Genre: Actie / Misdaad
Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Julian Gilbey
Met onder meer: Ricci Harnett, Terry Stone en Craig Fairbrass
Plot Rise of the Footsoldier
"Based on the Shocking True Story"
Carlton Leach is al één van de meest gevreesde leiders van de hooligans die tribunes bij het voetbal bevolken, maar het gaat met hem van kwaad tot erger. Hij wordt lid van een criminele bende die in de late jaren '80 en begin jaren '90 heel Londen en Essex onveilig maakt. Leach groeit op die manier in de loop van de jaren uit tot een topcrimineel die niet met zich laat spotten.
Carlton Leach
Mickey Steele
Jimmy Gerenuk
Kate Carter
Eddie
Grappig, ben benieuwd hoe Carlton Leach wordt neergezet, toch wel een fenomeen.
ralfsjam
zo! dat was me een stoere mannen film met harde vuisten, knuppels en shotguns wel zeg. die mannen winden er geen doekjes om. een echte engelde straatbende film zoals ze alleen in de UK kunnen maken. een film die je aan een stuk meeneemt in een golf van geweld en plat engels. een geweldige film als je er van houd. geen film om gezelleig met je vriendin te kijken, mits je vriendin ook niet helemaal goed snik is, hahaha... goed in beeld gebracht. rauw en hard. een 4.5 voor zijn soort.
treffer
Deze film heeft mij echt heel positief verrast. Was vanaf het begin heel geboeid. De gewelds-scenes (vele) waren zeer realistisch neergezet. Ik vind dit een echte topper !! 4.5 punten.
Deze film is sterk aanbevolen.
. Die scene met die Arsenal-hooligans bij de trein.. of met die pizza-gast.. zo lomp.
Ik wist wel dat de geschiedenis van Leach en soort gewelsdsorgie was, maar hier moeten we toch wat korreltjes zout meenemen vermoed ik.
Wel een erg vermakelijke (keiharde) misdaadfilm verder.
bisse
Best vermakelijk en lekker rauw in beeld gebracht allemaal maar van verhaalstructuur heeft Gilbey weinig kaas gegeten. De film springt van de hak op de tak en bepaalde interessante zijwegen worden aangehaald om daarna weer in het niets te verdwijnen. Tal van goede actie en leuke ideeen die helaas wel aardig verfilmd zijn maar nooit een sluitend geheel vormen. 2,5 ster
ASroma
blabla waarom zijn er altijd van die mensen die denken dat 'zij' het filmmaken hebben uitgevonden. Het is gebaseerd op een waargebeurd verhaal dus er zit wel degelijk een goeie verhaallijn in.
bisse
' Het is gebaseerd op een waargebeurd verhaal dus er zit wel degelijk een goeie verhaallijn in.'
Dus volgens jouw heeft iedere film die gebaseerd is op een waargebeurd verhaal een goede verhaallijn?? ...en dan zeg jij blablabla tegen mij
Ik vraag me af waarom er altijd van die mensen zijn zoals jij die als ze het ergens niet mee eens zijn meteen met stompzinninige argumenten aankomen die kant nog wal slaan. Waarschijnlijk omdat dit soort mensen het niet kunnen hebben dat andere wel hun mening op een redelijke manier kunnen verwoorden.
dennisabc
Geweldige film, heb me 2 uur lang echt vermaakt met deze film. Af en toe erg grof, maar ik denk dat het de bedoeling van deze film een beetje is. En wat betreft het commentaar hierboven over zijwegen en blablabla, misschien is het wel goed om soms een vaag verhaal te hebben, in een film waar toch al zoveel vaags gebeurd door al die drugs;)
Neder
geweldig
van begin tot eind genieten
uberfilm!!!!!!!!!!!!!!!!!
30 sterren als ik ze kon geven.
beste film van 2007 imo.
voor meer achteergronden over hert "waargebeurde verhaal"kun je lezen op de site van een oude vriend van tony tucker en leach. Bernie, hij was ook soms op de set te vinden
donemans
heel slecht, veel te veel bloederige scenes terwijl t verhaal steeds meer wegzakt. hier heb ik echt totaal geen waardering voor.
dikkie76
Wel een aardige film. Ik vond het een beetje oppervakkige blijven. De keuze van hooligan naar maffia "baantje" vond ik wat kort door de bocht uitgewerkt, de hoofdpersoon lijkt in eerste instantie weinig op te hebben met zijn vrienden maar pinkt dan toch nog een traantje weg? Verder een mooie op ze "engels" uitgewerkte film.
Fortune
Een hele brute film vol ruige beelden, beetje overdreven hier en daar maar kan nog net.
Vond alleen het einde tegenvallen had helemaal niks met het hoofdpersonage te maken. het was een waargebeurd einde maar vind het raar dat ze de hele film over iemand anders maken.
Het verhaal was inderdaad beetje misselijk om te volgen van de ene scene naar de andere maar daar had ik me niet zo erg aan gestoord.
Kortom om deze film met een stel maten te kijken zal hij nooit tegenvallen.
Goodfella1812
Vette film! Zoals de meeste Engelse gangsterfilms keihard, vond het persoonlijk wel jammer dat het voetbal hooligan gedeelte maar vrij kort was maar heb me toch erg goed vermaakt. 4*
poeloe
Poepfilm! Criminelen horen tof over te komen zoals in snatch. Die uitsmijters leken net een paar figuranten. Voor de rest geen mooie kleuren of goed camerawerk. Als je een toffe engelse film wilt kijken, kijk dan : Dead Man's Shoes.
De GeuS
Hier kan ik me goed in vinden. Ik vond echter de rauwe sfeer op een zodanig goede manier weergegeven dat hij van mij nog net 3* krijgt....
Shady
Eén van de allerbeste films die ik de laatste 12 maanden heb gezien.
De Goodfellas van Engeland. Tjek het!
kleez
Wat een heerlijke film!! Vooral het begin vond ik echt ontzettend goed!! En ook het verhaallijn is precies mijn smaak: van dit soort dingen houd ik wel! In bijna alle films krijg je bijna een standaard verhaallijn (het gaat goed - dan komen er veranderingen/problemen - dieptepunt - en uiteindelijk is alles goed), en dit is meer verhalen in 1 film!!
Het verhaal vond ik ook erg sterk, en hierboven zitten reacties dat je de film met een korreltje zout moet nemen. Denk dat dat echt niet hoeft, en vind deze film echt HONDERD maal beter dan zo'n flauwekul film als 'Hooligans'.
Jefferson019
beter dan hooligans en footballfactory bijelkaar.
lekkere actiefilm met veel geweld ..
Explosive
Wat een bagger film... totaal geen verhaallijn. En dan vergelijken met de Hooligans?? no way!
heb hem wel af zitten kijken maar hij was absoluut niet de moeite waard.
Dutchmeister
Ik heb hem maar van het internet gehaald maar k moet eerst ondertitels hebben. Ik versta geen fuck van het engels dat ze soms lullen. Maar het zag er wel tof uit allemaal.
smettipie
heb deze net gezien, en ik ga hem morgen nog eens bekijken:):)
deze is echt zeer goed!!!
normaal hou ik niet zo van engelse films, maar deze is TOP!!!!!!!
4,5 zeker waard!!!!!!!!!!!!!!!!
lanlan
Zeer vermakelijke film. Zat wel degelijk een verhaallijn in. Gaat over een hooligan die langzaam door omstandigheden in het criminele circuit rolt.
Ik heb me wel helemaal suf gelachen om dat criminele maatje van hem. De criminele versie van Edgar van debiteuren crediteuren.
Bazza
beter dan hooligans en footballfactory bijelkaar.
lekkere actiefilm met veel geweld ..
Dit kan je toch niet vergelijken met hooligans of the football factory, minder als een kwart van de film gaat over hooligans. Het verhaal vond ik toch iets minder maar toch een redelijk goede film. 4*
mixmaster
als je van geweldadige films houd dan is deze film precies wat je zoekt.
eigenlijk van begin tot eind 1 en al geweld.
ik heb me wel vermaakt met deze film alhoewel ik het soms wel een beetje van de hak op de tak vind gaan.
wie van bloed en geweld en harde actie houd is met deze film helemaal in zijn/haar nopjes !!!
jelmer86
Echt een topfilm over Engelse hooligans dit! 4,5*
Er zat ook een trance/dance nummer in, kwam een aantal keren voor, ongeveer halverwege de film bij het stuk '4 years later, 1994, essex' bij de scene met het strand. Kent iemand de titel van dit nummer?

Rise of the Footsoldier: Vengeance
2023