Genre: Actie / Fantasy
Releasedatum: 21 augustus 2008
Bekijk via Videoland
Bekijk via SkyShowtime
Plot Hellboy II: The Golden Army
"Believe it or not... He's the good guy."
Een oud bestand tussen het mensenrijk en een veel ouder ras van mythische wezens staat op het punt verbroken te worden. De verbannen prins Nuada wil de mensheid uitroeien om zo plaats te maken voor de wezens die nu in verschuiling moeten leven. Het is aan Hellboy om Nuada te stoppen voordat hij het allesvernietigende Gouden Leger kan wekken. Samen met een team van het Bureau voor Paranormaal Onderzoek en Defensie, met onder meer zijn pyrokinetische vriendin Liz, de aquatische empatholoog Abe en de protoplastische mysticus Johann wordt er heen en weer gependeld tussen beide werelden. Uiteindelijk zal Hellboy, een schepsel dat in geen van beide werelden echt geaccepteerd wordt, moeten kiezen tussen zijn eigen volk of de mensenwereld waarin hij is opgegroeid.
Hellboy
Tom Manning
Trevor Bruttenholm
Johann Krauss
thunderball
Ik had er eigenlijk gisteren meteen heen willen gaan, maar helaas hij bleek hier in de buurt niet te draaien (Bergen op Zoom, Roosendaal).
Best wel een tegenvaller!
Even kijken waar ik hem binnenkort wel kan gaan zien.
aerts007
Wijkt af van vorig deel die ik wel goed vond.
Star-Wars gedoe,meer niet!
Leno
Amusante film waarin vorm duidelijk verkozen is boven inhoud. Het fantasygehalte ligt hoog en dat werkt prima, vooral met zo'n creatieve regisseur. De actiescenes zijn vet en de humor alom vertegenwoordigd. Helaas kent het verhaal zwakke plekken en speelt toeval een te grote rol. Het verhaal kiest iets te vaak de gemakkelijke uitweg.
wwelover
Prima vermaak film. Geen geweldig verhaal maar wel een sterk verhaal. Prettige actie. Ik miste alleen de leuke one-liners van Hellboy als in deel 1. Maar opzich was de humor nog redelijk.
Prima filmpje maar geen top.
Ella
Er zit een goed verhaal in de film beter dan in de eerste film.
Je hoeft niet speciaal de eerste te kijken om het verhaal te snappen.
daantje81
Best een leuk filmpje voor een regenachtige mddag maar niet echt een waar ik warm voor zou lopen. Werd op het einde nog iets van spannend ook.
maus9
Je moet wel echt van Science-Fiction films houden, maar als je dat doet dan is dit een bijzonder goede en leuke film. De special effects zijn echt één van de betere die ik in een lange tijd heb gezien, en de leuke humoristische momenten zijn ook vaak precies op het goede moment. Ik heb me bijzonder vermaakt met deze film. * 4,5
Macmanus
"I'm not a baby. I'm a tumor."
Redelijk flinke dosis humor in dit deel. Deel 1 had het ook wel maar hier leek het toch wel een tandje meer. Leuke toevoeging naast toch vaak vrij serieuze comic-verfilmingen.
Het verhaaltje is redelijk standaard, er is een bad-guy die de wereld wil aanpakken. En onze helden dienen hem te stoppen. Niks om heel wild van te worden. Waren het niet dat de ondergrondse wereld en de vele bij personages vaak erg fijn waren. Die rook was erg geestig. En de ondergrondse wereld deed me denken uit de leukste scene van Star-wars (in die bar). De bad-ass robots op het einde (Casshern achtige scene) maakte er een aardige finale van.
3.5 sterren. Muziek blijft wel de achilleshiel van de Comic-book verfilmingen trouwens, echt serieus eens tijd voor iets nieuws, Bij die laatste battle had ik echt voor een heerlijke harde beat gekozen.
TwoFace
Hellboy 2 vond ik een erg leuke film. Dit deel vond ik ook heel anders dan de eerste, dit deel heeft een prachtige sprookjesachtige tint die ik heel erg kon waarderen. Het eerste wat in mij opkwam toen ik al die prachtige fantasie figuren zag was:"het komt helemaal goed met de Hobbit verfilming". Del Toro is de perfecte man for the job naar mijn mening. Ook het verhaal vond ik goed, Die Prins deed ook maar alleen wat hij dacht het beste was voor zijn volk. enige minpunt: de humor kon ik niet altijd waarderen. Ik raad deze film ten hoogste aan voor mensen die van fantasie volle films houden.
napoleon84
Er zit een goed verhaal in de film beter dan in de eerste film.
Je hoeft niet speciaal de eerste te kijken om het verhaal te snappen.
Hij is idd beter al de eerste: maar is het niet leuk als je weet waar hellboy vandaan komt ??
MrEd
Wat een draak van een film zeg, ik snap niet dat mensen dit een goede film vinden. Acteerwerk ver beneden maat, een flinterdun verhaaltje en zeer irritante humor erin. Het moet het echt alleen hebben van de special effects die dan wel weer heel knap gemaakt zijn. Waar slaat het op Hellboy en Abe die gaan zingen en vervolgens zich lam zuipen. Nee deze film slaat de plank helemaal mis. Dit is niet een keer, niet twee keer maar echt 3x niks.
GFM
Slechtste film ooit in de bioscoop gezien.
Snap ook niet dat dit zo een hoog gemiddelde heeft en dat de regisseur voor de tweede keer zn handen brandt aan zo'n vehikel....
Vooral de poging tot sentiment resulteerde in veel gezucht en gesteun in de zaal....
MrEd
dan heb jij zekers naar andere film gekeken
gewoon een topfilm dit en prachtige effecten
Nee ik ben het ook met Charlie Cheese eens en verwacht dat deze in een jaar tijd onder de 3 uit gaat komen. Zie veel nieuwe stemmers die een 5 geven en ook vaak alles of niets cijfers geven ('t is of een 5 of een 0.5 bij ze).
Koerok
Slechtste film ooit in de bioscoop gezien.
pg-love
het lijkt me een top film dit deel 1 was al hastikke goed en heb de trailer gezien ziet er gaaf uit joh
:D
Raffael77
Matige film. Slecht verhaal en slecht acteer werk.
Special effects waren super en de regisseur is weer lekker creatief geweest met verschillende mooie fantasie monsters.
El Laberinto del Fauno was wel veel mooier dan deze film.
kloostb
leuke film.
Als je fan ben van marvel boeken is dit een must see movie.
En ja er blijven mensen die dit niets vinden, gelukkig smaken verschillen.
Leuk verhaal lekker uitgewerkt en mooie en leuke acteurs.
Beter als deel 1.
een 5 en een dikke
Drezic
Matige film. Slecht verhaal en slecht acteer werk.
El Laberinto del Fauno was wel veel mooier dan deze film.
Dat is toch zoals dat heet 'appels met peren vergelijken'.
flyer
Het word hier boven ook al geschreven ""leuke film"" door kloosb ik kan me daar helemaal in vinden. Is geen echte topper maar om jezelf te vermaken gaat prima. Voor een topfilm is er toch meer nodig
Miss Sway
Special effect waren erg vermakelijk, dat was dan ook voor mij het enige wat me aan de film boeide. Als je van special effect houdt, dan kun je deze film goed kijken.
Het verhaal was slap, acteerwerk mediocre tot slecht. Waarbij ik het acteerwerk van Selma Blair echt verschrikkelijk oncharismatisch en totaal niet pakkend vond. De rest is natuurlijk maar een karakter zonder enige uitdrukking waardoor het meer om de personage an sich gaat, deze hoeft slechts het script op te lezen.
Voor de rest vond ik het allemaal vrij kinderlijk neergezet waardoor het meer een film voor kinderen is.
Mr_White
- 2067 berichten
Ai, dat is toch wel een pijnlijke uitspraak ten opzichte van grootheden als Ron Perlman en Doug Jones die praktisch hun carrière gemaakt hebben met geweldige prestaties als figuren in een pak of onder dikke make-up.
asheng
geen topper maar toch een vermakelijke film..kijkt een beetje weg als een tekenfilm/comic met leuke humor.
Miss Sway
Dat ben ik dan ook wel met je eens. Maar ik wil daar dan wel graag aan toevoegen dat ik het specifiek over het acteren in deze film heb. Ron Perlman vind ik, om naar te kijken als acteur, zeer goed te doen. Met name in films als 'In de Name of the Rose' en natuurlijk in 'Alien 4'. Persoonlijk blijf ik hem een middelmatig acteur vinden in verhouding tot andere acteurs op m'n "lijstje van voorkeuren". Nu ben ik blij dat zeker niet iedereen die mening met mij deelt, anders werd het ook maar een saaie wereld.
Doug Jones ken ik naast deze rol alleen van 'Pan's Labyrinth' en The Silver Surfer. Persoonlijk heb ik een bepaalde voorliefde voor de Silver Surfer in de algemeenheid van comics. Daarnaast vind ik (en nu even er van uitgaande dat dit niet volledige 'gefotoshopt' is) zijn lijf geweldig
Verdronkenvis
Slech verhaal, slecht uitgewerkt, slecht geacteerd. Maar wat een effecten! en Mooi bedachte monsters. Een lust voor het oog.
En dat doet je de wanprestatie van de scenarioschrijvers helemaal vergeten. 4 sterren.
Helaas was minder dan de eerste. Vond het humor aspect juist niet zo heel lekker werken helaas. Visueel gezien is het uiteraard ok, maar ik had nou niet het idee dat Del Toro heel vernieuwend bezig was. Al eerder gezien en ook wel leuker.
Niet heel slecht; daar is de Perlman/Blair combi te leuk voor, maar minder dan ik had verwacht (en ook hoopte).
White Trash
Leuke film met erg goede special effects en toffe personages. De regisseur heeft altijd films met toffe personages en ook hier weer. Die kerel die uit rook bestond vond ik goed bedacht.. Humor was ook grappig dat lied was erg droog.. Finale vond ik dik met the golden army zag er strak uit!
Drezic
Ik hield een minder gevoel over dan aan het eerste deel. Duidelijk een film van del Toro. Zeer goed te kijken als je van het genre houd. Anders voor gezien houden.
AardeWerk
Guillermo del Toro is toch echt wel een van mijn favoriete regiseurs. Hellboy 2 haalt het niet bij Pan's Labyrinth, maar het is toch een superfilm (na een keer goed en aandachtiig kijken toch 4,5*)

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?

WOII-klassieker 'A Bridge Too Far' over slag bij Arnhem zondag op televisie

The Hobbit: The Desolation of Smaug
Avontuur / Fantasy, 2013

Star Trek
Sciencefiction / Actie, 2009
auctionnorthern irelandresignation superheldgebaseerd op stripopstandgeweldspearsplit screen superhero teamsuper villainremorseself exilecitizen actionwar zonerobot fighting father son conflict