behoorlijk. Ontzettend veel grof geweld en Carlton Leach komt nog maar weinig in het verhaal voor terwijl hij toch de hoofdrol speler is.
DiKKe_OsCaR
- 2034 stemmen
Harde actie, dat wel, maar toch kon de film me niet genoeg boeien. Hoewel ik normaal erg te spreken ben over Britse actie/misdaad, begon ik bij deze film na ruim een uur de aandacht te verliezen.
Dutchero
Lekker harde film over een stelletje onnozele crimineeltjes. Het verhaal gaat van de hak op de tak en je blijft af en toe met vragen zitten. De acteerprestaties zijn wisselend, maar gemiddeld genomen best aardig. De sfeer is wel heerlijk en je wordt meegezogen in de film, die steeds krankzinniger, geweldadiger en onnozeler wordt. Heerlijk.
3.5 *
GioFunny
mede dankzij op waargebeurde feiten, maakte deze film voor mij al snel interresant. Lekker harde actie, veel bloed,, vooral acteerwerk vond ik zeer realistisch overkomen. Verhaal vond ik minder, vandaar net niet de 4 punten
guylopez93
heftige film
enorm veel actie en geweld komt erin voor dat ook wel lekker bloederig is
voor de rest zit er wel een redelijk verhaal in, vermakelijk van begin tot eind en een bruut einde
maxschreck
De film begint direct met flitsende aktie.
Met name de scene met xtc (love drugs) is hilarisch.
Al met al een onderhoudende film, die met vlagen redelijk wat geweld laat zien.
Dit op een typisch Britse manier gefilmd.
biebel
Die waardering is wel erg aan de hoge kant. Leuke actie en leuke onderwerpen zoals hooliganisme, drugs en de opkomende house scene, maar het verhaal was matig. Misschien mede omdat het op waarheid gebaseerd is en ze dus binnen bepaalde grenzen moesten blijven.
Ik kijk liever naar Lock stock of the Football factory.
de grafhond
vind dit ook een mooi in elkaar gezette film. Het enige wat een klein minpuntje is dat deze film wordt aangeprezen als hooligan film in de trend van Green Street Hooligans and the Football factory. Echter komt het voetbal gebeuren maar een klein kwartiertje voor. Dit was de reden dat ik hem gekocht had.
janhero
Tja Heftige film. Knalt over het doek. Typische engelse domme crimineeltjes. 3,5*
Leno
De film lijkt in eerste instantie over voetbal hooligans te gaan, al snel blijkt dat helemaal niet meer relevant. Raar voor een fanatieke hooligan om dat volledig, ineens, achter zich te laten. Typisch voor deze film, die van de hak op de tak springt. De ontwikkelingen die de karakters doormaken komen zodoende niet goed over en het is zodoende lastig om mee te leven met de karakters.
Er wordt wel aardig geacteerd en de actie/ vecht scenes zijn lekker heftig.
Het einde is eveneens matig, met een gekunstelde climax.
aerts007
Rauwe prent ,een mens wordt er niet vrolijker van na het bekijken van deze film.Op het einde wat rommelig.
Guidinho
Ik heb The Football Factory en Hooligan ook gezien maar deze was wel een stuk harder en vetter. Hij is dan ook direct gebaseerd op de autobiografie van Carlton Leach.
Ik hou er wel van, alleen het einde was wat rommelig maar verder geweldige film!
lykathea
Slapjes.
Zoals hier al vaker is gezegd, de film is rommelig en middelmatig. Vooral ook 't proberen op te roepen van emoties voor die drie knarrige, sadistische geezers is ronduit belachelijk.
Ja, hij is lekker rauw. Dat wel. Maar met alleen dat kom je natuurlijk ook nergens.
Hier kan ik verder echt niks mee.
Donvado
Vond de film niet geweldig!!
Rommelig vind ik inderdaad ook het goed woord! Na een uur vond ik er niet echt meer een duidelijke lijn inzitten. Ook vond ik dat Carlton teveel naar de achtergrond werd geplaats gedurende de film!
Ondanks dit is het wel een leuke film om tussen de bedrijven door te kijken!
mickgkz
Het zou zo veel beter kunnen worden, aangezien het verhaal echt hard is. vind t dan ook rommelig.
Schiedammer
De film is inderdaad vrij rommelig en de acteurs hadden veel beter uitgediept moeten worden. Daar was tijd genoeg voor aangezien de film 114 min. duurt. Daar tegenover staat wel dat het een keiharde film is die alles vrij realistisch in beeld laat zien en dat kom je niet vaak tegen. Verhaallijn is bekend en kom je ook vaak bij andere films tegen maar deze was wel vrij prettig om naar te kijken. Beeldkwaliteit en het geluid (5.1) op dvd is prima in orde wat een goede kijkervaring geeft. De film is voor mij 3,5* waard maar er had veel meer in kunnen zitten helaas!!
grid8400
heerlijk filmpie
af en toe kreeg ik het gevoel naar Jiskefet te kijken LOL. dikke 3,5*
animalkrullie
Een bikkelharde misdaadfilm, die een wel heel rauw beeld schetst van de onderwereld in Engeland.
Het geheel komt zeer bruut over en datis ook het sterkste van de film.
Het acteerwerk van vooral de hoofdrolspeler, vind ik, zwaar teleurstellend.
Als het acteerwerk ook goed was geweest had dit een waar pareltje geweest, maar dat is het nu dus net niet.
andy1980
Na de cover te hebben gelezen in de videotheek zag ik deze film wel zitten en wat blijkt rise of the footsoldier heeft me allesbehalve verveeld, ik vind het een harde film die me van begin tot einde blijven boeien is, 4 sterren dan ook van mijn kant
Blood Duster
Deze film is inmiddels van een 3.5 naar een 4.0 opgeschroeft. ik heb hem alweer 6 keer gezien in een niet al te lange periode, en hij boeit nog altijd enorm.
Deze film laat op mij een zeer geweldadige en realistische onderwereld indruk achter. Het hooligan gedeelte in deze film waar zo velen het hier over hebben, schets alleen de opkomst van Carlton neer, is dus verder totaal niet relevant in deze film......
ECHT een aanrader!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
DONNI
Beenharde film, typisch engels sfeertje (denk the football factory) dat mij wel kon smaken.
Eerste uur voorspelde veel goeds, het tweede uurtje was toch duidelijk wat minder.
Alles was wat verwarrend tegen 't einde aan.
Glacius
Als film zijnde zijn er misschien veel kritiekpunten te vinden zoals de opbouw, de snelle vaart, het ontbreken van een eenduidig verhaal e.d.
Maar als weergave van de onderwereld creert dit een realistischer beeld van de werkelijkheid dan de gemiddelde misdaad film die vaak sterk geromantiseerd worden en het criminele wereldje daarmee vaak verheerlijken.
Zelfs het gemis van de hoofdpersonage in het laatste gedeelte van de film kun je wijten aan het feit dat zijn veranderende gedrag de oorzaak is dat hij niet meer in het middelpunt staat van deze misdaad film.
Ditzelfde is van toepassing op de gehele opbouw van deze film.
Weergave van de onderwereld, geen eenduidig verhaal met een hoofdpersonage als middelpunt.
crack1
Een ruwe schets van het milieu,alleen wat onsamenhangend.
Verder een paar debiele randfiguren,toch het bekijken waard.
niveau6
Heerlijke Britse accent/humor. Inderdaad , zoals er meer zeggen, wel een rommelige film. Extreem veel geweld. Te veel wat mij betreft.
wimruys
Een ruwe prent over het Britse misdaadmilieu. Het hooliganisme heeft eigenlijk bitter weinig te maken met deze film. Kort samengevat, goed begin, minder midden, redelijk einde.
3* waardig.

Rise of the Footsoldier 3
2017

Rise of the Footsoldier Part II
2015

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

'Bridgerton' is terug op Netflix: eerste deel van vierde seizoen nu te zien

Papillon
Avontuur / Drama, 1973