Genre: Komedie / Actie
Gesproken taal: Duits en Engels
Releasedatum: 9 september 1999
Bekijk via Prime Video
Plot Austin Powers: The Spy Who Shagged Me
"First he fought for the Crown. Now he's fighting for the Family Jewels."
Dr. Evil gebruikt een tijdmachine om terug te reizen naar 1969, waar hij Austin Power's mojo steelt. De Britse geheim agent moet nu terugreizen in de tijd om dit, met de hulp van Felicity Shagwell, terug te vinden. Ondertussen ruziet Dr. Evil vrolijk verder met zijn zoon, en bouwt 'ie een goede vriendschap op met Mini Me, een kloon van zichzelf, maar dan 8 keer zo klein.
Austin Powers / Dr. Evil / Fat Bastard
Mustafa
Vanessa Kensington
Young Number Two
tommykonijn
Het was een Leuke Film met Mike Myers die het weer voor elkaar kreeg om mij aan het lachen te maken verder werd er ook door de rest Goed geacteerd en dat samen met het Verhaal was dit een Goede Film.
***
Dirigent
haha wel een leuke film, aantal keer gezien blijft toch leuk.
vind deze toch denk ik de leukste van de 3, in het begin vooral erg grappig alleen dan later word het toch wat te langdradig en sommige grappen worden steeds herhaald.
maar toch een vermakelijke film!
Hier sluit ik me graag bij aan opna dan de beste van de 3.
Ik vond deze stukken beter dan deel 1 en deel 3. Ik heb er heel vaak om moeten lachen en mini me maakt zijn introductie in deze film. Mike Myers speelt veel leuke typetjes in deze film (o.a. Fat Bastard).
Een hele leuke film met veel grappen en grollen. Het verhaal is natuurlijk niet veel maar daar draait het helemaal niet om.
Scarecrow
Erg goede komedie die daarbij ook nog eens deel 1 overtreft.
Het verhaal (tijdreizen', mojo stelen, laser op de maan zetten) is natuurlijk totaal over the top, maar de formule werkt prima. Het verhaal is daarbij vlot en in elke scene zitten er wel een paar geslaagde grappen (b.v. "Austin, I am your father", Dr Evil die zijn miniatuurwereldbol tegen Number Two blijft aangooien om hem te laten huilen, en Scott die met zijn doeltreffende simpelheid in feite veel slimmer is dan Dr Evil, die alles volgens de "James Bond" regels wil doen).
Toch zijn de leukste grappen de grappen omtrent de karakters in de film zelf (Frau die er in het verleden hetzelfde uitzag en hetzelfde schreeuwde als in het heden, Dr Evil met zijn trekjes en die dolgraag als 'evil' gezien wil worden, Mini Me die Scott haat en opdezeflde manier met zijn vingers beweegt als Dr Evil -"laser"-, Number Two met zijn zakeninstinct) en de zichzelf steeds herhalende grappen ( "laser"- "right....."). Daarnaast zijn de cameo's in de film, van onder andere Jerry Springer, er grappig. Vooral de scene's met Springer erin zijn hilarisch.
Naast de grappen zijn ook de settings (vooral de schuilplaats van Dr Evil) en de muziek dik in orde, ze sluiten perfect aan bij de film. Voeg daarbij bekwame acteurs als Myers en goed uitziende actrices als Graham, en je krijgt een prima komedie.
Al met al is dit deel waarschijnlijk de leukste van Austin Powers, omdat de karakters en hun wereldje echt vorm krijgen, en de film meer is dan slechts een parodie op James Bond (een gevoel dat ik nogal eens kreeg bij deel 1). Kortom een sterke komedie, die nog leuker is voor een tweede keer en als je bekend bent met de andere delen. 4*
P.S. Voor de liefhebbers: er is een Austin Powers box met de drie films op DVD plus vele extra's voor 10 euro verkrijgbaar bij Mediamarkt.
brabusRUS
Niet zo leuk. Ik ga leuker verwacht. Op IMDb is het gemiddelde een 6.6 vandaar.
Malick
Mijn eerste Austin Powers film en moet zeggen ik had het veel flauwer, slechtere en banaler verwacht. Gelukkig kon ik hier en daar lachen en haalt de film het parodie niveau van de Scary Movie reeks. Het verhaal loopt vlot, de vele knipogen naar de James Bond reeks zijn goed te zijn, Mike Myers speelt het lekker fout alleen jammer dat sommige momenten wel heel lang doorgetrokken worden. Dus de zoveelste parodie op James Bond niet de beste en zeker ook niet de slechtste.
GinolaEHV
Redelijk vervolg, maar minder dan zowel deel 1 als deel 3. Goldmember, die nu op is, vind ik nog steeds het leukste deel.
Nog wel steeds een voldoende, er zaten zat leuke grappen in.
3*.
Saai en vervelend. Ik kan Mike Meyers altijd moeilijk uitstaan. Ik kan altijd wel lachen om flauwe parodiefilms, maar deze vond ik niks. Niet grappig, gewoon vervelend.
Leland Palmer
Oh, behave!
Sven Vermant
Oh, behave!
"I put the 'grrrr' in swinger, baby, yeah!"
notorious_kim
elke jaar op kerstavond spelen ze deze film, en hij is ondertussen wel behoorlijk afgezaagd. de eerste twee keer dat ik hem zag vond ik hem wel nog leuk, dus daarom toch nog 2 en een halve ster/
film_kaza
Ik hou wel van Austin Powers. De wereld die Mike Myers beschrijft kan ik erg van genieten. De vrolijkheid, danzende mensen en maffe personage's blijven erg leuk. Mike Myers als de ultimate charme-hero. Hoe hij de rol neerplaatst... is niet heel gek dat er ook vele zijn die er niet van houden
. Dan moet ik wel onthouden dat het maar pure fantasie is. Al zouden we een Austin Hebben in real-life dan zou die al snel voor idiot verklaard worden.
In The Spy Who Shagged Me zaten een paar geniale grappen. Maar bij iedere Austin is niet alles evenleuk. Fat Bastard naakt in bed zien was niet bebaald een prettig gezicht,
En kom nooit uit op een 4*. Die trilogy gezamelijk krijgt dat in ieder geval wel.
missl
Dit is mijn humor niet, vervelende man en een vervelend verhaal met vervelende teksten.
Nomak
Die Austin Powers slaagt er geen moment in om mij aan het lachen te brengen. Vreselijk irritante kerel is dat.
AC/DC
Oh, behave baby, yeah baby, yeah!
Echt geweldig deze films!
I WANT MY MOJO BACK!!!
Zoals bekend moet deze humor je wel liggen. Ook de bijrollen zijn wederom erg leuk. Vermakelijk filmpje met de schitterende Powers. Goed.
Timothyvdmeer
Helemaal mee eens! Zelf vind ik deel 1 het best! Maar Mike Myers zijn humer ligt mij gewoon heb er enorm om kunnen lachen! 4*.
Donkerwoud
Voegt weinig toe aan de eerste ( behalve dan de verrukkelijke Heather Graham ), maar hij doet er ook niet aan af. Lekkere humor rond de spion die ons fokte.
lukkiemie
Kan de humor wel appreciëren.
Over the top, maar amusant.
ooooooh lower
movie fan
zeer goed vervolg op de eerste , mike myers is weer top in deze film , vindt deze iets beter dan de eertse , vooaral om dat mini mie erin komt
brielen
Kleurrijke, verfrissende en swingende komedie.3,5
Weetje: Wist je dat 'Shag' in Amerika veel minder aanstootgevend is dan in andere Engelstalige landen? In Signapore moest men zelfs de titel wijzigen.
DroBje!
Deze was toch minder dan International Man of Mystery.
Vooral omdat veel grappen van deel 1 werden herhaald. Wat ik nogal teleurstellend vind. MiniMe maakt een hoopt goed, maar toch vind ik dat ze beter langer hadden kunnen nadenken over nieuwe grappen...
Revolution64
deze vind ik de minste van austin, zitten er een paar goeie grappen in maar lijkt toch veel op de eerste
Vinokourov
Doldrieste spoofkomedie met die maffe Mike Myers. Ik moet hem gauw maar weer es herzien

Austin Powers in Goldmember
2002

Austin Powers: International Man of Mystery
1997

Historische WOII-film 'Führer und Verführer' verdwijnt van Netflix

'Bridgerton' weer volop gestreamd: wat is echt en wat is verzonnen?

Eerste trailer van Netflix-misdaadserie ‘Detective Hole’ verschenen

Netflix trekt overnamebod op Warner Bros. Discovery in na voorkeur voor Paramount

Blackadder Back & Forth
Komedie / Historisch, 1999