Genre: Komedie / Drama
Geregisseerd door: Jason Reitman
Met onder meer: Elliot Page, Michael Cera en Jennifer Garner
Releasedatum: 7 februari 2008
Plot Juno
"A comedy about growing up… and the bumps along the way."
Juno MacGuff is een pittig 16-jarig meisje dat zwanger raakt van de charmante, maar onbenullige Bleeker. Met de ondersteuning van haar vader, haar stiefmoeder en haar beste vriendin Leah ontmoet ze Mark en Vanessa Loring, die zij als de ideale adoptieouders ziet.
Juno MacGuff
Gerta Rauss
Rollo
Steve Rendazo
eeff
Wat ik het leukste vond aan deze film was de vormgeving.
Het begin met een prachtig animatiefilmpje, tot al de leuke details die in de hele film verwerkt zijn.
Eén groot poëzieplaatje, geweldig.
Verhaallijn wel ok, blijft best boeien.
Wat ik erg jammer vond is het overdreven, coole, "ik ben zo anders dan de rest" houding van Juno. Daar werd de film voor mij een stuk minder leuk van.
Maar ze kan wel acteren!!
Voor de creativiteit vette 5 **
Film Juno 3 **
jessinha
Zeer vermakelijke film. Eind was jammer, had er liever een leuk eind aan gezien dat het ze die baby nog zelf hielden, maar voor de rest wel leuk om te zien en goed bedacht verhaal.
stefan dias
Da's raar. De charme van de film is toch net dat de dingen gewoon doorgaan zoals aangekondigd en niet zoals schmalzminnende studiobonzen dat willen omdat dat blijkbaar beter verkoopt.
Mocht het einde een ommezwaai gegeven hebben, zou hij bij mij (en ik vermoed bij velen hier) toch meteen een pak minder gescoord hebben.
NarcissusBladsp.
Precies!
ps: en dit is vast een lievelings cd van Juno: Iggy and Stooges.
De titels van de nummers van deze 'oerpunkmuziek' spreken voor zich. Iggy belichaamt, letterlijk en figuurlijk, 'punk' nog altijd het beste.
Hélaas geen nummer die in de film zit.....zover ik weet tenminste!
Het..."So fine".. hilarisch geile katzengejammer van dat heerlijke nummer Penetration had er misschien in gekund........bij de aftiteling.
Carlos Olivera
Wat een ontzettend indrukwekkende film, in al zijn bescheidenheid!!
De meeste films ben ik na het kijken direct vergeten maar Juno blijft "hangen".
Te gekke soundtrack ook. Maffe, blije, onconventionele liedjes, erg leuk!
Helemaal mee eens! Ik ben zelfs na de film blijven kijken naar de aftiteling door de leuke liedjes. Dit is een onvergetelijke film, no doubt! Ellen Page...... Godin!
Ridderkerker
Wat een kapot saaie film na een 30 minuten had ik hem uitgezet kon me hoofd erbij houden omdat het zo onzettende saaie film is.
Jeauhan
Je stemgedrag is inderdaad een beetje gebaseerd op het wel of niet aanwezig zijn van actie. Alle films waarin dood en verderf voorkomt waardeer je met 5,0*. Well, there's more on this planet than just action.
Leland Palmer
Redelijke film. Heb me geërgerd aan Ellen Page en de belabberde muziek in de film. Vele kijkers zullen het leuk vinden, maar zowel Page als die muziek waren dus echt twee zware minpunten voor mij in deze film. Dat Ellen Page een goed actrice is kan ik bevestigen, maar die zwaar geforceerde rol die ze hier neer zet vind ik niks. De film heeft een paar leuke momenten, maar daar was het voor mij wel mee gezegd. Vooral het eerste uur is even doorbijten, maar gelukkig is het tweede deel van de film wat beter. Vooral de vader van Page in deze film produceert zo nu en dan nog een glimlach. Erg matig vond ik het maar voor de rest...
niethie
Vond de muziek en vooral Page juist uitmuntend en bijde een groot pluspunt van de film, in ieder geval jammer dat je hem tegen vond vallen Harm maarja smaken verschillen gelukkig.
Leland Palmer
jammer dat je hem tegen vond vallen Harm maarja smaken verschillen gelukkig.
Zo zit het
serpico
Wat niethie zegt. Grappig ook dat je de muziek en de rol van Page noemt als grootste minpunten, voor mij waren dat juist dé 2 punten die de film zo geweldig maken.
Leland Palmer
Page vond ik vooral het eerste uur ronduit irritant en die liedjes waren nog erger
Nee, niet echt mijn smaak.
rupie
matig allemaal, was niet onder de indruk van Page, wist mij niet te raken. Teveel de nadruk op de rol van Page: het anders zijn dan de rest. Muziek was wel grappig.
DevendraBan
Teveel de nadruk op de rol van Page...
Ja, ik snap ook niet hoe ze op de titel zijn gekomen...
Clueless Dork
Wat een hoop onzinnige kritiek hier op de rol van Page en het personage Juno. Zo apart was ze nou ook heus niet.
Turkeyloverz
Heerlijk toch, zo een comedy als Juno. Hij is niet hilarisch en is nergens overdreven of absurd, maar wel geniaal! Ellen Page weet precies hoe ze haar rol moet spelen. Geloofwaardig overkomen deed ze ook zeker. De situaties waarin ze zichzelf naar toe sleept zijn aan de ene kant super schattig, aan de andere kant ook erg geinig. Haar cynisme mocht af en toe wat minder, maar echt storen deed het niet. Zeker anderhalf uur puur genot. Je hoeft er niet bij na te denken, niets, gewoon achterover leunen en genieten.
Leland Palmer
Dat bepaal ik wel voor mezelf en ik heb overigens niet gezegd dat ze apart zou moeten zijn. Ze kon me gewoon niet overtuigen. Nou jah, in negatief opzicht wel natuurlijk...
shadowmaster100
Mislukte feel good movie, want ik werd er misselijk van.
Peace.
film master
wat bedoel je mislukte feel good movie, dit is nou een familie film.
ps: shadowmaster wordt niet jarloers.
MarkFish
Met hulp van haar sexy vriendin, Leah, vindt Juno zowaar de ideale ouders voor het kind. Staat hierboven in de filmoschrijving.
Huh, ik vond Juno zelf leuker dan die Leah, die ik niet echt sexy vind, maar goed.
Het was een aandoenlijk filmpje met leuke, ingetogen humor. En het is inderdaad wel eens fijn dat er geen spectaculaire, on-realistische plotwendingen inzitten. Je zit daarentegen nergens op het puntje van je stoel, maar het zit allemaal goed in elkaar en de personages weten wel te boeien. 3,5*
BLaCkMamBa
Heerlijke film..weer eens wat anders dan de standaard romantische comedie. Ik ben echt helemaal weg van die Juno, prachtwijf! Die ellen page weet wel wat ze er mee aanmoet, echt een goede rol.
Een film waarin de karakters echt naar voren komen in de gedragingen van de personages, dat zie je niet vaak.
pietpuk
Vermakelijk. Zit knap in elkaar en goed geacteerd. De moeite waard.
jiggy
Ik geef deze film 3 sterren aangezien ik het niet vond waarvoor hij aangeschreven stond.
Het zou een drama/komedie moeten wezen maar ik vond feelgood familiefilm er beter bij passen.
Ik heb me verder niet verveeld tijdens het kijken.
Een leuke zondagmiddagfilm
smettipie
ik weet niet waarom iedereen dat een geweldige film vind.
voor mij was dit een doorsnee-familiefilm zoals er al zoveel zijn,
maar ja dat is dan ook mijn persoonlijke mening hè!!!!
-Casper
Vond het erg leuke film.
Inderdaad mooie opmerkingen vanuit Juno.
Heb erg kunnen lachen, wist niet precies wat ik moest verwachten bij deze film maar ik raad hem nu zeker aan!

Kaskrakertjes: vijf relatief 'goedkope' films die ontzettend veel winst maakten

Zangeres Madonna hint op biopic in samenwerking met Diablo Cody

Into the Wild