Genre: Actie / Drama
Speelduur: 105 minuten / 111 minuten (unrated version)
Geregisseerd door: James Wan
Met onder meer: Kevin Bacon, Kelly Preston en Garrett Hedlund
Releasedatum: 18 oktober 2007
Plot Death Sentence
"Protect what's yours."
John Hume, een lokale ondernemer in Boston, leidt een vredig en liefdevol leven met zijn gezin. Dit vredige bestaan wordt onderbroken wanneer zijn oudste zoon tijdens een overval op brute wijze wordt vermoord. Als de daders, leden van een drugsbende, ook nog eens onder hun straf uitkomen, neemt hij het recht in eigen handen.
Nick Hume
Bodie
Heco
DiKKe_OsCaR
- 2034 stemmen
Lekkere actieknaller. Hoe (lichtelijk onrealistisch) kun je doordraaien! Raakte wel een klein beetje de aandacht kwijt op een gegeven moment. Iets teveel dingetjes klopten niet. Toch een goede 3,5 sterren.
Riddick
Sterk verhaal en wat een fantastische prestatie van K.Bacon!..
Hij acteerd hier echt geweldig goed!..
Ook al is de film soms wat over the top blijft hij bij mij zijn geloofwaardigheid nog houden!
Waku
Kwa actiefilm is hier helemaal niks mis mee.
Hard en geweldadige actie met een overtuigende Kevin Bacon.
Lekker om naar te kijken deze wraakfilm.
Maar geloofwaardig?
Nee niet echt.
Politie en recherche lijken zich niet echt druk te maken om zowel
de leden van de bende als zowel wraakengel John.
En de directeur alias kantoorman ontpot zich wel heel snel als kille en meedogenloze shooter.
Maar wie maalt hierom....?
Actievermaak van begin tot eind.
Pur
Ongeloofwaardig.
Neem nou de scene bijna aan het eind. Moeten we echt geloven dat een zakenman beter raak schiet dan 2 gangsters?
Of uberhaubt tig gangsters weet te vermoorden voor er uberhaubt maar eentje hem vermoord? Nah..
Dan heb ik liever een film die helemaal over the top is zoals Shoot 'em up.
eeff
Actie en spanning van het begin tot het eind.
Niet realistisch, en over de top.
Maakt eigenlijk niet uit, de spanning is des te groter.
chosenramon
Viel me erg tegen deze film. Er zitten saaie stukken in en bovendien is de film zeer ongeloofwaardig en daardoor wist de film mij niet te boeien.
film88888
één van de meest beste actie films uit eind jaar 2007.
James Wan heeft weer een juweeltje gemaakt, en de film is wel een heel ander genre als Saw, maar je kunt het genre niet vergelijken, maar als je dan kijkt naar het geweld, en de stukjes lichaam dat van de personen vliegt weet je al genoeg. Even geweldadig dus, en de film heft ook een enorme dosis drama wat helemaal op de juiste scene's is geplaatst, en wel erg meeslepend
Kevin Bacon speelt hier echt waarschijnlijk zijn beste rol ooit, en doet het echt meer dan goed, zo fantastisch.
Het verhaal is niet meteen orgineel, maar wel cool gezien, en ik heb altijd al een zwak gehad voor films dat over een man gaat dat het recht in eigen handen neemt.
Naar deze film keek ik al naar uit sinds kerstmis 2007, en de film heeft met helemaal niet teleurgesteld.
Dit was nog eens een film om je vingers vanaf te likken, maar ik zou deze film meer aanraden voor de liefhebber van deze soort film-gere.
Een 4,5 sterren meer dan verdiend.
queenie
mooie aktiefilm die je gelijk in het verhaal trekt en niet meer los laat tot het einde 4*
meijer13
Dit is een prachtige film die je vanaf het begin tot het eind op het puntje van je stoel laat zitten. Ik heb de hele film genoten, echt toppie!
Ik geef deze film 4,5*
Vrij extreme film over zinloos geweld en de gevolgen ervan. Bacon is uitstekend in de hoofdrol en qua camerawerk en montage is de film indrukwekkend, maar het brute geweld voelt soms wat overdreven aan en de eendimensionale bad guys zijn dertien in een dozijn. Een Death Wish-variant dus, net als het recente The Brave One, en net als die film weet deze ook niet helemaal te overtuigen. Wanneer een film gaat zwelgen in het geweld dat het pretendeert te veroordelen weet je dat er iets mis is.
Skeleton
Goeie film met leuke opbouw van het verhaal! Niet even logisch wat John Hume doet maar de actie is er niet minder om! Gewoon een prima actie film!
ASroma
wel leuke film, maar om nou hoger dan 3 sterren te geven, vind ik iets te ver gaan. 3 sterren daarom :-P
jelri
geen slechte film al vond ik hem iets te voorspelbaar.
Het laatste halfuur lijkt te hard op the punisher
niethie
Erg vermakelijk en simpel wraakfilmpje weer met een paar mooie actiescenes, het enigste minpunt is dat de film zich soms veels te serieus neemt en het daarom allemaal niet echt geloofwaardig overkwam, maarja ik heb er verder niet wakker van gelegen heb me verder prima vermaakt en daar ging het in dit geval om. 3,5 sterren
Stutger
één van de meest beste actie films uit eind jaar 2007.
Dan heb je waarschijnlijk Mystic River nooit gezien! Zeker doen, is mijn advies.
Ben het wel met je eens over de film, hij krijgt van 3,5 ster.
Actiefilm zou ik het niet willen noemen, meer een drama met een zeer gewelddadig tintje
Vooral op het einde wordt duidelijk dat het een film van James Wan is.
film88888
Ben het wel met je eens over de film, hij krijgt van 3,5 ster.
Vooral op het einde wordt duidelijk dat het een film van James Wan is.
Idd nog niet HELEMAAL! gezien, maar elke keer als ze hem spelen komt er iets tussen, maar heb wel al paar scene's ervan gezien, maar nooit helemaal.
Ik zal het eens doen. Thanks for the advice
Naduah
Wel een aardige actiefilm...zoals al eerder gezegd, beetje ongeloofwaardig. Snap heel goed, dat je door het lint gaat, als je kind vermoord wordt, maar...dat je in je eentje een hele bende aankan, lijkt me wat sterk. Maar goed...dat heet film. Hier en daar wat Rambo taferelen ertussendoor....(wond verbinden etc)...Ach..keek gewoon redelijk weg, niet echt bijzonder.
die hard
Weliswaar een ongeloofwaardige film, maar verstand op nul en je kijkt naar een keiharde en spannende actiefilm.
pum
Heerlijke actiefilm, goede cast, maar ook ik ben het ermee eens dat het soms wel wat ongeloofwaardig is. Ook een menselijk lichaam van een sterk mens is begrensd, maar dat mag de pret niet drukken. Goede acties erin.
valerio2003
topfilm,dit is echt een aanrader ,wat is deze film spannend zeg
tevelenco
Redelijke aktiefilm maar ook niet meer dan dat.
Het verhaal is simpel en wordt nogal snel verteld.
En is zoals al veel vaker verteld wat ongeloofwaardig en over the top.
En ook Kevin Bacon vond ik niet echt overtuigend.
Maar ondanks dat wist de film me toch aardig te boeien en bezit hij genoeg aktie en spanning om een voldoende te scoren.
monaldo
een vermakelijke actiefilm. Simpel verhaal en de actie is wel leuk.
Je gedachten op nul zetten en gewoon kijken.
Perozzi
idd echt vette actie film, het is wel een beetje overdreven dat hij eerst een lieve huisvader is en nu opeens een moordmachine is, maar dat maakt voor mij de film echt niet minder. hij is gewoon top.
The Goss
Lekkere film. Beetje spanning, maar wel voorspelbaar. Maakt het niet minder kijkbaar. Een half punt erbij voor John Goodman. Geniale scene met de bril met sterkte min 8. Die man kan echt alleen maar goede personage neerzetten.
Don_Mat
Payback time
Heerlijk als je wraak gevoelens 3 keer zo hard gevoed worden als dat je hoopt. Aangrijpend verhaal verder. 5 *

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

We Own the Night
Misdaad / Drama, 2007

Unthinkable
Thriller / Drama, 2010
verlies van geliefdegebaseerd op boekrepaymentwraakmoordbendeschietpartijpolice officer killedziekenhuiswreedheidgeweldgerechtigheidgangstersemiautomatic pistol neo-noir