• 9.376.903 stemmen

Aanrijding in Moscou (2008)

Drama / Komedie | 102 minuten

Met onder meer: Barbara Sarafian, Jurgen Delnaet en Johan Heldenbergh

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 2 oktober 2008

Plot Aanrijding in Moscou

Moscou, een volkswijk in Gent. Matty (41) rijdt tegen een truck aan. Uit de cabine komt Johnny (29) geklauterd. Hij is boos om de deuk in zijn bumper en foetert Matty uit. Maar Matty laat zich niet doen en zet Johnny met een paar raak gekozen bewoordingen op zijn plaats. De truckchauffeur is helemaal onder de indruk. Terwijl Matty bijkomt van haar emoties in een warm bad, komt haar oudste dochter Vera (17) de telefoon brengen. Aan de lijn hangt Johnny die zich excuseert. Maar Matty moet zijn excuses niet. Hij mag naar de maan lopen! Enkele dagen later staat Johnny voor de deur. Hij weet Matty's ingedeukte kofferbak in een handomdraai te repareren. Voor de verbaasde ogen van Matty's kinderen slaan de vonken over tussen Matty en de veel jongere Johnny. Matty's ex-man Werner reageert jaloers. Hij is al vijf maanden van Matty weg en schuift het tekenen van de echtscheidingspapieren steeds voor zich uit.

avatar van Thom1994

Thom1994

Erg dramatisch verhaal dat is verfilmd naar een grappige feel-good film.

De hoofdrolspeelster, de vrouw, Matty, is zwaar depressief, maar is toch erg grappig, dit vond ik erg leuk.

Het acteerwerk is grotendeels ook goed.

Ik heb erg genoten van deze film.

avatar van apolicum

apolicum

timburton schreef:

Dat zegt wel iets over hun Nederlandstalige trots. Terwijl al die Hollanders in het noorden schaamteloos hun woordenboek zijn aan het ver-Engelsen, weten Vlaamse mensen nog wat taaltrots is.

Toch liever een wereldwijde verengelsing hoor, maakt het toch makkelijker voor iedereen moest de ganse wereld engels spreken?

avatar van Avitas Sibannac

Avitas Sibannac

Erg amusante film die op de humor na weinig te bieden heeft.

Die is zo sterk dat de film overtuigend mooi overeind blijft.

Wanneer het eventjes dreigt in te zakken is het hopen dat de film niet vervaagt in een drama.

Dat gebeurt gelukkig niet en het blijft plezant tot bij de aftiteling.

De vaak droge, bijtende humor doet het uitstekend.

Denk bijvoorbeeld aan de scène waar ze met z'n allen aan tafel zitten en de dochter haar liefje heeft uitgenodigd.

Verder een sterke cast met een prima hoofdrolspeelster en een hoera voor het constante dialect.

Kleine 4 *

avatar van Thom1994

Thom1994

Ik vind Engels wereldwijd geen probleem. Maar in deze film was het accent waarmee er werd gespoken erg grappig.

avatar van *kelly*

*kelly*

Heb deze film een tijdje terug gezien en ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast was. Fantastisch goede acteurs, mooi en romantisch verhaal en goed, Vlaamse humor.

---------->4*

avatar van moviechick-99

moviechick-99

ik vond het echt een super film zo een gents accent da was echt goe en vooral het begin was tof en iedereen dekt a ja aanrijdingh i moscou dat zal zich afspelen in moscou ma da was ergens een pkein in gent da moscou hette echt een goede belgische film vroeger waren belgische film maar niets maar in de lop der tijd is dat flink beter geworden hoop dat ze ooit nog eens zon film met een gents aaccent maken

avatar van kimberlyVD

kimberlyVD

moviechick-99 schreef:

Leestekens... wat een mooie uitvinding... *zucht*

avatar van yeyo

yeyo

Tof, onderschat Vlaams filmpje dat een goede mengeling weet te creëren tussen humor en drama, toch iets waar we in Vlaanderen best sterk in zijn. Ook in de recente miniserie Van Vlees en Bloed werd deze stijl gehanteerd. De film beperkt zich echter niet tot komische subtiliteiten, er zijn een paar momenten waar ik erg mee moest lachen (Da was nen homo, Da Vinci! ).

Het dialect is een belangrijke troef, want van het veelgebruikte tussentaaltje in Vlaamse televisie word ik kotsmisselijk. Dit draagt bij tot de echtheid van de personages, die in hun eigen manier allemaal zeer sympathiek en reëel zijn (eat your heart out, Eric Van Looy!).

Helaas vind ik dat er nét wat teveel nadruk gelegd wordt op het alledaagse, zo van die volkse accordeonmuziek hadden ze er voor mij mogen uitlaten.

avatar van dave

dave

Humoristisch, nogal charmant, maar verhaaltechnisch erg schamelijk

De hele situatie wordt op den duur zo ingewikkeld en lijkt helemaal stuurloos.

Wat wil nu Matty nu eigenlijk?

Een vrouw van 41, die twee mannen maar aan het lijntje blijft houden. Ik vraag me echt af waarom beide heren een Mona Lisa in haar zien, elk op zijn eigen manier.

Het einde komt over als een beroerde poging een halt toe te roepen aan de twijfel en besluiteloosheid.

Ik wou dat ik de situatie ook als een onderdeel van de humor kon zien, maar het lijkt erop dat dit niet de bedoeling is van Van Rompaey.

***

avatar van ( J )

( J )

Erg leuke film...

Vond het hele verhaal,de situatie's en de conversatie's mooi en vooral ook echt overkomen..

het verhaal stelt niet eens zo gek veel voor,maar door het goede acteerwerk en de manier waarop de film in elkaar steekt lijkt het alsof het uit het leven gegrepen is..

ben het daarom ook totaal niet eens met wat Dave hierboven schrijft,de film laat in mijn ogen zien hoe de mens met moeilijke keuzes te maken krijgt doordat ze niet weet wat ze nou eigelijk wil,en denk persoonlijk dat het toch echt wel de bedoeling was om die situatie als humor in te zien...Dit is namelijk waar het hele verhaal om draait..

avatar van Theunissen

Leuk drama met goede rollen van Barbara Sarafian en Jurgen Delnaet (geweldig toen hij op het einde Mona Lisa aan het zingen was). Echt veel gebeurt er niet in de film maar het is wel plesant (op zijn Belgisch) om te zien. Ik vond Anemone Valcke (Vera) overigens een leuke meid in deze film.

avatar van Aapje81

Aapje81

Wel aardige film die zeker zijn momenten had maar nergens echt overtuigde. De personages deden mij te weinig en dat is toch wel belangrijk in een film als deze. Neemt echter niet weg dat er wel goed werd geacteerd. Maar hier ga ik voor mijn plezier geen tweede keer naar kijken.

avatar van Hanskuh

Hanskuh

Amusant drama vond ik het. Met hier en daar een vleugje humor. Hoewel het verhaal eigenlijk niet zo bijzonder is en er niet echt veel gebeurd wist de film me toch de hele tijd te interesseren!

avatar van Svenniboyke

Svenniboyke

Haha super leuke film.Heb heel vaak zitte lachen en zelf soms een traantje moeten laten.Alles zat in de film wat ik graag heb.Barbara Sarafian is gewoon top!Hoedje af voor haar!Weeral een top Vlaamse film!Op zo een momenten ben ik trots op mijn landje .

avatar van pgm

pgm

Super plezante film, de betere vlaamse cinema.

avatar van GuyB

GuyB

Leuke vlaamse comedy/drama, in die combinatie zijn ze goed hier in ons Belgenlandje.

Het leuke eraan is, zoals yeyo zei, dat ze gewoon hun dialect gebruiken. Personages worden er veel leuker door.

Een film waar ik op voorhand niet van verwachtte dat ik hem na het zien in de cinema nog zou kopen op dvd + nog twee keer bekijken.

avatar van kobe bryant fan

kobe bryant fan

leuke komedie met een vleugje drama vooral de parking van de colruyt scene was de max

avatar van Sportingerke

Sportingerke

Zeer sterke film! Zeker een aanrader voor wie eens geen hollywoodeenheidsworst romantische komedie wil zien.

Veel humoristische momenten aanwezig en zelfs in de minder vreugdevolle momenten blijft alles erg licht verteerbaar.

Enig minpuntje vond ik dat in het begin de conversaties nogal houterig/gemaakt overkwamen waarbij het soms leek dat de acteurs hun dialect toch niet volledig onder de knie hadden.

avatar van Pafnes

Pafnes

Goede film met sterk acteerwerk!

En fijne humor!

avatar van Zeriel

Zeriel

Best aardige film. Vooral het taalgebruik was amusant.

avatar van muse

muse

Is toch weeral een tijdje geleden dat ik deze nog bekeken heb, maar ik weet nog dat ik deze echt wel goed vond. De humor is goed maar vooral het "Gentse" accent vond ik super!

Oké, het verhaal stelt misschien niet veel voor, maar vooral de acteerprestaties van Sarafian zijn héél goed.

Een welverdiende 4 sterren van mij!

avatar van Wouter

Regisseur net klaar met de opnamen van een Nederlandse film.

avatar van Robi

Robi

Een prima romantische komedie.

avatar van Pacino74

Pacino74

Heb me erg geamuseerd met deze uitstekend gemaakte Gentse film. Prima vertolkingen van Barbara Sarafian, Jurgen Delnaet en Johan Heldenbergh (alle 3 Gentenaars). Absoluut niet 'schamelijk'

Vlaamse film die er zeker mag zijn

3,5

avatar van The One Ring

The One Ring

Het is toch eigenlijk vreemd dat er weinig verbale komedies in de Nederlandse en Vlaamse taal gemaakt lijken te worden. Ik vraag me af wat daarvan de oorzaak is, want Aanrijding in Moscou bewijst dat dit goed mogelijk is. Niet dat bewijs echt nodig was, maar even goed. Deze film wordt vooral gemaakt door de sprankelende, scherpe en gewoon echt grappige dialogen. En natuurlijk door de acteurs die ze uitspreken. De regie richt zich ook meer op het acteerspel dan wat anders, maar dat stoorde mij niet. Christophe van Rompaey en zijn scenarioschrijvers hebben een verhaaltje geschreven dat misschien voorspelbaar is, maar ook doorleefd en geloofwaardig. Dit is een van die zeldzame romantische komedies waarbij ik écht wilde dat de twee geliefden elkaar zouden krijgen op het einde. Het gebrek aan zoetsappigheid is hier misschien de oorzaak van, maar ook de geweldige Barbara Sarafian helpt natuurlijk mee. Daarnaast heeft ze chemie met de ook erg fijn spelende Jurgen Delnaet en wordt er goed bijrolwerk geleverd van met name Anemone Valcke (wat een voornaam overigens).

4* Van mij mogen ze er zo meer maken.

avatar van scorsese

Heerlijke film die uit het leven gegrepen is, waarbij een vrouw in scheiding een relatie krijgt met een jongere vrachtwagenchauffeur. Een prachtige openingsscene waarin de twee kennis met elkaar d.m.v. aanrijding. Een aangenaam tempo, scherpe en ook grappige dialogen. Twee uitstekende hoofdrollen die hun goedgebekte personages treffend en naturel neerzetten.
Bij mijn eerste kijkbeurt zat het einde me nogal dwars, aangezien ze toch voor de chauffeur kiest na het incident met de auto en het biervat. Maar dat viel me deze keer beter, daarom stem verhoogd naar 4.0.

avatar van libra666

libra666

Leuk Vlaams sociaal komedie/drama met enkele goede dialogen verder niet veel speciaals. Er gebeurt weinig en alles is heel alledaags leuk Gents accent maar meer ook niet.

avatar van Humphrey

Humphrey

(H)eerlijke film met een heerlijke vertolking van een heerlijke Barbara Sarafian. Overigens hoef je geen Gentenaar te zijn om van de film te kunnen genieten ... Zeker 4*.

avatar van swoppy

swoppy

Een lichtvoetige kleine film met een simpel verhaaltje, die door de diepgang van met name Barbara Sarafian & Jurgen Delnaet ver boven zichzelf uitstijgt.

Normaal gesproken ben ik beslist geen fan van nederlandstalige films, en dialect is meestal ook niet echt mijn ding (ik had er nota bene ondertitels bij nodig!). Het duurde dan ook ruim 1 1/2 jaar (op de plank liggen) voordat ik me hieraan waagde,

Dood zonde! Prachtige film. Daar gaat weer een vooroordeel aan gruzelementen.