• 9.378.082 stemmen

Met onder meer: Michael Stahl-David, Mike Vogel en Lizzy Caplan

Gesproken taal: Russisch en Engels

Releasedatum: 24 januari 2008

Plot Cloverfield

"Some thing has found us."

Een groep jonge mensen organiseert een afscheidsfeestje voor Rob Hawkins, die naar Japan vertrekt. Wanneer er een korte aardbeving gevoeld wordt en er korte tijd later een gigantische explosie plaatsvindt, is het duidelijk dat hun avondje uit er één wordt om nooit te vergeten. Met een videocamera slaagt Hud, één van de jongeren, erin om de diverse taferelen die zich die nacht voordoen, vast te leggen. De beelden tonen onder meer het verloop van een beangstigend chaotische nacht in New York City, waarbij veel slachtoffers vallen.

avatar van SanderSander88

SanderSander88

Jep, was ook voor de fans die de viral marketing gevolgd hadden.

avatar van Brabantse

Brabantse

film

avatar van Rephlex

Rephlex

Kortweg een visuele achtbaanrit.

Alleen jammer dat de (toch al korte) film 20 minuten nodig had om de karretjes omhoog te takelen.

Erg vermakelijk, toffe special effects.

En dat is waar een achtbaan wat mij betreft om draait: Er hoeft geen (goed) verhaal omheen te zitten... je medepassagiers hoeven niet volkomen natuurlijk te reageren... puur het gevoel aan het einde van de rit dat je graag nog een keer achter in de rij zou willen aansluiten om nóg een keer vermaakt te worden, ook al weet je welke bochten en afdalingen er op je staan te wachten. En dat maakt Cloverfield de moeite waard.

avatar van Robin Manu

Robin Manu

helemaal mee eens Rephlex!!

goeie verwoording voor de film!!

avatar van Akh.

Akh.

Leuke film!

Echt goede specials effects!!

Wel jammer dat je niet weet hoe het afloopt.

Tonypulp

Boehoe waren ze daar maar nooit aan begonnen, het hele effect is toch al compleet weg nu..

avatar van 606

Tonypulp schreef:

Nee misschien wordt het spannender

avatar van Kevin13

Kevin13

Dit kunnen ze niet meer evenaren. Een Cloverfield 2 kan alleen maar de goede naam van Cloverfield zwart maken.

avatar van SanderSander88

SanderSander88

Die Cloverfield 2 pagina gaat constant open en dicht. Tot zover is er nog geen sprake van een vervolg.

avatar van Fortune

Fortune

ik wil toch wel een vervolg andere omgeving, weer een random camera die alles filmt wat meer informatie over dat monster kan zeker net zo sterk worden als het eerste deel.

avatar van Kevin13

Kevin13

meer informatie

Zou de film alleen maar slechter maken.

Tonypulp

Precies, als er nou één ding is wat ze absoluut Níet moeten doen is het dat wel, en daar ben ik dus ook bang voor..dat ze dat wel gaan doen.

avatar van canciser

canciser

De film is perfect zo. Daar valt geen goed einde aanvast te knopen. Ook de camera moet dan anders vind ik, 2 keer is toch wat te spontaan.

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Vanavond eens kijken. Ben erg benieuwd, zeker na de uiteenlopende reacties hier.

avatar van Darker than L

Darker than L

Ik vind de film op zich wel goed, voornamelijk toen nog niet bekend was wat zich afspeelde. Ik had toen enigszins spottend in mijn hoofd "het zal toch niet Godzilla zijn he. Toen bekend werd dat het een of ander wezen was was werd de film voor mij wat minder. Niet wegens dit feit want ik heb geen moeite met beesten of buitenaardse dingen die de stad in puin leggen, maar ik vond het monster zelf (en ik weet dat hier ook de focus niet op lag) wel wat tegenvallen. Verder was het een film die mij geen moment heeft verveeld, ondanks het handycam werk (hou niet van die gespeelde realisme), een irritant personage en gebrek aan uitleg. Het gebrek aan uitleg snap ik wel in de geest van de film maar ook daar hou ik niet zo van.

Ik geef 3 sterren

avatar van the new guy

the new guy

Lekker dat RTL de hele clue al laat zien in de reclames. Dan heb je écht verstand van films........ NOT

Tonypulp

Sowieso geen Tv-film dit. Hij duurt al niet zo lang en als dat uur lange achtbaanritje dan 3 keer word onderbroken door een reclame.. moet er niet aan denken

avatar van laundromat

laundromat

vreselijk, reclames! maar ja ga hem toch maar opnemen en lekker snel de reclame doorskippen (:

avatar van planet_of_death

planet_of_death

the new guy schreef:

Serieus? Wat een sukkels. Ik zal de reclames proberen te vermijden...

avatar van film_criticus

film_criticus

een groot monster wat New York even komt vernietigen, waar heb ik dat eerder gezien? En dan nog eens dat camerawerk, zeer matig en uiterst storend.

avatar van Sam_Bracke

Sam_Bracke

Goede film maar het einde is gewoon echt KUT!

Tonypulp

Omdat ze niet vrolijk in een weiland een picknick houden en de hele stad weer veilig is? of...?

avatar van neforce

neforce

Vage film, geen meesterwerk, maar toch wel weer leuk opgezet, beetje dubbel gevoel hierbij.

En tja, het einde, is dit juist goed, of had het verder uitgewerkt moeten worden....

blijft een vreemde film, die je niet tig keer gaat bekijken. maar toch blijft het je wel bij.

Erg vreemd allemaal

avatar van the new guy

the new guy

film_criticus schreef:

Hmm inderdaad ja dat camerawerk was wel heel slecht, wie is die slechte cameraman?

Jonge, jonge...

avatar van 93.9

93.9

Dit ook geschikt voor arthouse liefhebbers?

AUB geen discussie over wat is en waarom kan enzo....;-)

avatar van Delvenaartje

Delvenaartje

Het begin dacht ik.. wat is dit?!

Maar ik vond 'm echt vet gemaakt, een van de weinige films die ik een 4,0* geef, puur omdat ie elke keer gaaf is!

4,0* dus!

avatar van video-dude

video-dude

leuk om aan het einde iets uit de lucht te zien vallen, weet je tenminste hoe het begint leuk gedaan, voor de rest: TOPPER

avatar van canciser

canciser

Stop maar met kijken mensen, die reclames tussendoor verpesten de hele spanning.

@film_criticus

Al die aandacht die je krijgt, heerlijk he? TROL!

avatar van 93.9

93.9