Genre: Actie / Thriller
Gesproken taal: Engels, Frans, Arabisch en Albanees
Releasedatum: 1 mei 2008
Bekijk via Videoland
Plot Taken
"They took his daughter. He'll take their lives."
Bryan (Liam Neeson) is een overbezorgde vader, die gescheiden is van zijn vrouw (Famke Janssen). Als zijn dochter naar Parijs wil staat hij dit met tegenzin toe. Als ze dan in handen komt van vrouwenhandelaren, reist hij naar Parijs af om haar te zoeken, waarbij zijn bij de Geheime Dienst opgedane ervaring goed van pas komt...
Bryan Mills
Amanda
Stuart St John
Jean-Claude Pitrel
JacoBaco
Toevallig sprak ik Jan de Bont laatst op een feestje en toen zei hij dat hij een serieuze film voor ogen had. Dus hoeveel bewijs wil je nog meer hebben dan!?
Maar ok, we verschillen gewoon permanent van mening.
pietkeun
Als pure actiefilm krijgt deze 5.
Beter dan de doorsnee Bond film.
Dronq
Heerlijk simpele actiefilm die lekker wegkijkt. Goed tempo van begin tot eind en Liam Neeson speelt erg sterk. Hij overtreft zowat Jack Bauer qua ondervragingstechnieken
albabert
Dit is gewoon een supergoeie no-nonsense actiefilm. Je hoeft er niet lang over na te denken (dat doet Neeson voor je
) Je gaat zitten, zet de film op en anderhalf uur later denk je: wow dat was een goeie film, is ie al afgelopen? De snelheid zit er vanaf begin tot eind in. Mijn vrouw en ik hebben ons in ieder geval goed vermaakt.
btw: Realistische actiefilms worden volgens mij al heel wat jaren niet meer gemaakt! Boeie!
erkin17
het was een goede film met redelijk veel actie
en liam neeson acteerde goed
was alleen een beetje aan de korte kant
Mars4i
Redelijk goede actiefilm. Inderdaad wat kort en ik vind Liam Neeson toch wat tegenvallen als actieheld. Ik vind de score hier ook een beetje hoog. Taken scoort nog beter dan de Bourne Identity en deze film is naar mijn idee zeker niet beter.
planet_of_death
Sterke actie/thriller met een goed spelende Neeson. De film kijkt lekker weg, is erg spannend en hier en daar realistisch.
4,0 sterren
Reservoir Dogs
The time for revenge has come.
Taken heeft voor mij een status van snelle, flitsende thriller. Er wordt prima in geacteerd, maar het verhaal is inderdaad iets té cliché. Er zit voldoende Transporter-actie in, al weet je na een kwartier al wel hoe de film zich zal evolueren toch blijft het boeiend en soms spannend.
StuF
goede film, maar overdrijf niet. dit is geen topper en dat kan die ook niet zijn, daar is het verhaal te dun voor en de actie ongeloofwaardig. het is het gebrek aan betere films waardoor deze opvalt. als bourne identity de standaard is voor goede actie, dan is het slecht gesteld met de actiefilms van vandaag. kijk liever In Bruges, of richt je blik op Koreaanse en Japanse actiefilms wil je nog wat meemaken.
JacoBaco
Maar het kan nog altijd een topper zijn in de films die een dun verhaal met ongeloofwaardige actie hebben.
TOR
Taken was een aardige film, in ieder geval een vermakelijke actiefilm! Echter, en ik weet niet of meer mensen mijn mening delen, lijkt het wel of de makers van deze film eens goed gekeken hebben naar wat de collega's bij Man on Fire destijds gedaan hebben.
rustugan
vond het eigenlijk niet zo bijzonder allemaal....
beetje 13 in dozijn verhaaltje als je het mij vraagt...
Bramha Bull
gewoon nergens over nadenken en lekker weg kijken, dan is het best te doen.
verhaal op zich is idd 13 in een dozijn.
gauke
Een typische harde actie/thriller film. Inderdaad dertien in een dozijn, maar wel lekker spannend.
sHone
Wraak is zoet. en de wraak van een vader is misschien nog zoeter. Als vader lijkt het me het ergste wat je kan overkomen. en daarover kun je beklemmede films maken, waarbij je je kind nooit meer naar buiten durft te laten gaan (iets in de trant van de changeling). Deze film gaat daar niet over. Hier gaat het om wat je het liefst zou willen doen en dat gegeven maakt het een lekkere wegkijk actiefilm, waarbij 'foute' oneliners, en wettelijk volledig illegale praktijken de boventoon voeren, maar hé wat the heck het gaat om je dochter toch? Hoewel het , zoals boven al beschreven is een 13 in een dozijn actiefilm is, is dit er wel eentje die voor in t dozijntje heeft gezeten. alleen al omdat de film nergens echt saai wordt.
mipha
Spannende start (de ontvoering) Liam speelt krachtig, beetje overdreven in de 'skills' en jammer van de overduidelijke reclame van geldschieter audi. Totaal overbodige rit naar de boot in een van alle kante bekeken audi. Beetje james bond gehalte.
zie ook trade : Trade (2007)
sterker neergezet vind ik..
Tarkus
Sterke vertolking van Liam Neeson, die sterk doet denken aan James Bond, maar dan nog wat meer actie en geweld.
Het verhaal is voorpelbaar, maar dat neemt niet weg dat deze film barst van de actiescènes en spanning.
Helaas is de rol van Famke Janssen een beetje klein om haar echt te kunnen beoordelen.
Maar de ganse film is gebouwd rond het personage van Neeson en dat zit dan wel weer zeer goed.
Ik heb aan deze, weliswaar wat te korte, film bijzonder veel pret beleefd.
SioM
Iets te gemakkelijke actie, en daarom wat ongeloofwaardig. Hij heeft iets te vaak geluk (kogels vliegen hem rond de oren) terwijl hij altijd acuraat blijkt te zijn. Enkel op het einde wordt hij pas gewond (cliché) als hij zijn laatste tegenstanders moet neerleggen. Wat voorspelbaar en daarom maar een 3,5*
Nesquick
Voortdurende aktie, veel geweld en dit non-stop...
meer moet er toch niet zijn
Manifest
Nou.. ik heb deze film al een tijd, maar ik ben er nooit aan toe gekomen om hem te zien, ik heb nu dan toch de moeite genomen om hem te kijken. Ik zit te twijfelen tussen 3.5 of 3. Ik vind het goed verhaal, lekkere actie film. Goed acteerwerk, maar ik zat me een beetje aan één ding te ergeren, dit komt waarschijnlijk omdat ik er niet achter sta. De hoofdpersoon vermoordde ieder die hij tegen kwam en die slecht was. Zo maakt hij ook onschuldige slachtoffers. Bijv. de vrouw van de corrupte agent (die overigens niet dood ging). Ook het stuk dat hij iemand onder stroom zet. En zo was er bij nog eentje die hij vermoorde dat het uitgebreid werd vertoont hoe hij het deed enz. Uiteraard vallen er in films vooral in acties films dode, maar ik vond het in deze film af en toe wel te uitgebreid. Ik heb toch besloten om een 3 te geven. Ik heb een leuke avond gehad, ook al heb ik de film op pauze moeten zetten en na vier uurtjes weer aangezet om hem af te kijken.
Manifest
I agree.
Liam Neeson als Rambo, wel ff wennen
Ik miste alleen zijn blote bast, hoofdband, machinegeweren en soldaten.
Je kan ook zeggen: Liam Neeson als Jason Bourne.
Of je kan zeggen: Liam Neeson als The Terminator.
(Oftewel,.. geen van 3)
sinterklaas
Nouja, misschien gewoon een nieuwe actieheld.
Maar vind het wel een minpuntje dat Taken hier in NL zo verkleuterd word met een 12+ keuring. Volgens mij hebben ze hierin nog lopen knippen ook aangezien ik op play.com een uncut en extended version zag. Is die nog geweldadiger dan de NL-versie?
iggybiggie
Ja, mensen, dit kijkt inderdaad lekker weg. Actiescènes zijn gewoon om te smullen.
Neemt niet weg dat er wel een beschamende hoop toevalligheden spelen:
-de allereerste persoon die de meiden op Parijse bodem tegenkomen, lokt ze meteen zonder enige tegenstribbeling de taxi en de narigheid in
-bij de allereerste straathoer die Liam aanspreekt komt vrijwel meteen een sleutelalbanees aanlopen
-in het, overigens plezierig gedecoreerde, hoerenhuis dat hij bezoekt vindt hij meteen een kledingstuk van z'n dochter
-uit een groep van een zestal albanezen vraagt hij meteen de goeie om 'good luck' uit te sprekenenz. enz.
Inhoudelijk haakt men dus al gauw af, maar de film had zeker voldoende pit om lekker door te kijken. Zeker ook dankzij Liam, die verdient een mooi afgetapte frisse pint.

Netflix voegt komende maand deze ijzersterke films toe aan het aanbod

Vijf goede wraakfilms die momenteel op Netflix staan

Wraak is zoet: acht films waarin mensen een koekje van eigen deeg krijgen

Netflix kwaliteitscontrole 2: vijf populaire films met een hoog cijfer

The Bourne Ultimatum
Thriller / Actie, 2007

Män Som Hatar Kvinnor
Thriller / Mystery, 2009
parijs, frankrijkontvoeringmensenhandelhorrorreddenprostitutiecountryalbanian rape and revengemissing daughterex-cia agentabductionsearch for daughter