Genre: Actie / Misdaad
Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Julian Gilbey
Met onder meer: Ricci Harnett, Terry Stone en Craig Fairbrass
Plot Rise of the Footsoldier
"Based on the Shocking True Story"
Carlton Leach is al één van de meest gevreesde leiders van de hooligans die tribunes bij het voetbal bevolken, maar het gaat met hem van kwaad tot erger. Hij wordt lid van een criminele bende die in de late jaren '80 en begin jaren '90 heel Londen en Essex onveilig maakt. Leach groeit op die manier in de loop van de jaren uit tot een topcrimineel die niet met zich laat spotten.
Carlton Leach
Jimmy Gerenuk
Kate Carter
Eddie
dumble
@ jorkie; daarom heet het de film ook 'rise of the footsoldier'
Tijd van de hooligans in engeland is voorbij, dit komt omdat je gelijk cell-straffen krijgt als je betrapt wordt. Je hebt nog steeds wel hooligans, maar veel minder dan in de jaren '90. Dit werd ook goed duidelijk gemaakt in de film. De film gaat over wat de hooligans gingen doen nadat het te riskant was om nog hooligan te blijven...
En hier krijg je dus het verhaal te zien van de hooligan Carlton Leach die zich na de 'hooligan-tijd' gaat begeven in andere criminale activiteiten; drugs dealen, afpersing, stelen etc. etc.
Voor de rest.. , lijpe film.. , 't taaltje vindt ik prachtig
N.B.S.
Vond het een film die makkelijk wegkijkt. Veel actie/geweld, maar that`s how it goes. Deze film is niet echt te vergelijken met hooligans. Het gaat hier meer om het criminele- dan om het hooliganaspect. Desondanks een aanrader als je van wat tikjes en knalletjes houdt.
Sunglasses
Dit is absoluut geen film zoals Green street (Hooligans) die je even lekker met je vrienden kijkt! Wij hebben het wel gedaan maar dit was geen succes.
Dit neemt niet weg dat het geen goede film is!
Reticulated
ik vond dit absoluut een topper!
Veel geweld en een lekker opgefokt sfeertje + het is een waar gebeurt verhaal.
L0sT_R3B3L
Superfilm,ook strak geacteerd,vette harde aktie,niet zon disneyfilm als green street.
Waku
Spijkerhard en bloedig misdaad verhaal.
Beginnend met rellen voor en na voetbalwedstrijden maar al snel opvolgend in de wereld van louche nachtclubs en de drugswereld.
Niet voor tere zieltjes.
Rutte
Grimmige en bloederige film die geleidelijk omgaat van een hooligan-drama naar een gangster-drama.
Je moet er echt van houden, want er wordt behoorlijk wat grof geweld vertoond, maar dat maakt hem wel een uitblinker in z'n soort qua geweld dan.
Mede doordat er enkele lekkere "oude" housenummers van Capella langskwamen, zat bij mij de sfeer er goed in.
3,5 sterren
Alvaro2
Ik vond deze film echt bagger, had er echt veel meer van verwacht. Het verhaal boeide me niet, en was ook moeilijk te volgen.
harkie
Samen met een kameraad bekeken.
Prima 'vermaak', bij de bijlenscene dacht ik even OEF.
3.5
Johnny Chops
erg goede film, als je niet bang bent voor een beetje bloed en extreme afranselingen.
ik was iig voldaan en heb totaal geen aanmerkingen.
voelde me eerder fully charged up na deze film.
stoere film, zeker de moeite waard.
Holy Grail
shit wat een mafkezen, vond het een goed verhaal, prima geacteerd en bevatte vette en leuke scenes.
kortom een dikke 5 van mij, sorry kan er niet minder van maken
alexdj
vechtscenes waren wel vet, maar het verhaal boeide me niet. Met de hoofdpersoon had ik helemaal niets. Beetje over the top. Ik kon het niet waarderen. Doe mij maar I.D., Green Street Hooligans of Football Factory, die vond ik 4*. Maar deze... uitgezet na 40 min...
J1981W
Harde bloederige film, met een hoop mafkezen als hoofdpersonene. Kan dit op zich best waarderen. Minpuntje vond ik dat de film soms wel heel erg van de hak op de tak sprong, had hierdoor soms moeite om het verhaal te blijven volgen. Overigens was ik in de veronderstelling dat het meer een hooliganfilm zou zijn, wat het duidelijk niet is. Wel een film waar je van moet houden, duidelijk niet voor iedereen weggelegd. Voor mij iig 3,5*
HeatWave
Inderdaad een indrukwekkende film, over mensen die je liever niet tegen je wilt krijgen.
Ook erg mistroostend en ruw in beeld gebracht om de kijker de harde realiteit zonder poespas in beeld te laten zien.
Ik krijg ook het idee dat even over het hooligan gedeelte gesproken, dit bijna nergens wreder is dan bij de Engelse clubs destijds, en mischien nog steeds, en er echt een killer mentaliteit bestaat onder de echte die hards.
Bij het zien van deze film zou je bijna niet meer naar Engeland durven gaan bij wijze van spreken, zo verpletterend kwam het bij mij over.
kings1980
Dit neemt niet weg dat het geen goede film is!
Green Street Hooligans, dat is toch die film met die jongen, in de film hooligan, hoe heet ie ook alweer,mmmm, die gast van de Lord of the Rings.... Hahaha....
De personages zijn gek in in hun hoofd en hebben schijt aan alles. Eigenlijk gasten die je niet om je heen wilt hebben. Erg goede film Rise of the Footsoldier!
White Trash
Wanneer komt deze film in NL op DVD uit dan? Zie hem nog nergens??
Rutte
Wanneer komt deze film in NL op DVD uit dan? Zie hem nog nergens??
Geen flauw idee, maar hij is wel te downen, of beter gezegd, te pindakazen zoals ze dat hier noemen...
patrick17
Zojuist bekeken deze film. Ik had er meer van verwacht ik eerlijk gezegd daarom viel hij voor mij doen ook tegen. De film wordt snel in beeld gebracht dus daardoor moet je goed opletten. Het is een harde film maar inderdaad geen 'hooligan' film. Veel actie-scene's waar je van weet hoe het er toegaat. Filmpie dus waar ik meer van had verwacht.
3.0 (Wou eerst een 2.5 geven maar vooruit).
LOTR-lover
Ik was vrij snel de draad kwijt in deze film en heb deze helaas niet meer teruggevonden. Snelle beelden en een onsamenhangend verhaal maken deze film wat mij betreft echt één van de slechtste die ik ooit heb gezien.
NightWolf
Degelijk misdaaddrama waar de hoofdrolspelers zich qua geweld niet hebben moeten inhouden. Enkele mooie shots gezien. De effects waren ook ok. Groot minpunt is wel dat je je aandacht op de film moet focussen aangezien het geheel nogal wat onsamenhanged is.
scholtie
goede actie. maar had echt een hooligan film verwacht en het had maar 1 minuut wat met hooligans te maken.
leuk om te zien, maar moeilijk te volgen:S
mnrk
3,5 sterren
Bij zo'n omschrijving sluit ik me gewoon aan, en al die mensen met hun vooroordelen over hooligans
Troeno
Wie van keiharde geweldadige films houdt moet deze film zeker gezien hebben. Niks geen speciaal effects of overdreven explosies met napalm effect bij een handgranaat zoals in Hollywood producties. Deze film is van begin tot eind boeiend en nergens zwak. De casting is uitstekend met een voor mij, en ik denk ook voor velen, allemaal onbekende acteurs. Heel knap.
Een dikke 4!
montoyaruler
Hmm, had me een hoger "Hooligan"-gehalte verwacht, waardoor de film me tegenviel. Wel heel erg veel geweld, wat nep op me overkwam. Toch wel weer heel goed geacteerd.
Eigenlijk 3*.. maar doordat het vrij moeilijk te begrijpen was haal ik er een halve * vanaf.. komt neer op:
2½*

Rise of the Footsoldier 3
2017

Rise of the Footsoldier Part II
2015

'Bridgerton' is terug op Netflix: eerste deel van vierde seizoen nu te zien

Papillon
Avontuur / Drama, 1973