• 9.374.535 stemmen

Ernest Saves Christmas (1988)

Familie / Komedie | 95 minuten

Genre: Familie / Komedie

Geregisseerd door: John R. Cherry III

Met onder meer: Jim Varney, Douglas Seale en Oliver Clark

Plot Ernest Saves Christmas

"A Holiday Comedy Unlike Any Other!"

Ernest Worrel, een taxichauffeur uit Orlando, haalt op de luchthaven een aardige oude man op die hem erg aan de kerstman doet denken. Het blijkt ook effectief om de kerstman te gaan! Hij is in feite op zoek naar een opvolger, want na een carrière van een eeuw, kijkt hij nu toch wel reikhalzend uit naar zijn pensioen. Mocht de kerstman echter geen opvolger vinden, betekent dit het einde van het kerstfeest.

avatar van Wolverine

Wolverine

echt prachtig slecht die Ernest.

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

eeflien schreef:

Dit zijn de enige twee ernest-films die ik heb gezien, het kan dus nog erger??

Als ik de keuze krijg tussen 3 Ernest films kijken of levend gevild worden met een dunschiller, waarna ik in in aquarium met zout water gegooid wordt dat vergeven is van de mensetende haaien, raad eens waar ik dan voor kies.

En ik heb geen video voor mijn keuze nodig.

avatar van Diesel

Diesel

petey schreef:

Jij bent wel erg pervers.

avatar van Quentin

Quentin

petey schreef:

En ik heb geen video voor mijn keuze nodig.

Dan kijk je een Ernest dvd

avatar van Zavo

Zavo

Ik vond 'm nog meevallen: 1,5*

Ernest was wel het irritantste karakter uit de film, dus meer hoef ik er niet te zien.

avatar van Quentin

Quentin

oops

avatar van Ronald18

Ronald18

Ik denk eerder dat hij 16 films heeft.

kijk maar op

www.ernestfunclub.com

avatar van gotti

Eehhhh...nee!

SSeagal

ik heb hier geen woorden voor.....

34463957089-9-183874674683

0,5 *

Yekezzez schreef:

...Elke film krijgt van mij voor de moeite een halve ster...

Dan heb ik liever een 1 voor spieken, omdat je moeite voor hebt gedaan.

Justice4All

Ik heb best genoten van zijn films, zo slecht zijn ze ook weer niet. (voor mij dan...)

SSeagal

Je bent de vergeten achter je zin......., oh nee, je meent het toch niet serieus Justice????

SSeagal schreef:

dan zeg ik: "Shhhhhhhhhh... niet doorvertellen, hè"

SSeagal

Ja, nou staat het hier op het forum, dan had je maar een privebericht moeten sturen...:P Nee, maar serieus, alleen voor dit soort films zouden ze een maximale leeftijd moeten uitvinden....deze film is geschikt tot 7 jaar en jonger....:P

avatar van Don Gertus

Don Gertus

7 jaar en jonger? Bedoel je niets als "Deze film mag niet bestaan"

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Ik ken deze films al heel lang en ik was ze op mijn 12e echt spuugzat. Moet er wel bij zeggen dat ik ze daarvoor best vermakelijk vond altijd.

Fascinerend is dat toch, hoe je als klein jongetje je kan vermaken met pulp

Alleen dat oeverloze gezever over die Kerstman altijd, ik vroeg me altijd af waarom er nooit films over Sinterklaas waren.

avatar van De GeuS

De GeuS

Misschien omdat iedereen buiten nederland dan zoiets heeft van "Who the f*ck is Sinterklaas??"

Pakkende titel zou iets kunnen zijn in de trend van; "Sinter-claus and Nigger-piet; quest for the missing peppernuts...."

avatar van TheMaestro

TheMaestro

He, beetje meer respect voor Sinterklaas! Die flut kestman is een nep versie van onze sint. Veel NL films zijn toch voor onze eigen markt.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

De GeuS schreef:

Joh, echt?

Maar dat had ik natuurlijk niet door toen ik 8 was.

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

Natuurlijk niet al te beste, maar wel redelijk vermakelijke kerstfilm. Die Jim Varney doet erg dom en dat is soms best wel ergelijk. Hoogtepunt van de film is de scènes met de rendieren in kisten, die aankomen in Amerika op het vliegveld. 2.5*

avatar van ChielB

ChielB

De soort foute humor in de Ernest-reeks is niet voor velen weggelegd. Wel jammer dat die films zo laag staan, terwijl zo voor veel mensen toch echt wel een grote bron van vermaak kunnen zijn.

Ik heb me in ieder geval goed vermaakt met die films en deze over Kerst is gewoon een hele sterke komedie.

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Man,man,man Nog een Ernest film

Why????????????

Ik heb echt een hekel aan dat personage

avatar van muismat

muismat

Als je 8 of 9 bent is dit echt lachen, ben je ouder dan 12, dan is het dat niet.

avatar van daanos;

daanos;

hahaha muismat.. ik ben 17 en ik vond deze op zich best lachen, een tip: kijk deze als je redelijk dronken bent... dan vind je 'm echt helemaal top!

3***

avatar van film_kaza

film_kaza

komt elk jaar op tv. komt dit jaar waarschijnelijk ook.

avatar van Pilcrepus

Pilcrepus

Toen ik 8 was en deze keek vond ik Jim Varney wel oké, maar dat wijf vond ik verschrikkelijk. Dat stemmetje en die kleding..

Toen heb ik hem jaren later nog maar eens herzien, en nee, het is niet veel beter geworden.

avatar van kiriyama

kiriyama

Ik stem niet, een 0.5 is nog te veel voor deze giga-kut film.

avatar van Castor Troy

Castor Troy

Nou kom op he! We praten hier wel over een klassiekertje!!

Grapje....... Verschrikkelijk, iedere kerst moet ik dit drama mee maken. 1,5

avatar van marb

marb

Castor Troy schreef:

Nou kom op he! We praten hier wel over een klassiekertje!!

Grapje....... Verschrikkelijk, iedere kerst moet ik dit drama mee maken. 1,5

I feel sorry for you

Wat is dit een drama. In 5 minuten op een Dixi [festivaltoilet zeg maar] geschreven. Het verhaal is slapper dan een blaadje sla uit een moeras, de acteerprestaties [eh, daar kunnen we het toch niet echt over hebben] zijn beneden alle peil. Want echt, als de acteerprestaties een keuken waren en de keuringsdienst van waren zou binnenvallen, dan mochten ze gelijk sluiten. Vooral het stuk waarin ze de Kerstman gaan bevrijden is echt zoooooooo slap.

Al met al wil ik niet eens een ster vuil maken aan deze klucht in een hele rij met kluchten die daarna nog kwam. =

avatar van Jefferson019

Jefferson019

Heb zojuist deze film gekeken tis wel 1 van de mindere delen .maar toch .net als de andere ernest films erg vermakelijk.. Vooral die typetjes van hem vind ik erg leuk. zoals die oma, en het typetje van Aster Clement , Van die smile van hem lig je echt dubbel van het lachen. Ha en die snake guy. wat een kop zeg.

Vind het erg jammer dat veel mensen deze ernest films niet waarderen. terwijl die gast zo super grappig is.

2,5