Genre: Actie / Avontuur
Releasedatum: 22 mei 2008
Bekijk via SkyShowtime
Plot Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull
"The adventure continues..."
1957. De Koude Oorlog is op zijn hoogtepunt. Nadat hij op een afgelegen vliegveld ternauwernood ontsnapt aan een groep snode Sovjet-agenten, ontmoet de avontuurlijke archeoloog Indiana Jones de jonge, opstandige Mutt die zijn hulp nodig heeft bij een persoonlijke missie. In ruil daarvoor maakt Indy grote kans op het vinden van de Crystal Skull van Akator, een legendarisch en fascinerend voorwerp omringd door bijgeloof en gevaar. Indy en Mutt reizen naar de uithoeken van Peru, maar merken al snel dat zij niet de enigen zijn die de Crystal Skull zoeken.
- Trailer (YouTube)
- Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (MusicMeter)
- Kijk op SkyShowtime
Antonin Dovchenko
Russian Suit
Russian Suit
Wezze
Laatste scene (trouwen) was overbodig, voor de rest wel aardige film.. misschien zelfs een van de betere van de serie..
Chucky92
Leuke film, vorige week gezien. Voor de mensen die deze film niet geloofwaardig vinden, en naar de oude Indiana Jones terug willen gaan. INDIANA JONES IS NIET GELOOFWAARDIG. Het is ook niet geloofwaardig bedoeld, en dat maakt de films nou zo leuk. Verstand op 0, en kijken maar. Harrison acteerd overtuigend, vind het leuk om een van mijn favoriete acteurs weer eens in de bioscoop te zien. Ik vond deze film het grappigst van allemaal, bijvoorbeeld als bij die kernbom hij in een koelkast gaat zitten. En dat ding vliegt 2 kilometer verder, kwam niet meer bij. Misschien domme humor, het enigste nadelige vind ik: de film heeft soms het 'Indiana Jones' gevoel niet. Voor de rest helemaal geslaagd deze film.
****
Oohjaa, ik had gelezen dat er misschien een vervolg deel komt. Zou me niks verbazen als zijn zoon de nieuwe Indiana wordt.
megaman
Ik had iets gehoord dat bij een eventuele opvolger de hoofdrol meer ging naar Shia LaBeouf en dat Harrison Ford dezelfde soort rol zou hebben als Sean Connery in Crusade. Duidelijk op de voorgrond maar dat het langzaam zou doorstromen naar de zogenaamde 'echte' hoofdrolspeler. Dus dan zouden de opvolgers toch gedragen worden door Mutt Jones (LaBeouf). En dan krijgen we films met de titel: 'Mutt Jones and the...'. Klinkt voor geen meter dus!
Bart Tönjann
Wellicht blijft het gewoon Indiana Jones heten. "Indiana" was immers ook niet de echte naam van Ford's personage. "We named the dog Indiana."
guitar_george
viel zwaar tegen, afgezaagd van begin tot eind. Ook het niveau van de acteurs is wel eens beter geweest..
JohnWilliams
Waarop Salah in deel 3 (aan het einde) heel erg moet lachen:'You are named to an dog" hahahaha.
gondwana
Film -laatste 20min 4*
laatste 20min: 0.5*
het jaren50-sfeertje vond ik trouwens heel leuk,
wel vaak veel te lange uitleg die er eigenlijk niet veel toe doet aangezien we toch wachten op coole actie en droge humor.
was wel tevreden
Nicolage Rico
- 20229 berichten
Best een goede film. Helaas zie je af en toe dat Harrison de 60 is gepasseerd, maar kun je het hem kwalijk nemen? Heerlijk gevoel, die onoverwinnelijkheid; de sterkte van types zoals Indiana als je het mij vraagt. Het ziet er allemaal mooi uit, maar het is Spielberg niet gelukt om mij echt in de film te krijgen.
Mensen die deze film ongeloofwaardig vinden, hebben geen idee van Indiana Jones.
Nette 3,5 *
thoms04
magere film, overal het niveau van een 6, nergens eronder nergens erboven. Veel vermaak, maar erg weinig inhoud, acteurs en verhaal.
Ari..
Leuk verhaal, maar toch enkele keren net iets te ver over the top..
De romance met Indy was compleet overbodig...
Leuk dat er een opvolger is, maar daar had iets minder aandacht aan hoeven worden besteed.
Me redelijk geergerd aan soortgelijke dialogen, als met moeders en Indy achterin de truck..
Aanrader is wel de digitale versie in de bios. "Spectaculair"
tukkerstein
Een slap aftreksel van de oorspronkelijke trilogie. De film bevat, in tegenstelling tot wat Spielberg vantevoren zei, heel veel overbodige computereffecten die, ondanks dat ze zeer goed zijn, toch te herkennen zijn als zodanig. Halverwege wordt de film ook nog eens saai (hetzelfde mankement kende deel 2) door de trage plotvordering.
Cate Blanchett vond ik verschrikkelijk overdreven spelen en daarnaast zette ze een irritant personage neer. De dialogen tussen de personages en vele one-liners komen zelden goed uit de verf en zijn vaak zelfs ongrappig.
Omdat de film toch nog een aantal creatieve actiescènes kent 2 sterren.
finalman
Mutt zijn echte naam is wel Henry Jones III
megaman
Maar dan moeten de films Henry Jones III gaan heten. En Indiana Jones was de naam van hun hond, maar toch heten de films Indiana Jones (en geen Henry Jones II/Junior).
finalman
Indiana Jr? Kan altijd hé.
Melvin Udall
De sfeer is vanaf het begin echt gelijk goed en je hebt weer die 'Indiana feeling uit de jaren 80'. De herkenbaarheid is groot. Echter halverwege slaat de boel nogal door wat jammer is en ook onnodig, voor mij had het met minder actie afgekund. Bij LaBeouf die als een echte Tarzan door de jungle begon te slingeren had ik t bijna gehad. Maar ja ondanks deze kritische noot al met al toch een prima avondje film.
megaman
Dat vind ik ook. Bij Crusade kon ik helemaal in een deuk liggen bij sommige scénes met Sallah en Brody of de dialogen tussen Indy en Henry. Absoluut het grappigste deel uit de serie. De humor in Kingdom werkte niet echt vond ik.
Friac
Een film die me op het einde met een onvoldaan gevoel achterliet.
Het eerste deel is erg genietbaar, en bevat zowat alle Indiana Jones-elementen zoals ik me die herinner (onnozele maar sympathieke humor, man-on-man fights, verkennen van stoffige archeologische sites, goede actiesequenties,...). De humor werkt niet altijd, maar zaken als de grap met de slang en het avontuur met de koelkast werkten best wel op de lachspieren.
Het viel me helaas wel op hoe 'blockbusterig' deze film eigenlijk wel is: alles wordt bij wijze van spreken drie keer uitgelegd en het is ook allemaal totaal niet ingewikkeld. Moderne blockbusters - pakweg Batman Begins - verwachten dan toch nog een klein beetje meer van hun publiek, en beseffen dat het publiek meer geletterd is dan pakweg 20 jaar geleden. In dat opzicht lijkt het dan ook alsof de film perfect aansluit bij de blockbusters van de jaren '80, een tikkeltje jammer.
Waar de film pas echt uit de bocht gaat vooraf gegaan door de vre-se-lijke Tarzanscène met Mutt in de jungle..., is op het moment waar de invloed van meneer Lucas duidelijk om de hoek komt kijken. Die aliens, ondanks het goed bij de tijdsgeest van de jaren '50 aansluit, deden me helemaal niets. Het was niet interessant om te bekijken, en de uiteindelijke alien zag eruit alsof hij was weggelopen uit Men in Black.. Ook het einde, met een kleine hint naar eventuele vervolgfilms zonder de échte Indiana Jones, was geen spek voor mijn bek.
De muziek van John Williams is als vanouds wel weer goed en Shia Lebeouf doet het lang niet slecht (stond op voorhand eerlijk gezegd een beetje kritisch tov zijn rol). Irina Stanko is helaas een niet zo'n interessante schurk, vooral de manier waarop ze aan haar einde kwam stelde me een beetje teleur.
Aangezien de film tijdens zijn laatste halfuur me echt niet wist te bekoren, en me dus met een onvoldaan gevoel huiswaarts stuurde, kan ik hem in zijn geheel helaas ook niet helemaal aanbevelen, ondanks het degelijke eerste uur en enkele onderhoudende actiescènes.
teaser
Terwijl Oranje zijn eerste wedstrijd speelt zit ik met maar liefs twee anderen in de zaal voor Indy 4 (wij waren trouwens ook de enigen in de bioscoop, heel apart, en wat een rust!)
De film komt echt als een Indiana Jones film over. Zowel de sfeer als de cinematografie passen precies bij de voorgaande films. Heerlijk langgerekte actiescènes met Spielbergse vernuftigheid en humor.
Het komt inderdaad duidelijk over dat Indy niet meer zo piep is. Alles wat hij doet en zegt is wat trager, en juist die energieke Indy heb ik in deze film erg gemist. Toch spat de lol die Harrison heeft gehad van het scherm.
Ik ben minder te spreken over Shia’s performance. Het lijkt wel of hij niet echt in zijn rol zit, of zelfs miscast is. In Disturbia vond ik hem beter te pruimen.
Miss KGB loopt ook maar orders uit te delen zonder dat zij echt op de voorgrond treedt. Zij komt niet over als dé badgirl. Als overgestyleerde rus schoot zij mijns inziens te kort. Ik voelde niet echt de dreiging wanneer zij ten tonele kwam. De Nazi’s in de andere Indy films waren gewoon ultieme bad-asses; niet kon hen deren tot het einde. Blanchett mist hier overtuigingskracht. Misschien was een man met een vrouwelijke dubbelspion een betere keuze geweest… Herkenbaar van de vorige Indy films, maar wat was er niet voorspelbaar aan Indy 4?
Het verhaal was behoorlijk kort door de bocht; het gaat gewoon te gemakkelijk. Zoals we al vaker hebben gehoord: “We hebben lang naar het juiste script gezocht” En dit is dan hét script dat beter is dan alle anderen?? Het is allemaal redelijk recht door zee met de herkenbare twists.
Waar het verhaal uiteindelijk toe leidt… in hoeverre gaat dit nog over archeologie? Het schiet te ver door…
Desondanks heb ik mij prima vermaakt met het spektakel. Ik vind wel dat ze het hierbij moeten laten; Mutt is geen opvolger voor Indy, en Harrison wordt te oud…
PEN15
Beetje hypochriet om dit 1957 te noemen, met de leeftijd van ford had het minimaal 1975 moeten zijn.. jaja een beejte consquentheid is wel op zijn plaats. Ikzelf wil absoluut niet naar deze film kijken, ik wil graag mijn mooie herinneringen aan de trilogie zo houden. Het is een beetje de trend om oude films een vervolgdeel te geven met de originele schouwspeler. Met die hard 4, rambo 3 etc zal straks ook wel een nieuwe dirty harry komen,met Clint Eastwood.
Martijnnn
Aangezien Die hard 4 wel super goed was, mag de nieuwe Dirty Harry er van mij ook wel komen
. Mits hij niet zoals dit word...
The Godjoshi
Hallo......
Ik heb hem al een tijdje geleden gezien.....en ik vond hem heel erg vermakelijk....wel wat onrealistisch op heel wat momenten maar.....ik heb ook heel veel orginele en zeer onverwachte dingen gezien.....en dat hield het wel interresant.......ook al lijken de hoofrolspelers soms wel een beetje op de machtige alles ontwijkende james bond......al met al een leuek film die zeker de moeite waard is met een heel verassend einde.....
thunderball
. Mits hij niet zoals dit word...
De 6e Dirty Harry heeft een tijdlang in voorbereiding/productie gestaan, maar is er begin dit jaar afgehaald, dus die zal er dan wel niet meer komen. Helaas.
Biglia
Film gaat soms iets té nadrukkelijk de slapstick toer op en Cate ziet er niet uit in haar zwarte pruik; ook dat fake accent is niet meer van deze tijd... voor de rest onderhoudende avonturenfilm. En het blijft Indiana Jones natuurlijk. Ik hoop alleen dat er geen vervolg meer komt want dat Mutt personage is niet echt sterk en die Laboeuf kan niet tippen aan Ford.
JohnWilliams
en die Laboeuf kan niet tippen aan Ford.
Dat is een ding wat zeker is.
JacoBaco
Dat is een ding wat zeker is.
En daar voeg ik nog even aan toe: Niemand kan dat.
Martijnnn
En daar voeg ik aan toe, Laboeuf helemaal nooit never in zijn langzalzenleven dagen.
madmax8
Hij is wederom erg vet deze film. En Laboeuf is zeker goed. Deze mag je niet missen
VierkanteOogjes
@ teaser: heb je wel een hele mooie wedstrijd gemist! Maar...dat weet je denk ik wel ondertussen

Indiana Jones and the Dial of Destiny
2023

Indiana Jones and the Last Crusade
1989

Indiana Jones and the Temple of Doom
1984

Raiders of the Lost Ark
1981

Netflix voegt binnenkort de eerste vier films uit de beroemde 'Indiana Jones'-reeks toe

De eerste vier Indiana Jones-films staan binnenkort weer op Netflix: 'Spannend, avontuurlijk, op elk punt geslaagd'

'Indiana Jones 5' krijgt heel nieuw script

Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back