• 9.383.863 stemmen

Met onder meer: Liam Neeson, Maggie Grace en Leland Orser

Gesproken taal: Engels, Frans, Arabisch en Albanees

Releasedatum: 1 mei 2008

Plot Taken

"They took his daughter. He'll take their lives."

Bryan (Liam Neeson) is een overbezorgde vader, die gescheiden is van zijn vrouw (Famke Janssen). Als zijn dochter naar Parijs wil staat hij dit met tegenzin toe. Als ze dan in handen komt van vrouwenhandelaren, reist hij naar Parijs af om haar te zoeken, waarbij zijn bij de Geheime Dienst opgedane ervaring goed van pas komt...

avatar van night rider

night rider

Had ik maar zo een stoere vader

avatar van missl

missl

Ik ben helemaal niet zo enthousiast als de meesten hier. Film maakt het zich er wel heel makkelijk vanaf terwijl het wel een goed verhaal is.

dat hij gelijk die man vindt wanneer hij het eerste hoertje aanspreekt, dat hij gelijk overal binnen komt en het dan ook de juiste personen zijn. Dat hij dat meisje maar meeneemt omdat ze iets van zijn dochter heeft.

avatar van loreen

loreen

liam neeson super geacteerd

avatar van Askikker

Askikker

Ik heb i.h.a. helemaal niks met actiefims, maar deze beviel me wel.

Allemaal kul natuurlijk, maar zeer onderhoudende kul.

Liam Neeson is ook geknipt voor de rol.

avatar van slowdrive

slowdrive

De meeste films van de laatste jaren vind ik maar niets en zijn slecht of te gewoontjes, maar deze film was echt geweldig, goeie actie en sterk geacteerd van Liam Neeson. De bekende zin van neeson in deze film was echt sterk, een film met één of meerdere coole uitspraken is

half gewonnen.

avatar van silversurfer

silversurfer

echt een hele gekke film

avatar van Lewis-06

Lewis-06

veel mensen laten deze liggen door de lelijke kaft, zoals ik ook deed destijds.

avatar van GuyB

GuyB

Wow.

Zo is Liam Neeson goed op weg om één van m'n favoriete acteurs te worden. F*ck it, die is dat gewoon al sinds The Grey die ik in augustus gezien heb. Wat een talent. Wat een acteur. En vooral: wat een badass motherfucker!

Ok, de film bevat joekels van fouten en cliché's die menig filmliefhebbers wel van hun sokkel zal blazen maar je hoeft niet eens vader te zijn om gewoon op gevoel deze film als een meesterwerk te beschouwen. Heb me volledig overgegeven aan de film. Vanaf het moment dat ze gekidnapt wordt - had bijna zuurstoftekort terwijl er op de cover staat wat er gaat gebeuren - tot het einde zit je gewoon écht in het hart van Bryan. Alleen die skills zijn wat de man zo bijzonder maakt. Je hoopt toch echt dat hij Irréversible gaat op die vrouwenhandelaars. Mensen in zijn situatie mogen wat mij betreft grondwetten breken.

Het is al een tijd geleden dat ik nog zo meegesleept ben geweest door een film. Naast het meeslepende verhaal is de actie zeker een pluspunt. Flitsend en effectief. Onrealistisch? Tuurlijk! Het blijft film natuurlijk. Maar wel een stukje film die de kijker in het hart weet te raken en je doet juichen als bij een voetbalmatch... elke keer opnieuw.

Hard en diep.

avatar van RagnöroK

RagnöroK

missl schreef:

Kerel, je vergeet 1 ding... we hebben het hier wel over Liam Neeson. In elk ander geval zou dit idd niet realistisch zijn, maar het is wel Liam f*cking Neeson. Sowieso, 'Taken' is toch een docu?

avatar van gatygun

gatygun

RagnöroK schreef:

dat kun je van elke acteur zeggen, ga hem nu kijken. Ben benieuwd

avatar van gatygun

gatygun

Film net gezien.

Viel me wat tegen ook al had ik er niet veel verwachtingen van, het leek wel een standaard csi aflevering als je het mij vraagt alleen dan wat langer en wat meer actie erin.

Hij rent in een locatie nakt alles om vervolgens er weer vrolijk uit te rennen idee ( aka rambo ). Beetje erg overdreven gedaan/

Dat alles bij hem enorm simpel uit te vogelen is in een seconden, is ook zoiets wat gewoon weg onmogelijk is en de film van het realisme weghaalt.

Dat gepleisterde politie verhaal hadden ze ook beter weg kunnen laten ging nergens over. Maja het brak de film een beetje van zijn eentonige ritme ( van set naar set springen idee ).

Het begin was goed gedaan dat geef ik toe, maar het viel al snel uit elkaar toen de hoofdrol speler in actie kwam aan de andere kant van zijn wereldje.

Wat ik ook daar matig storend vond was de dochter in het verhaal. Slecht gecast en erg overdreven gedoe net of ze 5 jaar oud is of zo.

Al met al moet de film het zeker hebben van de hoofdrol speler, maar verder dan een steaven seagal film komt de film niet.

Ik had de heletijd het gevoel dat ik naar een superheld zat te kijken die wel eventjes alles weer goed zou maken en al het kwaad verwijderd zonder enige problemen.

Aardige film, ik geef het een 3.5 voor de hoofdrol speler die de film bij elkaar hield, maar veel meer is het zeker niet waard.

avatar van The Beast

The Beast

Liam Neeson, de man met het vriendelijke gezicht, en de gevaarlijke vuisten...

Een zeer spannende Actie Thriller, voor de liefhebber van die films een must see, hij is zwaar spannend, goed acteer werk, alleen ben ik het er wel over eens dat hij
Het verhaal is erg goed, ook leuk dat je een beetje het verhaal rondom Bryan ziet, hoe hij in de beveiliging werkt enzo.
Ook een zeer spannend en origineel verhaal, iets wat ik graag zie, ik geef deze film een 3.5, hij zou een 4 krijgen als het niet zo was dat hij overal rond aan het rennen is mensen in elkaar slaan zonder een tegenslag of moeilijke tegenstander, (spoiler: op het einde na dan als hij met kogels doorzeeft word)dat was dan wel weer jammer

avatar van Rhandy87

Rhandy87

Nogmaals bekeken een paar dagen terug..maar de sterke vader blijft me nog steeds irriteren..

Het verhaal is best leuk bedacht..ik bedoel ''Albanezen'' ipv van de standaard Chinezen of Russen die je al in zoveel films ziet,en de film kon ook best goed worden maar aub...1 man die de mafia uitroeid en nog wel uit Albanie die een geschiedenis heeft die nog dieper gaat dan Sicilie...erg lachwekkend maar ook weer irritant....

Deel 2 ga ik geen eens kijken...want daar zal de vader denk ik nog sterker zijn geworden..

avatar van bjerik76

bjerik76

inderdaad, zijn ervarin komt goed van pas.

Overal weet Bryan iedereen te slim af te zijn met de nodige tactiek.

Het is heel duidelijk wie de goede en de slechte zijn, en wie er met en wie er zonder kleerscheuren vanaf komt.

Een film met een snelle opbouw, achtervolgen en spektakel.

Heerlijke simpele wegkijker.

straks naar deel 2 kijken !!

avatar van meli-ssa

meli-ssa

Ik heb deze film net gezien en ben er wel van onder de indruk. Natuurlijk zijn er meer films die gaan over ontvoeringen maar in deze film wordt de reden achter de ontvoering ook uitgelegd, en deze reden is best origineel. Het gaat net wat verder als "het kind van rijke ouders wordt ontvoerd en ze willen er een miljoen voor".

Qua acteerwerk is Liam Neeson ontzettend sterk, ik leefde compleet met hem mee. Hij wist ontzettend goed te schakelen tussen stukjes emotie en stukjes waarin hij weer hard moest zijn. Ik had wel graag iets meer achtergrond gehad over zijn personage, en dan in het bijzonder het werk waar hij mee gestopt is. Dit bleef mij te vaag terwijl het toch een belangrijke rol speelt in hoe de personages zijn gekomen tot waar zij staan aan het begin van de film.
Maggie Grace vond ik minder. Ze heeft natuurlijk een prachtig gezichtje maar daarmee komt ze er niet. Ik vind haar voor een 17 jarige wel heel erg kinderachtig doen. 17 jarigen huppelen over het algemeen niet meer zo rond. De enige momenten waarop ik haar wel sterk vind is wanneer ze daadwerkelijk ontvoerd wordt en wanneer zij op de veiling verschijnt. De angst die zij moet beleven in beide scènes speelt ze hier erg overtuigend. Vooral de ontvoeringsscène is dan ook echt een topper qua spanning!

Al met al is het een fijne film die goed wegkijkt. De spanningsopbouw is prima, ik zat regelmatig op mijn nagels te bijten of het allemaal wel goed af zou lopen. Hoewel het einde voorspelbaar is had ik geen ander einde gewild, dat was erg onbevredigend geweest.

avatar van dekschrobber

dekschrobber

meli-ssa schreef:

........

Wat mij betreft helemaal mee eens!

3,5. In vergelijking veel sterker dan zijn opvolger nr. 2

avatar van rep_robert

Na al die jaren ook Taken maar eens gezien omdat deel 2 in de bioscoop draait.

De film is precies wat ik ervan verwacht had:geen topper, maar gewoon een degelijke actiefilm.Dat het geen topper is komt vooral door het gebrek aan een spanningsboog, een gegeven dat dat Taken best eentonig maakt. Neeson knalt zich wel erg makkelijk een weg door Parijs en nergens heb je ook maar het idee dat Taken geen goede afloop zou kunnen krijgen. Toch erg jammer en ik vind dat toch een gemis in een film als dit. Een luchtige aanpak zou beter zijn.

Voor de rest behoorlijk wat vaart in Taken, dat ervoor zorgt dat die anderhalf uur zo voorbij knallen. Neeson weet ondanks dat hij geen actieheld is toch te overtuigen en het blijft natuurlijk stoer dat iemand lekker zo roekeloos achter mensen aan kan gaan die zijn kind hebben ontvoerd. Ik denk haast weer aan Commando, al kan Taken natuurlijk in de verste verte daar niet aan tippen.

avatar van Le Edzel

Le Edzel

Fijne actiefilm, met een juiste dosis actie. Liam Neeson die zijn rol als ex-super cop goed neer zet. De dochter rende wel erg blij en overdreven, op een manier die ik maar zeer zelden zie bij 17-jarigen. Rappe opbouw van de film zelf, no nonsense. What you see is what you get, dus geen plottwists o.i.d.

Zoals iemand eerder al aangaf, ik kreeg ook af en toe een Steven Seagal gevoel.

Overigens; Liam Neeson leek bij vlagen sterk op Willem Holleeder!

avatar van Re73

Re73

Vanavond voor een derde keer bekeken en wederom weer genoten, half sterretje omhoog.

avatar van paradis

paradis

Leuke vlotte aktiefilm. De rating op de imdb is hoog, voor mij iets te hoog. 3,5*

avatar van ipman-99

ipman-99

"He's Got 4 Days To Get His Daughter Back." ... " !!!

Fantastische Actiefilm (Heropfrissing) !!! Schitterende spannende Actie-Thriller met sterk acteerwerk van Liam Neeson ! De spanning wordt heerlijk opgebouwd om dan alle remmen los te gooien qua heerlijke gevechten en vuurgevechten ! Famke Janssen en Maggie Grace zetten eveneens een geweldige performance neer ! Maggie Grace als 17 jarige dochter huppelt heen en weer !

avatar van LeeGer

LeeGer

Geen Oscarmateriaal, maar dat moet je ook niet verwachten . Gewoon goede actiefilm. 3 sterren

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Ach, een aardige actiefilm met spanning en dat is wat je wilt zien als je deze film opzet.
Ja toch?
Er zaten een paar zaken in die wat ongeloofwaardig overkwamen, (zoals ik niet begreep waarom als ik een taxi zou stelen bij het vliegveld Orly de complete politiemacht achter mij aan krijg en Leeson geen enkele agent ondanks dat er al politie was en ondanks dat hij weer terug sjouwt richting Orly) maar ja, we zijn niet allemaal ex-agenten die daar dus geen moeite mee hebben.
Leuk om de avond om te krijgen, al weet ik er nog wel een paar leuke zaken.
3* voor het geheel, want eerlijk is eerlijk, er wordt goed gespeeld, vooral door Neeson en onze Famke Janssen.

Inderdaad, echt niet slecht!

avatar van iDavid

iDavid

Zeker een goede film. Maar ik snap niet dat hij bijna 4 sterren krijgt. Hij is spannend, goed geacteerd maar niet heel origineel en bovenal erg veel overdreven aktie.

avatar van Marvinleeaday

Marvinleeaday

Veel actie enzo, maar niet helemaal mijn "cup of tea". De hele film is me echt iets te veel op toevalligheden gebaseerd. Houd je van vechten en achtervolgingen lekker gaan kijken.

avatar van the crook

the crook

Ik snap al die hoge cijfers en een notering in de top 250 niet helemaal. Deze film hangt aan elkaar van ongeloofwaardigheid en toevalligheden en maakt zich er wel héél gemakkelijk vanaf door af en toe een loopje te nemen met het plot.

Daarnaast vind ik de dochter, ondanks dat ze een relatief klein rolletje heeft, erg slecht gecast: Maggie Grace was ten tijde van de opname 24 of 25 en speelt een 17-jarige. Je ziet dat gewoon duidelijk dat ze ouder is (althans ik denk dat te zien) aan het kinderachtig gespeelde loopje en de manier waarop ze steeds naar haar vader rent.

Al met al een aardige film, maar geen hoogvlieger.

2,5

avatar van Mitchel_M&M

Mitchel_M&M

Ik vond het maar een vermakelijke actiefilm niet meer en niet minder.

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

Opnieuw bekeken op blu-ray.

Heb niets te wijzigen aan mijn eerdere commentaar.

Naar aanleiding van het verschijnen van het vervolg op deze prent nog eens de eerste opnieuw bekeken.

Het is en blijft een steengoede film. Topper, en nu hopen dat de 2de dezelfde richting uitgaat.

avatar van TheBunk

TheBunk

the crook schreef:

Ik ergerde me zo ongelooflijk aan dat domme geren de hele tijd. Ik dacht dat ik de enige was...

Verder een zwaar overgewaardeerd actiefilmpje. Ongeloofwaardig en een plot vol met gaten. Liam Neeson houdt dankzij zijn uitstraling de boel nog een klein beetje bij elkaar, al is hij als actieheld natuurlijk totaal niet op zijn plek.

avatar van dualcia

dualcia

Blijft een prima film deze, al is 1.5 uur non-stop een rondrennende Liam Neeson op het scherm een beetje teveel van het goede. Het begint naar het einde toe (vooral nadat dochterlief is verkocht) nogal te irriteren en toen had ik toch wel genoeg van dat constante geren van hot naar her. Desalniettemin een hele sterke rol van Neeson. Altijd nog beter dit dan meer screentime voor dat zure hoofd van Famke Janssen. Over unlikeable personages gesproken, ugh.

Het blijft verder toch gewoon recht toe-recht aan-actie met een interessant plot en een goed motief van Bryan. En daardoor heeft het toch nét wat extra's.

*3.5