• 9.375.042 stemmen

Met onder meer: Patrick Stewart

Gesproken taal: Engels en Portugees

Releasedatum: 29 november 2007

Plot Earth

"The remarkable story of three families."

In de documentaire "Earth" wordt een tocht van Noordpool naar Zuidpool gemaakt en benadrukt daarbij de strijd om te overleven. "Earth" confronteert ons door middel van indrukwekkende beelden en landschappen, uitgelicht door een oogverblindende zon, met de harde realiteit van het leven op onze planeet. De documentaire volgt hiertoe een ijsberenfamilie, een kudde olifanten en twee bultrug walvissen in hun vaste leefomgeving en toont de invloed van seizoenswisselingen daarop. Het wordt duidelijk hoe de opwarming van de aarde de overlevingskansen van vele diersoorten bedreigt. Het lukt de makers om in gebieden te filmen waar nog nooit eerder filmopnames zijn gemaakt.

avatar van senseoaddict

senseoaddict

Wat een pracht film! Op mijn werk draaien we deze film bijna de hele dag op een 50 inch plasma TV. Zelf heb ik de gehele docu op Blu-ray. Geweldig gewoon! Vanochtend The Meerkats gezien. Ook erg mooi... Wat hebben we nog weinig mensen gekeken naar The Meerkats...

avatar van Justinw

Justinw

Zag een box liggen. Met 7 of 6 verschillende dvds erin met als titel earth. O.A making of, en alle soorten natuurgebieden. zit daar deze film ook bij?

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Nee, deze film is een soort best of... van de 11 delige BBC serie, die overigens erg de moeite waard is.

avatar van The Oceanic Six

Ik heb de box zelf met alle delen. Echt wonderschoon. De film is een korte versie maar als een beetje open staat voor natuur schoon, dan is die box echt fantastisch. Was die 40 euro zeker waard.

avatar van Frenetic

Frenetic

Geweldige Documentaire, mooie beelden.

avatar van Charmides

Charmides

Een hele mooie natuurfilm. Ze waren er niks voor niks dan ook ong 5 jaar mee bezig. Schitterende beelden en ook erg leerzaam bovendien. 5 sterren zeker van mij.

avatar van Film Pegasus

Het is onmogelijk om de hele aarde te laten zien in één documentaire. Daarom moet er uiteraard een selectie gebeuren. Maar die mocht volgens mij toch gevarieerder. Onlangs nog enkele documentaires gezien die er veel spectaculairder uit zagen en ook bleven boeien omdat je telkens opnieuw verrast werd. Niet helemaal veelzijdig trouwens, omdat het praktisch enkel zoogdieren en vogels laat zien.

Maar toegegeven, er zitten mooie fragmenten in deze film. De bultruggen, de eenden, de paradijsvogels, ... Maar overdonderen doet de film zeker niet. Het kan beter, en met die wetenschap verlang je ook naar meer helaas.

avatar van Blarown

Blarown

wel mooie beelden als je ze in HD kijkt, hele mooie beelden.

interessant, maar ik heb hem bij een vriend gezien die hem heeft gedownload, maar ik zou er geen 40 euro voor over hebben,

zulk soort dingen kan je ook op Dicovery Channel of National Geographic zien... gratis

maar mooi was ie zeker,

avatar van chevy93

chevy93

Prachtige beelden, mooie gebieden. De documentaire spreekt eigenlijk voor zichzelf.

'Klein' puntje van kritiek:

De film mist toch de klasse van Attenborough. Dat is toch wel de grootste fout die ze hebben gemaakt.

De echte documentaireserie, Planet Earth, is vele malen beter.

4,0*, want het blijft toch schitterend! Wat maken we tegenwoordig toch kapot?

avatar van kramersietse

kramersietse

Weet niet dat je Life al eens hebt bekeken, ook van BBC en de laatste weken altijd te zien bij de Belgen op donderdagavond. Ook een pareltje hoor.

Ik moet je gelijk geven dat Sir David op eenzame hoogte staat wat betreft het becommentariëren van de beelden in Planet Earth.

Ik ben ook een groot fan van Jacques Cousteau, volgens mij is die man ook een inspiratiebron voor Sir David geweest vroeger.

Iedere zaterdagochtend mag ik graag even kijken naar zijn programma's op RTL 4 namelijk.

avatar van Halerzzz

Halerzzz

Verstomd van de prachtige beelden, die spacecakekjes die ik net ervoor gegeten had heeft de beleving alleen maar warmer gemaakt... ben benieuwd naar de volledige serie

avatar van rep_robert

Werkelijkwaar prachtige HD-beelden, mooie ondersteunende muziek, ik heb dingen van dieren gezien die ik niet eens wist(mooie beelden van een Witte Haai die uit het water springt), grappige beelden(apen die door het water moeten) en emotionele beelden(olifant die alleen is verdwaald, ijsbeer die geen eten kan vinden). Ook de speelsheid vond ik echt prachtig, ik heb zo erg genoten van die onderwater beelden van die blije olifanten.

Hoor trouwens ook geklaag over Patrick Stewart, ik snap dat echt niet. Zijn rustige manier van praten vond ik perfect passen. Daardoor werd Earth geen blije kermisshow, maar een degelijke documentaire.

Ik ben helemaal verkocht, zag dat Planet Earth voor 29 Euro bij de V&D te koop is, een koopje dus. Zal die zeker van de week gaan halen!

avatar van film_criticus

film_criticus

nounou wat was ik onder de indruk van deze film, dit soort dingen zie je elke dag op discoverychannel of dan wel animal planet. En dan nog de verwerking van de klimaatveranderinghoax, om van te kotsen. Huub huub, barbatruuk en deze documentaire vloog zo mijn raam uit

avatar van chevy93

chevy93

Ach ga toch weg man! Je wist precies wat je zou krijgen. Als je dit soort dingen elke dag liever op DC of AP kijkt, waarom ben je in godsnaam dan deze film gaan kijken?

avatar van rep_robert

film criticus is zeer vervelend, lult alleen maar onzin en kent alleen maar uitersten.

Vraag me af wat hij dan had verwacht? De aarde is de aarde en meer niet.

Daarbij weet Earth veel meer te bieden, prachtige beelden zoals ik ze nog eerder hebt gezien.

Film criticus: heb jij ooit van die prachtige onderwater beelden van olifanten gezien? of dat ze door een zandstorm reizen? Of van die springende kuikentjes uit hun nest in de boom?

Allemaal nooit eerder vertoonde beelden....

avatar van Nomak

Nomak

Waarom reageren er überhaupt nog mensen op die film_criticus?

Het is toch overduidelijk dat hij totaal niet serieus te nemen is en zich gewoon heeft geregistreerd om hier wat te komen trollen.

avatar van The Oceanic Six

Kent iemand de soort van opvolger genaamd 'Life'' ook van de BBC? Zag hem bij Mediamarkt liggen voor iets minder dan 30 euro. Met zon groen doosje. Leek me wel interessant, maar was benieuwd of mensen er ervaring mee hebben....

avatar van Kevin13

Kevin13

Nee nog nooit van gehoord maar zal wel in de trent van deze hier zijn. Op Youtube had ik volgens mij wel een paar filmpjes gezien van Life.

avatar van helleke

helleke

The Oceanic Six schreef:

Ze tonen de uitzendingen momenteel op Canvas: CANVAS - Life - programmas.canvas.be

Er zitten goede afleveringen bij, maar vergeleken met de afleveringen van Earth is het net iets minder.

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Maar wel met David Attenborough.

avatar van The One Ring

The One Ring

Ik moet me aansluiten bij eerdere berichten van Montorsi en Mochizuki Rokuro, want wat is er eigenlijk weinig afwisseling tussen dierendocu's. Ik mag graag naar dieren in hun natuurlijke omgeving kijken, gewoon om ze hun eigen ding te zien doen. Documentaires als deze geven echter verrassend weinig voldoening. Een begrijpelijke, maar voor mij storende factor is dat zo'n vertelstem niet slechts simpele feitjes verteld, maar er ook nog maar wat dingen bij verzint, om het allemaal wat dramtischer te maken. Beweren dat een ijsbeer de vader is van een ijsbeer in een eerdere scène en dat soort dingen. Soms lijkt het wel alsof ze die dieren menselijker proberen maken, waardoor wat mij betrefd juist enige charme verloren gaat. Persoonlijk zie ik het liefst zo'n docu zonder vertelstem, met slechts dierengeluiden en wat muziek. Hier moeten we het echter stellen met matige teksten en wat al te bombastische, muzikale taferelen.

Daarbij had de film de titel wel iets minder letterlijk mogen nemen. Een reis rond de wereld in film is natuurlijk schitterend, maar je weet bij voorbaat al dat anderhalf uur de flinke lading niet zal dekken. Dat is echter geen excuus voor het wel erg fragmentarische geheel. De dieren en gebieden die ze lieten zien leken haast willekeurig gekozen en er wordt nooit iets opgebouwd. Vreemd ook dat we soms na lange tijd terugkeren naar dieren die we een tijd geleden al verlieten. Ook is het gewoon jammer om bij een prestigeproject als deze wederom voor olifanten, luipaarden en ijsberen te kiezen, toch een aantal van de meest overbelichte dieren in de natuurdocumentaire. Het scheelt dat jaagscènes nooit echt vervelen, want ook die zijn weer flink vertegenwoordigt. Ik vermoed dat de serie alvast een stuk beter is omdat ze waarschijnlijk daar niet zo'n beperkte tijd hebben en niet zo van hot naar her schieten.

Ja, de beelden zijn over het algemeen zeer mooi. Ja, de springende eendjes en de paradijsvogels zijn charmant. Ja, ik was ontroerd door de ijsbeers wanhopige poging de walrussen te doden. Maar over het algemeen is het toch allemaal wat karig, zeker voor wat door had moeten gaan als de ultieme natuurdocumentaire. Het is allemaal al eens gedaan, misschien met mindere technieken, maar toch wat coherenter.

The One Ring schreef:

Alle overige punten van kritiek kan ik wel begrijpen, alleen hier ben ik het niet helemaal mee eens. De natuur is natuurlijk te groot om in 1,5 uur weer te geven. Vind dat je de film daar niet op mag afvallen, in dat geval kan je Planet Earth ook bekijken. Verder zijn alle dieren juist wel met precisie gekozen. Juist vanwege verscheidene redenen, de extra's op de dvd zijn er ook heel duidelijk in.

Bijvoorbeeld met die bultruggen, ze zwemmen elk jaar duizenden kilometers richting Antartica. Iets wat prima binnen het thema van de film past.

Overigens lijken de beelden mij wel unieker dan de meeste natuurbeelden, weet niet hoe vaak jij een onderwaterballet van olifanten hebt gezien?

avatar van Apollinisch

Apollinisch

rep_robert schreef:

weet niet hoe vaak jij een onderwaterballet van olifanten hebt gezien?

Zijn zeker geen unieke beelden: ashes and snow.

avatar van rep_robert

Hmm als het zo is dan heb ik natuurlijk ongelijk, alleen dit plaatje ziet er verder allesbehalve realistisch uit als ik zo kijk

Het is gewoon hypergestileerd. Maar volgens mij gewoon normale beelden.

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

rep_robert schreef:

Allemaal dingen die nogal aaibaar zijn, vanwege omvang en herkenbaarheid. Ik kan geen Bultrug meer zien. De Aarde is nogal wat meer dan dat. De serie van de Beagle nu op TV geeft al heel wat meer facetten aan: geolgoie, sociologie, politiek, ecosysteem etc. Geeft een heel wat beter en afwisselend beeld over de aarde. Maar inderdaad niet in 1,5 uur. Maar in anderhalf uur zie je nu maar een klein, aaibaar detail.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Een bultrug aaibaar... ok.

[quote]Mochizuki Rokuro schreef:

Zet dan een andere documentaire op, als ik ergens niet op zit te wachten is het wel een documentaire dat over politiek o.i.d. gaat. De natuur is van zichzelf wonderschoon, dat bewijze de beelden. De natuur is dan ook veel mooier om naar te kijken dan naar een stel dementerende bejaarden van de Christenunie in de Tweede Kamer.

De keuze voor een aantal dieren zijn niet meer dan logisch, niemand zit te wachten op de levenscyclus van een naaktslak of een mug. Wij willen olifanten, ijsberen, tijgers en andere bedreigde diersoorten zien die deze planeet zo mooi maken.

avatar van The One Ring

The One Ring

rep_robert schreef:

Nou, dat is nogal persoonlijk. Alle dieren die in deze docu de aandacht krijgen zijn zoogdieren of vogels. Vissen, reptielen, amfibieën, insecten en weekdieren worden doodgenegeerd, maar maken een groter deel uit van het dierenrijk dan de twee populairste varianten. Zoals Rokuro al zegt zijn de zoogdieren en vissen aaibaarder, maar ik vind de impopulaire beesten net zo interessant en een soort lelijke schoonheid hebben.

Met het argument dat ik beter Planet Eart had kunnen kijken als ik de Aarde had willen zien kan ik overigens bijzonder weinig. Het is een open deur en een dooddoener, maar ik bespreek hier niet de serie Planet Earth, maar deze spinoff.

avatar van Kevin13

Kevin13

Ze hebben natuurlijk wel gelijk. De film Earth laat de beelden zien van Planet Earth als ik me niet vergis. Dus snap ik ergens wel waarom ze je doorverwijzen naar Planet Earth.