Jumper (2008)
Releasedatum: 14 februari 2008
Bekijk via Disney+
Plot Jumper
"anywhere is possible."
David Rice (Hayden Christensen) ontdekt op jonge leeftijd dat hij een jumper is. Hij kan zichzelf van de ene naar de andere plek teleporteren. Deze speciale krachten gebruikt hij om zichzelf een luxe leven te bezorgen. Echter de Paladin organisatie onder leiding van Roland Cox (Samuel L. Jackson) maakt jacht op zulke personen. Want alleen God mag de kracht hebben om op elke plek te zijn op elk desgewenst tijdstip.
David Rice
Young David
Young Mark
Mr. Bowker
Martijnnn
Ik ben het bijna helemaal met je eens Pastichio Rocker, alleen het stukje over de achtbaan rit begrijp ik niet, aangezien de film zo ongelovelijk veel slappe stukken heeft, deze film had gered kunnen worden als het een achtbaan rit was, maar ook dat is het niet.
Ik kan nog enigzins inzien waarom mensen dit een leuke film vinden, er zit af en toe wel leuke actie in. Maar een 5 kan ik echt niet begrijpen. En al de mensen die het einde goed vinden niet, dat vond ik toch wel zo slecht.
Kevin13
bij mij ging het ook niet om de actie.
Martijnnn
bij mij ging het ook niet om de actie.
Dan vraag ik mij af waar het wel om ging, want de actie die er wel in zat vond ik juist wel aardig en 1 van de weinige pluspunten van de film.
hub_011
ik hou altijd wel van dit soort films en mijn verwachtingen waren dan ook redelijk hoog maar hij valt gewoon tegen al zitten er dan wel wat toffe momentjes in.ik zou zeggen kijk hem maar iedereen kijkt toch anders tegen een film aan.
Pastichio Rocker
ik vind het einde mooi omdat het open is, en je weet nog altijd niet wie de oorlog gewonnen heeft. aangezien Roland en die vrouw nog altijd in leven zijn net zoals Rice en Griffin.
Dat is ook gelijk het probleem van de hele film: je wordt er niks wijzer van.
Hier een review uit de Charlotte Observer die mijn gevoelens over deze film nauwkeurig beschrijven:
"Because" was a disagreeable answer when your mom gave it to you without further explanation. It's even more annoying when you've paid $9 and realize it's the only answer you're going to get to many, many questions.
Why do the young protagonists of "Jumper" have the ability to teleport around the world in an instant? Because they do.
Why has there been a centuries-long war between jumpers and paladins, who maintain a private army of executioners with apparently unlimited resources? Because the script says so.
How is it possible that David Rice (Hayden Christensen) "jumped" as a child, then completely forgot about it for more than a decade? Becau -- no, wait a minute. That's just bad writing. There isn't even a "because."
You have to take everything for granted in "Jumper," including the idea that Christensen and Rachel Bilson could show human emotions. These stone faces stand at the center of a story that's as flimsy as taffeta.
David runs away from home in high school after discovering his ability to project himself anywhere he's been or seen in a picture. He gets a bank official to lead him past a vault -- apparently, it's next to the public men's room -- and keeps teleporting into it until he steals a fortune.
He lives off the money for eight years, until a paladin named Roland (Samuel L. Jackson) tracks him down and tries to trap him with electrical wires; the current interferes with brainwaves, preventing jumpers from concentrating on destinations. David escapes, goes back to Ann Arbor, Mich., to take up with his high school sweetheart, then endangers her and a Scottish jumper (Jamie Bell) who unwillingly agrees to help them.
The staggering lack of chemistry between David and Millie (Bilson) benumbs every scene they enter. This is especially embarrassing, because the actors who play them as high schoolers -- Max Theriot and Annasophia Robb -- have chemistry of a shy, awkward kind. Jackson gives us his glassy-eyed madman's stare, which is entertaining for a while, and Diane Lane pops up irrelevantly as the mom who ran off when David was 5. (Roles like this are one reason she retired.)
Director Doug Liman and a trio of writers eventually forget the rules they set up and hurl combatants to places they could never have seen or even known about: Who'd willingly project himself into the middle of a Chechnyan war zone? By the time someone uttered the word "wormhole," and I realized Roland was going to run after them across the world, I projected myself to a pink-sand beach I once visited in Bermuda. But when I came to, I was still in the theater.
deTuinman
Het is duidelijk een film voor mensen die nogal mainstream zijn en geen diepgang willen en alles slikken.
dat er meer dan 3 sterren worden gegeven vind ik een teken van erg simpele zielen
en dan nog durven zeggen dat deze beter dan pulp fiction is
queenie
ik had er iets meer van verwacht. Het begon best aardig, maar naarmate het einde naderde werd het wel een beetje overdreven. Leuk om een keer te kijken, maar echte diepgang zit er niet in dus verwacht er niet teveel van. 2½*
ralfsjam
gister gegeken en ik moet zeggen dat er voor mij 2 kanten aan zaten. de positive kant was de snelheid van de film, en toch (wat in de meeste "supermannen-films zit) de kinderwens om van plek naar plek te kunnen jumpen. zat steeds te denken; waar zou ik heen gaan, en daarna. en daarna.... maar goed, ook zat er een mindere kant aan. de kant van vriendinnetje redden enzo. dat uitgekouwde verhaal kom je te vaak tegen in dit soort film. (ze moeten er toch 90 minuten van maken toch?). en Samuel moet niet in dit soort films spelen! de hoofdrolspeler vondt ik nietszeggend, n het meisje had een mooi poppekopje, maar gaf ook geen meerwaarde. al met al....een 2.5
Zuzuu
De Paladin organisatie maakt jacht op personen met zulke krachten. Want alleen God mag de kracht hebben om op elke plek te zijn op elk desgewenst tijdstip.
Waar slaat dit nou weer op. Is de Paladin organisatie dan opeens een Godliefhebber..
Als God het niet wil, dan zal niemand speciale krachten bezitten, dus laten we ervan uitgaan dat David Rice deze gaven heeft gekregen van God.
Pastichio Rocker
Er klopt zoveel niet aan deze film.
Albus Dumbledore
- 2041 berichten
Deze film was zeker wel goed, en inderdaad dat Teleporteren is zeer orgineel. Vooral ook omdat die gast die in X-men kon teleporteren niet van zijn huis naar egypte kon teleporteren. Wat ik trouwens ook goed aan deze film vond is dat er niemand echt goed was van de drie hoofdpersonages. Je hebt altijd maar 1 bepaald iemand die dan zo wat heilig is, maar hier:
David Rice (Hayden Christensen): Wil wel de wereld redden, maar is behoorlijk arrogant en steelt geld van banken.
De andere Jumper: wil ook de wereld redden maar is helaas bereid om daarvoor een hoop dingen op te offeren zoals Davids vriendin
Roland (Samuel L. Jackson): zijn standpunt is dat de Jumpers slecht zijn, in zijn standpunt is hij hartstikke goed, alleen de manier waarop hij de Jumpers afslacht is niet altijd even goed
en dat vind ik toch ook wel leuk aan deze film.
Chainsaw
Offtopic discussie verwijderd, nu graag weer gewoon over de film.
job_wieles
Hmm, beetje dubbel gevoel bij deze film.
Enerzijds een enorm slap verhaal. Het gaat sowieso nergens over, en veel onduidelijkheden ook. De reden die wordt gegeven dat de Paladijnen de jumpers 'slecht' vinden is nogal onbevredigend, 'alleen God mag de macht hebben om op meerdere plaatsen tegelijk te zijn'.
Aan de andere kant was de snelheid lekker hoog en was de actie af en toe best fijn, vooral de elementen in de gevechten [spolier]waar het teleporteren echt gebruikt wordt (die bus die vanuit hartje Londen de woestijn in geteleporteerd wordt om over die gast heen te rijden bijvoorbeeld) waren spectaculair en leuk om te zien.
Al met al toch wel 3*, het teleporteren-idee was wel leuk uitgewerkt.
Nee.
Kevin13
Samuel L. Jackson heeft bekend gemaakt dat er 2 sequels komen.
kijk er al naar uit.
Pastichio Rocker
Bepaald Samuel L. Jackson dat?
Sasja
Bepaald Samuel L. Jackson dat?
Dat zegtie niet. Hij zegt dat Sam het bekend heeft gemaakt. dus dat sam heeft gehoord van een van de grote bazen daar dat er sequels komen
Kevin13
wie in belgie woont kan het lezen in de Humo.
kimberlyVD
en dan nog durven zeggen dat deze beter dan pulp fiction is
simpele zielen? als je deze film nu leuk vind en jou genre is... dat is toch iederen zijn mening zeker! daarom ben je nog geen simpele ziel...
Ik vond hem leuk en geef hem een 4... en toch ben ik (denk ik) geen simpele ziel
martinovitch
Ik ga deze vanavond in de bioscoop zien. ik verwacht er tog wel redelijk veel van. de Trailer ziet er in ieder geval goed uit.
Martijnnn
Klopt, dat is ook waarschijnlijk de reden dat er zoveel mensen heen gaan, de trailer ziet er goed uit, jammer genoeg de film niet.
Burzum
Nogal een matige film. Het verhaal (teleporteren en wat hiermee te doen) heeft in de basis zeker potentieel maar het verhaal heeft echt enorme gaten en de acteurs komen niet overtuigend over.
Over het verhaal:
- Hoe zit het nu met de oorlog tussen Jumpers en Paladins? Daarnaast is dat gedoe over god nogal stupide.
- Waarom gaan ze naar tsjetsjenië toe en daarbij precies midden in een schermutseling?
- Waarom laat de hoofdpersoon die Ierse jumper achter? Overleefd hij? Gaat hij dood? Hij kon een goede hulp zijn.
- Op het laatst nog even 40 seconden met zijn moeder praten. Nuttig? Niet echt. Daarnaast, het mag nogal raar klinken, waarom dood hij haar niet? Zij werkt voor de organisatie die zijn vader vermoord heeft, zijn leven verstoord heeft en zij heeft hem in de steek gelaten toen hij vijf was. Maar toch, we zien een lieve omhelzing en een opmerking van de moeder waaruit blijkt dat ze hem wel zal doden en dan gaat 'ie weer..
Daarnaast kwamen de acteurs niet geloofwaardig over en sprong er weinig emotie over. De effecten (jumpen etc.) zagen er overigens wel goed uit. Opzich, het is geen vervelende film om na te kijken maar het verhaal zorgt ervoor dat de film een beetje in elkaar stort.
Twee sterren.
Edit: ik heb gestemd en er staat 'spoilers automatisch zichtbaar' . Dat geld alleen voor mij lijkt mij in dit geval?
Pastichio Rocker
Voor iedereen die heeft gestemd.
Over het verhaal:
Twee sterren.
het verhaal gaat door in de 2 vervolgdelen.
David laat Griffin achter omdat Griffin Molly wil doden. Griffin wou zo Roland doden
IcU
Leuke film, alleen had de uitwerking wel beter gekunt. Het verhaal werd naar mijn mening niet juist uitgewerkt. Ook het einde was een enorme deceptie. Rap en afgekapt. Raar, maar ik heb me vermaakt.

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

The Butterfly Effect