• 9.377.366 stemmen

• Disney+ Bekijk via Disney+
  • meJane Bekijk via meJane

Plot Jumper

"anywhere is possible."

David Rice (Hayden Christensen) ontdekt op jonge leeftijd dat hij een jumper is. Hij kan zichzelf van de ene naar de andere plek teleporteren. Deze speciale krachten gebruikt hij om zichzelf een luxe leven te bezorgen. Echter de Paladin organisatie onder leiding van Roland Cox (Samuel L. Jackson) maakt jacht op zulke personen. Want alleen God mag de kracht hebben om op elke plek te zijn op elk desgewenst tijdstip.

avatar van XxJoshxX

XxJoshxX

opzich best goede film, afgeraffelt einde. ben ik de enige die het opvalt dat Hayden Christenson wanhopig een Wentworth Miller probeert te zijn?:P of lijken hun gezichtsuitdrukkingen enz gewoon veel op elkaar.anyways de effecten in deze film zijn zeker van hoog niveau. al met al een leuke typische hollywood film *3

• 2041 berichten

nou, ik ga vanavond naar deze film. Ik ben heel erg benieuwd. Mij lijkt hem wel heel leuk. Het zal zeker geen super mega film zijn, mara toch ook geen B film.

avatar van *__ANIME__*

*__ANIME__*

Erg leuk idee, maar was toch wel een beetje teleurstellend. Ook een slecht einde, ik had het einde toch wel anders willen zien, want het einde van deze film is erg standaard met een happy terwijl dat eigenlijk heel onlogisch is en het was ook een beetje kort. Heb me er toch wel mee vermaakt.

avatar van gotti

Geinig uitganspunt, maar helaas zeer matig uitgevoerd. Vooral Crhistensen ontbeert het aan elke vorm van uitstraling; truttig verhaaltje ook...

• 2041 berichten

het lijkt me toch een heel goede film hoor!

avatar van Ziel

Ziel

Een goede film. Soms wat hoog standjes.

Had er meer van verwacht.

Kevin13

een topcast zou je het niet echt mogen noemen.

Hayden zijn laatste 2 films trokken op niets

Rachel Bilson van The OC, een doorbraak zal ze niet hebben met deze film.

Samuel Jackson heeft de laatste 8 jaar in geen een goede film meegedaan dus veel verwacht ik niet van deze film

het verhaal vind ik wel goed, maar de trailer was al non stop actie

moest ik hem zien in de bios zal dat met een negatieve gedachte zijn

@ gewoonmezelf

Volgens mij verwar je Samuel L Jackson met Morgan Freeman

avatar van snake1689

snake1689

ik vond het egt eeb super film vooral de laatste stukje wow dat was egt gaaf niet normaal een dikke 5*

snake1689 schreef:

geef jij elke film een ' dikke ' 5

Pastichio Rocker

Wat me het meest gestoord heeft aan deze film is dat er helemaal niets wordt uitgelegd. Je moet alles maar slikken als zoete koek. Terwijl het verhaal duidelijk toelaat tot meer. Maar de diepgang in deze film is nihil. Tel daarbij op de slechte acteerprestaties van Hayden Christensen en Samuel L. Jackson (die er belachelijk uitziet met zijn fake witte pruik), het belabberde plot wat gebaseerd is op 1 gimmick: het jumpen, en de vreselijk slappe 'twist', wat je al, als je een beetje logisch nadenkt, na 5 minuten kan raden. Wat is de Paladin organisatie precies? Waarom kan David jumpen? Wat is de achtergrond van zijn 'Marvel Team-up' maatje en wat is er met hem gebeurd? Waarom flipt zijn vriendinnetje niet helemaal de pan uit (jumpen, gekidnapt, huis gesloopt... lijkt me nogal veel in zo'n korte tijd om het allemaal te kunnen bevatten, nietwaar?)? Hoe komt de Paladin organisatie aan al die leuke gadgets? Hoe kan het dat David jarenlang kan genieten van geregistreerd geld? Wie is Roland Cox precies? Hoe kan het dat ze personen en dingen ook kunnen teleporteren? Hoe weet David waar hij naar toe moet jumpen, zoals op het eind als hij Roland Cox op die rots afzet? Etcetera. Het word je allemaal onthouden tijdens deze achtbaanrit, en aan het einde blijf je achter met vragen die niemand kan beantwoorden. Nou ja, wellicht een deel 2, die er ook wel ongetwijfeld ooit zal komen. En kan iemand Samuel L. Jackson een schop (in de juiste richting) geven? Hij begint op Robert de Niro te lijken (en dat is niet positief bedoeld). Conclusie: overslaan deze butfilm. Btw, zijn alle 4* en 5* stemmers soms tussen de 12 en 16 jaar? Want dan snap ik die stem wel. 1,5*

• 2041 berichten

Ik heb me in tegenstelling tot hieronder heel goed vermaakt met deze film. Ik vond hem prima te volgen, en ik zat maar met 1 enkele vraag achter nadat ik de film gezien had en dat was, wat er nou met die andere Jumper is gebeurd. Ik vond dat er vrij goed geacteerd werd, zelfs door Hayden Christensen. Hij was soms ook spannend en de special effects waren uitmuntend. Ondanks de korte speelduur had ik nou niet zoiets van... dit had langer gekunt, of dit had langer gekunt.

En sommige dingen moet je eigenlijk ook zelf invullen met deze film. De Paladins vechten al eeuwen tegen de Jumpers (dat werd ook gezegd in de film). Ik denk dat de Paladins die wapens zelf hebben uitgevonden, en hoe het Jumpen ontstaat is de grote vraag in deze film.... aangezien je in de gedachten van David Rice zit, weet je ook net zoveel als David.

Maar er komt misschien een vervolg op deze film, waarin dingen meer uitgelegd kunnen worden. Maar ik heb me in iedergeval goed vermaakt.

4,0 sterren.

avatar van Sasja

Sasja

Kevin13 schreef:

geef jij elke film een ' dikke ' 5

Ik denk alleen datie een cijfer geeft aan films die hij goed vind

avatar van blitze810

blitze810

Pastichio Rocker schreef:

Nou nou nu moet ik hem wel gaan kijken........want ik ben echt een Samuel L... fan je hebt me nieuwsgierig gemaakt, hihihi ik ben benieuwd ik kom hier zeker op terug.

avatar van flovelot

flovelot

kan iemand mij aan de hollandse en/of engelse losse ondertitels helpen?

bvd. Peter

avatar van Sasja

Sasja

ff googlen

avatar van rogymbo

rogymbo

Ik vond de film echt wel vermakelijk!! Je zit vrijwel constant op het punje van je stoel en de actie en humor zijn gewoon geweldig. Sommige dingen hadden inderdaad beter uitgewerkt kunnen worden, maar het bederft de film echt niet! Ik heb iig een vermakelijke avond gehad!

avatar van madmax8

madmax8

Het was best een aardige film maar zeker niet een hele goede, leuk om op een saaie zondag middag te kijken zeg maar. Er wordt vrij weinig uitgelegd over wat een jumper nu is etc dus je moet het allemaal maar slikken en gewoon meegaan in het verhaal zover dat het er. Als je de eerste paar minuten goed oplet weet je eigenlijk al wat het einde is en alles ertussen is niet zo belangrijk maar gewoon opvulling van de film.

En samual L Jackson zet een belachelijk slechte rol neer hier.

avatar van Hayabusa

Hayabusa

Leuke special effects, een matige verhaal, tenenkrommend acteurprestaties van alle acteurs, slechte einde en heel veel vragen werden niet beantwoord. Ik zou niet naar de bios gaan voor deze film.

avatar van Referee_deluxe

Referee_deluxe

Ik had veel meer van de film verwacht eigenlijk. Maar alle actie hebben ze in de trailer gestopt.

De film komt al traag op gang, tot an de pauze was er niet veel te beleven in de bioscoop. Na een uur kwam hij wel op gang. Maar het is eigenlijk gewoon een film met een aantal heel leuke scene's. Maar geen diepgang en een telleurstellend einde met heel veel losse eindjes.

Hijis goed om eens gezien te hebben, maar dan blijft het dan ook bij.

Kevin13 schreef:

een topcast zou je het niet echt mogen noemen.

Hayden zijn laatste 2 films trokken op niets

Rachel Bilson van The OC, een doorbraak zal ze niet hebben met deze film.

het verhaal vind ik wel goed, maar de trailer was al non stop actie

moest ik hem zien in de bios zal dat met een negatieve gedachte zijn

wat ik hier zei is totaal niet waar, heb na 3 jaar wachten eindelijk nog is een film gezien die voor mij beter is dan Pulp Fiction

Pastichio Rocker

Deze film beter dan Pulp Fiction?

Pastichio Rocker schreef:

Deze film beter dan Pulp Fiction?

voor mij wel ja

avatar van Kooshiba

Kooshiba

Ze hadden hier beter een komedie van kunnen maken. Mijn vrienden en ik hebben net de hele tijd staan brainstormen wat je wel niet allemaal zou kunnen doen met die gave...

avatar van GrayFox

GrayFox

Kooshiba schreef:

Dan kun je van elke "superhelden krachten" film wel een komedie maken.

Film heeft me aangenaam verrast, had nog wel even iets langer, hoewel ik het einde toch wel mooi vond.

GrayFox schreef:

Dan kun je van elke "superhelden krachten" film wel een komedie maken.

idd, een erg mooi einde maar misschien iets te open.

avatar van Halo

Halo

Pastichio Rocker schreef:

Beter zou ik het niet kunnen omschrijven!!!

Het is onmogelijk om deze film 5* te geven. Dat betekent dat deze film perfect zou zijn, en dat is hij bij lange na niet.

En een vergelijking met Pulp Fiction gaat al helemaal niet op.

Pastichio Rocker

Kan iemand mij even uitleggen wat er precies zo mooi is aan het einde?

Pastichio Rocker schreef:
Kan iemand mij even uitleggen wat er precies zo mooi is aan het einde?

ik vind het einde mooi omdat het open is, en je weet nog altijd niet wie de oorlog gewonnen heeft. aangezien Roland en die vrouw nog altijd in leven zijn net zoals Rice en Griffin.

Halo schreef:

Beter zou ik het niet kunnen omschrijven!!!

En een vergelijking met Pulp Fiction gaat al helemaal niet op.

geen enkele film is perfect, in elke film zitten er fouten dus dan kun je gewoon geen enkele film een 5 geven.

en ik vergelijk jumper helemaal niet met pulp fiction, ik zei gewoon dat ik hem beter vind.