The Incredible Hulk (2008)
Genre: Actie / Sciencefiction
Geregisseerd door: Louis Leterrier
Met onder meer: Edward Norton, Liv Tyler en Tim Roth
Gesproken taal: Portugees, Spaans en Engels
Releasedatum: 19 juni 2008
Bekijk via Videoland
Bekijk via Disney+
Plot The Incredible Hulk
"You'll like him when he's angry."
Dr. Bruce Banner (Edward Norton) probeert te leven met zijn alter ego The Hulk, een groen, groot en enorm sterk wezen dat verschijnt als hij kwaad begint te worden. Dit is absoluut niet eenvoudig aangezien er horden mensen achter hem aan zitten die misbruik willen maken van zijn bijzondere krachten. Maar dan ineens verschijnt The Abomination (Tim Roth), een kwaadaardig en wild beest. Banner ziet zichzelf genoodzaakt zijn krachten te gebruiken om de stad te redden van dit afschuwelijke monster.
Bruce Banner / The Hulk
General Joe Greller
The Incredible Hulk (stemrol) / Security Guard
Stanley
TimoGoedhart
Norton houdt heel de film staande, maar daarom is ie zo goed. Films met Edward Norton zijn gewoon goed. Deze man speelt iedere rol met zo'n precisie...Een hele dikke 4, want ik heb op het puntje van me stoel gezeten.
Respekked
Vermakelijk met een aantal leuke knipogen zoals de cameo van Ferrigno. Norton is altijd goed, maar in deze setting is het totaal niet bijzonder. Ik had eigenlijk wat meer van het eindgevecht verwacht. Ben wel erg benieuwd naar het vervolg van dit einde met Downey Jr. , maar dat duurt nog 2 jaar.
bloodymagic
Leuke vermakelijke film met goede actie scènes maar meer ook niet.
Flipman
Ik vind deze film interessanter dan de interpretatie van Ang Lee; zeker daar General Ross in dit geval Banner opjaagt omdat hij zijn kracht wil beheersen, niet omdat hij een gevaar is. In het eerste deel kon je nog enigszins met hem meeleven; Banner moest aan flarden omdat hij mensenlevens in gevaar bracht. Nu proef je alle gal alvorens je het uitspuwt over deze militair.
Ook een groot pluspunt; de Hulk ziet er hier stukken enger uit dan in de zomerhit van vijf jaar geleden. Afgezien van zijn grote snap je nu nog beter waarom mensen bang van hem zijn.
Ook vond ik Norton erg goed spelen, daar ik hem volledig geloofde in zijn strijd om zijn innerlijke monster te onderdrukken. Waarom moest Ross hem nou lokaliseren in Brazilië?! Ik voelde zo met hem mee toen ie weer moest vluchten!
Ik hou ook erg van Tim Roth, maar de film werd naar het einde toe een beetje simpel met heel die Abomination, waardoor bleek dat de Hulk toch weer opgeroepen moest worden.
Ondanks dat vlogen de twee uur voorbij. Ook de laatste scène vond ik erg leuk en ik vraag me dan ook af of en zo ja wanneer die Avengers-film er nou komt.
Ik geef een vier.
brucecampbell
Leuke wegkijker die het voordeel heeft om klasseacteurs te hebben.
Het spijtige is wel dat de cgi op het laatste de bovenhand kreeg en me deed snakken naar het einde.
Drezic
De film is slecht geedit, wat je wel vaker ziet bij blockbusters. Er is zo mee geknooit en geknipt door producers dat delen van de film voorbij gaan als een uitgerekte trailer. Dat is erg jammer, want daardoor verliest zo'n film aan kracht. Daarnaast is het emotionele, typisch USA gehalte ook erg hoog, en dat irriteert mij altijd op de een of andere manier.
De film blijft goed te kijken, The Hulk en The Abomination zijn erg mooi gemaakt. Je moet deze film wel of in de bios, of op een strak scherm met een goede geluidsinstallatie bekijken voor optimale ervaring. Daaruit ook nog even de opmerking dat het geluid erg mooi en indrukwekkend is, wat je van zo'n film misschien ook wel mag verwachten.
Ruudie
Zeer vermakelijke superhelden film, de semi-sequal borduurt op een laag tem
po voort op de karakter uitbouw van het karakter Bruce Banner. De Hulk ziet er een stuk beter uit dan vijf jaar geleden, hij is een stuk donkerder van kleur waardoor zijn overkomen wat minder cartoony wordt.
De makers hebben hem duidelijk klaar willen stomen voor The Avengers in 2011(?), met een wat realistischer uiterlijk en verder ontwikkelde krachten.
Witch-king
Ik vond dit een mooie film, alleen 1 ding begreep ik niet echt:
In het begin in de flessenfabriek, toen Bruce zich openhaalde en er bloed op een fles zat, waarom was Bruce er zo bang voor, er gebeurde eigenlijk niks, je zag Stan Lee uit de fles drinken, maar daar gebeurde niks mee, hij viel alleen maar.
Hayabusa
Ik vond dit een mooie film, alleen 1 ding begreep ik niet echt:
Zijn bloed bevat gamma-radiatie die hij heeft opgelopen bij de experimenten. Stan Lee werd ziek, is opgenomen in de ziekenhuis, het medisch rapport zei dus het magische woord: gamma.
Dus het ultieme bewijs dat de Hulk nog leeft en in het fabriek werkt waar dat product wordt geproduceerd. Zo konden ze hem traceren.
Door de gamma-stralingen veranderd Bruce Banner in de Hulk wanneer hij veel adrenaline heeft, bijvoorbeeld wanneer hij kwaad is.
Albus Dumbledore
- 2041 berichten
Zo, de derde superheldenfilm van 2008 ook maar eens gezien. The Incredible Hulk. Verwachtte niet zoveel als Iron Man en ik verwachtte ook niet dat hij ook maar in de buurt kwam van The Dark Knight, en dat bleek een goede beslissing. De film was aardig, maar niet meer dan dat. Er zaten goede punten en slechte punten in. Laat ik beginnen met de goede.
Zoals bijna in iedere Marvel film vind ik de filmmuziek altijd goed gecomponeerd om daar eens mee te beginnen. Dat was ook dit geval. Helaas niet zo mooi als de muziek van Spider-Man of de electrische gitaren in Iron Man, maar toch wel mooie filmmuziek.
Natuurlijk de special effects. De Hulk was goed in beeld gebracht, alhoewel het over- en overduidelijk CGI was waar hij mee gemaakt was. Ook de actie-scènes vond ik erg goed en spectaculair. Nu heb je natuurlijk de gevechten tussen de Hulk en de Abomination (schrijf ik dat goed?), maar de achtervolging in Brazilië op het begin vond ik ook erg goed. Nou, dat waren mijn pluspunten wel.
De rest was minder. De acteerprestaties, de personages en het verhaal vond ik allemaal tegenvallen. De acteerprestaties waren niet meer dan aardig en hadden veel beter gekund. Nu komt dit denk ik omdat de personages die in deze film spelen nauwelijks interessant zijn. Waar je nog leuke personages hebt in Iron Man en Spider-Man (de nerd, de arrogante uitvinder) heb je hier helemaal niets aan interessante personages. Daardoor zullen de acteerprestaties ook wel tegenvallen denk ik. Ook maakten de personages geen ontwikkeling. Daar word erg veel aandacht aan besteed in Spider-Man, maar hier... helaas. Bruce Banner was inhoudelijk zo plat als een dubbeltje.
Ook het verhaal was niet echt om voor te juichen. Het was cliché en we hebben het allemaal al eerder gezien in een superheldenfilm. Serieus, ze moeten echt is iets gaan proberen met het verhaal van een Marvel film, want die verhalen zijn ook allemaal hetzelfde. Alles was super voorspelbaar. Jammer.
Conclusie:
Zoals vaak in tegenwoordige actie films. Goede beelden, goede special effects, maar het verhaal en de acteerprestaties: ho maar.
Cijfer van een schaal van 1 op 10: 6.6
Cijfer hier op moviemeter: een 3,0 sterren.
Veel beter dan die uit 2003.
Veel meer spanning en betere effects
Acteren mag er ook wezen
schram101
Aardige film! Special effects zien er weer gelikt uit, maar dat is tegenwoordig bij erg veel films.
Het acteerwerk van vooral Norton is goed te noemen. Ook Tim Roth doet goed mee. Leuk om hem een keer, in een voor hem, hele andere rol te zien!
Ben trouwens erg benieuwd of dit deel nog een vervolg krijgt zoals de laatste scene doet vermoeden.
fasca
Veel beter dan die uit 2003.
Veel meer spanning en betere effects
Acteren mag er ook wezen
Mee eens.
PatrickBateman
Tim Roth als doorgewinterde marinier is wel erg moeilijk voor te stellen, zeker gezien zijn wel erg kleine postuur.
Edward Norton kan veel meer en laat hier maar een matige rol zien die makkelijk door een mindere acteur op een zelfde wijze zou kunnen worden ingevuld.
Liv Tyler praat met zo'n irritant zacht stemmetje dat ik me amper kan voorstellen dat je het met haar langer dan een week zou kunnen uithouden.
Voor de rest wel een aardige film, maar het gezicht van de Hulk had echt beter gemoeten, dat stoort best wel.
De actie en special effects zijn verder OK, maar het verhaal een beetje van de hak op de tak en nergens echt spannend.
Ook mist het de nodige humor die in andere Marvel films wel voorkomt. Alleen met een bijrolletje van Lou Ferrigno kom je er niet mee.
film_kaza
2008, Hulk, Edward Norton, je zou iets goeds verwachten. Maar het viel wat tegen. Het verhaal bied geen verassingen en is eerder lullig als spannend.
De special effect actie scenes met de Hulk maakte het een en ander goed.
2* - 2,5 *
dennis013
Een erg slechte film. Het is voor het eerst sinds jaren dat ik een film wilde doorspoelen en vlak voor het eind heb ik m zelfs maar afgezet. Zo slecht.
Compleet geen spanning en bestwel slecht acteerwerk van iedereen, behalve Tim Roth. Dat was het enige leuke aan deze film, als hij moest verschijnen.
superfly84
Wat een heerlijk stukje vermaak was dit zeg! 4 sterren dus.
Het verbaast me dat hier zo'n negatieve reacties zijn, volgens mij snappen die mensen het doel van een marvel film niet. Het gaat niet om super acteer werk maar om super entertainment. En entertainen doet de hulk zeker. Enige minpuntje vond ik de slechte hulk, wat een gedrocht was dat.
De eindscene is erg veelbelovend, een combinatie van superhelden zou wel cool zijn. Eigenlijk moeten ze het in 1x goed doen door er ook spiderman, the fantastic 4 en een aantal x-men bij te betrekken. Maar goed dat wordt afwachten, kijk er wel nu al naar uit!
raafmau
Edward Norton zet een goeie rol neer.
Verder is de film echt bar slecht de special effects lijken ook uit de tijd van Terminator 1 .
En dan op het eind dat ie nog ff Hulk smash moet zeggen was het helemaal gedaan met de film.
Eviep
WauWieee! Nice!
Wat een fijne superhelden movie is dit! Echt vet. Vond de vorige Hulk ook al cool maar heb toch nog veel meer zitten genieten van The incredible hulk. Was ooit helemaal into comics en heb er ook een aantal van de hulk. In deze laatste 2 films is ie precies zoals ik me voor had gesteld. Angstaanjagend groot, groen, boos. Ik kan alleen maar zeggen: VERY NICE!...Echt genieten zijn de superhero movies van tegenwoordig.. Maar je moet er wel van houden..Hou je niet van superhelden.. Kijk die films dan niet! En tja, Edward Norton is the man! Hij laat me nooit in de steek
Incredible Hulk is een van de betere superhelden films die tot nu toe gemaakt is. 4,5 ster!
hollywood king
een hele slechte film, de oude hulk is veel beter, norton heel slecht geacteerd
DragQueen
Vermakelijke film, die genoeg actie te bieden heeft. ook de special effects waren dik in orde. het acteerwerk van norton, en de overige cast, was goed. ik vond dat deze film iets duisterder was, dan hulk uit 2003. sowieso vind ik deze film beter. een prima comic verfilming. 3,5 sterren.
een hele slechte film, de oude hulk is veel beter, norton heel slecht geacteerd
Sorry
hollywood king
Sorry
sorry voor wat

Liv Tyler (45) maakt na zestien jaar terugkeer in Marvel-Universum

Tim Roth vertelt over terugkeer naar MCU én de toekomst met 'She-Hulk'

Hulk krijgt naast een supersterk nichtje zelf ook nieuwe krachten

The Godfather: Part II

Song for a Raggy Boy
Drama / Historisch, 2003

X: First Class
Actie / Sciencefiction, 2011
new york cityrio de janeirosuperheldgebaseerd op stripop de vluchtvoortvluchtigesuper soldierwetenschappervirginialegersuper villainmarvel cinematic universe (mcu)angrybruce bannerradical transformation marvel comicsgood versus evil