Genre: Actie / Misdaad
Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Julian Gilbey
Met onder meer: Ricci Harnett, Terry Stone en Craig Fairbrass
Plot Rise of the Footsoldier
"Based on the Shocking True Story"
Carlton Leach is al één van de meest gevreesde leiders van de hooligans die tribunes bij het voetbal bevolken, maar het gaat met hem van kwaad tot erger. Hij wordt lid van een criminele bende die in de late jaren '80 en begin jaren '90 heel Londen en Essex onveilig maakt. Leach groeit op die manier in de loop van de jaren uit tot een topcrimineel die niet met zich laat spotten.
Carlton Leach
Kate Carter
Eddie
Joakiem
Vergeet Lock, Stock and two smoking barrels...
Deze film is daarbij een beetje te vergelijken, echter vind ik hem 2x zo goed. Geweldige Engelse rauwe film, af en toe snap je er de ballen niet meer van, verhaallijn is soms wazig (ineens zie je de hoofdrolspeler 10 minuten niet meer en er worden telkens mensen maar half geintroduceerd). DIt is echter niet storend, een film met echte chaos...
Superieur!!! Hou je van lompe actie gekoppeld aan een zeer goed verhaal, kijken dan! En daarbij, nogal onbekende, maar desondanks GE-WEL-DIG-E acteurs
maus9
Vergeet Lock, Stock and two smoking barrels...
Andersom juist! Liever Lock, Stock and two smoking barrels...
Dan deze. Neemt niet weg dat het een hele goede film was. maar aan Lock, Stock... kan deze film echt niet tippen...*4
patrick21079
Vermakelijke rauwe Engelse film, maar niet meer. Lekker veel actie maar die Ricci Harnett, wat een miscast, die gast kan echt niet acteren. Verhaal was af en toe ook wat verwarrend.
Aardig.
Sideshow Bob
Aardig.
Weet niet waar je het over hebt, maar ik vind de cast juist het beste aan deze film. Ricci Harnett komt erg goed en echt over. Wat een mooi stel Engelse achterbuurt asokoppen dat trio (vooral die lopende zonnebank-pruik). En dan dat East-London tokkieaccent. Verder eerder een maffiafilm, dan een hooliganfilm. Als je van overdadig geweldigadig houdt, dan is deze film een aanrader.
PS wat een Simon Cowell look-a-like
mikey
Dit noem ik nou juist Engeland op zijn worst!
Dit forum begint een beetje naar engelse aso verheerlijking te ruiken
- 12092 berichten
Op een gegeven moment ben je die glamourschurken uit Beverly Hills wel een beetje zat ja.. dit soort schurken zijn in elk geval niet glamorous en klinken redelijk naturel, een verademing op zich!
mikey
Wat jij naturel noemt, betekent hier eigenlijk extreem sociopathic. Het is daarnaast btw best makkelijk om een paar redneks voor de camera te zetten om zo 'naturel' mogelijk 'over te komen'.
gorelover
Goed gemaakte film, met brute scenes en mooie vrouwen.
Vooral de scene in de pizzeria vond ik persoonlijk de bruutste van de film.
Aanrader voor mensen die houden van een flink portie geweld en waargebeurde verhalen.
Stukken beter dan Green street hooligans, hoewel je deze film niet echt een hooligan film mag noemen.
is veel meer.
- 12092 berichten
Redneks bestaan niet in de UK.. verder lijkt het me juist helemaal niet zo makkelijk, zeker niet als je bedenkt dat veel acteurs hier gewoon reguliere acteurs zijn en geen mensen uit "het milieu".
En voor keurige schurken zet je maar lekker een 007-tje op jongen, dan is dit sowieso je genre niet
erik1677
damn wat een stelletje gave aso`s.
hevig gelachen om deze film, maar af en toe behoorlijk geshocked.
Net wat hier eerder al stond vermeldt, heb ik me het meest vermaakt om die zonnebankpruik.
'Godsamme zou die kerel wel in meer films willen weerzien, wat een superpersonage.
gaat deze film zien
akira124
Vergeet Lock, Stock and two smoking barrels...
Totaal niet te vergelijken met Lock, Stock and two smoking barrels.
Deze film had een arsenaal aan onovertuigende acteurs en een zeer slechte soundtrack.
Het verhaal liep rommelig door elkaar heen en als het eenmaal spannend of boeiend werd duurde dit niet langer dan enkele minuten.
mikey

Het genre gangster staat bij me best hoog int vaandeltje.
En in welke shakespeare stukken heb je deze speknek-jongens voorbij zien komen?
cafe1900
Ademloos naar gekeken gisteravond op Film 2, ben zelfs vergeten om studio sport op te zetten, hele goeie film en zelfs 'n beetje beangstigend als je weet dat dit in Engeland allemaal echt gebeurd.
4 sterren, dik verdiend.
Turkeyloverz
Typisch Britse film in de stijl van Lock, stock en The Bank Job. Hoog tempo en veel actie dus. Soms zo hoog dat het niet te volgen was. Verder erg boeiend verhaal en ja, je verveelt je geen seconde. Ook nog een leuke rol weggelegd voor de Turken.
yeyo
Ik snap dus absoluut niet dat mensen dit me Lock, Stock en dergelijke vergelijken. Naast het feit dat het beide Britse misdaadfilms zijn, verschillen ze in mijn ogen behoorlijk.
Nomak
Het begon allemaal goed met wat hooligangeweld, maar daarna zakte de film toch wat in. De hoofdpersonages proberen werkelijk alles met geweld op te lossen, zelfs het kleinste probleem is een reden voor een knokpartij. Dan denk je dat het echt harde kerels zijn. Maar als het er echt op aankomt zoals de situatie met de Turken, dan schijten ze in hun broek en doen ze niets terug. Nu kan ik best wel wat respect opbrengen voor Carlton Leach die niet over zich heen laat lopen. Maar de rest van de personages vind ik eerlijk gezegd toch maar een bende zielige sukkels. Dan heb ik het over Tony, Pat en Craig. Een stelletje onuitstaanbare opgefokte eikels die enkel in groep iets durven tenzij de tegenstander een nietsvermoedend jong kereltje is dat niet in staat is om zichzelf te verdedigen zoals de ober of die jongen in die pizzatent. Maar je oogst wat je zaait, en ik was blij toen dat stelletje nietsnutten hun verdiende loon kreeg.
Rise of the Footsoldier bevat veel drugs en onnodig geweld. Je moet ervan houden, maar in mijn ogen is dit geen echte aanrader. Toch geef ik hier een kleine voldoende en dat heeft de film vooral te danken aan het eerste deel van de film.
Prima film, vooral als Pat Tate (schitterend gespeeld door Craig Fairbrass) zijn intrede doet is het genieten, die gast is echt compleet gestoord. Schitterend als hij naar de Pizza tent gaat voor de 4 Topping's
Er komen overigens ook veel mooie en blote dames in voor. De rest van de hoofdrol spelers waren ook prima.
wrist
Dit soort films zou verboden moeten worden. dit soort films zet alleen maar aan tot meer geweld en haat.
jammer
Glacius
Wat een onzin.
Films zetten nooit aan tot geweld.
Mensen zetten zichzelf en anderen aan tot geweld.
wrist
Wat een onzin.
Films zetten nooit aan tot geweld.
Mensen zetten zichzelf en anderen aan tot geweld.
noem jij het maar onzin...
moviemafketel
- 19752 berichten
Dit is echt een vette film. Agressie met humor vermengd is altijd leuk vind ik. Er zit haast geen stukje in de film dat er niks gebeurd. Er wordt elke minuut op je ingeramd met keiharde scenes. Heerlijk dat er alleen maar onbekende acteurs/actrices meespelen. Ik kon me goed inleven in de karakters en had zo mijn favorieten. Meneer pruik was echt extreem grappig. Het einde was ook helemaal goed zo. Heb hooligans ook gezien en die was ook erg goed en verdiepte zich echt meer in het voetbal-hooliganisme. Deze film is mij 4 sterren waard!
Andizer
Ik vond het begin verwarrend, werd echt chaotisch in beeld gebracht. Na een tijdje kon het me wel boeien.
- 12092 berichten

Het genre gangster staat bij me best hoog int vaandeltje.
En in welke shakespeare stukken heb je deze speknek-jongens voorbij zien komen?
ZANI :: Interviews - zani.co.uk
Terry Stone (IV) - Biography - imdb.com
Craig Fairbrass - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org
En dan noem ik slechts de drie die hier als acteurs staan genoemd
Allen lange acteurservaringen, 2 ervan zelfs op toneel. Doe niet zo denigrerend over het Britse acteursgilde, jij zou beter moeten weten.
mikey
Haha, je hebt gelijk! In dat geval moet ik toegeven dat ze zich goed hebben ingeleefd in de britse hooligan.
Fran
- 1953 berichten
Superindrukwekkende film. Ja, deze film bleef wel een paar dagen in mijn hoofd spoken en dan heb je het gewenste effect wel bereikt als filmmaker.
Mijn man waarschuwde me dat het er behoorlijk bloederig aan toe ging maar ik vond dat eigenlijk best meevallen. Hard was het zeker wel maar het is voor een softie als ik best te handelen.
Het verhaal is gewoon heel erg indrukwekkend. Vooral gezien het feit dat het echt gebeurd is. Het acteerwerk was ook super. Ze waren allemaal stuk voor stuk erg goed.
Vergeleken met deze film is de film Hooligans met Elijah Wood een lachtertje. Mijns inziens is dit een "must see".
Opportunist187
Hele strakke geweldadige film uit de UK aanrader voor diegene die een avondje geweld en gesnats willen zien

Rise of the Footsoldier: Vengeance
2023