• 9.374.560 stemmen

Hellboy II: The Golden Army (2008)

Actie / Fantasy | 120 minuten

Genre: Actie / Fantasy

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Guillermo del Toro

Met onder meer: Ron Perlman, Selma Blair en Luke Goss

Releasedatum: 21 augustus 2008

Plot Hellboy II: The Golden Army

"Believe it or not... He's the good guy."

Een oud bestand tussen het mensenrijk en een veel ouder ras van mythische wezens staat op het punt verbroken te worden. De verbannen prins Nuada wil de mensheid uitroeien om zo plaats te maken voor de wezens die nu in verschuiling moeten leven. Het is aan Hellboy om Nuada te stoppen voordat hij het allesvernietigende Gouden Leger kan wekken. Samen met een team van het Bureau voor Paranormaal Onderzoek en Defensie, met onder meer zijn pyrokinetische vriendin Liz, de aquatische empatholoog Abe en de protoplastische mysticus Johann wordt er heen en weer gependeld tussen beide werelden. Uiteindelijk zal Hellboy, een schepsel dat in geen van beide werelden echt geaccepteerd wordt, moeten kiezen tussen zijn eigen volk of de mensenwereld waarin hij is opgegroeid.

Liz Sherman

Trevor Bruttenholm

Johann Krauss

avatar van alegondatje

alegondatje

Hele leuke orginele film.

Ik vond deel 1 ook al orgineel.

Is weer eens wat anders dan de geijkte superhelden zoals superman en spiderman..............

en hoezo slecht geacteerd ??? wie acteerde er dan slecht ???

En dat de elfen er nu eens niet zo zoetsappig uitzien vind ik ook een pluspunt.

Zonder meer, Gave film !!!!

avatar van finaldestiny

finaldestiny

vond deel 1 veel en veel beter

avatar van EspenSGX

EspenSGX

Helemaal geweldig deze film, Del Toro heeft er weer wat moois van gemaakt; op naar The Hobbit! Snap alleen 1 ding niet en dat is dat deze film in de categorie science-fiction valt op deze site, fantasy lijkt me geschikter aangezien we hier met elfen, goblins en ander mythische wezens te maken hebben.

avatar van schoop

schoop

Een leuke film!

Maar naar mijn mening had er iets meer actie in gemogen.

avatar van Hero-man

Hero-man

een leuke film alleen kan je nog een deel verwachten want die vrouwke van hem is zwanger. Maar uiterraard een mooiefilm

avatar van Ftder

Ftder

Kijkt lekker weg maar verwacht geen hoogstaande film. Echt voor de genre liefhebbers

avatar van hulkio

hulkio

Wanneer het genre je ligt dan heb je aan Helboy een prima film. Qua verhaal moet je niet te veel verwachten (wel een groot minpunt aan de film), maar wat betreft de aktie en humor is het allemaal dik in orde. Visueel is het natuurlijk ook goed voor elkaar aangezien de regie in handen was van Guillermo del Toro. Het acteerwerk vond ik over het algemeen genomen vrij matig, Ron Perlman is echter wel sterk als Hellboy. Het valt goed te zien dat hij zich prima vermaakt in deze rol, verder nog een leuke bijrol van Jeffrey Tambor. Al met al een vermakelijke aktiefilm, maar geen hoogvlieger.

avatar van ME669

ME669

Leuke film in dit genre. Is wachten op het vervolg. Inderdaad geen hoogvlieger, maar toch leuk om weer eens te kijken als er een vervolg komt.

avatar van AGoos

AGoos

visueel gezien een heerlijke film..echt een genot om naar te kijken..zowel de make up scenes als de trollenmarkt als de speciale computereffecten zien er allemaal subliem uit...ik had alleen wat moeite met het wat simpele verhaaltje en het iet wat "gemakkelijke" einde..

avatar van Horrordude

Horrordude

ik vond hem heel erg goed , veel actie...

avatar van Ninto

Ninto

Zeldzaam dat een vervolg beter is dan de eerste film. Vond deze veeeeel beter dan de eerste Hellboy.

avatar van Xen0n

Xen0n

Ik vond hem zelf een beetje tegenvallen, ik had er meer van verwacht nadat ik de voorstukjes, trailer enz. had gezien. Maar toch een leuke film die je makkelijk wegkijkt.

avatar van james_cameron

Heel anders qua sfeer dan de eerste film, met veel meer fantasy-elementen en meer nadruk op komische momenten. Helaas is dit geen verbetering. De humor is vaak vrij flauw en het romantische subplot is slecht uitgewerkt. Ook het script is niet bijzonder. Qua vormgeving en special effects is de film gelukkig wel weer een lust voor het oog. Lichte tegenvaller dus.

avatar van MuchTheSame

MuchTheSame

Pastichio Rocker schreef:

Waar is die Meijers (die blonde slapjanus) gebleven?

Hij had een donkere haar kleur, nu nog steeds trouwens

avatar van Joeri_000

Joeri_000

Te veel humor voor een film die toch een donkerder randje moet hebben.

avatar van EspenSGX

EspenSGX

Joeri_000 schreef:

Te veel humor voor een film die toch een donkerder randje moet hebben.

Is als je mij vraagt een beetje een zwak argument. Neem nu de tv-serie Supernatural (ik weet het het is geen film, maar toch) zo duister als de nacht met al die demonen en ander bovennatuurlijk gespuis, maar er zit wel een berg humor in.

avatar van Jack_Frost

Jack_Frost

Zwak verhaal. Maar voor mij maakte de special effects een hoop goed. Maar idd wat joeri_000 zegt, er zat te veel humor aan deze film, die voor mijn part wat duisterder had gemogen! 3.5*

avatar van bruno_w

bruno_w

Zeer leuke 'verstand op nul' film , en maar genieten van de massa's actie en speciale effecten. Alleen al daarom de moeite waard om 2 keer te kijken , want volgens mij mis je de helft bij de eerste keer .... voor de liefhebber ( waaronder ik mezelf ook reken ) .... zeeeeeer vermakelijk !!!!!! Dikke 4 sterren !

avatar van BramIsLegend

BramIsLegend

MuchTheSame schreef:

Hij had een donkere haar kleur, nu nog steeds trouwens

hij had idd een donkere haarkleur, maar in deze film deed hij niet mee, hoe kun je dan weten wat zijn haarkleur momenteel is

avatar van Dandeman

Dandeman

Ondanks een wat dun verhaaltje werd ik verrast door de humor en de beelden. Guillermo del toro lijkt wel een groot liefhebber van de creaturen van H.R. Giger. Althans dat was de gedachte die bij mij bovenkwam na het zien van de mythische wezens in de film. Ik heb in die zin dan ook genoten van deze film die zo gebaseerd zou kunnen zijn op een schilderij van Hiëronymus Bosch in de 21e eeuw.

avatar van Car-freak

Car-freak

Goeie film!

Del Toro is en blijft een super regisseur. Mijn verwachtingen waren minder dan het uiteindelijke resultaat een goeie film met lekker veel actie

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Matig vervolg op het vrij vermakelijke eerste deel. Het verhaal is erg rechtlijnig, simpel en voorspelbaar. De film is veel te druk en onrustig om te volgen. Dialogen maken zo'n 99% van de film uit en gaan door terwijl de actie plaatsvindt. De muziek springt van de hak op de tak. Vrijwel elk camerashot verplaatst de camera zich. De one-liners zijn over het algemeen niet grappig en saai, net als de rest van de humor. Voeg daaraan de talloze absurde wezens en mooie kleurrijke decors toe en je krijgt een onrustige film waarbij enkel de art direction positief opvalt.

Trouwens wel knappe special effects en actiescènes voor een film met een relatief laag budget (72 miljoen dollar volgens IMDb).

avatar van AC/DC

AC/DC

Goede film met veel humor!

avatar van cubedude

cubedude

Kostuums en wezens zijn ronduit prachtig. Humor zit ook goed, ben dus best wel tevreden van deze film. (En ik die Hellboy film nooit wilde zien omdat ik het belachelijk vond...)

avatar van iGeO

iGeO

Redelijk goeie film met goeie FX.

Film duurt niet te lang.

Gewoon een film waarbij je niet veel heeft na te denken; alleen maar kijken. Acteerwerk is oké met name de vechtscenes van de prins zijn leuk om na te kijken.

Zit ook meer dan genoeg humor in.

Het einde is niet zo spectaculair als dat ik had gehoopt.

2,5 sterreties

avatar van Miss Sway

Miss Sway

tukkerstein schreef:

Ik had het niet beter kunnen verwoorden. Helemaal mee eens.

avatar van Bibelonseberg

Bibelonseberg

Prachtige effecten! Dat draagt de film van begin tot eind. Jammer dat het einde zo snel al in beeld kwam. En deze kwam met een open einde. Er is in de film een voorspelling gedaan en deze vraagt erom om dit in deel 3 verder uit de doeken te doen...bovendien willen we ook zien hoe Hellboy's tweeling eruit zien

avatar van Mr. Olaf

Mr. Olaf

Eindelijk gezien gisteren. Goede film, mooie efecten, verhaal ietwat simpel en meer fantasy invloeden dan in deel één, duidelijk beinvloed door Pan's Labyrinth, maar dat heeft mij totaal niet kunnen storen.

avatar van Cfour

Cfour

Effecten zijn wel leuk af en toe wel komisch maar het verhaal is zo simpel dat het tegen slecht aan zit, viel mij erg tegen, had er meer van verwacht. Jammer. 2*

avatar van Rik^

Rik^

Cfour schreef:

Fijn dat je me voor bent, hoef ik het niet te herhalen...