Genre: Actie / Thriller
Gesproken taal: Engels, Frans, Arabisch en Albanees
Releasedatum: 1 mei 2008
Bekijk via Videoland
Plot Taken
"They took his daughter. He'll take their lives."
Bryan (Liam Neeson) is een overbezorgde vader, die gescheiden is van zijn vrouw (Famke Janssen). Als zijn dochter naar Parijs wil staat hij dit met tegenzin toe. Als ze dan in handen komt van vrouwenhandelaren, reist hij naar Parijs af om haar te zoeken, waarbij zijn bij de Geheime Dienst opgedane ervaring goed van pas komt...
Bryan Mills
Amanda
Stuart St John
Jean-Claude Pitrel
dennmgn
Inderdaad wel een goed en apart verhaal met spannende scene's met de nodige actie.
Maar het was allemaal net iets te voorspelbaar en het ging allemaal net wat te makkelijk. Al met al toch spannend genoeg om je in ieder geval niet te vervelen.
filmbranden
3,5 sterren Een film die je aandacht vast weet te houden alleen een beetje jammer van dat cliche einde.
mwmjansen
Volstrekt ongeloofwaardige film. Zelfs Neeson die in Schindlers List goed uit de verf kwam is moeilijk serieus te nemen. Veel scenes kon ik echt niet aanzien, zo dom en kinderlijk; als het nou nog zo bedoeld was zou je deze film bijna bij de series van Bassie en Adriaan zetten.
aerts007
1408 is wel geloofwaardig zeker?
lieslies87
Goeie film
Het enige wat ik vind is dat de film iets dieper op de vrouwenhandel in kon gaan.
Dan had ik de film nog leuker gevonden.
franki
Geweldige film, de film begint een beetje langzaam, maar de hele film is een gigantische climax. Één en al actie, maar ook een leuk en goed verhaal. \
SvV
Hele goede actiefilm, harde actie van begin tot eind. Erg goede Liam Neeson. Tempo lag ook lekker hoog en het verhaal was ook leuk. Zeker één van de betere actiefilms die ik de laatste tijd heb gezien. Aanrader.
mayhemblik
13 in een dozijn actie/wraak film, wat ben ik toch blij dat ik geen kinderen heb, al die zorgen die heb ik nu al wel genoeg.
Dag allemaal tot gauw maar weer.
roy7477
Hartstikke goede film! Boeiend vanaf de eerste tot de laatste minuut. Absoluut van de film genoten.
fappie
- 2005 stemmen
Hij was idd erg boeiend;). Nog best een goed verhaal en sterk acteerwerk.. een echte aanrader;)
Woolf
Wat een cliche film. Hij begon me gaandeweg steeds meer te irriteren. Dat gehuppel van die dochter vond ik ook vervelend. Ze was even uitgehuppeld, maar aan het einde huppelt ze er toch weer vrolijk op los. Wel erg snel na zo'n traumatische ervaring.
Woolf
1408 is wel geloofwaardig zeker?
Maar dan weet je van tevoren dat het (zij het leuke) onzin is.
mwmjansen
Kijk, dat is nou precies waar het om gaat : INTENTIE. Wat is de insteek van de film...wat is de "boodschap"/bedoeling van de regisseur.....gebaseerd op fictie....etc.
voorbeeld : als ik Kill Bill (1 of 2) serieus zou gaan bekijken, blijft er niets aan geloofwaardigheid of realisme van deze film over; maar omdat je weet wie de regisseur is (en zijn reputatie), wordt het perspectief geheel anders........
Wat een flauwekul. Zo kan je een regisseur altijd verdedigen of afkraken.
Als je Taken een beetje kijkt dan snap je ook wel dat deze film niet voor het realisme gaat.
Jij kijkt zeker ook een Schwarzenegger of Stallone film en geeft hem een 0,5* wegens gebrek aan realisme?
aerts007
Ahja,Pierre Morel staat dan ook bekend om zijn realistische werkjes,bv: Banlieue 13 .Was ik even vergeten!
Realisme vs. geloofwaardigheid verwarring nr. 53274
Geloofwaardig? Kunnen we toch even kappen met films bekijken,niet? Zever nummer 53275!
JacoBaco
Funny Games VS. Taken (op gebied van geloofwaardigheid)
Soms is de geloofwaardigheid op Moviemeter ver te zoeken.
Geloofwaardig? Kunnen we toch even kappen met films bekijken,niet?
Eh.. nee. Begrijp niet helemaal wat je bedoelt.
aerts007
Wat is geloofwaardigheid in een film dan? Een voorbeeld misschien? Iedereen beleefd een film op zijn eigen manier, dit (Taken) is puur amusement, wat ligt men dan te zeiken over geloofwaardigheid en/ of realisme.Geef me een titel en ik zeik hem af .Niet eens zo moeilijk hoor! En begin nu niet te lullen over bepaalde genre's,alsof een aktiefilm realistisch moet overkomen, maar een horror niet. Gaan we toch met z'n allen The Ring bekijken zeker!
@ JacoBaco. Vreemd dat er hier mensen komen die Taken een 0,5 geven, maar Funny Games een ereplaats in hun top 10 geven.
Idd, snap er de ballen van!
Realisme = Iets dat in het dagelijks leven kan voorkomen.
Geloofwaardigheid = Iets dat je voor waar accepteert in de wereld die de film schept.
Een actiefilm als deze, of een horrorfilm als The Ring of een fantasyfilm als Lord Of The Rings, met realisme heeft het helemaal niks te maken en dat hoeft ook niet. Maar een beetje geloofwaardigheid is vrij essentieel voor de meeste films. De meeste mensen accepteren het dat Rambo in zijn uppie een heel leger verslaat, maar als hij halverwege de film ineens over een kerktoren zou springen dan zou geen die hard-rambo fan dat accepteren. Het is net zo onrealistisch alleen binnen die film totaal ongeloofwaardig. Dat is het verschil.
Ramon K
Duidelijke uitleg. Krijg nu een Das Experiment flashback.
ghostman
Ik denk dat termen als het 'realisme' en de 'geloofwaardigheid' in de toekomst steeds minder gebruikt zullen worden. Het woord 'vivid' wordt steeds vaker gebruikt...
leonjai
Liam Neeson die op 56 jarige leeftijd een vader speelt die zijn ontvoerde dochter gaat redden en daarbij de ene na de andere kleerkast met blote handen te lijf gaat. Ik moest even met mijn wenkbrauwen fronsen toen ik voor het eerst een stuk las over deze film. Liam Neeson is een uitstekend acteur maar hij leek me geen geschikte man voor een dergelijke rol. Eenmaal de film bekeken moet ik bekennen dat Liam het uistekend doet en niet eens zo onovertuigend overkomt. Het is een onderhoudende film die je niet altijd even serieus moet nemen en lekker wegkijkt. Bovendien heeft Liam een aantal moves in huis waar Jackie Chan zich niet voor zou hoeven te schamen.
Wel is het jammer dat de rol van Famke Janssen zich beperkt tot huilende moeder en klagende ex vrouw.
Een bonus in deze film is de verschijning van Holly Valance (Sooooo hot!!!)
orbit
- 12092 berichten
Prima actiefilm alà Bourne of eender welke actiefilm dan ook, zelfs het begin op dat vliegvled doet me erg denken aan een andere film waarbij de vrouwen al in de taxi werden omgebracht.. maar evengoed, erg entertaining en spannend. Maar evenzo voorspelbaar, laten we wel wezen.. als dit een top100 film moet zijn, ken ik er nog wel 500.. een beetje veel credit dus.
JacoBaco
Tja, hoe geloofwaardig is de sprong die de bus maakt in de film Speed? Is de film leuk? Ik vind van wel. Sommige zeggen dat Speed zichzelf totaal niet serieus neemt, terwijl het een actie/thriller is die zich gewoon wel redelijk serieus neemt verder.
Het grote probleem is denk dat mensen moeite hebben met films die zichzelf veelste serieus nemen, want waar is bijvoorbeeld de humor in Taken? Een film die zich te serieus neemt in combinatie met teveel ongeloofwaardigheden gaat niet door de beugel wellicht. Maar daar valt ten alle tijden over te twisten natuurlijk, want er zijn ook mensen die niet vinden dat Taken zichzelf veelste serieus neemt. Gewoon een film met een hoge amusent waarde.
The Last
Beetje offtopic, maar Ik snap nog steeds niet hoe je een film als Speed serieus kan nemen. Die film kent zoveel grappige dialogen en oneliners, om nog maar te zwijgen over Hopper die boven iedereen en alles uitschreeuwt. Zo'n beetje alle personages en toestanden zijn compleet over the top. Ik snap niet hoe je dat serieus kan nemen (laat staan dat het al uberhaupt serieus bedoelt is)
JacoBaco
Nou, ik zeg niet dat ik de film serieus neem, maar dat de film dat juist zelf doet. Ook zeg ik de film neemt zichzelf redelijk serieus. Met de nadruk op redelijk.
In hoeverre neemt Terminator 2 zich serieus met de Bad to the Bone song, een Terminator die zegt ''I need a vacation'' of ik ga de Terminator leren lachen. Kom op zeg, een deel van de film besteden aan het menselijker maken van een machine. Pure tijdverspelling!
Speed is officieel een actie/thriller en geen actie/komedie. Maar als je het echt wilt weten. Ik vind Speed dan inderdaad meer een actie/thriller dan een actie/komedie
The Last
Ik zeg ook niet dat het een actiekomedie is, zoals bijv. True Lies waar de nadruk ook veel op de humor ligt. Maar volgens mij hadden de makers van Speed wel enig benul dat ze een film maakten die de kijker niet serieus moest nemen. Alleen daarom al is het een film die zichzelf niet serieus neemt. En dat blijkt natuurlijk ook uit de film zelf.
Maar goed, daar verschillen wij van mening.....

Netflix voegt komende maand deze ijzersterke films toe aan het aanbod

Vijf goede wraakfilms die momenteel op Netflix staan

Wraak is zoet: acht films waarin mensen een koekje van eigen deeg krijgen

Netflix kwaliteitscontrole 2: vijf populaire films met een hoog cijfer

The Bourne Ultimatum
Thriller / Actie, 2007

Män Som Hatar Kvinnor
Thriller / Mystery, 2009
parijs, frankrijkontvoeringmensenhandelhorrorreddenprostitutiecountryalbanian rape and revengemissing daughterex-cia agentabductionsearch for daughter