menu

The Warriors (1979)

mijn stem
3,64 (973)
973 stemmen

Verenigde Staten
Actie / Misdaad
92 minuten

geregisseerd door Walter Hill
met Michael Beck, James Remar en Deborah Van Valkenburgh

Cyrus, de charismatische leider van de straatbende Gramarcy Riffs, wil de volledige controle over New York. Hij heeft daarvoor de hulp nodig van de andere bendes. Wanneer ze zich verenigen, zijn ze drie keer zo talrijk dan de politie en kunnen ze over de stad regeren. Cyrus maakt zijn plan bekend tijdens een nachtelijke vergadering in de Bronx, waar elke bende negen ongewapende vertegenwoordigers naartoe gestuurd heeft. Iedereen is enthousiast en bereid de krachten te bundelen. Maar dan wordt Cyrus neergeschoten door Luther, de aanvoerder van de Rogues. Hij beweert echter dat de moord door een van de Warriors gepleegd werd. Meteen wordt het bestand opgeheven en de Warriors vogelvrij verklaard.

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=TDIbFmfZmpw

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van kos
3,5
kos
Dit was echt een vermakelijk filmpje. Lekker veel vaart en aktie en veel stukjes die je herkent uit latere films en videoclips.

avatar van bioscoopzaal
4,0
Geweldige actiefilm die me qua sfeer een beetje aan de videoclip "Beat It" van Michael Jackson deed denken. Het plot heeft weliswaar veel weg van een videogame (inclusief de power-ups ), en rommelt maar wat van A naar B, maar dankzij de kleurrijke gangs, de goeie knokscènes en de coole slow-motion wordt het geen moment vervelend.

Het einde is trouwens onverwachts subtiel, zeker gezien de massale actie die eraan vooraf ging. Terecht een (cult-)klassieker.

4 sterren.

avatar van Jordy
4,0
Erg stoer, geweldige sfeer hangt er in deze film zeg: die bendes, die metro, die ongelofelijk foute muziek...

Ook leuk om eindelijk al die bekende quotes eens in de juiste context te horen, ben zo ongeveer deze hele film in de afgelopen 15 jaar wel in verschillende hiphop-nummers tegen gekomen. En leek die speech-scene niet heel erg op (een "iets" geslaagdere versie van) die Morpheus-speech in Reloaded?

Ja, I could dig it

avatar van BoordAppel
3,0
Hoewel deze film in '79 gemaakt is schreeuwt het jaren '80. Heb me wel vermaakt met de foute muziek en dito mode maar echt goed is het niet te noemen. Matig geacteerd, semi-stoer en niet echt bijzondere actiescenes. Het sfeertje was wel lekker jaren '80 en het is altijd leuk om weer eens een Wu-Tang quote in zijn originele habitat tegen te komen.

3*

avatar van Quentin
3,5
Kwa sfeer, cinematografie, montage en muziek is deze film uitstekend maar schiet, net zoals Hill's "Streets of fire", op gebied van verhaal te kort. Het verhaal doet te vaak gedateerd en soms zelfs saai aan. 3*

avatar van Zinema
3,0
Zinema (crew)
Inmiddels een beetje gedateerd maar nog steeds prima onderhoudend is deze actie-thriller van de geniale Hill.

avatar van Spetie
3,5
Leuke film zeg! Het nogal voorspelbare verhaal en het acteerwerk in de film is niet echt bijzonder, maar de sfeer is bij vlagen geweldig. De aankleding van de warriors en de andere bendes, de grafity op de muren in de stations en de verdere aankleding van de film, doen i.m.o. al erg aan de “cheesy” jaren tachtig denken, terwijl de film zelf al ouder is. De actiescènes zijn vermakelijk en er gebeurt gewoon lekker veel in de film. Echt zo’n film die puur voor het vermaak dient en waarbij de sfeer, je de eventuele minpunten grotendeels doet vergeten.

3,5*

avatar van Shinobi
3,5
Aan de hand van de vele positieve berichten die ik over deze film heb gehoord heb ik 'm uiteindelijk maar via de bekende weg binnengehaald en gekeken. En ik moet zeggen dat ik toch lichtelijk teleurgesteld ben. Ik had net iets te hoge verwachtingen denk ik.

Het verhaal is op zich wel aardig. Alleen het wordt naar mijn mening iets te zwak in beeld gebracht. Ik had eigenlijk meer scènes verwacht van Warriors op de vlucht, in plaats daarvan zie ik alleen maar sporadisch vlucht scènes en als er dan wat actie gebeurt is dat op zich wel aardig. Maar meer dan dat ook niet.

Deze film moet het overduidelijk meer van het sfeertje hebben en dat is wel goed uitgewerkt vind ik. De verscheidene gangs worden goed in beeld gebracht met hun eigen typerende kenmerken. Plus de muziek en dat praktisch alles zich in de nacht afspeelt.

Wat ik wel jammer vind is dat de leider van de Warriors gelijk wordt opgepakt. Ik had juist hem willen zien vluchten en om de Warriors te leiden naar hun thuisbasis.

Al met al 3, 5 sterren.

4,5
Leuke film. Sfeervol en een lekker uitgangspunt binnen een surrealistisch NY. Zijn wel een aantal dingen die wringen (geforceerde love story, af en toe het acteerwerk en het feit dat veel van die bendes eigenlijk maar mietjes waren). Maar ik heb genoten van de film. Veel sterke scenes en een film die je pakt. 4 sterren.

avatar van Theunissen
4,0
Heerlijke eind jaren 70 film met een typische jaren 70 sfeer. Het verhaal was prima en ik vond het vooral leuk hoe ze te maken hadden met de een na andere bende (o.a. die gasten op rollerskates) toen ze op de vlucht waren.

Deze film verdient eigenlijk wel een plaatsje in de top 250.

5,0
TOPFILM!!

Warriors, come out to play-yeh,
WARRIORS ,COME OUT TO PLAY-YEEH!!

Fantastische film, uitstekende cast, toffe muziek.

Ik heb hem als tiener voor het eerst gezien en was toen zwaar onder de indruk, wat een avontuur en spanning!!

Een kleine delegatie van the warriors wordt vals beschuldigt van moord op Cyrus(de man die alle "Gangs" in New York wilde verenigen om zo de hele stad over te nemen) met als gevolg dat iedere Gang in NY achter ze aan zit om ze een lesje te leren.

The Warriors zoeken een weg terug naar hun 'homeground" op Coney-island(het door nederlanders gestichte konijnen-eiland) en dat gaat dus niet vanzelf!!

DEZE FILM MOET JE ZIEN!!
5 sterren wat mij betreft!!!

avatar van rep_robert
4,5
Heerlijke ouderwetse film.

Wat mij het meest bevalt aan films als dit is de sfeer en de setting.
Ik mag toch wel zeggen dat ik een fan ben van die donkere underground sfeer en de gure types die er allemaal rondlopen.
Dat is natuurlijk allemaal zwaar top in deze film.
Onovertroffen naar mijn mening, of kent iemand nog films die de achterbuurten s'nachts beter weergeeft?

De acteurs doen allemaal hun werk goed, niet perfect natuurlijk, maar ook bij lange na niet slecht.
De gangs zijn allemaal leuk uitgewerkt (over the top), dat geeft de film toch wel "kleur" en een prettig gevoel van afwisseling.

De cuts(tussengedeeltes) werden mooi opgevuld door de vrouwenstem op de radio, heerlijk en tegelijkertijd ook heel dreigend.

Er zaten mij alleen 2 dingen een klein beetje dwars: ze komen wel erg makkelijk door andermans territoria heen, neem aan dat die groepen wel uit meer dan 6 leden bestaan? Bij de beginspeech kon je er uiteindelijk gewoon op wachten dat het mis zou gaan.

Lijkt misschien veel, maar is het niet. Het heeft de pret bij mij iig niet onthouden.

The Warriors is gewoon een sterke underground film die de gangs en de achterbuurten in New York heel sterk weergeven rond de eind jaren 70/begin jaren 80.

4,5*

avatar van sinterklaas
3,5
Typische jaren 70 film. Maar dan toch wel erg mooi opgebouwt en je kan toch nu ook wel zien waar al die andere strip-achtige films hun mosterd vandaan hebben gehaald. Wat hieraan namelijk mooi is is dat de film zich zo nu en dan, net als in het Max Payne spel, zich afwisseld naar striptekeningen. Voor de rest was de film opzich gewoon een leeglopertje met weinig verhaal maar wel vele verbluffende street-fights en het acteerwerk was ook nog goed te doen. Ook de vervallen New Yorkse achterbuurt locaties waren toepasselijk en klopt het trouwens nou echt dat deze film zich in de toekomst afspeeld, of nam ik iets te letterlijk? Einde was ook goed te doen en het eindigde ook met een typische "the end" in stripvorm.

Voor de rest prima ouderwets zondagavond vermaak.

3,5*

avatar van Halcyon
Zelden een film gezien die zoveel sfeer ademt. In principe kan je The Warriors gemakkelijk onder de noemer hersenloze pulp scharen, maar de film bevat zoveel eigentijdse ingrediënten dat het predicaat cultfilm zich opdringt. Verhaaltechnisch had het allemaal wat volwassener gekund. Gelukkig draait het daar niet om. Waar het wel om draait is het tijdsbeeld en de authentieke sfeer die daaraan gekoppeld is. De vreselijk foute kapsels, de kleurrijke outfits en een heleboel blitse synthesizerdeuntjes hebben hier een groot aandeel in. Daarnaast is Hill erin geslaagd om een merkwaardig portret van de grootstad New York op film te branden. Veel scènes spelen zich af in met graffiti besmeurde metro's, verlaten parken en grauwe steegjes.

Behalve sfeervol is The Warriors ook ontzettend vermakelijk. De film telt een heleboel gekke bendeleden die de meest onzinnige oneliners spuien en op de meest vreemde manieren met elkaar op de vuist gaan. Een voorbeeld van het soort onzin dat je kan verwachten is een scène die zich ergens in het begin van de film afspeelt. Enkele stoere bendeleden begeven zich naar de metro om er de boel op stelten te zetten, maar ze werpen wel eerst allemaal netjes een muntje in de geldautomaat alvorens ze binnengaan. De prijs voor meest hilarische scène is echter gereserveerd voor deze.

Verplichte kost voor liefhebbers van het genre.

avatar van dutchtuga
3,5
De Ultimate Director's Cut gezien. Zijn de getekende shots en comic kadreringen de enige toevoegingen in deze cut? Zelf vond ik ze ietwat misplaatst, maar echt storen deden ze mij niet.

Verder een leuk filmpje. Goed sfeertje inderdaad, maar het komische is mij eigenlijk een beetje ontgaan. Buiten de aankleding van de personages en misschien wat synth deuntjes om vond ik The Warriors een film met een serieuze ondertoon. Iets wat mij ook de bedoeling leek van de makers gezien het type dialoog en de kalmte waarmee de film zich voortkabbelt. Echte actie, zoals sommigen beweren heb ik hier niet uit kunnen halen, buiten twee vechtscènes om. Misschien dat er dan toch meer aan de hand is met deze Ultimate Cut dan in eerste instantie gedacht?

De tocht van The Warriors is interessant te volgen en de personages zitten stuk voor stuk goed in hun rol, maar een echte hoogvlieger vind ik deze nog niet echt. Misschien ooit bij een herziening. De BD is trouwens van optimale kwaliteit. Misschien dat dat een beetje van de cultbeleving afdoet, maar netjes zag het er in elk geval wel uit.

3,5*

avatar van jordandejong
3,5
Erg sfeervolle klasieker dit.
Typisch jaren 70 sfeertje. De haren de leuke costumes alles helpt er aan mee.

Ook de omgeving waar de film geschoten is is erg grauw.
De baseball furies vond ik wel cool.
Verder ook erg leuk en fantasierijk hoe ze dat met dat stripverhaal hebben gedaan.
Acteerwerk was ook wel goed.
Verder ook nog een paar vette actiescenes.

3,5*

avatar van HarmJanStegenga
3,5
Gaaf filmpje, leuk gemaakt ook. Heb de director's cut gezien, dus ik weet niet wat daar anders aan is dan de ''normale'' versie, maar deze Warriors is me prima bevallen.

De film moet het vooral van het prachtige sfeertje en het uitstekende (nachtelijke) straatbeeld hebben. Het verhaaltje stelt niks voor, het acteerwerk is niet bijzonder, maar de personages zijn wel leuk en de film kent genoeg vermakelijke momenten waar ze in leuke 'avonturen' terecht komen. De gevechten waren wel érg fout trouwens.

De manier waarop er vanuit een comic-bladzijde overgeschakeld wordt in de film is steeds leuk gedaan, de muziek is prima, de metro's, de bendes, allemaal leuk.

avatar van Jawaddedadde
3,5
Erg sfeervolle film.

Foute kapsels, kleurrijke kostuums, typische muziek voor die periode zorgen voor die sfeer.

Film speelt zich nagenoeg volledig 's nachts af, en voor een groot deel in metrostations. Dit zorgt ervoor dat er toch een beetje een sombere vervallen sfeer wordt geschept. Dit is niet het New York zoals je dat de dag van vandaag kent.

Tofste personages om volgen waren Swan en Ajax, beetje jammer dat deze laatste vrij snel wordt opgepakt. De intermezzo's van die radio-omroepster die als het ware telkens een stand van zaken geeft waren een erg fijne vondst.

Op het einde wordt het iets serieuzer, in die zin dat Swan en z'n vriendinnetje zich beginnen af te vragen of deze manier van leven wel de juiste manier is. Wordt nog eens pijnlijk onderstreept door de twee nette koppeltjes die ook de metro nemen.

Toffe film.

avatar van supadragon8
3,0
leuke sfeer, alleen ik vond het verhaal wat langdradig en de vecht scenes stelde weinig voor.
2.5

avatar van John Lee Hooker
2,0
Enorme tegenvaller.

Je kunt deze film de hemel inprijzen omdat hij wellicht een 70's sfeer bevat. Voor mij is dat geen enkele reden om deze film goed te vinden. Naar mijn idee probeert deze film toch enigszins sirieus over te komen en is het de bedoeling dat die verschillende gangs toch een beetje stoer zijn. Dat was totaal niet het geval en het leek eerder op een dagje carnaval dan een echte ghetto. Ik vond ze er allemaal erg ongeloofwaardig uit zien.
Die Orphan groep met hun groene shirtjes en spijkerbroeken: allemaal zagen ze er precies hetzelfde uit en ze kwamen erg zwak over. Stonden ze daar op de stoeprand alsof ze heel wat voorstelden. Vervolgens rennen die mietjes naar binnen om versterking te halen en ze komen er tien minuten later pas weer uit. Komen ze heel keurig aanlopen en blijven dan weer precies aan de overkant staan, om dan afgeschrikt te worden door een molotov-cocktail.
De honkballers met hun schmink waren ook een bende aanstellers. Ze rennen achter de Warriors aan en laten zich met hun knuppels gewoon afmaken in dat parkje.
Dan had je nog de stoere boys in tuinbroeken met lange haren. Ga terug naar de boerderij zeg, ook zij dachten dat ze heel wat waren toen ze daar met hun handen over elkaar stonden op Union Station.


The Warriors wordt een keer aangevallen door een overvol busje met boze mensen. Misschien zou dat busje langzamer gaan omdat er zoveel mensen in zitten maar dan stappen ze toch uit en gaan ze zelf toch ook gewoon rennen! Daarna steekt er nog een lid van de Warriors zijn middelvinger op en die hadden ze toen ook gerust kunnen pakken.

Dan had je ook nog die undercover politievrouw op dat bankje. Sure... je gaat daar echt zitten wachten op wat criminelen die voorbij komen lopen. En aangezien die politiewagen niet meteen ter plekke was had zij gerust mee genomen kunnen worden of een kogel door haar hoofd kunnen krijgen. Sloeg nergens op. Daarna lopen Swan en de twee andere leden verder en even later besluiten die twee om toch maar een kijkje te gaan nemen. Swan loopt liever door in z'n eentje over de straten om zijn leven te riskeren want hem kan toch niks overkomen.

Mercy kwam er ook uit het niets bij. Na een korte woordenwisseling gaat ze vrijwillig mee op pad met de Warriors alsof niks anders te doen heeft. En natuurlijk vormen zij en Swan een koppeltje.
Ook die meidengroep, The Lizzy's (?), mistte zijn doel. Geen van alle zag er fatsoenlijk uit en vechten konden ze ook niet.

Dan had je ook nog die lelijke overgangen met die schuivende beelden.


Leuk idee, met die verschillende groepen. Had best potentie gehad als ze het wat beter uitgewerkt hadden. Nu is het gewoon een flop en voor mij geen fijne film om te kijken.

avatar van Metalfist
5,0
I'll shove that bat up your ass and turn you into a popsicle

Het was al meer dan 2 jaar geleden dat ik The Warriors ooit nog had gezien. Toen stond de film nog op een derde plaats in mijn top 10 maar ondertussen was hij zonder enige herziening naar de eerste plaats geslopen. Hoe meer ik erover nadacht, hoe beter ik hem vond en hierdoor steeg hij elke keer een plaatsje. Nu ik praktisch in elke aflevering van Dexter (althans toch in seizoen 1) de geweldige James Remar terug zie, begon het dus weer te kriebelen. De DVD ligt hier al jaren in huis en was het dus een kleine moeite om me weer te laten onderdompelen in het donkere straatbeeld van The Warriors.

En wat een sfeervol beeld is dat toch geworden. Ik heb hierna nooit meer iets van Hill gezien maar misschien moet ik er toch maar eens achter gaan want hij kan zo ontzettend goed sfeer scheppen. Het begint al bij de openingsscène met het met roze neon verlichte reuzenrad tegen de pikzwarte nacht. Die paar seconden zetten al meteen de toon van de film en het laat je ook werkelijk nooit meer los. Ik ben sowieso wel voor dit soort films te vinden waar een kleine groep het moet opnemen tegen sterkere machten. En de film brengt dit dan ook uitstekend naar voor. Er word geprobeerd om van de Warriors een bende te maken waar de loyaliteit en samenhorigheid het belangrijkste is wat er bestaat en hiermee krijg je toch een zekere vorm van sympathie met de bende. Het zijn allemaal stuk voor stuk crooks maar om het met zijn 9 (al zitten ze na een kwartier al wel zonder leider) tezamen op te nemen tegen een hele hoop andere bendes, daar kun je mij altijd wel voor vinden. De adrenaline stroomt door de aderen, de spieren zijn gespannen en na een hoop tactiek, beginnen ze toch te vechten om thuis te geraken. Het wordt allemaal zo heerlijk opgebouwd dat de tijd gewoonweg voorbij vliegt. Walter Hill laat op een eenvoudige manier een tegelijkertijd futuristisch maar ook hedendaags tijdsbeeld zien en de manier waarop is geniaal. De muziek zorgt trouwens ook voor een nog betere sfeerschepping. De jaren '70 nummers, de beginnende jaren '80 synthesizers, ... Vooral in combinatie met de DJ zorgt dit voor vaak erg memorabele scènes, ik moest trouwens echt vaak aan Reservoir Dogs denken met de DJ.

Qua verhaal kan ik me voorstellen dat er mensen dit niets vinden. The Warriors gaat niet om de dialogen en zeker en vast ook niet om het geniale plot maar gewoon over een groep kameraden die proberen thuis te geraken. Gebaseerd op de roman van Sol Yurick, die het verhaal op zich dan weer baseerde op een verhaal van een Grieks leger dat zich opeens in het Perzische kamp bevond in 401 voor Christus, wordt er een erg vermakelijk plot gecreëerd. Natuurlijk zijn er hier en daar een paar minpuntjes zoals het feit dat met een eerste kijkbeurt de verschillende Warriors nogal lastig uit elkaar zijn te houden maar wanneer je er je aandacht goed bijhoud, dan is er geen probleem. Velen vinden de romance tussen Swan en Mercy zo slecht maar eerlijk gezegd, dat snap ik niet. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat deze zich tussen Fox en Mercy ging afspelen maar doordat de twee acteurs het totaal niet met elkaar konden vinden, werd Swan er bijgehaald. Maar de romance past er voor mij werkelijk perfect in. De scène waar Swan en Mercy in de metro zitten en er een koppel bij komt zitten is dan ook subtiel in zoveel manieren. Mercy die de ogen sluit in de hoop dat het picture perfect koppeltje weg is, haar hand die langst haar haar strijkt en dan de bruuske reactie van Swan die dit tegen houd, ... Neen, ik ben blij dat dit niet is gesneuveld in de montagetafel. Ik ben trouwens wel benieuwd naar de alternatieve versie waar de introductie een stuk langer is dan hier.

Er waren trouwens wel serieus wat problemen gedurende het opnemen van de film. Doordat alle scènes (met uitzondering van het gevecht in de mannentoilet) zich effectief op de straten van New York afspeelt, waren er heel wat problemen met de echte bendes van toen. Materiaal is meerdere keren kapot geslagen en op een bepaald moment is er zelfs een bende ingehuurd om de toestellen te beschermen. Maar dat waren niet de enige problemen met de bendes. Neen, ze deden vaak hun best om de film tegen te houden en te saboteren omdat er één van hun rivalen wel in voorkwam en zij dan weer niet. The Homicides (wat een echte bende was) konden het ook niet verdragen dat er iemand met andere kleuren over hun turf rondliepen dus moest er worden opgepast dat er niemand van de set verdwaalde... Walter Hill en zijn team hebben dus erg hard afgezien maar volgens mij brengt dit de film juist nog een beetje dichter bij de grens van authenticiteit. Over het logo van The Warriors is ook nog wat te doen geweest doordat het afgeleid is van een foto van een motor die door een Hell's Angel was gemaakt. De Angels staan er om bekend hun logo's nooit te laten gebruiken voor andere doeleinden dan voor hunzelf dus dat zorgden ook voor een paar rellen.

The Warriors zijn stuk voor stuk fantastische personages. Ik heb me daarstraks eens in het begin van het script verdiept (dat trouwens te downloaden is via de officiële website van de film) en daaruit blijkt al dat het gewoon geweldige types zijn. Natuurlijk zijn ze allemaal ietwat stereotiep maar who cares? Ze worden dan ook allemaal ontzettend goed neergezet door de cast en het verbaast me dat er eigenlijk voor de rest zo bijzonder weinig van is terecht gekomen. Michael Beck is een uitstekende War-Chief en vult de rol van Swan dan ook met verve in, jammer dat Xanadu zo hard is geflopt want dat is wel de doodsteek geweest voor zijn carrière. Deborah Van Valkenburgh heeft trouwens wel ontzettend hard afgezien tijdens het maken van de film. Ze heeft haar pols gebroken in de scène waar Fox voor de trein wordt gegooid door de agent doordat Fox haar hand niet losliet, ze zat zelfs even in de plaaster maar dat is subtiel opgelost door haar zogezegd offscreen een jas te laten stelen waardoor ze haar arm kon verbergen. James Remar is denk ik nog wel degene die het verste van al is geraakt. Geweldig charismatische acteur die jammer genoeg nooit echt een algemene waardering heeft gekregen. Ontzettend jammer dat Dorsey Wright, die de rol van leider Cleon vertolkt, het al zo snel moet afleggen want ook hij speelt een uitstekende rol. Eigenlijk zijn alle 9 leden van The Warriors uitstekend gecast. Ik vond het dan ook raar dat Thomas G. Waites (Fox) niet op de credits verscheen maar dat is blijkbaar te wijten aan het feit dat hij continue discussieerde met Hill, totaal geen chemistry had met Van Valkenburg en doordat hij ook een ontzettend moeilijk karakter had. Hill heeft er nog altijd spijt van dat het zo slecht ging met Waites en dat hij hem er dus noodgedwongen heeft moeten uitschrijven. Hierdoor maakte Waites de film technisch gezien niet mee af en verschijnt hij dus niet op de credits. Eigenlijk is er wel wat aan het script verandert want normaal gezien gingen er veel meer leden dood. Zo stierf Cochise normaal bij de Baseball Furies, Vermin bij de Lizzies en werd Swan gekidnapt om op het einde terug te komen in het gevecht met de Rogues. Terry Michos, die Vermin speelt, heeft er zelfs eigenhandig voor gezorgd om het script te veranderen doordat hij het personage veel interessanter maakte dan dat eigenlijk in het script stond! Geweldig ook om David Patrick Kelly uit Twin Peaks hierin te zien verschijnen. Eervolle vermelding ook nog voor Roger Hill (geen familie van de regisseur) voor zijn fantastische vertolking van Cyrus. Hij heeft maar erg weinig screentime maar hij zet het personage van Cyrus zo overtuigend neer... Daar had de originele acteur, een effectieve bendeleider, niets aan kunnen verbeteren. Als hij had kunnen meedoen want hij is een korte tijd voor het filmen opeens mysterieus verdwenen.

Pfoeh, dit is toch een heel stuk langer geworden dan ik oorspronkelijk bedoeld had maar The Warriors is gewoon zo een fantastische film! Ik kan hier uren over blijven doorgaan en ik moet echt wel eens het boek van Sol Yurick te pakken krijgen, lijkt me erg interessant. Soit, de sfeer is meer dan uitstekend, het verhaal is vlot en kent een aantal vermakelijke scènes en de cast doet gewoon uitstekend werk. Terecht de nummer 1 in mijn top 10 en verbazingwekkend dat dit niet in de top 250 terecht is gekomen.

5*

avatar van Naomi Watts
4,0
Can you count suckers??!


Eindelijk dan gezien. Erg leuk om de film te zien waar ik tijdens mijn jeugd videoclips zag die zoveel hebben overgenomen van deze film. De sfeer is subliem en heb zelden een sfeervollere film gezien en dan nog die synthesizer audio. Heerlijk. De scene van Cyrus' speech vind ik wel het allergrootste pluspunt. Erg sterke scene met al de welbekende lines die met die scene gepaard gaan.


Narratief stelt het weinig voor en misschien duurt de film ietsje te lang maar de sfeer is zo heerlijk dat het beetje gebrek aan storyline geen enkel punt is. De comic kadreringen waren ook van enorme meerwaarde. Enorm sfeerverhogend. Ook de diversiteit aan gangs was qua kostumering en design erg sterk, miste alleen de high hats volgens mij. the Warriors is gewoon één brok sfeer en soms heb je meer niet nodig. Tijd vloog best voorbij. Leuk om Remar in zijn jongere jaren te zien . Blu-ray was ook zeer in orde trouwens.

avatar van schram101
3,5
Tegenvaller.

De sfeer zit er dik in en na een leuke openingsscene verwachtte ik, met het coole plot in mijn achterhoofd, een lekker actiespektakel. De ene bende die de andere de pan ik hakt, dat leek me wel wat. Ander half uut later was ik toch wat teleurgesteld. De film is zeker niet slecht, maar echt veel actie leek er niet in voor te komen. Een knokpartijtje hier, even wegrennen daar. Het was het allemaal net niet. Ondanks dat het wel de bedoeling was, had ik niet 90 minuten het idee dat de vijand op de loer lag. De lege straten en metrostations van New York brengen sfeer en dat is het grote pluspunt van de film, maar verder ben ik niet echt overtuigd van de coolheid van deze film.

Uiteindelijk gewoon een voldoende, maar gezien de beoordeling, het plot, de poster en mijn persoonlijke voorkeuren verwachtte ik er echt wat meer van.

3*

avatar van Sergio Leone
2,0
Teleurstelling.

De film opent leuk met die speech van Cyrus. Die scène is echter het hoogtepunt, want vanaf dan gaat het bergaf. Klaarblijkelijk gelooft iedereen dat de Warriors Cyrus gedood hebben en dat komt de geloofwaardigheid niet ten goede.
De heksenjacht die daarop volgt begint nog wel boeiend, maar wordt al snel niet meer dan een afvallingsrace met onnodige zijsprongetjes.
Het einde lijkt nog even een climax te worden ('Warriors, come out to play!'), maar ook dat wordt al snel naar de vaantjes geholpen.

Het acteerwerk is best slecht. Niet dat ik echt hoge verwachtingen had, maar voor de hoofdrol hadden ze toch een betere acteur kunnen casten. Die Michael Beck is een wandelende houten plank en straalt geen greintje warmte uit.

De sfeer is anders wel goed neergezet. De neonlichtjes in het begin zuigen je meteen mee in de tijd. Muziek etc is ook wel in orde.
Het ziet er allemaal een beetje gedateerd uit, op zich geen probleem, maar de actiescènes lijden daar toch wel onder. Niet zelden komen ze amateuristisch en knullig over.

2

avatar van Montorsi
2,5
Enigzins vermakelijk, maar niet al te denderend.

Het verhaaltje van de film is heel simpel. Er wordt een charismatisch leider van een bende neergeschoten, en The Warriors worden hier onterecht van beschuldigd, wat al zeer makkelijk blijkt te lukken. Hierna gaat de film eigenlijk over niks anders dan dat deze bende vanuit de Bronx helemaal naar de andere kant van New York moet zien te komen, naar Coney Island, terwijl ze achterna gezeten worden door talloze andere bendes om de aanslag te wreken.

De bendes zien er allemaal opvallend uit, zeg maar gerust lachwekkend. Het ene na het andere collectieve apenpakkie verschijnt op het scherm in dit cartooneske filmpje, waarna er gevlucht, dan wel gevochten wordt. Verhaaltechnisch niet bijster interessant, maar zelfs dan nog is het allemaal wel erg repititief. Het wordt desondanks allemaal met nogal veel serieux gebracht, met name in de actiescenes met een aantal bekende slow-motions die het geheel een beetje een parodierend tintje gaven.

De film poogt te scoren op andere punten. Qua sfeer en details is het allemaal wel de moeite waard. Daarnaast werkt ook het grimmige camerawerk wel, en is de soundtrack prima passend. Maar als ik dan termen als 'cool' lees ga ik toch aan mezelf twijfelen. Ik kan in ieder geval met alle moeite van de wereld het allergaartje aan clowns die in deze setting rondlopen niet cool noemen, al helemaal de hoofdpersoon niet die de hele film als een ware Bon Jovi look-a-like norsig voor zich uit kijkt. Sowieso geen al te beste acteurs hier, maar vooruit.

De status van de film begrijp ik volledig, je kunt hier zo talloze dingen uithalen. Afzonderlijke scenes zijn ook absoluut wel de moeite waard, maar als geheel valt het flink tegen. Hangt een beetje in tussen pulp en parodie, en eindigt uiteindelijk ook nog eens met een flinke sisser, zodat je alleen maar met een teleurstellend gevoel eindigt.

2.5*

avatar van FillumGek
4,0
Na lange tijd weer eens herzien en het cijfer blijft staan. Ik weet nog goed dat ik door de aanstormende release van de gelijknamige game door ontwikkelaar Rockstar pas van deze film te horen kreeg. Leuk, maar ik wilde die game gewoon hebben. Tot mijn grote vreugde kreeg je de film er destijds gratis bij, en sindsdien heb ik altijd een zwak voor The Warriors gehouden.

Niet alle aspecten zijn even goed uitgewerkt, maar waar deze film koning in is, is het creëren van sfeer. Het intro alleen al, onder begeleiding van ouderwetse synthesizer muziek, waar verschillende gangs zich een weg banen door de metro om een meeting bij te wonen. Muren en treinen zijn beklad, de omgeving is aangetast door gang-geweld en de gangs zelf zijn opvallend. Ik kan me voorstellen dat jongeren onder ons die deze film in deze tijd eens opzetten het maar niks vinden. Het is even wat anders dan het stereotype gangster dat in films als Menace II Society wordt gecreëerd. Iedere gang dost zich namelijk op hun eigen manier uit, variërend van tuinbroeken en rolschaatsen tot aan geschminkte koppen en baseball bats. I like it.

Doordat The Warriors de schuld krijgen moeten ze op de vlucht, wat zowat de hele film duurt. Nogmaals, de stad straalt een enorm dreigende sfeer uit en achter ieder paaltje kan een rivaliserende bende staan. Uiteraard komt het af en toe tot een confrontatie die helaas niet al te veel voorstelt. Een paar duidelijk ingestudeerde klappen klaren de klus vaak wel. Later wordt het nog wat spectaculairder met wat throws en rondvliegende attributen, maar schokkend wordt het nooit. De game daarentegen grossiert in keiharde fights.

Cast is best goed, met een jonge James Remar. Rogue Luther is inmiddels legendarisch met de 'Come out to play'-scene, alleen die Mercy was maar een irritant wijf. Acteerwerk niet altijd even sterk, maar is nooit storend. Opvallend is de vertelstem die via de radio diverse nummers laat horen en The Warriors als het ware op de hielen zit. Sfeer is weer heerlijk.

Einde is wat teleurstellend. Weer valt het op dat grote confrontaties vaak ook met een sisser aflopen (Turnbull A.C.'s, Orphans, Rogues...) maar het nummer 'In the City' van Joe Walsh tijdens de eindcredits doen alle minpuntjes snel vergeten en laten de film in je hoofd meteen weer van voren af aan herbeleven. Past perfect.

avatar van scorsese
3,0
Aardige film waarin alle straatbendes van New York bijeen komen voor een meeting. De film speelt zich tijdens één nacht af en het geheel is behoorlijk sfeervol in beeld gebracht. Goed gebruik van locaties die de film een authentiek tintje geven. Helaas valt het verhaal wat in herhaling waardoor het allemaal wat minder onderhoudend is.

2,0
Klassieker, maar wel een saaie. Beetje rondrennen, terwijl het eigenlijk nooit echt spannend wordt. Acteerwerk is ook niet van hoog niveau.

avatar van Anyaamsreob
2,5
Ik moest deze film kijken op aanraden van een buddy.. scheen een goede cult film te zijn volgens hem. Hij is wel aardig, maar idd teveel geren. Voorspelbare situaties.. beetje jammer voor iets wat een cult film schijnt te zijn.. maar ik zal het wel niet snappen omdat ik niet in die tijd geboren ben :3

avatar van Insignificance
5,0
Blijft een geweldige sfeerimpressie. Verhaaltje heeft weinig om het lijf, bijna niemand die kan acteren en zo zijn er nog wel wat zaken die je prut met peren kunt noemen, maar zodra De Vorzons theme song start en het Wonder Wheel opdoemt, verkeer ik in een anderhalf uur durende roes. Beste optiteling ooit. Dan is dat maar gezegd. Quasi interessant prietpraat is verder niet nodig, al heeft Hill piekfijne slo-mo's in huis.

Deze film gaat over schier verlaten metrostationnetjes, een pistoolschot, sirenes, een zwoele nacht, turf, colors, graffiti, boppers, volle lippen, een zonnebril, politie- en honkbalknuppels, sfeervol verlichte straten, Union Square, 96th Street, een newsstand, Riverside Park, bankjes, een jukebox, rolschaatsen, Playland, reclamezuilen, Coney Island, neon licht, flesjes en survival in the city. En dat is dat. Can. You. Dig-iiiiiiiiiit?

Gast
geplaatst: vandaag om 18:53 uur

geplaatst: vandaag om 18:53 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.