• 9.378.471 stemmen

The Chronicles of Narnia: Prince Caspian (2008)

Avontuur / Fantasy | 150 minuten

Genre: Avontuur / Fantasy

Alternatieve titel: De Kronieken van Narnia: Prins Caspian

Oorsprong: Verenigde Staten / Polen / Slovenië / Tsjechië / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Andrew Adamson

Met onder meer: Ben Barnes, Georgie Henley en Skandar Keynes

Releasedatum: 2 juli 2008

Plot The Chronicles of Narnia: Prince Caspian

"Everything you know is about to change forever."

Eén jaar na avonturen uit de "The Lion the Witch and the Wardrobe", keren de Koningen en Koninginnen van Narnia terug naar het verre koninkrijk waar ze tot de ontdekking komen dat er al meer dan 1300 Narnia-jaren zijn verstreken.Tijdens hun afwezigheid is er een einde gekomen aan De Gouden Eeuw. Narnia is veroverd door de Telmarijnen en is nu bezet door Koning Miraz, die het land regeert zonder genade. De vier broers en zussen ontmoeten al snel een nieuw intrigerend personage: Narnia's gerechtvaardige erfgenaam op de troon, de jonge Prins Caspian. De prins wordt gedwongen zich schuil te houden voor zijn oom Miraz, die hem wil vermoorden om zo zijn eigen zoon op de troon te plaatsen. Met de hulp van de Rode Dwerg Trompoen, van Rippertjiep, een dappere sprekende muis, de das Truffeljager en de Zwarte Dwerg Nikabrik vangen de Narniërs, geleid door Peter en Caspian, een ongelofelijke tocht aan om de leeuw Aslan te vinden en Narnia te redden uit de klauwen van Miraz. Zo trachten ze de magie en glorie van Narnia te herstellen.

avatar van chrzz

chrzz

Na afgelopen zaterdag deel ! van Narnia te hebben gezien, moest ik natuurlijk ook deel 2 zien.

Met hoge verwachtingen (deel 1 kreeg 4 sterren) ben ik naar de bioscoop gegaan (Pathe Schevingen, weinog mensen in de zaal) om deel 2 te aanschouwen.

Na een beetje vreemd begin (en een projector die uitviel) bleek al snel dat het tweede deel net zo goed moest zijn als het eerste deel. Over het algemeen een wat rustigere film, behalve natuurlijk het einde. Veel actie in het slot, wat de film wel goed kon gebruiken.

Ik dacht eerst aan 4 sterren, maar kom uiteindelijk uit op 3,5 ster

avatar van sSjorsz

sSjorsz

WAT EEN VERRASSING!:D

Narnia 1 was een prima film, maar viel me toch beetje tegen dat het wat meer voor de kids was, deze film daarentegen.. Het is echt veel beter dan deel 1, ik vind wel dat je eerst deel 1 moet zien voordat je deze kijkt, maar de effects waren prachtig, verhaal was goed uitgewerkt, het/de gevecht(en) waren supermooi. Hij had iets beter geacteerd kunnen worden, toch hebben de kids goed hun best gedaan(ik doe 't ze niet na:P) Prachtige film! Aanrader voor het hele gezin(vanaf 12 jaar natuurlijk;))

4sterren!

avatar van ArcovandenBroek

ArcovandenBroek

Het zal nooit m'n favoriete genre worden, maar de film ansich was een plaatje om te zien. Prima special effects, goed geacteerd en de gevechten zagen er goed en groots uit. Stukken beter dan deel 1 in ieder geval.

avatar van Celine Dion

Celine Dion

Ik had veel hogere verwachtingen bij deze film. Deel 1 vond ik prachtig, maar dit verhaal vond ik saai en het was één en al gevecht. Kon er niet echt mijn aandacht bij houden... Helaas.

Maar de acteurs en de special effects blíjven goed, dus van mij 3 sterren.

avatar van -happy

-happy

de eerste film vond ik heel erg mooi hoop dat deze dat ook is ga hem in iedergeval zien.

avatar van napoleon84

napoleon84

Het begin is idd zeer vreemd en ik vond dat ze wat origineler mochten zijn op de manier dat ze terug naar het land keren.

Ook lijkt alles zo toevallig hoe ze telkens de andere personages tegenkomen.

Vond hem niet zo goed als de eerste maar geef hem toch 3*

avatar van Niqk

Niqk

The Call van Regina Spektor is gewoon HET perfecte eindlied voor deze film.

avatar van KAZj33

KAZj33

Deze film heeft me zeker verrast. Ik had deel 1 ook gezien. Die vond ik wel aardig. Maar deze was zeker beter. Ten eerste, was er meer actie. Dat vind ik persoonlijk wel leuk. En ten tweede vond ik het ook wel leuk, dat 'Prins Caspian' en Peter, telkens een soort van vechten, over wie de baas is. En het feit, dat ze ook een keer een slag verliezen. In deel 1, wist je natuurlijk gewoon, dat 'de goeden' gingen winnen. En het feit dat ze een slag verliezen, en het moeilijk hebben, maakt het wel een stuk geloofwaardiger.

avatar van kutcherlover

kutcherlover

Skandar keynes is gewoon te schattig

avatar van eppo349

eppo349

vandaag met m'n kinderen in antwerpen gezien, op zich een aardige film, alleen het eind met de leeuw aslan (een paar keer brullen en 1300 jaar onderdrukking zijn weg) vonden mijn kinderen (6 en 8 jaar) wel heel erg simpel.

verder hebben ze heel erg genoten van de film, en daar gaat het uiteindelijk om.

avatar van nokkie335

nokkie335

echt een hele goeie film. veel beter dan de eerste en komt zelfs in de buurt van LOTR eigelijk is het gewoon een beetje nagemaakt van LOTR maar het is wel een hele mooie film

avatar van Just×Me

Just×Me

Hmm, niet mijn film, ook niet mijn humor... en ik houd ook niet echt van die pratende muizen en onzin... Het acteerwerk vond ik ook tegenvallen trouwens. Gewoon een kinderfilm, verder niets speciaals...

Nja... het kan bijna altijd slechter, er zaten ook wel wat goede puntjes in, alleen kan ik die nu niet echt voor de geest halen.

3,0 sterretjes

avatar van normen93

normen93

Het varken is een gedomesticeerd wild zwijn. Varkens werden 5000 tot 7000 jaar geleden gedomesticeerd. Doorgaans krijgt het varken de wetenschappelijke naam Sus scrofa. Sommige auteurs reserveren deze naam voor het wild zwijn. Zij noemen het varken Sus domesticus of Sus scrofa domesticus. In Nederland leven ruim 11 miljoen en in België 6,7 miljoen varkens.

In grote delen van de wereld zijn varkens verwilderd geraakt (bijvoorbeeld Nieuw-Zeeland en eilandjes in de Grote Oceaan). Vroege Westerse zeevaarders (waaronder het VOC) hebben bewust varkens uitgezet, bij voorkeur op eilanden, om een duurzame voedselvoorraad te garanderen. De varkens hebben daar grote ecologische schade toegebracht en doen dat in vele gevallen nog steeds

Je bent niet echt slim he, sukkel.

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

wat is dat hier voor crap, zet hier ene een bericht over varkens en ne andere zet hier ne encyclopedie neer....

ik dacht dat we hier berichten over narnia moesten plaatsen...?

avatar van snoepieykim

snoepieykim

Ik ben gister naar de bioscoop geweest hier in Roosendaal (niet zo'n hele grote bioscoop...) Ik wou m eerst gaan kijken in Antwerpen (Metropolis), omdat t daar gewoon véél mooier/groter is. Had ik t maar gedaan! De film was echt fantastisch gewoon.

Ik vond deze net zo goed als deel 1. De special effects waren geweldig en t acteerwerk vond ik ook prima! Oeh, wat is die prince Caspian (Ben Barnes) toch lekker hè :$

Anyway, ik heb met veel plezier naar deze film gekeken en wacht vol spanning af op deel 3

avatar van WeZet

WeZet

Even voor de duidelijkheid, dit is deel 4. Het Verborgen Land Achter De Kleerkast is deel 2, een beetje vreemde volgorde van filmen dus.

avatar van girl in the moon

girl in the moon

WeZet schreef:

Hoewel ik wel weer even "in" het verhaal moest komen thnx voor de volgorde was-ie waanzinnig!

Heb genoten van de enorme impact die het dan via t mega bios scherm toch weer heeft!

Bios is underrated!

Aanrader, zeker voor het jongere publiek is-ie lekker imposant!

Wat een waanzinige film!

Nooit gedacht dat hij zo goed zou zijn...!

De muziek was prachtig in de film, erg mooi en het paste ontzettend goed bij de scenes. Bij sommige stukken kreeg ik echt kippenvel...de muizen en de andere dieren waren natuurlijk geweldig even als de dwergen en zo...Narnia 1 is een aanrader maar deze is naar mijn mening gewoon beter! Een pracht film met prachtige momenten en een goeie Cast. En Aslan blijft natuurlijk wel de koning, wat een leeuw...met een goeie stem van Neeson.

Wat ook leuk was...we zaten maar met 10 mensen in de zaal...dus eigenlijk een soort beeld voor je zelf...

avatar van stevebravo

stevebravo

Onwijs matige film.

Totaal geen verhaal in.

Krachtsverhoudingen kloppen niet.

De film moest het alleen hebben van zijn special effects.

daarom toch maar 3 sterren

JohnWilliams

Waarom zet er geen verhaal in?

En wat bedoel je met krachtsverhoudingen?

avatar van stevebravo

stevebravo

Met een man van 32 en een jochie van 17!

en het verhaal is kut, omdat deze film maar 1 principe heeft.. het met allerlei tierelantijnen een gevecht tussen twee groepen opmaken...

ik heb alleen genoten van de effect en dat lekkere ding

JohnWilliams

Het verhaal is wel leuk vind ik, maar het komt wel altijd aan op een gevecht inderdaad. Maar dat maakt mijn kijkervaring er niet slechter op.

avatar van sierrra

sierrra

WeZet schreef:

De volgorde is juist heel logisch. Na De Leeuw, De Heks en De Kleerkast is dit de tweede (en laatste) film waar alle vier de Pevensies in voorkomen. Om dezelfde cast te behouden en ervoor te zorgen dat zij voor hun rollen niet te oud werden was Disney wel verplicht om Prins Caspian als tweede film uit te brengen.

avatar van GGG

GGG

We hebben genoten van de film. De verhaallijn is jammer genoeg wel weer hetzelfde als deel 1... Maar desondanks mooie beelden en figuren. Vooral de muizen waren leuk...

GGG schreef:

Vooral de muizen waren leuk...

Erg grappig inderdaad. Die met dat zwaardje was cool.

avatar van Chattingforum

Chattingforum

Prachtige en grappige/coole vervolg van de eerste film.

Gezien in de bios met een vriend, goede keuze:D

Wil heb wel nog een keer zien:D

avatar van kyanne

kyanne

Prachtig vervolg, mooie effecten, gewoon een leuk verhaal.

ik weet niet of ik de enige ben, en ik heb het boek dan ook neit gelezen, maar ik vond het op sommige punten een beetje ripoff van Lord of the rings. Met die rivier enzo. En ik had nog een aantal andere punten waar ik dat dacht in de bios. De boeken zijn ongeveer rond dezelfde tijd uitgekomen, maar ergens heeft iemand toch iets overgenomen hoor.. Of anders deze regisseur wel.

Ik vodn het niet echt een bijzondere film. Ze hadden het mooier kunnen doen vond ik. En op de een of andere manier gaan die oudste kinderen mij een beetje irriteren. Dat kleine meisje deed het daarentegen wel heel erg goed vond ik. Heel knap.

avatar van hulkio

hulkio

Dit tweede deel uit de Narnia reeks is op bepaalde gebieden duidelijk beter dan het eerste deel, maar laat nog steeds behoorlijke steken vallen. Het is een meer volwassen film geworden met sterke special effects. Het acteerwerk en verhaal halen dit helaas weer helemaal naar beneden samen met de veel te lange speelduur van bijna 2,5 uur. Men had beter een groter deel van het mega budget in acteurs kunnen steken dan in de effecten. Af en toe zitten er grappige situaties in de film, maar af en toe ook zeer misplaatste en niet grappige grappen. Nogal wisselvallige film dus.