• 9.379.563 stemmen

Gesproken taal: Russisch, Zweeds en Engels

Releasedatum: 20 maart 2003

• CineMember Bekijk via CineMember

Plot Lilja 4-ever

De 16 jaar oude Lilja leeft in een arme wijk in een stad van de voormalige Sovjet-Unie. Haar vriend is de jonge jongen Volodja. Samen hangen ze wat rond in de buurt. Ze fantaseren over hoe het leven voor hun gemakkelijker kan worden. Op een dag is er een sprankje hoop als Lilja verliefd wordt op Andrej. Hij vraagt haar om mee te gaan naar Zweden, waar zij samen een nieuw leven kunnen gaan opbouwen.

avatar van Wouter

Het zou helpen als je er voor zou betalen.

Jes

er worden toch ook nog superveel high school films uitgebracht? daar zie ik er ook genoeg van op kazaa en ik denk dat daarvan nog meer word gedownload...

avatar van cornelis

cornelis

Jes schreef:

Als je wil dat die films gemaakt blijven worden (want dat zei je), dan zul je er voor moeten betalen. Hoe meer jij KaZaat, hoe minder films er gemaakt zullen worden.

Films worden namelijk betaald door de mensen die er naar kijken, net zoals brood wordt betaald door mensen die het bij de bakker kopen.

Wat jij doet, is broodjes jatten (OK, strikt juridisch genomen haal jij je brood bij iemand die dat brood gejat heeft), en dan roepen: "wat een lekkere broodjes, ik hoop dat er nog veel meer van dit brood gemaakt wordt".

avatar van Pierre1

Pierre1

Wouter en Cornelis

avatar van Pierre1

Pierre1

Bovenstaande film heb ik gewoon gekocht (zoals al mijn films), €19,95 vind ik een koopje. Leuk om een origineel te hebben ook.

sydney

Tegenwoordig heb ik ook liever alle films origineel. Zeker als het gaat om dit genre. De rest huur ik wel en hoef ik ook niet persé te hebben.

Jes

sinds wanneer is het illegaal om films van tv op te nemen?

ik koop hem echt nog wel als ik hem ergens goedkoop zie, misschien van nl store ofzo maar ik koopt nou eenmaal niet zo snel iets

Jes

eerts kijk ik altijd of hij de moeite waar is

avatar van gotti

Heb hem sinds een dag of twee ook in mijn bezit (we moeten de moodysson collectie natuurlijk wel bijhouden ). Eens zien of ik hem nou beter vind dan de vorige keer, waar ik destijds trouwens nog 3,5* voor over had...

gotti schreef:

Over Moodysson collectie gesproken. Het is zwijgzaam stil rondom zijn laatste project. Net of ik niet kan wachten.

Overigens Gotti!!! Volgens mij heb je je destijds vergist en per ongeluk "3," voor het echte cijfers geplaatst.

avatar van gotti

D'r komt inderdaad weinig nieuwe informatie ("updated 11-08-2003", aldus Fk site ).

Mar sydney om jou gerust te stellen,zal ik dit weekend tijd vrijmaken voor Lilja 4-ever...

sydney

Haha, oke ik ben benieuwd.

avatar van gotti

Het is niet deze film die op tv komt, maar omdat het IFFR weeer begint wordt de film With Love, Lilja uitgezonde. Ik meen dat deze film of vorig jaar of twee jaar geleden op het IFFR te zien was. Ook wel over Lilja, maar niet dezelfde dus. Wel lekker, vanaf volgende week vrijdag dus weer volop mooie filmpjes...

avatar van FisherKing

FisherKing

De Tigerfilms van 2003 beginnen volgende week Vrijdagavond met Extraño gevolgd door With Love Lilya.

Nogal dom om die laatste film met Lilja 4-Ever te verwarren.

avatar van gotti

Wellicht omdat deze 'Lilja' film bekender is... Maar inderdaad erg slordig ja.

avatar van Freud

Freud

Eindelijk gezien, en het heeft me niet tegengezeten. Ik zit er nu, twee dagen later, nog steeds mee in mijn kop, en dat lijkt me reden genoeg om hem geslaagd te noemen. Het scenario wrong een beetje (nogal vreemde sprongen soms, en op het einde precies nogal snel afgehandeld, maar dat had wel effect dus was het misschien de bedoeling) en de vleugeltjes waren even wennen, maar ik heb me daar niet aan gestoord. Muziek is fenomenaal, acteerprestaties ook. Misschien wel nog spijtig dat die neukende mannen zo idioot in beeld werden gebracht, dat deed me meer denken aan die belachelijke reclame van het Antwerpse toneelhuis, maar gezien de context was het toch nog aangrijpend. Dat had misschien beter gekund. Ik geef 4 sterren, we zullen zien hoe lang het nare gevoel blijft, misschien verdient dat ooit nog wel een verhoging.

avatar van Freud

Freud

Ik vraag mij af wat users zoals bar bezielt om zich te registreren, en dan een keer te komen om deze film 0.5 sterren te geven. Niet dat de mensen deze film niet slecht mogen vinden, maar als je zo doet dan moet je het wel de allerslechtste film allertijden vinden of zo, en dat snap ik echt niet.

avatar van Wolverine

Wolverine

Net weer eens na een jaar op DVD bekeken, blijft indrukwekkend ook omdat je weet dat het op een werkelijk gebeurd feit gebaseerd is.
"Dangoule Rasalaite came to Sweden during the autumn of 1999 hoping for a better life. Instead she was locked up in an apartment in Arlöv (outside Malmö), and forced into prostitution. She took her life in january of 2000 by jumping from a road bridge in Malmö. She was 16 years"

avatar van JayLunar

JayLunar

Bedankt voor de spoiler.

Deze hoef ik ook niet meer te zien dus.

avatar van Wolverine

Wolverine

Sorry Jay, even vergeten omdat het niet om scenes uit de film ging maar de aanleiding om deze film te maken.

avatar van gotti

Vanmorgen weer gezien na ongeveer een jaar (op de MM meeting in Nijmegen zag ik hem voor het eerst) en ik verhoog hem met een heel punt.

Een van de weinige films die mij persoonlijk een brok in de keel en kippenvel geeft. Moodysson wordt nog eens een hele grote...

jassonn

Goh, nr. 53 in de top 100,binnekort maar is huren dan.

avatar van rzasa

rzasa

jassonn schreef:

Goh, nr. 53 in de top 100,binnekort maar is huren dan.

Duh, goed spellen jij!

Zeikerd!

jassonn

Net gezien en vond het een mooie film.Ik had een heel zwaar verhaal verwacht maar het viel gelukkig allemaal mee.Het einde kwam wat onverwacht,maar dat zal de film meer kracht mee gegeven hebben.De muziek is ook erg goed trouwens. 4*

avatar van gotti

Geen zwaar verhaal? Ga fietsen joh!

jassonn

Vond ik niet in verhouding tot wat ikverwacht had.

jassonn schreef:

Vond ik niet in verhouding tot wat ikverwacht had.

Dan vraag ik mij af hoe erg je het dan verwacht had.

Der bestaan zwaardere verhalen dan Lilja 4-ever hoor. Het geheel wordt af en toe redelijk speels aangebracht , ao het engelengedoe. Ik heb ook al harder moeten slikken.