• 9.373.111 stemmen

Rise of the Footsoldier 3 (2017)

Actie / Misdaad | 99 minuten

Genre: Actie / Misdaad

Alternatieve titels: Rise of the Footsoldier III: The Beginning / Rise of the Footsoldier 3: The Pat Tate Story

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Zackary Adler

Met onder meer: Craig Fairbrass, Terry Stone en Shaun Ryder

• meJane Bekijk via meJane

Plot Rise of the Footsoldier 3

Het is eind jaren 80. Pat Tate is een genadeloze gangster uit Essex die voor niets of niemand terugdeinst. Hij gebruikt continu drugs en is op zoek naar macht. Wanneer Pat verraden wordt door een drugsbaron, komt hij terecht in de gevangenis. In de gevangenis bouwt Pat zijn eigen imperium op en bedenkt hij een wraakplan.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van hoffhaan

hoffhaan

Aardig niet bijzonder 2.5

avatar van mixmaster

mixmaster

Dit 3e deel laat zien wat er zich afspeelde voor het 1e deel.

Op zich aardig gedaan maar net als het teleurstellende 2e deel is ook dit 3e deel teleurstellend te noemen.

Het 1e deel is en blijft gewoon de beste van de reeks.

avatar van schumacher

schumacher

1ste film blijft sowieso het beste maar deze vond ik echt stukken beter dan den 2den.

Erg genoten hier, geen seconde verveeld, harde scenes die ik het liefst heb .

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Inderdaad, een stuk beter dan deel twee en had door dat deel slechte voorgevoelens bij deze.

Toch een aardige prent van harde jongens in de drugsscene jaren 90.

Ietsje minder dan deel één maar kijkt goed weg.

avatar van Theunissen

Het eerste deel van "Rise of the Footsoldier" uit 2007 was puur genieten voor mij en vooral natuurlijk vanwege de gestoorde en bikkelharde gangsters Tony Tucker (geweldig uiterlijk en vooral zijn kapsel) en natuurlijk mijn persoonlijk favoriet Pat Tate (het bestellen van een pizza met vier toppings is voor altijd op mijn netvlies gebrand), die wederom leuk gespeeld worden door de originele acteurs Terry Stone en Craig Fairbrass.

In dit derde deel van "Rise of the Footsoldier" draait het om Pat Tate, een genadeloze gangster uit Essex die voor niets of niemand terugdeinst, waarbij het verhaal zich afspeelt voor het eerste deel en dat in de periode van 1988 t/m 1995. In dit verhaal zien we de terugkeer van de favorieten van de fans, namelijk Craig Fairbrass, Terry Stone, Ian Virgo (als Jimmy Gerenuk) en Billy Murray (als Mickey Steele), die inmiddels 10 jaar ouder zijn dan dat ze waren in "Rise of the Footsoldier" uit 2007 en dat is eigenlijk best vreemd om te zien, waar wel leuk.

Hoewel dit derde deel qua verhaal wat minder is dan het eerste deel, heb ik me er wederom goed mee vermaakt en het was natuurlijk vooral weer genieten van Pat Tate. Pat Tate, wat een heerlijk fout figuur is me dat toch (een man naar mijn hart ). Zou je hem moeten beschrijven met drie kernwoorden, dan kom je al snel uit op "Drugs, Seks en Geweld" en dat is ook vooral alle drie te zien in deze harde Actie / Misdaad film.

Pat Tate handelt als broodwinning in drugs maar snuift zelf ook de nodige kilo's weg en ondanks dat hij een mooie vriendin heeft, te weten Kate Carter (Laura McMonagle), geniet hij ook van andere mooie vrouwen (met name prostituees, die vaak ook bloot te bewonderen zijn), met wie hij naar bed gaat. Hij ziet er imposant uit en heeft een kort loontje en een erg opvliegerig karakter, wat dan al snel resulteert in het nodige en onnodige geweld en dat o.a. met een groep zigeuners in een "club" en in de fitnessruimte van de gevangenis.

Het is vooral genieten Pat Tate als hij iemand met een brandblusser tot moes slaat en iemand met een TL-lamp vermoord (overigens op de muziek van Nena, namelijk haar grootste hit "99 Red Balloons", oftewel de Engelse versie van haar Duitse hit "99 Luftballons" uit 1983). In het laatste geval (nota bene in de gevangenis) gaat het om de zekere gangsterbaas "Mad Dog" (Shaun Ryder) en als hij op het punt staat om vermoord te worden, zegt Pat Tate tegen hem:

"Nu ben je Dead Dog"

De dialogen die Pat Tate uitkraamt waren sowieso vaak best leuk, zoals in de circa 10 minuten durende openingsscène in 1988 in Marbella, waarbij hij samen met zijn partner Ken (Josh Myers) naar een bar/discotheek wilt gaan om vrouwen te scoren en waarbij hij dan op een gegeven moment tegen Ken (voor wie het allemaal niet hoeft) zegt:

"Ik wil gewoon een stel dikke tieten in mijn gezicht en een string in mijn mond"

Hoewel Pat Tate er zelf niet bij betrokken was, mocht de afrekeningen van de bevriende gangsters Joss (Dan Fredenburgh) en Luke (Marcello Walton) er zeker ook wezen, want beiden werden namelijk net zoals Jezus (waar Joss zich soms mee vergeleek) gekruisigd aan een kruis en Luke zelfs volledig bloot. Daarbij zegt dan ook nog iemand leuk "Sprekend het schilderij van Caravaggio".

Op het einde van het verhaal krijg je nog onderstaande tekst te lezen, wat natuurlijk het einde was van het eerste deel van "Rise of the Footsoldier":

"Op zes december 1995 werden Patrick Tate, Anthony Tucker en Graig Rolfe vermoord in een Range Rover in Rettendon in Essex".

De bekende cast doet het overigens weer goed en leuk en het was vooral weer genieten van Craig Fairbrass en Terry Stone en vooral natuurlijk de eerst genoemde, waar het in dit verhaal ook om draait. Verder vond ik het Josh Myers (in de rol van Ken, die er vaak sportief bijloopt en waarop een gangsterbaas zegt "Gaat hij soms tennissen ?" ), Jamie Foreman (in de rol van Sam, die de eigenaar is van een club en waar Pat goed bevriend mee is) en Roland Manookian (in de rol van Craig Rolfe, een gozer die volgens Pat zijn bek steeds op het verkeerde moment opentrekt) ook best verdienstelijk doen.

Uiteraard spelen er ook wat vrouwen in mee, zoals Laura McMonagle (waarvan ook wat bloot te zien is) die de vriendin, te weten Kate Carter, speelt van Pate Tate en die in de gevangenis zwanger (bevalt uiteindelijk van een dochtertje) raakt van Pate Tate (die dan op romantische wijze tegen haar zegt "Benen bij elkaar, kont naar achteren" ) en die ook nog eens een verhouding heeft met een andere man, te weten Adrian (Simon Cotton). Als hij had geweten dat ze de vriendin was van Pate Tate, dan was hij er waarschijnlijk niet aan begonnen (verloor bijna zijn ballen). Hoewel ze maar een minimale rol had in het verhaal (alleen te zien in de scènes op Marbella, waarbij ze continue te zien is in een bikini), vond ik Emily Wyatt wel een mooie verschijning om naar te kijken.

Al met al heb ik me gewoon weer goed vermaakt met dit derde deel uit de "Rise of the Footsoldier" reeks (het tweede deel heb ik overigens nog niet gezien en lijkt me persoonlijk ook niet echt interessant en is ook zonder Pat Tate), welke precies 90 minuten duurt.

avatar van schumacher

schumacher

schumacher schreef:

Erg genoten hier, geen seconde verveeld, harde scenes die ik het liefst heb .

Ik was er nog vergeten bijzetten; zalige retro muziek ook.

avatar van Rodger

Rodger

Wat een actie, was deel 1 al vergeten.. maar deze is goed.

de film moet in het begin wat opstarten, maar dan loopt het lekker door..

prima deel 3

3.5 ***