• 9.378.047 stemmen

Geregisseerd door: Roland Emmerich

Met onder meer: Steven Strait, Camilla Belle en Omar Sharif

Releasedatum: 13 maart 2008

Plot 10,000 BC

"The legend. The battle. The first hero."

D'Leh, een 21-jaar oude jongeman, leeft in een primitieve stam 10.000 jaren voor Christus. Zij overleven door het jagen op mammoeten die eens per jaar door hun gebied reizen. D'Leh heeft bepaald niet veel aanzien in de stam, maar droomt heimelijk van prinses Evolet die ver buiten zijn bereik is. Maar wanneer de jagers van de stam en de prinses gevangen worden, realiseert D'Leh zich dat het tijd voor hem is om in actie te komen, voordat zijn stam zal uitsterven.

avatar van deLeeuw

deLeeuw

• 1944 stemmen

Hebben jullie wat tegen fantasy ofzo?? Als jullie daar zo erg op letten ga toch geschiedenis boeken doorbladeren ofzo.

Het is géén fantasiefilm..

avatar van xentos

xentos

ik kijk hier echt naar uit lijkt me echt een prachtige film

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Pastichio Rocker schreef:

Vooral die sabeltandtijger zag er erg nep uit.

Volgens de Preview was dat juist de grootste opgave Maar nog maar 10 dagen tot de release en nog niemand heeft hem gezien? That's new..

avatar van SouthParkFan

SouthParkFan

dit lijkt me nou een typisch voorbeeld van een goede film. Gewoon ff lekker relaxed naar de bios. gigantische bak popcorn en lekker weg kijken die hap. het gaat niet zozeer om het verhaal maar om het spektakel.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

SouthParkFan, toen ik je post las vroeg ik me af waar je het vandaan haalde, toen ik je naam zag was alles verklaard.

avatar van Peter 1966

Peter 1966

Wel kort voor zo'n epische film!!!

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

wat een mooie poster.

avatar van Miss Sway

Miss Sway

Is CNN alwetend ofzo... Sowieso, vertrouw ik het meest op mijn eigen mening en smaak.

avatar van dragje

dragje

Niet alleen CNN beloofd weinig goeds....

Na het zien van de trailer verwacht ik weinig goeds van deze film, maar dat Rotten Tomatoes een historisch lage uitslag optekent beloof al helemaal weinig goeds.

Er bestaat mijns inziens maar één film die erin slaagt een representatie van het tijdperk rond 10,000 bc in beeld te brengen.

Het budget ligt miljoenen dollars lager, het niveau 10,000 jaren hoger. Guerre du Feu, La (1981)

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Worst of all, no one even gets eaten by the disappointingly tame saber-toothed tiger.

Kutfilm dus.

avatar van The Last

The Last

Rotten Tomatoes geeft idd een gigantisch lage score; momenteel maar liefst 08%.

En dan maar te zwijgen over de overige reviews, en dan met name die van top critici. Belooft niet veel goeds nee.

avatar van Bad Kitty

Bad Kitty

Lijkt me een gave film, die je gewoon onbevangen moet gaan kijken en niet te veel over moet nadenken.

Lekker op je af laten komen..

Ik ben benieuwd! Ongelofelijk dat die beesten ook allemaal echt hebben bestaan

avatar van Legan

Legan

Bad Kitty schreef:

Lekker op je af laten komen.

'Gewoon niet teveel bij nadenken' ... Zijn mensen soms kasplantjes dan? Alsof ik naar deze film ga met het idee een Dostojevski (zie Boekmeter) te verwachten. Please!!!

De film zelf was 'redelijk' hoewel mijn verwachtingen wel wat hoger waren. Er werd slapjes geacteerd waarbij ik moet toegeven dat het slechte verhaal en de erg slechte dialogen de personen ook niet hielpen. De personages doen je werkelijk niets en hoewel de meeste special effects wel ok waren (met de sabeltandtijger als De 'eye catcher'), waren ze zeer zeker ook stukken minder dan ik had verwacht.

In feite is heel de film opgebouwd rond enkele schaarse coole scènes en dat is jammer. Gooi er dan meer actie/avontuur tegenaan maar probeer niet diepgang te creëren die er achteraf toch niet is.

Deze film past precies bij de trend van tegenwoordig. Zo min mogelijk inhoud en zoveel mogelijk opsmuk.

4,0 uit 10 (2,0*)

Stephan

Sommigen verwoorden het wel grappig:

Sometimes you have a hankering for a slab of 10,000-year-old cheese. Here it is, on a cracker.

Bad Kitty schreef:

Lekker op je af laten komen..

Ik ben benieuwd! Ongelofelijk dat die beesten ook allemaal echt hebben bestaan

Dino achtige Loopvogels

Grote Katten met Sabeltanden

Wol harige Olifanten

zo ongeloofelijk is het toch niet

Stephan

Ga die vogels niet in je werkstuk over de steentijd gebruiken.

En ook de Sabeltandtijger moet je in het juiste 'licht' zien.

Hoewel het grootste "lid van de familie" wat zwaarder kon worden, maar niet groter dan een normale tijger.

Stephan schreef:

Ga die vogels niet in je werkstuk over de steentijd gebruiken.

En ook de Sabeltandtijger moet je in het juiste 'licht' zien.

in welke tijdperk weet ik niet meer

maar dat ze daadwerkelijk bestaan hebben in dezelfde tijdperk als toen die katten rondliepen is een feit

Stephan

Dat klopt, maar ik bedoelde de afmeting. Gewoon een hele grote kat. Niet meer.

Stephan schreef:

Dat klopt, maar ik bedoelde de afmeting. Gewoon een hele grote kat. Niet meer.

een kat die er veel geduchter uitzag dan hij werkelijk was

juist die machtige sabeltanden maakten hem kwetsbaar

avatar van Goldenskull

Goldenskull

Legan schreef:

4,0 uit 10 (2,0*)

helemaal mee eens.. de trailers vond ik veel belovend, maar in de trailers zitten ook eigenlijk meteen de enige leuke momenten van de film. Het verhaal was slecht en dat het vrouwtje wat gered moest worden een pijl in haar rug kreeg, zag je zo hard aankomen erg jammer, maar het is niet anders 2.5*

Pastichio Rocker schreef:

Kutfilm dus.

belachelijke reden om een film slecht tevinden

moeten er persee doden vallen ofzo

Opening weekend: $35,730,000

Waarom moet ik ineens aan Big Brother denken?

avatar van LRobert

LRobert

Ik hoop hoop zo dat dit een goeie film is .

Ik kijk er echt naar uit en als die dan tegenvald.

Jammer jammer.

avatar van cokken

cokken

oeh, op IMDB heeft ie al een score van 5.6, met nog maar 21000 stemmen, die gaat behoorlijk laag eindigen.

Ondanks die score ga ik hem toch zien, ik laat me niet leiden door mensen die hem slecht vinden, het is wat je er zelf van vindt.

avatar van Stabelke

Stabelke

zit er al naar uit te kijken!

avatar van kimmie131195

kimmie131195

lijkt me erg mooi !

avatar van Wassup !

Wassup !

Het lijkt mij een geweldige film te gaan worden, maar jammer genoeg heb ik examens...

Dat is minder leuk natuurlijk...

Ik kijk hier overigens erg naar uit, de trailer zag er namelijk erg cool uit!

avatar van Sabrewulf

Sabrewulf

7% op Rotten Tomatoes. Dat wordt op z'n zachts gezegd waarschnlijk een teleurstelling.

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

ik ga em waarschijnlijk vrijdag al kijken, dan leer ik toch nooit iets, zelfs niet voor de examens en ik heb dan toch de hele namiddag vrij