• 9.378.090 stemmen

Met onder meer: Michael Stahl-David, Mike Vogel en Lizzy Caplan

Gesproken taal: Russisch en Engels

Releasedatum: 24 januari 2008

Plot Cloverfield

"Some thing has found us."

Een groep jonge mensen organiseert een afscheidsfeestje voor Rob Hawkins, die naar Japan vertrekt. Wanneer er een korte aardbeving gevoeld wordt en er korte tijd later een gigantische explosie plaatsvindt, is het duidelijk dat hun avondje uit er één wordt om nooit te vergeten. Met een videocamera slaagt Hud, één van de jongeren, erin om de diverse taferelen die zich die nacht voordoen, vast te leggen. De beelden tonen onder meer het verloop van een beangstigend chaotische nacht in New York City, waarbij veel slachtoffers vallen.

canciser schreef:

Daarnaast schreeuwt half Amerika Oh my God, en is dat realistisch. En dat wil de film zijn.

Deze film wil realistisch zijn zeg je? Ik weet niet of je het is opgevallen, maar er loopt een beest van een paar etages hoog door het beeld. Vind ik zelf niet echt realistisch.

planet_of_death schreef:

Hartelijk dank. Ben trouwens talloze zeikende mensen tegengekomen die zeiden dat ze duizelig werden van het camerawerk. Wat een aanstelerij.

Jij hebt er misschien helemaal geen last van gehad, maar ik moet zeggen dat het camerawerk mij ook wel beetje heeft geërgerd soms.

En buiten dat ik het beeld niet fijn vond zorgde die handcam er ook voor dat de film niet erg geloofwaardiger werd.

avatar van canciser

canciser

wijsneus

avatar van Tonypulp

Tonypulp

ALS er een monster was, ZOU het zo kunnen zijn. Zo zou je 'realistisch' moeten toepassen op een verzonnen film.

Jesse93

Enig minpunt aan deze magnifieke film is het einde. Het is een beetje jammer dat die zo open is. Is dat monster nou gedood? Hebben de twee, al is de kans zeer klein, die bombadering overleeft? Waar komt het gevaarte eigenlijk vandaan? Dit zijn onbeatwoorde vragen die eventueel in het vervolg behandeld kunnen worden.

Ik denk niet dat de laatste twee personen het overleefd hebben. De brug waaronder ze zaten was volledig ingestort. Ik denk niet dat ze dat hebben overleefd. Over het 'monster', ze zeiden in de film dat ze heel manhatten zouden plat bombarderen. Met een goede bom kunnen ze het misschien dan wel dood krijgen

@ Qar

Is Lord of the Rings dan wel realistisch. Ik bedoel trollen, goblins... Zijn ook geen dingen die je om iedere hoek van het straat tegenkomt.

Qar schreef:

Kan jij rennen en je camera recht houden tegelijk (nee dus)

Lijkt me niet logisch dan om alles perfect te filmen als je rent of in paniek bent.

Kevin13

Ik zie dat ook niet gebeuren. Denk niet dat die gast zich perfect voor het monster gaat plaatsen en de camera perfect op hem gericht houden. Ooh en laat hem er nog eens bij roepen: ietsje meer naar links. Danku!!

Nee...

@ Qar

Nee is ook niet realistisch, maar dat zeg ik toch ook niet?

606 schreef:

Kan jij rennen en je camera recht houden tegelijk (nee dus)

Maar dan kan ik me toch nog steeds ergeren aan de beelden?
En met dat de film minder geloofwaardig wordt door de handcam heb ik iets terug al genoemt. Want je blijft toch niet filmen als je vriendin doodgaat of op andere momenten als je zelf bijna doodgaat. Of de camera die weet ik hoeveel meter uit de bek van dat monster valt, sterk dingetje dan. En zo waren er nog wel wat meer van zulke dingen.

Nee...

Dat is een close-up goed gedaan monster

Nee daarom is het ook zo realistisch qua camera werk dan.

Kevin13

Nee is ook niet realistisch, maar dat zeg ik toch ook niet?

Weet ik. Maar het lijkt of je deze film afkraakt omdat het niet realistisch is...

Jesse93

Ik had op sommige spannende momenten wel het gevoel van gooi die stomme kut camera weg. Maarja, dan hadden ze geen film meer

Kevin13 schreef:

Nee, zeker niet, dat had ik bij deze film ook niet verwacht. Maar ik reageerde alleen op canciser die zei dat deze film realistisch is.

avatar van Creasy_Bear

Creasy_Bear

Denk dat die 2 op het einde nog leven, want bij het laatste bericht die hij inspreekt was het februari. En de scene op het reuzenrad speelde zich af in april; er stond geen jaartal bij. Dus dat laat wat speling over.

avatar van thunderball

thunderball

De scene in het reuzerad was de oorspronkelijk opgenomen film die al op de tape stond (dus van minstens het jaar er voor) en waar ze de gebeurtenissen tijdens de aanvallen overeen tapten. Dus je conclusie klopt niet.

Jesse93

Ja dat was een film van toen ze nog bij elkaar waren. Je ziet ze toch in het begin er over praten dat ze uit elkaar zijn. Vond trouwens die beelden van toen ze nog bij elkaar waren niks toevoegen aan de film.

avatar van Creasy_Bear

Creasy_Bear

Hoeft niet perse: Na alle gebeurtenissen kunnen ze toch weer bij elkaar gekomen zijn. Vind het vaag om dat stukje van vroeger laten zien, zodat je een beetje sympathie voor ze krijgt. En minstens een jaar ervoor? Sorry maar ken weinig mensen die het 1 jaar met dezelfde tape kunnen volhouden.

Qar

In dat stukje krijg je te zien dat het monster wordt 'gewekt', ik denk dat dat de enige reden is voor die scene.

Qar schreef:

Nee het wordt daar niet gewekt, een pagina terug staat wat het wel was.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Creasy_Bear schreef:

Dan vraag ik me toch af wat volgens jou de korte stukjes tussendoor zijn waarop de twee hoofdpersonen te zien zijn. Het is toch duidelijk dat die beelden al op het bandje stonden? En het is best mogelijk om een jaar lang met één bandje te doen, zeker als dat bandje speciale waarde heeft en je het opzij hebt gelegd

avatar van thunderball

thunderball

Deze afgelopen donderdag voor het eerst gezien.
Op de een of andere manier is destijds het uitbrengen van de film mij compleet ontgaan.

Het duurde even voor ik in het verhaal kwam, omdat het begin me eerder aan de Nederlandse "Zusje" deed denken en ik ging vrezen voor een soort van Blair Witch-gedrocht,
werd mijn vermoeden echter al snel kapot geslagen.

Wow! Wat een geweldige adrealine rush is dit, zeg!!
De film weet een behoorlijk realistische spanning op te wekken, die met geweldige special effects ondersteund wordt.
Het duurt een hele tijd, voordat je als kijker -samen met de hoofdkarakters- door krijgt wat er nu eigenlijk aan de hand is.

Is het een meteoriet inslag? Een raketaanval? Alienattack?
Wanneer je dan de oorzaak gaat zien wordt dit ook weer erg spannend en in de context van het verhaal realistisch gebracht (hoewel het natuurlijk je reinste nonsens is).

Feitelijk is dit natuurlijk pulp van het zuiverste soort, maar door de realistische setting en het semi-handcamera werk (maar dan wel alles briljant in beeld gebracht) stijgt het geheel boven de gemiddelde Hollywood productie met gemak uit.

Acteerprestaties zijn ook zeer goed. Iedereen komt heel natuurlijk over en de gast die zogenaamd de camera vast houdt weet met zijn droge commentaar vaak zeer hilarisch over te komen en voor de nodige humor te zorgen. Zeker gezien het feit dat de rest van de film zeer serieus wordt gebracht.

Einde, met de vluchtende helicopter en vooral wat er daarna gebeurt, is zeer knap in beeld gebracht en weet je op het puntje van je stoel te krijgen.

Origineel, spannend en vol fantastische special effects.

Een dikke acht, ofwel vier sterren.

Mint Clansell

Toch is het wel enigszins raar dat het monster op het einde daar opeens staat, zonder dat ze 'm aan hebben zien komen. Dat kan natuurlijk nooit he? Ze lopen na de crash door dat park en opeens staat dat enorme beest achter hun... niet erg geloofwaardig. Dat was ook de kracht van de film, om steeds maar een glimps te laten zien van het beest. Dat totaalshot verpest het mysterie een beetje.

Mint Clansell schreef:
Toch is het wel enigszins raar dat

Dat monster kan ook vliegen he dus misschien niet zo gek.

Mint Clansell

Nergens in de film wordt gesuggereerd dat het monster kan vliegen. Dus dat is onzin.

Let op je spoilers btw. Het is niet leuk dat mensen die de film nog niet hebben gezien nu weten wat er aan de hand is.

Mint Clansell schreef:

O nee je ziet toch duidelijk dat het rond dat gebouw vliegt of niet

Mint Clansell

Ik weet niet wat jij hebt gezien, maar ik heb dat in ieder geval niet gezien. In het totaalshot zie ik ook niks van vleugels of iets wat er op zou moeten wijzen dat het zou kunnen vliegen. Alleen de parasieten die rondom het beest vliegen hebben vleugels.

Mint Clansell schreef:

Ik weet niet wat jij hebt gezien, maar ik heb dat in ieder geval niet gezien.

Misschien dat iemand anders het wel heeft gezien.

Mint Clansell

Waar zie jij vleugels? Het beest vliegt niet maar loopt door de gebouwen heen. En zo'n groot monster hoor je echt wel van ver aankomen, vooral als het een spoor van verwoesting achter zich laat. Dus dat het beest opeens uit het niets achter onze onfortuinelijke helden staat is gewoon ongeloofwaardig.

606 schreef:

Misschien dat iemand anders het wel heeft gezien.

Nee. Je ijlt.

Waar zie jij ]

Leuke foto en je hebt gelijk.

SanderSander88

Dat is het prototype, hier de uiteindelijke versie: http://www.horror-movies.ca/AdvHTML_Upload/Cloverfield_Toy_Fair_9.jpg