Genre: Komedie / Actie
Gesproken taal: Duits en Engels
Releasedatum: 9 september 1999
Bekijk via Prime Video
Plot Austin Powers: The Spy Who Shagged Me
"First he fought for the Crown. Now he's fighting for the Family Jewels."
Dr. Evil gebruikt een tijdmachine om terug te reizen naar 1969, waar hij Austin Power's mojo steelt. De Britse geheim agent moet nu terugreizen in de tijd om dit, met de hulp van Felicity Shagwell, terug te vinden. Ondertussen ruziet Dr. Evil vrolijk verder met zijn zoon, en bouwt 'ie een goede vriendschap op met Mini Me, een kloon van zichzelf, maar dan 8 keer zo klein.
Austin Powers / Dr. Evil / Fat Bastard
Mustafa
Vanessa Kensington
Young Number Two
Alan Smithee
Dit deel vond ik een stuk beter dan deel 1 mede door de invoering van Mini me en fat bastard
3,5 sterren
doron v
Deze film in Israel in de bios gezien ivm een leuk voorstukje op TV aldaar. Had nooit verwacht dat dit de eerste keer zou zijn dat ik halverwege de film zou opstappen. Alleen toen ik achteraf begreep dat mike meyers meerdere karakters speelde deed dat iets af aan deze gruwelike baggerfilm..
Chrizzlle
3,5 sterren
Had ik ook, ik dacht nou deze sequel zal vast een slap aftreksel zijn. Vond hem eigenlijk wel leuker..
SSeagal
Het begin met Jerry Springers man, geweldig!! Leuk en naar mijn mening een beter vervolg. Eigenlijk zouden ze puur een film van Dr Evil moeten maken, die is toch wel het leukst. ****
martines
Ik vind deze film erg goed, 'k Heb de DVD voor maar 5 euri gekocht bij de Media Markt. De grappen waren leuk en Mini-Me is mijn favoriete personage uit de hele film. De DVD bevat hartstikke veel extra's, vooral die verwijderde scene's vond ik erg leuk. Er zaten helaas geen Nederlandse ondertitels bij, maar dat was niet zo erg. 4 sterren krijgt deze film van mij.
WB
"Me so sexyyyyy!" Haha, errug grappige film ja! De humor is af en toe nog flauwer dan in The Naked Gun trilogie, maar wel enorm leuk
Het verhaal slaat gewoon echt nergens op, maar dat doet volgens mij niet een film waar Mike Myers in speelt (Zie maar aan Wayne's World, wat overigens ook een goeie film was
hans vd togt
vond Elizabeth Hurley een betere "powers-girl" dan Heather Graham...
Blijft erg grappig, maar helaas wordt het grappen niveau van deel 1 net niet gehaald. Het wagentje dat klem zit in deel 1 blijft nog steeds een briljant hilarische scène.
Ralfke
- 2075 stemmen
Flauw, flauw, flauw. Ik vind er werkelijk niets aan; het had mijns inziens allemaal beter gekund.
dope
- 20054 stemmen
Leuke film, de beste van de drie
Inderdaad de beste. Hoogtepunten: Heather Graham, Fat Bastard, Mini-Me en de geweldige tijdmachine aan het einde van de film.
3.5 *
MarkFish
Heather is heerlijk. Fat Bastard is vet grappig (I am dead sexy), Dr. Evil is gewoon de hele tijd belachelijk/flauw/onnozel, maar supergrappig. Erg gelachen
The Eye
Deze heb ik helaas ook gezien. Onder het motto voor wat hoort wat. Ik was op een of ander kamp, we verveelden ons allemaal dood, dus hebik Eyes Wide Shut erin gedrukt en daarna mochten die anderen dus een keuze maken. Wat een hel was dat!
Diesel
Heb me bij deze film van begin tot eind werkelijk geen moment verveeld en heb echt ongelofelijk veel gelachen, geweldige komiek die Mike Myers. De film zit vol met hilarische personages, van Fat Bastard tot Mini-Me en van Dr. Evil tot Scott Evil, allemaal grappig op hun eigen manier. Nu al een van mijn all-time favoriete komedies.
Yeah Baby!
****
Bij herziening stukken minder. 4* -> 3*
Diesel
3,5* lijkt me bij nader inzien toch meer op z'n plaats.
Dr. Evil blijft hilarisch.
'' laser ''
Rujar
de discussies tussen Dr. Evil en zijn zoon.
Dat is pas grappig.
Dr. Evil : You see, I've turned the moon into what I like to call a "Death Star."
[Scott gniffeld]
Dr. Evil : What?
Scott : Oh, nothing, Darth.
Dr. Evil : What did you call me?
Scott : Nothing.
[doet net alsof hij niets]
Scott : Ripoff.
So this is what I like to call..*maakt beweging met vingers*...The Alan Parsons project..
Diesel
Why make a trillion when we could make... billions?!

Yak
Die scenes met Dr. Evil zagen eruit alsof ze voor het grootste gedeelte terplekke verzonnen werden. Iedereen leek constant op het randje van een proestbui te hangen.
sydney
Met die humor lig je ook continu in een proestbui... Het gebeurt me niet vaak, maar de eerste keer dat ik deze film zag lag ik voortdurend naast mijn stoel van het lachen.
"The Alan Parsons Project"... hoe verzin je het. Het gaat nergens over, maar dat is de leukste vorm van humor.
Yak
Het is zo heerlijk stompzinnig allemaal. Die rap bijvoorbeeld. From the moment I heard Frau say that I had a CLONE, I knew that I'd be safe 'cause I'd never be a-LONE.
Ach, waarom ook niet. Halfje erbij, 4*.
MarkFish
de discussies tussen Dr. Evil en zijn zoon.
Dat is pas grappig.
[Scott gniffeld]
Dr. Evil : What?
Scott : Oh, nothing, Darth.
Dr. Evil : What did you call me?
Scott : Nothing.
[doet net alsof hij niets]
Scott : Ripoff.
Die zijn het grappigste van de film.
Rujar
Ik ga ook van 3,5 naar 4.
Heather Graham was echt enorm slecht.
Zat maar stom en emotieloos te kijken terwijl iemand wat tegen haar/iemand anders zij. Lijkt wel een wannabe acteur uit GTST.
Maar ja compenseert ze weer met haar mooie smoeltje en heerlijk lichaam.
Denk dat dit soort films niet bij haar passen in Bowfinger was zo ook al zo slecht.
Captain Pervert
Hopsa, ook maar van 3.5 naar 4. Veel gelachen.
Die scène waarin die gast in het vuur valt en Powers een paar stomme oneliners achter elkaar zegt... Geweldig. Maar het zijn vooral ook de kleine dingen. Zoals het gebruik van het woordje "Right" als reactie op dingen die gebeuren enzo. Prachtig.
catweasel
ik had van een paar mensen gehoord,
dat deze zo leuk was.
heb ik nou geen humor ofzo?
ik vond er niets aan.:Z
Angie
het heeft wel humor, alleen hele flauwe humor. daar moet je van houden ja.

Austin Powers in Goldmember
2002

Austin Powers: International Man of Mystery
1997

Bruce Springsteen-biopic 'Deliver Me From Nowhere' nu al te zien op Disney+

Ook deze vijf cultfilms kijk je vanaf nu gratis op PlexTV

Misdaadthriller 'The Bone Collector' morgen te zien op televisie

Blackadder Back & Forth