• 9.370.360 stemmen

Rise of the Footsoldier Part II (2015)

Misdaad | 111 minuten

Genre: Misdaad

Alternatieve titels: Rise of the Foot Soldier II / Rise of the Footsoldier Part 2

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Ricci Harnett

Met onder meer: Luke Mably, Steven Berkoff en Ryan Oliva

Plot Rise of the Footsoldier Part II

"Soldier Enforcer Survivor"

Op 6 december 1995 worden drie bendeleden uit Essex op brute wijze vermoord. Het is nu het begin van 1997 en degene die de drie mannen vermoord heeft moet nog steeds berecht worden. Een partner van de mannen, die nog steeds rouwt om het verlies van zijn vrienden, is ervan overtuigd dat het slechts een kwestie van tijd is voordat hij aan de beurt is. Voor hem is de enige uitweg van de situatie criminaliteit. Op de criminele ladder vergaart hij steeds meer macht.

Carlton Leach

Pat Tate (Flashback)

Hans Vanderbilt / Dutch Customs Officer

Kenny Davis

Craig Rolfe (Flashback)

avatar van Richie_vdl

Richie_vdl

Is er iemand die weet wanneer deze film in Nederland te zien is, Deel 1 was al ge-wel-dig. Kijk er naar uit om deel 2 te zien. Hopelijk heeft iemand goede informatie hoe ik deze film zo snel mogelijk kan zien!

avatar van schumacher

schumacher

Richie_vdl schreef:

Terwijl de 1ste film de top was, helaas is deze 2de zelfs zwaar teleurstellend.

Verwacht er maar niet veel van, het kan al helemaal niet het niveau halen vd vorige film.

Als je die in de cinema ofzo zou bekijken= geldverspilling.

avatar van 1907

1907

Teleurstellend vervolg op deeltje 1 wat toch wel in mijn optiek één van de betere Britse misdaadfilms is. De film weet geen enkel moment te boeien. De opbouw is redelijk traag en dit tempo blijft de film tot het einde behouden. Waar in deel 1 werd toegewerkt naar een climax zit je in deze film te hopen dat de film zo snel mogelijk afloopt. Het komt allemaal te geforceerd en vooral afgeranseld over, alsof het leven van Carlton Leach twee jaar na de Rettendon moorden je eventjes door de strot moet worden geduwd. Hoe Carlton in twee jaar tijd zo verouderd is was mij natuurlijk een groot raadsel maar dat zal ik niet meenemen in mijn beoordeling, het blijft tenslotte een film, een film die als je het mij vraagt nooit gemaakt had mogen worden. Ik kom daarom niet verder dan een anderhalve ster.

avatar van Smugmarty

Smugmarty

Geen enkel moment verwacht dat deze een deel 2 zou krijgen maar wat een cadeautje van Ricci Harnett, waarin hij naast de hoofdrol speelt zelf regisseert.

De film neemt ons weer mee naar de criminele underground scene van Essex/ UK en geef de film een lekker Europees misdaad sfeertje, waarin ook Tygo van Nederlandse bodem nog even zijn entree maakt.

Dit opent alle deuren voor een deel 3.

Net zoals bij Snabba Cash doen misdaad reeksen het goed bij mij

Het clubscene deel mag van mij wat minder, dam kan je beter Belgica bekijken maar de rauwe actie maakt een hoop goed. Verhalend iets zwakker dan deel 1 maar ik ben tevreden.

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Tja...... zijn voorloper is gewoon beter.

Verder wel een makkelijke wegkijkert, tussen de 3 en 3,5**.

avatar van Warner Brothers

Warner Brothers

Ik wil deze film met NL ondertiteling zien. Iemand tips waar te koop?